ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

30 Σεπ 2013

Ο εγωιστής αρνείται τον έλεγχο και την νουθεσία

Ο απόστολος Παύλος μιλάει ως πνευματικός ποιμένας και λέει πως ο Θεός είναι εκείνος που μας στερεώνει, οδηγούς και οδηγούμενους, εν Χριστώ, εκείνος που μας σφράγισε και έδωσε στις καρδιές μας το Πνεύμα σαν αρραβώνα! Ο πνευματικός οδηγός δεν θέλει να λυπήσει τον οδηγούμενο, όμως από αγάπη και μόνον είναι στον ρόλο του να ελέγχει και να νουθετεί! Και επιθυμεί και ο ίδιος να χαίρεται από εκείνους που πρέπει να χαίρεται, και όχι να λυπάται! Ο εγωιστής αρνείται τον έλεγχο και την νουθεσία! Είναι εύθικτος! Πώς γνωρίζουμε ότι η εκπαίδευσή μας έχει τελειώσει; Όταν δεν θιγόμαστε πλέον!
*

Αν αγαπάτε αυτούς που σας αγαπούν ποια χάριν έχετε;

Η ανυπέρβλητη ηθική ανατροπή του Χριστού:
«Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευεργετείτε αυτούς που σας μισούν, ευλογείτε αυτούς που σας καταριούνται, προσεύχεστε υπέρ αυτών που σας επηρεάζουν αρνητικά! Σε εκείνον που σε χτυπά στην σιαγόνα στρέψε και την άλλη, και εκείνον που σου παίρνει το ιμάτιο μην τον εμποδίσεις να σου πάρει και τον χιτώνα! Δίνε σε οποιονδήποτε σου ζητά, και από εκείνον που σου πήρε ό,τι σου ανήκει, μην το ζητήσεις πίσω! Να κάνετε για τους άλλους, αυτά που θέλετε και οι άλλοι να κάνουν για σας! Εάν αγαπάτε  αυτούς που σας αγαπούν,  ποια χάριν έχετε; Και οι αμαρτωλοί αγαπούν εκείνους που τους αγαπούν! Και εάν κάνετε το καλό σε εκείνους που σας κάνουν το καλό, ποια χάριν έχετε; Και οι αμαρτωλοί το ίδιο κάνουν! Και εάν δανείζετε εκείνους από τους οποίους ελπίζετε ότι θα τα πάρετε πίσω, ποια χάριν έχετε; Και οι αμαρτωλοί δανείζουν για να πάρουν πίσω το ίσον ποσό! Αλλά να αγαπάτε τους εχθρούς σας, να κάνετε το καλό και να δανείζετε όπου δεν ελπίζετε σε επιστροφή, και η ανταμοιβή σας θα είναι μεγάλη, και θα είστε  υιοί του υψίστου, διότι εκείνος είναι καλός προς τους αχάριστους και τους πονηρούς! Να γίνεστε φιλεύσπλαχνοι καθώς και ο Πατέρας σας είναι  φιλεύσπλαχνος!»
Ας αναμετρηθούμε με τα μεγέθη της πνευματικής ηθικής του Χριστού! Είναι ο δρόμος για να γίνεις από θνητός, αθάνατος! Είναι η Χριστοποίηση του ανθρώπου!
*

22 Σεπ 2013

Η Χριστική ζεύξη: το Στέμμα στον Δικέφαλο Αετό

Ο Χριστός είναι το Στέμμα που ενώνει τους νόες! Δι’ αυτού γίνεται η ένωση μεταξύ δύο ή περισσοτέρων νοών! «Όπου δυο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομά μου, κι εγώ εν μέσω αυτών!» Αυτός ο Χριστικός λόγος αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της ζεύξης! Τον μυστικό γάμο! Ους ο Θεός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτω! Κάποτε όλοι οι νόες θα ενωθούν ανασυστήνοντας τον προπτωτικό Άνθρωπο! Με την νευρωνική ζεύξη ενώνεσαι με τον άλλον «διαμέσου»! Η ένωση μπορεί να γίνει για λίγο ή μόνιμα, ανάλογα με την περίπτωση! Κάθε ζεύξη είναι διαφορετική! Κάποιες είναι βαθύτερες! Η ζεύξη προϋποθέτει αγάπη, ομολογία, παράδοση του εαυτού! Ζεύξη γίνεται επίσης στον άνθρωπο μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου του, η οποία ήδη υπάρχει εν δυνάμει! Ο άνθρωπος πριν την ζεύξη είναι αυτιστικό ον που «επικοινωνεί» αυτιστικά με τον εαυτό του και τους άλλους! Η μόνη σχέση που μπορεί να υπάρξει είναι η τριγωνική: μέσω του Ζώντος Θεού! Η κατάσταση της ζεύξης εκλύει τεράστια χαρά! Αναπαλμούς της Χριστικής Παρουσίας!
Ο Χριστός συναντάται εν Μυστηρίω! Η Ορθόδοξη Εκκλησία κρατά τα Μυστήρια!
*

20 Σεπ 2013

Ακόμα ζωντανός στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα ο Νιόνιος!

Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής χτες, 19 Σεπτεμβρίου, ο Διονύσης Σαββόπουλος, οικείος και αγαπημένος, απέδειξε πως είναι ακόμα «ζωντανός στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα!» Με την χαρακτηριστική ζεστή, παιγνιδιάρικη, εκφραστική του φωνή μας θύμισε τα παλιά που παραμένουν ακόμα καινούργια! Θεατρικός, παιδικός, καταφέρνει να γίνεται Σηματωρός αληθειών που μας αφορούν αμετάκλητα! Οι ευχές του από καρδιάς, όπως και η όλη του στάση προς τον κόσμο! Μας πρόσφερε μέσα από την ψυχή του τα τραγούδια του! Μια όμορφη βραδιά! Συνωμότησε και το φεγγαράκι, ο κήπος, η μοναδικά φωτεινή αθηναϊκή νύχτα! Νά’ σαι καλά Νιόνιο!
*

Η "Αριστερά" του ουρανομήκη Μίκη: ο "αριστερός Ιησούς" του Ελύτη!

Μακάρι η λέξη "Αριστερά" να έχει για όλους τους αριστερούς το ίδιο ηθικό και πνευματικό περιεχόμενο που της δίνει ο ουρανομήκης Μίκης! Είμαστε όλοι αριστεροί, αφού η καρδιά μας είναι αριστερά! "Ο αριστερός Ιησούς" όπως λέει ο Ελύτης...
*

Η Μαρία Φαραντούρη στο Ηρώδειο

Μαρία Φαραντούρη του ήθους, Μαρία της ψυχής μας, Μαρία της υψηλής τέχνης! Μια ευλογημένη βραδιά στο Ηρώδειο, με το φεγγάρι να λάμπει και τον ουρανομήκη Μίκη να την καμαρώνει! Σ' ευχαριστούμε Μαρία! Μας μάγεψες! Ο Μίκης να τραγουδά: "στο περιγιάλι το κρυφό..." Ο Θεός να τον έχει σαν τα ψηλά βουνά! Ένα ζωντανό μνημείο της φωτεινής Ελλάδας! Όλη η βραδιά ήταν η φωτεινή Ελλάδα! Σ' ευχαριστούμε Μαρία! Σ’ ευχαριστούμε Μίκη! Πίσω του καθόταν οι σύγχρονοι φαρισαίοι -οι αριστεροί πολιτικοί! Ο σοφός γέροντας «αλλού»! Μα τόσο εντελώς αλλού! Στην Ελλάδα που γνώρισε γιατί την αγάπησε! Και της χάρισε τα νιάτα του, την ζωή του, την τέχνη του, κάθε ικμάδα του! Η φωνή της Μαρίας μας ταξίδεψε με έναν συνταρακτικά ευγενή λυρισμό στην Ελλάδα του Μίκη, στην αγαπημένη Ελλάδα! Απλή, φυσική, ανεπιτήδευτη η Μαρία Φαραντούρη, ήταν απλώς ο εαυτός της σε ένα Ηρώδειο που την αποθέωσε!
*

Για το αφιέρωμα στην Μελίνα στο Ηρώδειο

Η Μαρία Ναυπλιώτη εξαιρετική ως Μελίνα! Στο στήσιμο του σώματος, την φωνή, την χαρακτηριστική μαγκιά της Μελίνας! Μας την έφερε μπρος μας υπενθυμίζοντάς μας ηχηρά την απουσία της! Του πόσο λείπει ο δημόσιος της λόγος για την Ελλάδα και την ελληνική οπτική και αίσθηση πραγμάτων στο διεθνές στερέωμα! Η Ναυπλιώτη δεν κατέφυγε σε φτηνό μιμητισμό! Ούτε καν τα μαλλιά της δεν έβαψε! Η φωνή της στα τραγούδια της Μελίνας ήταν εξίσου επιτυχής! Στο δεύτερο μέρος, το μουσικό, ο Σταύρος Ξαρχάκος με τον δικό του ιδιόρρυθμα «απόλυτο» τρόπο, διηύθυνε την ορχήστρα στα τραγούδια για την Μελίνα, πάντοτε στα ίδια υψηλά του στάνταρντ! Οι τραγουδίστριες όμως -η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Ησαΐα- αν και ωραίες φωνές, δεν προκάλεσαν εντούτοις συγκίνηση! Σαν να μην είχαν το ψυχολογικό, και ιδεολογικό θα έλεγα, υπόβαθρο που χρειαζόταν για να σηκώσουν το ιστορικό βάρος μιας ολόκληρης εποχής που σφράγισε τόσο μοναδικά η Μελίνα! Θα ήταν καλύτερα από άποψη «κλίματος» να τραγουδούσε τα τραγούδια της Μελίνας η Ναυπλιώτη! Παρόλα αυτά σε ένα Ηρώδειο κατάμεστο, με την νύχτα μαγική, ξανασυναντηθήκαμε για μια ακόμα φορά οι άγνωστοι γνωστοί κάτοικοι της Αθήνας! Τέτοιες συναντήσεις είναι σαν να δηλώνουμε σιωπηρά την παρουσία μας! Παρουσία που δηλώνει πως η «άλλη» Ελλάδα, του πολιτισμού και του φωτός, είναι παρούσα! Και κανείς δεν ξέρει πώς, και ποια στιγμή, θα έχει την τελευταία λέξη!
*

Μικρό σχόλιο για την συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Άκουσα προ ημερών τον Ξυδάκη στον κήπο του Μεγάρου. Απογοητευτικοί οι νεωτερισμοί του! Σκότωσαν τραγούδια με ψυχή... Ο Ρασούλης θα τον έπαιρνε με το σκουπόξυλο! Ας αφήσουμε το παρελθόν στην ομορφιά του! Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για την ανασύστασή του ως ομορφιά και αλήθεια στο παρόν! Αν βεβαίως έχει ομορφιά και αλήθεια! Εξάλλου, μπορεί ένας μουσικός να εκφραστεί πειραματικά με καινούργια πράγματα! Το «πείραγμα» τού επιτυχημένου «παλιού» δεν απαγορεύεται βεβαίως, φτάνει να είναι το ίδιο επιτυχημένο! Γιατί αλλιώς υπάρχει η εκδίκηση της γυφτιάς! Σκέφτηκα στο τέλος της συναυλίας να τον κατσαδιάσω! Γιατί τον αγαπώ! Τον είδα όμως τόσο χαρούμενο, που είπα δεν θα το κάνω! Δεν γίνεται εξάλλου όλα να αρέσουν σε όλους!

Υστερόγραφο
Συγγνώμη για την αυστηρή κρίση μου, και μάλιστα για έναν αγαπημένο μουσικό! Αυτό όμως που έλειπε από την διασκευή των  τραγουδιών ήταν η λαϊκότητά τους, δηλαδή η αλήθεια τους! Είχε αφαιρεθεί στο όνομα της εκσυγχρόνισης του ήχου!
*

Μπροστά στην αρρώστια και τον θάνατο οι μαγκιές του νου καταρρέουν

Η θεωρία σου μπορεί να σου δώσει χαρά; Η θεωρία σου μπορεί να σε θεραπεύσει; Ό,τι δεν είναι ιαματικό είναι απλώς θεωρία του νου! Κάτι νεκρό! Η αλήθεια φωτίζει, μεταμορφώνει, ζωοποιεί: τα αληθινά συναισθήματα, οι αληθινές πράξεις, οι αληθινές ιδέες και εμπνεύσεις! Θα δώσουμε πνοή στον πλανήτη μας, αν είμαστε αληθινοί, δηλαδή ζωντανοί!
*

Και το «καλό» σε χαλάει, άμα είσαι «χαλασμένος»

Τα προβλήματά μας λύνονται στον βαθμό που  γινόμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την ενέργεια που απελευθερώνεται από την ελευθέρωσή μας με αγάπη! Θεωρούμε πως είναι δίκαιο οι άνθρωποι να μην πονούν, να μην έχουν προβλήματα! Το πόσο δίκαιο είναι το αποφασίζει ο ίδιος ο άνθρωπος! Καθώς ο ίδιος γίνεται «πειστικός» ως προς την επί τω καλώ διαχείριση των αγαθών που αιτείται1 Η ελευθέρωση από το πρόβλημά του μπορεί να κάνει τον άνθρωπο σκληρό! Να θεωρήσει την αυτάρκεια του ως ανωτερότητα! Και να γίνει αλαζών! Παράξενο πλάσμα ο άνθρωπος! Και το «καλό» τον χαλάει!
*

Το κέντρο και η περιφέρεια-προσωπικότητα

Όταν υπάρχει άγγελος, θεϊκό σημείο στην Γη επαφής με τον ουρανό, η φυσική διαδρομή της ενεργειακής, ιαματικής  λειτουργίας είναι πρόσφορη εξ ακτινοβολήσεως: από το κέντρο προς την περιφέρεια! Διαφορετικά, πασχίζεις από την περιφέρεια να φτάσεις στο κέντρο! Είναι κρίμα να είναι παρόν το φως και εσύ να επιλέγεις την δεύτερη! Κάποτε μπορεί να φτάσεις! Αλλά πότε; Πού θα είσαι; Και με τι απώλειες, τι πόνους και κινδύνους; «Μείνετε με το φως, όσο το φως είναι στην Γη!»
*

Ένας θησαυρός κρυμμένος σε μια προσωπικότητα-καμουφλάζ

Υπάρχουν ενσαρκωμένα όντα ουράνιας προέλευσης και διαδρομής τα οποία στεγάζονται σε ανθρώπινες προσωπικότητες «υπεράνω πάσης υποψίας»! Σαν να λειτουργεί η ανθρώπινη προσωπικότητα ως καμουφλάζ του κρυμμένου θησαυρού! Τα ελαττώματα ή ο χαρακτήρας μπορεί να είναι απλώς αποτρεπτικά για εκείνους που δεν τους αφορά ο θησαυρός! Όπως στην χάβρα των Ιουδαίων δημιουργούσαν επίτηδες θόρυβο ώστε να μην ακουστεί το όνομα του Θεού από τους βέβηλους όταν ο αρχιερέας το πρόφερε μία φορά τον χρόνο, το «περιτύλιγμα» μπορεί να δρα στην πραγματικότητα προστατευτικά! Γι’ αυτό ας μην κρίνουμε με ανθρώπινα μέτρα τους απεσταλμένους! Ήδη για εκείνους είναι θυσία η εμπειρία της ενσάρκωσης σε ανθρώπινο σώμα!
*

17 Σεπ 2013

Απλά: ας αγαπηθούμε!

Και η πρόθεση για το καλό, καλό είναι! Καθέναν τον προστατεύει η δική του καθαρότητα! Κάθε τι καλό πηγαίνει στον προορισμό του!

Μακάρι να ήταν όλοι οι άθεοι σαν τον Καζαντζάκη! Το αυτό και για τους τιμητές του! Μια συνταρακτική γενναία ψυχή ήταν που τίμησε τον άνθρωπο και ύψωσε το μπόι του!

''Αγάπη πού ' ναι η εκκλησιά σου, βαρέθηκα πια τα μετόχια! '' <3 span=""> λέει ο Γ. Σεφέρης. Αγάπη! Μόνο αγάπη! <3 span=""> Πάντα αγάπη!  Αγάπη, ελιξίριο της ζωής! Αγάπη, η πανάκεια! Αγάπη το Φως! Αγάπη ο κόσμος των θαυμάτων!

"Επειδή το αδοκίμαστο και το απ´ αλλού φερμένο δεν το αντέχουν οι άνθρωποι..." Οδυσσέας Ελύτης

Ποιος είπε ότι ο "βάλτος" σε εμποδίζει να ανθίσεις! Απόδειξη οι πανέμορφοι λωτοί!

Χρόνια πολλά σε όλους! Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού εντός, δεν είναι παρά η ανόρθωση της Χριστότητάς μας! Ας μην ξεχνάμε πως το τοπίο είναι εντελώς διαφορετικό με Θεό και εντελώς διαφορετικό χωρίς Θεό! Με την ζωοποιό δύναμη του Τιμίου Σταυρού, την δύναμη της Χριστότητάς μας, τα αδύνατα γίνονται δυνατά! 

Ας θυμάμαι ποιος είναι ο σκοπός μου!
Μαθήματα θαυμάτων

Ας θυμάμαι ότι στόχος μου είναι ο Θεός!
Μαθήματα θαυμάτων

Ας θυμάμαι ότι δεν υπάρχει αμαρτία!
Μαθήματα θαυμάτων

Ο Θεός είναι ο μόνος στόχος που έχω σήμερα!
Μαθήματα θαυμάτων

Ας θυμηθώ ότι με δημιούργησε ο Θεός!
Μαθήματα θαυμάτων

"Ακόμα κι η αρρώστια είναι ένα ψέμα που μας αφηγήθηκε ο κόσμος! Αρρωσταίνουμε, γιατί η αρρώστια μας περιγράφτηκε, και έτσι γερνάμε και πεθαίνουμε, μιμούμενοι, χωρίς να αμφισβητήσουμε ποτέ την αλήθεια τους"  Dreamer

"Μόνο ένας άνθρωπος που αγαπάει, ένας άνθρωπος που ονειρεύεται, μπορεί να αντέξει την ενέργεια που παράγει η απουσία του πόνου!" Dreamer

Όλοι οι άνθρωποι είναι όμορφοι όταν είναι ευτυχισμένοι! 

Κανείς ευτυχισμένος άνθρωπος δεν είναι κακός! Έχουμε την ευθύνη της χαράς μας! Αναζήτησε την χαρά! Γεννηθήκαμε για την χαρά! Δεν ζητήθηκε ποτέ τίποτα άλλο από τον άνθρωπο!

Ο νους πάντα βρίσκει τρόπους να σκοτώνει την χαρά! Η χαρά είναι μια κατάσταση πέρα από τον νου! Δεν την γεννά ο νους! Αναβλύζει από την ίδια την Χριστική φύση του όντος μας!

Η χαρά δεν είναι συναίσθημα υποκείμενο στις περιστάσεις, δηλαδή ανατρεπόμενο! Η χαρά είναι βαθιά κατάφαση της ζωής! Είναι δοξαστική στάση ζωής προς το δώρο του να ζούμε!

Υπάρχει μια τραγική παρεξήγηση των "θρησκευομένων" ως προς την χαρά! Γεννηθήκαμε, λένε, για να σηκώσουμε τον σταυρό μας! Τον σταυρό της θυσίας τον σήκωσε ο Χριστός για να μας αφήσει την κληρονομιά της Ανάστασης! Ο μετά Χριστόν άνθρωπος οφείλει να σηκώσει την Χριστότητά του, να ζήσει δηλαδή αναστάσιμα!

Είμαστε προσκαλεσμένοι σε μια Γιορτή που ο νους μας δεν μας επιτρέπει παρά μόνο από χαραμάδες να υποψιαστούμε! Ο τρόπος που σκεφτόμαστε, δημιουργεί ανάλογες πραγματικό-τητες! Ακούγεται φιλοσοφικό αυτό, όμως είναι η πιο συγκλονιστική αλήθεια που αφορά τον άνθρωπο! Η πραγματικότητα φαίνεται πανίσχυρη, άκαμπτη, αμετακίνητη. Δεν είναι όμως παρά το κοινό συμφώνημα των κατοίκων της Γης!

Αν με τον νου μπορούμε να αρρωσταίνουμε και να πεθαίνουμε, δεν μπορούμε να τον επανεκπαιδεύσουμε ώστε αυτό να το αναιρέσει; Και να επιτρέψει να μείνει η σελίδα της ζωής μας λευκή για να γράψει Ζώσα Ζωή η ίδια η Ζωή;

Βρισκόμαστε στο κατώφλι της αρχαίας ανακάλυψης του ότι η Ζώσα Ζωή αρχίζει από κει που τελειώνει η σκέψη!

Ο νους δεν είναι σκέψη! Είναι Φως! Γνωρίζουμε μια παραφύση λειτουργία του νου που παράγει πόνο και εντροπία!

Μόνο η αγάπη μπορεί να γεμίσει τον τρόμο του κενού που φοβάται ο νους για να κάνει το πήδημα στο Άγνωστο!

Το Άγνωστο είναι κι αυτό αγάπη!

Ευτυχώς η τέχνη επιτρέπει στον άνθρωπο να παίρνει βαθιές ανάσες από την καταδυνάστευση του νου! Σαν ενοχλητική αλογόμυγα δεν τον αφήνει να πιστέψει οριστικά πως του αξίζουν τέτοια ασφυκτικά όρια!

Υπάρχει το θρησκευτικό βίωμα ως θύρα για το υπάρχον Άγνωστο: και δεν εννοώ μόνον το γνήσιο θρησκεύεσθαι σε γνωστή θρησκεία! Αλλά την μυστική συνομιλία με τον Εαυτό! Το Χριστικό σημείο εντός! Που, όπως και αν το ονομάσεις, με όποιους τρόπους κι αν το αρνηθείς ή το λατρέψεις, είναι ΕΚΕΙ! Ο άνθρωπος κάνει τεράστιες προσπάθειες να το αποφύγει, υποκαθιστώντας το με ιδεολογήματα και παράπλευρες πραγματικότητες του νου! Έτσι εφευρίσκει την αμαρτία! Την αστοχία, δηλαδή, της ύπαρξής του η οποία στο τέλος τον θανατώνει!

Σε ένα "κλικ" παίζεται όλο! Μια ακαριαία είσδυση στην καρδιά του όλου πράγματος είναι το μέγα ζητούμενο!

Όσο ο νους αναζητά την Γνώση, άλλο τόσο υποσυνείδητα την σαμποτάρει με κάθε τρόπο, εκλογικεύοντας την και προσαρμόζοντας την σε διαχειρίσιμα όρια! Κατά βάθος δεν θέλει την αλήθεια! Και αντιπαθεί τα μέγιστα όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο του την μεταφέρουν!

Όταν ένας αγγελιοφόρος της αλήθειας φτάσει πολύ κοντά σου, μεταφέροντας το τελικό μήνυμα, τότε ακριβώς το υποσυνείδητο ορθώνει μια τεράστια αντιπάθεια και διάθεση αποδόμησης!

Ποιος είπε πως ο άνθρωπος θέλει την αλήθεια; Μόνο την αλήθεια δεν θέλει! Αυτός που την θέλει, εξάλλου, θα την βρει!

Αγαπά πολύ ο άνθρωπος τις ψευδαισθήσεις του για να τις εγκαταλείψει για την αλήθεια!

Η αλήθεια είναι Φως! Όχι γνώση!

Στο Φως όλα γίνονται φανερά! Δεν θέλει το Φως αυτός που έχει πράγματα να κρύψει! Τι ανοησία! Αφού το Φως μετατρέπει σε Φως ό,τι φωτίζει!

Η παραδοχή, η ομολογία, η εξομολόγηση είναι ακαριαία μετακίνηση σε τοπίο ελευθερίας! Καμία σχέση με το ψυχόδραμα της ενοχής και της τιμωρίας!

Αντί για κερί, λουλούδια για όλες τις ψυχούλες!

Κι όμως οι πραγματικότητες του φωτός είναι υπαρκτές! Εδώ, στην ύλη, στο αόρατο για τις αισθήσεις μας μέρος! ♥

Η πασχαλίτσα, το παιδικό μου παιγνίδι! ♥ Την κοίταζα με τις ώρες μαγεμένη… Τόση χάρη σ’ ένα τοσοδά πλασματάκι!

Καινούργιος τρόπος να μαδάς την μαργαρίτα: Μ’ αγαπά, μ’ αγαπά, μ’ αγαπά, μ’ αγαπά…
*

Χριστός, το αντίδοτο στο δηλητήριο του Εωσφόρου!

Μόνον οι άγγελοι «βλέπουν» το κακό! Γιατί διαρκώς μεταμφιέζεται! Γι’ αυτό εξάλλου, ξεγελά, πλανά τον άνθρωπο! Ακόμα και ως άγγελος φωτός εμφανίζεται! Χρειάζονται χρόνια πνευματικής εμπειρίας για να μάθει ο άνθρωπος να το διακρίνει -δεν συζητάμε καν το να είναι σε θέση να το πολεμήσει! Δεν μπορεί να παλέψει τον σατανά ο άνθρωπος! Ο Χριστός και οι άγγελοι του μόνο μπορούν: οι υπερασπιστές του ανθρώπου! Έως ότου εκείνος ανακτήσει τις δυνάμεις του! Έως ότου ανορθώσει εντός την Χριστότητά του! Προς το παρόν ο σατανάς υπερτερεί! Μόνον οι άγγελοι τον παλεύουν! Εισχωρεί στον νου του ανθρώπου και εκείνος νομίζει πως οι σκέψεις που του υποβάλει είναι δικές του! Υφαίνει ιστό αράχνης εκμεταλλευόμενος και το παραμικρό κενό εγρήγορσης προκειμένου να τον φυλακίσει! Δαβίδ και Γολιάθ! Θα ήταν άνισος ο αγώνας μεταξύ τους αν ο Ήλιος (!) δεν αφαιρούσε το κράνος του Γολιάθ ώστε ο Δαβίδ να μπορέσει να τον χτυπήσει στο κεφάλι (στο τρίτο μάτι). Προσοχή! Ο σατανάς δεν έρχεται χωρίς «δώρα»! Δίνει στα θύματά του αίσθηση υπεραξίας, τους δίνει ηδονή, οξύνει προσωρινά τον νου και τις αισθήσεις. Μέχρι να τους τα πάρει όλα και να τα καταποντίσει! Όμως ευτυχία δεν μπορεί να νιώσει το ανθρώπινο πλάσμα μακριά από τον Θεό! Αυτή την ζεστασιά, την ασφάλεια, την πληρότητα της Παρουσίας! Ζώσα Ζωή! Ο Θεός γνωρίζει τον αγώνα του ανθρώπου! Γι’ αυτό και δεν τον αφήνει ποτέ μόνο! Του στέλνει διαρκώς αγγέλους, απεσταλμένα όντα, τον ίδιο του τον Γιο! Το μόνο αντίδοτο!

Μέσα σε κάθε άνθρωπο ο Θεός έχει κρύψει έναν θησαυρό

Η αξία κάθε ανθρώπου βρίσκεται σ’ αυτό που φέρει! Έναν θησαυρό, που ούτε ο ίδιος ξέρει! Μάλλον καλείται να τον επανανακαλύψει σε συνθήκες διττότητας! Ούτε ο ίδιος γνωρίζει σε τι βάθος, σε τι εύρος, σε τι χρώματα έκφρασης μπορεί η ψυχή να ανοιχτεί, να αποκαλυφτεί! Όλο το Ταξίδι είναι πρόκληση να αποκαλυφτεί ο εσωτερικός θησαυρός! Μπορεί να το δει αυτό που φέρει, εκείνος που θα τον αγαπήσει! Μπορεί να το δει «ο απ’ αλλού φερμένος!» Ο θησαυρός αυτός είναι το άλλο όνομα της λέξης Χριστός! Χριστός-εαυτός! Υπάρχουν, εντούτοις, και κούφιες ψυχές απλώς ανθρωπόμορφων…

Ο πολιτισμός του Ταξιδευτή

Στον δρόμο και ταυτοχρόνως στ’ Άστρα! Ταξιδευτής των Άστρων εκ καταγωγής! «Καλντεριμιτζού» εδώ στην Γη, για χρόνια ο γλυκός ήχος της πόρτας που έκλεινε πίσω μου ήταν η πιο μεγάλη μου χαρά! Στους δρόμους του κόσμου ταξίδευα στην Γη για να γνωρίσω τόπους, ανθρώπους, ιδέες! Ευκαιρίες να χαριστώ! Να ανταλλαχτώ με τις συγγενικές ψυχές! Να χαρίσω τα δώρα μου! Μέχρι που Σε συνάντησα! Και από τότε έμεινα, εξωτερικά, ακίνητη στο ίδιο σημείο! Για να ξεκινήσουμε μαζί ένα καινούργιο Ταξίδι εκεί όπου δεν πάτησε ποτέ κανείς! 24 χρόνια στην σοβαρότερη εσωτερική Σχολή του αιώνα ο πολιτισμός μου παρέμεινε αυτός του  Ταξιδευτή! Και το Ταξίδι είναι πάντα όμορφο γιατί πάντα συνεχίζεται!

Κάθε μέρα φέρνει τον λόγο της

Είναι σοφό να επικεντρώνεται κανείς στον χρόνο της παρούσας μέρας. Να γίνεται κάθε μέρα γιορτή! Κάθε μέρα είναι αποκάλυψη άπειρων δυνατοτήτων ζωής! Κάθε μέρα φέρνει διαφορετικά χρώματα! Κάθε μέρα φέρνει τον δικό της λόγο, τα δικά της μαθήματα (δυσκολίες), τα δικά της δώρα! Ο αυτοπροσδιορισμός στην μικροκλίμακα του τώρα, κάνει τον χρόνο οικείο, διαχειρίσιμο. Να αφουγκραζόμαστε σωστά την μέρα! Από τα πρώτα ήδη λεπτά της εγρήγορσης μετά τον ύπνο! Λευκή σελίδα η μέρα για να γράψουμε καινούργια πράγματα! Καινούργιες, όμορφες ιστορίες φωτός και αγάπης!

15 Σεπ 2013

Ανάληψη της ευθύνης της Χριστότητάς μας

«Αυτός που θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει τον σταυρό του, και ας με ακολουθήσει! Γιατί όποιος θέλει να σώσει την ψυχή του θα την χάσει, εκείνος όμως που θα χάσει την ψυχή του εξαιτίας εμού και του θεϊκού λόγου που ευαγγελίζομαι, θα την σώσει. Διότι τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει τον κόσμο όλο και ζημιωθεί την ψυχή του; Ή τι να δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για την ψυχή του; Γιατί όποιος από αυτή την γενεά την μοιχαλίδα και αμαρτωλή ντρέπεται για μένα και για τους λόγους μου, και ο Υιός του ανθρώπου θα αισθανθεί ντροπή γι’ αυτόν όταν έλθει με όλη την δόξα του Πατέρα του μαζί με τους αγίους αγγέλους!»
Ποιος είναι αυτός που καλείται να χάσει την ψυχή του για να την σώσει; Εκείνος που δέχεται να είναι ο Κανένας! Και τότε γίνεται τα πάντα!
*

«Δεν ζω πλέον εγώ, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός!»

Δεν δικαιώνεται ο άνθρωπος από τα έργα του νόμου, λέει ο Παύλος, αλλά μέσα από την πίστη του στον Θεό! Από τα έργα του νόμου κανείς άνθρωπος δεν θα δικαιωθεί! «Εγώ πέθανα ως προς τον νόμο, για να ζήσω ως προς τον Θεό! Έχω σταυρωθεί μαζί με τον Χριστό. Δεν ζω πλέον εγώ, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός! Την ζωή που ζω μέσα σε σώμα,      την ζω με πίστη στον Υιό του Θεού που με αγάπησε και παρέδωσε τον εαυτό του υπέρ εμού!»
Συν-σταύρωση με τον Χριστό σημαίνει ταύτιση με τον Χριστό εντός. Είναι η Χριστοποίηση του ανθρώπου! Γίνεται τότε ο άνθρωπος μέτοχος Ζωής Ζώσας! Αναστάσιμης! Ο σταυρός για τον μετά Χριστόν άνθρωπο δεν είναι πλέον θυσία! Ο Υιός του ανθρώπου θυσιάστηκε άπαξ ενσαρκούμενος! Το θέλημα του Πατέρα ταυτίστηκε με το θέλημα του ενσαρκωμένου Υιού! «Να γίνει όχι σύμφωνα με το θέλημά μου, Πατέρα, αλλά σύμφωνα με το δικό σου θέλημα!» Η ύψωση του Τιμίου Σταυρού συμβολίζει ακριβώς την ανόρθωση της Χριστότητάς μας  εντός!
*

13 Σεπ 2013

Το χρυσό κλειδί

Έμετ Φοξ
Η προσευχή θα σε κάνει αργά ή γρήγορα ικανό να μπορείς να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία που υπάρχει. Αυτό είναι το Χρυσό Κλειδί που οδηγεί στην αρμονία και στην ευτυχία.
Σε εκείνους που δεν έχουν γνωρίσει την πιο μεγάλη δύναμη που υπάρχει, αυτό ίσως να φαίνεται σαν μια επιπόλαια δήλωση αλλά αρκεί μια σωστή προσπάθεια για να αποδειχτεί περίτρανα ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν θα έπρεπε να βασιστείς στα λόγια οποιουδήποτε. Προσπάθησε μόνος σου και θα δεις.
Ο Θεός είναι παντοδύναμος και ο άνθρωπος είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση κι έχει εξουσία πάνω σ’ όλα τα πράγματα. Αυτή είναι η εμπνευσμένη διδασκαλία και πρέπει να την παίρνει κανείς κατά γράμμα, έτσι όπως την διαβάζει. Όταν λέμε άνθρωπο, εννοούμε τον κάθε άνθρωπο, γι’ αυτό λοιπόν η ικανότητα να αποκτά κανείς αυτή την δύναμη δεν είναι ιδιαίτερο προνόμιο του Μυστικού ή του Αγίου, όπως υποθέτουν πολύ συχνά, ή έστω κάποιου πολύ εκπαιδευμένου. Όποιος και νά’ σαι, οπουδήποτε κι αν είσαι, το Χρυσό Κλειδί για την αρμονία είναι στο χέρι σου. Αυτό συμβαίνει επειδή στην προσευχή λειτουργεί ο Θεός κι όχι εσύ, κι έτσι οι αδυναμίες σου δεν έχουν καμιά βαρύτητα. Εσύ είσαι μόνον το κανάλι μέσα απ’ το οποίο η Θεϊκή δράση επενεργεί, και το θέμα είναι να βγαίνεις από την μέση. Οι αρχάριοι επιτυγχάνουν πολλές φορές εκπληκτικά αποτελέσματα με την πρώτη τους προσπάθεια, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ανοικτό νου κι αρκετή πίστη προκειμένου να επιχειρήσεις το πείραμα. Πέρα απ’ αυτά, μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη περί θρησκείας θέλεις.
Όσο για την ουσιαστική μέθοδο, είναι -όπως όλα τα θεμελιώδη πράγματα- πολύ απλή. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι αυτό: Πάψε να σκέφτεσαι την δυσκολία όποια κι αν είναι, και σκέψου στην θέση της τον Θεό. Αυτός είναι ο πλήρης κανόνας, και αν τον εφαρμόσεις το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Ίσως να πρόκειται για κάτι σπουδαίο ή για κάτι μικρό, ίσως να αφορά την υγεία, τα οικονομικά, μια μήνυση, έναν καβγά, ένα ατύχημα ή οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Ό, τι όμως και να είναι, πάψε να το σκέφτεσαι, κι άρχισε να σκέφτεσαι τον Θεό. Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να κάνεις.
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει κάτι πιο απλό, έτσι δεν είναι; Ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν θα μπορούσε να το κάνει απλούστερο, κι όμως ποτέ δεν αποτυγχάνει, αν η προσπάθεια είναι σωστή.
Μην προσπαθείς να διαμορφώσεις μια εικόνα του Θεού, πράγμα που είναι βέβαια ακατόρθωτο. Εργάσου με οτιδήποτε γνωρίζεις για τον Θεό. Ο Θεός είναι Σοφία, Αλήθεια, ασύλληπτη Αγάπη. Ο Θεός είναι πανταχού παρών, έχει δύναμη απεριόριστη, γνωρίζει τα πάντα κ.ο.κ. Δεν έχει σημασία το πόσο πολύ νομίζεις πως τα κατανοείς όλα αυτά. Συνέχισε να τα επαναλαμβάνεις.
Πρέπει όμως να μη σκέφτεσαι το πρόβλημα, όποιο και να είναι. Ο κανόνας είναι να σκέφτεσαι για τον Θεό, και αν σκέφτεσαι το πρόβλημά σου τότε δεν σκέφτεσαι για τον Θεό.
Ο στόχος σου είναι να διώξεις από την συνειδητότητά σου την σκέψη της δυσκολίας, για λίγα τουλάχιστον λεπτά, αντικαθιστώντας την με την σκέψη του Θεού. Αυτό είναι η ουσία του όλου θέματος. Αν μπορείς ν’ απορροφηθείς με την σκέψη του πνευματικού κόσμου τόσο ώστε να ξεχάσεις πράγματι για λίγο τα πάντα για το πρόβλημα που σε απασχολούσε όταν άρχισες την προσευχή, τότε θα διαπιστώσεις πως είσαι ασφαλής και άνετος, μακριά από το πρόβλημα -ότι έχεις στ’ αλήθεια αποτελέσματα.
Για να «χρυσοκλειδώσεις» κάποιο αρνητικό άτομο ή κάποια δύσκολη κατάσταση πες νοερά: «Θα τον χρυσοκλειδώσω τώρα…» ή «Θα χρυσοκλειδώσω εκείνον τον κίνδυνο…» Ύστερα προχώρησε και διώξε κάθε σκέψη για το άτομο ή τον κίνδυνο από το νου σου, αντικαθιστώντας την με την σκέψη του Θεού.
Λειτουργώντας μ’ αυτόν τον τρόπο δεν επηρεάζεις την συμπεριφορά του ατόμου εκείνου, αλλά το εμποδίζεις να σε βλάψει ή να σ’ ενοχλήσει, και το μόνο που του κάνεις είναι καλό. Από εκείνο το σημείο και μετά θα είναι ένα καλύτερο, σοφότερο και πιο πνευματικό άτομο επειδή εσύ το «χρυσοκλείδωσες». Μια πιθανή δίκη ή κάποια άλλη δυσκολία μπορεί να μη συμβεί ποτέ, γιατί ίσως να αποδοθεί διαφορετικά η δικαιοσύνη σε όλα τα μέρη. Μπορεί η έκβαση της κατάστασης να είναι τέτοια που ούτε καν την είχες φανταστεί.
Αν βρίσκεις πως μπορείς να το κάνεις αυτό πολύ γρήγορα, τότε να το επαναλαμβάνεις αρκετές φορές την ημέρα με ενδιάμεσα διαλείμματα. Να είσαι πάντως σίγουρος ότι κάθε φορά που το κάνεις, διώχνεις κάθε άλλη σκέψη για το πρόβλημα μέχρι να έρθει η επόμενη φορά. Αυτό είναι σημαντικό.
Είπαμε ότι το Χρυσό Κλειδί είναι κάτι το απλό κι έτσι είναι πράγματι, αλλά δεν είναι πάντοτε τόσο εύκολο να το γυρίσεις. Αν είσαι πολύ τρομαγμένος ή αγχωμένος ίσως να είναι δύσκολο στην αρχή να διώξεις τις σκέψεις σου γι’ αυτό το πρόβλημα. Με την σταθερή πάντως επανάληψη κάποιας δήλωσης απόλυτης Αλήθειας που βρίσκει μέσα σου ανταπόκριση, όπως λόγου χάρη η φράση «Δεν υπάρχει δύναμη άλλη απ’ τον Θεό» ή «Είμαι Παιδί του Θεού, γεμάτο και περιτριγυρισμένο από την τέλεια ειρήνη του Θεού» ή «Ο Θεός είναι Αγάπη» ή «Τώρα με καθοδηγεί ο Θεός», όσο μηχανικά κι αν σου φαίνεται αρχικά, θα διαπιστώσεις ότι η «θεραπεία» έχει αρχίσει να «αποδίδει» κι ότι ο νους σου καθαρίζει. Μην αρχίζεις με ένταση, να είσαι ήρεμος αλλά επίμονος.
Μην προσπαθείς να σκέφτεσαι εκ των προτέρων την λύση της δυσκολίας σου που ίσως να φανεί. Αυτό είναι μια προκαθορισμένη σκιαγράφηση που θα καθυστερήσει τα αποτελέσματα. Άφησε το θέμα του τρόπου και των μέσων στον Θεό. Εσύ θέλεις να βγεις από την δυσκολία σου∙ αυτό είναι αρκετό. Κάνε αυτό που πρέπει, και ο Θεός θα κάνει το δικό Του. Όποιος επικαλεστεί το Όνομα του Κυρίου θα σωθεί.
*

Αλήθειες!

Ο άνθρωπος είναι το μήνυμά του!

Ο άνθρωπος είναι το όνειρό του!

Ό,τι δεν υπερασπίστηκες θα σε εκδικηθεί!

Το κοίταγμα στο παρελθόν πάντοτε σε ξεραίνει! Όλη η θεουργία του φωτός είναι στο ΤΩΡΑ! Το παρόν αλλάζει το παρελθόν!

"Επί αιώνες συντηρείται η συγκάλυψη της αλήθειας για το τι ακριβώς συμβαίνει στον άνθρωπο! Αλήθεια λέει μόνον αυτός που είναι αληθινός! Ούτε παραπέτασμα υπάρχει, ούτε μόνος είσαι! Η αίσθηση ότι υπάρχει παραπέτασμα δημιουργεί τη μοναξιά. Τo να ζητήσεις το πέρα από την ψευδαίσθηση δεν σημαίνει και ότι είσαι έτοιμος. Απλώς βαρέθηκες!"

"Να έχεις την αυθεντικότητα να είσαι ανοικτός προς όλα τα μέρη του εαυτού σου!"

"Η καλύτερη μας επιλογή είναι πάντα αυτή που ακολουθεί την έμπνευσή μας"

"Η αγάπη μοιάζει με τον ήλιο: απλά λάμπει!"

"Πάψε να σκέφτεσαι την δυσκολία όποια κι αν είναι, και σκέψου στην θέση της τον Θεό. Αυτός είναι ο πλήρης κανόνας, και αν τον εφαρμόσεις το πρόβλημα θα εξαφανιστεί! "
*

Μαθήματα θαυμάτων

Δεν χρειάζομαι τίποτα παρά μόνο την αλήθεια!

Όποτε νιώθεις άγχος, φόβο, θλίψη ή ανησυχία θυμήσου: "Θα μπορούσα να δω την ειρήνη σε αυτή την κατάσταση αντί για ό,τι βλέπω τώρα σε αυτή!"

Ο Υιός του Θεού είναι η ταυτότητά μου!

Ο κόσμος δεν είναι τίποτα από μόνος του! Ο νους σου είναι που του δίνει το νόημα που έχει για σένα! Κι αυτό που βλέπεις σε αυτόν είναι οι επιθυμίες σου που τις έχεις παίξει έτσι που να τις θεωρείς πραγματικές!

Ας ησυχάσει κάθε φωνή μέσα μου, εκτός από του Θεού!
                                                   *

12 Σεπ 2013

Ύψωση του Υιού του ανθρώπου

«Κανείς δεν ανέβηκε στον ουρανό παρά εκείνος που κατέβηκε από τον ουρανό, ο Υιός του ανθρώπου ο οποίος είναι στον ουρανό. Και όπως ο Μωυσής ύψωσε τον όφη στην έρημο, έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του ανθρώπου, ώστε καθένας που πιστεύει σ’ αυτόν να μην απολεστεί, αλλά να έχει ζωή αιώνια. Διότι τόσο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον μονογενή του Υιό για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια» (Ιω. γ΄13-17)
Η πίστη στον Χριστό είναι η μόνη διασφάλιση για την αιώνια ζωή! Η πίστη στην Ζώσα αγάπη!
*

Νέα κτίση

«Ούτε αυτοί που περιτέμνονται διαφυλάσσουν τον νόμο, αλλά θέλουν να περιτέμνεστε για να καυχηθούν για την συμμόρφωσή σας σε έναν εξωτερικό τύπο. Εγώ δεν καυχιέμαι παρά μόνο για τον σταυρό του Χριστού, μέσω του οποίου ο κόσμος είναι σταυρωμένος ως προς εμένα και εγώ είμαι σταυρωμένος ως προς τον κόσμο. Διότι εν Χριστώ αυτό που ισχύει είναι μόνον η νέα κτίση! Όσοι βαδίσουν σύμφωνα με τον κανόνα αυτό, ειρήνη και έλεος ας έρθει σε αυτούς…» (Γαλ. στ΄11-18) Τι είναι επιτέλους ο σταυρός αυτός; Η ευθύνη της Χριστότητας μας και της Χριστότητας του κόσμου! Ο Χριστός είναι η απόλυτη ανατροπή! Νέα κτίση! Νέα γη και ουρανός! Είναι αυτός που τα κάνει όλα νέα!

Η αγάπη ως θεϊκό ολόγραμμα

Η αγάπη μελίζεται χωρίς να διαιρείται! Το «κακό» που είναι πάντοτε η άρνηση της αγάπης, μερίζεται διαιρούμενο. Η αγάπη εμπεριέχει το Όλον, ΕΙΝΑΙ το Όλον! Όταν αγαπάς, είσαι μέσα στην αγάπη, μέσα στο όλο πράγμα. Ρέεις μέσα στην αγάπη! Ο άνθρωπος έχει, εντούτοις, δικαίωμα να «προτιμά» τα πρόσωπα με τα οποία μοιράζεται την συναισθηματική του κυρίως εγγύτητα. Αλλά δεν εξαιρεί από την αγάπη του κανέναν, δεν διαιρεί τον κόσμο, δεν αποκόπτει κανέναν. Η προσκόλληση σε ένα πρόσωπο, το «όλα σε ένα πρόσωπο» δεν είναι παρά επιλογή του μέρους έναντι του όλου! Τότε δεν μελίζεσαι αλλά διαιρείσαι! Η αίρεση είναι πάντοτε το μέρος έναντι του όλου που η αλήθεια είναι! Αισθήματα μεριστικά είναι αίρεση της ψυχής! Αναίρεσή της! Αρνείσαι τότε το Όλον! Αυτά για τον έρωτα καθ’ ό μεριστικό αίσθημα! Ό,τι μελίζεται, ανήκει στο Όλον, και το Όλον υπηρετεί! Σε ευεργετεί και ευεργετεί το παν!
*

Η άγια απλότητα

Η απλότητα είναι η αψευδής μαρτυρία της ενοποιημένης συνείδησης! Όλα τα Μεγάλα συντελούνται μες στο συνταρακτικό πέπλο της απλότητας! Ο ίδιος ο Ζων Θεός, o Χριστός, αποκαλύπτεται ως άνθρωπος! Το Μέγιστο στο Έλασσον! Η απλότητα είναι αλήθεια! Και η αλήθεια είναι ολογραμμικό φαινόμενο. Κάθε της κομμάτι, κάθε της έκφραση, εμπεριέχει το Όλον! Η αλήθεια είναι απλότητα! Και η απλότητα είναι αλήθεια! Ο απλός είναι αληθινός! Και ο αληθινός είναι απλός! Όλη η αλήθεια του κόσμου χωράει σε ένα βλέμμα, μια αγκαλιά, έναν λόγο! Η απλότητα φανερώνει την αλήθεια σημειακά. Η απλότητα σημαίνει! Το βάθος της πρόσληψης του σημαινόμενου, είναι ζήτημα εσωτερικής καθαρότητας. Η απλότητα είναι καθαρότητα νου και καρδιάς! Είναι εκδήλωση του ενός που είναι άπειρο! Ο Χριστός σε μια λέξη, την λέξη αγάπη, χώρεσε όλη την αλήθεια!

5 Σεπ 2013

Στον άγγελό μου

Η αγάπη μου για Σένα λευκό γιασεμί! Ανέγγιχτο από τον χορό της προσωπικότητας!

Η Ελλάδα είναι το ιερό γεγονός του κόσμου!

Το μυστήριο του Όντος είναι το μυστήριο του ανθρώπου!
*

Η Παναγιά να μας βλέπει! Φως και αγάπη στις ψυχούλες! Σας αγαπώ μέσα από την καρδιά μου!

Είμαι ευλογημένος γιατί ευλογώ!

Αν αφαιρέσεις όλα τα κελύφη της προσωπικότητας, στο τέλος μένει μόνο καθαρή συμπόνια...

Κάθε γυναίκα που αγαπά είναι μάνα αυτού που αγαπά!
Γυναίκες, γίνετε οι μάνες των ανθρώπων! Λυτρώστε τους!

Επειδή υπήρξε η Παναγία σαρκώθηκε ο Λόγος! Επειδή υπήρξε η ελληνική γλώσσα εκφράστηκε το Άρρητο!

Όλα τα τέρατα της ζωής σου αν τα κοιτάξεις κατάματα θα διαλυθούν! Αφού πρώτα υποκλιθούν μπροστά σου: μπροστά στο βλέμμα του φωτός!
*

Πολύτιμα

Από τα Μαθήματα θαυμάτων
« Εγώ δεν θέλω να υπηρετήσω, θέλω να κυριαρχήσω!» Ιδού η επιτομή της πτώσης!

Ακούτε με την καρδιά όχι με τον νου! Ο νους είναι πονηρός, ο Θεός είναι αθώος!

Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος! Μόνον ο Θεός υπάρχει!

Γεννήστε την αγάπη σας! Φροντίστε την! Αναθρέψτε την όπως θα κάνατε με ένα μικρό παιδάκι ή με ένα όμορφο λουλουδάκι στην γλάστρα!

Κάθε στιγμή που ζείτε με το φως είναι σημαντική και άγια!

Το να μείνεις εγκλωβισμένος ανάμεσα στην χάρη και την δυνατότητα είναι μαρτύριο...

Όσο μεγάλη κι αν είναι η χάρις, εάν δεν επιτευχθεί απόλυτη ταύτιση του εαυτού με το σημείο της απόλυτης απλότητας όπου κατοικεί ο Θεός μέσα μας δεν γίνεται πλήρης πρόσληψη...

Να έχετε φως και χαρά γιατί δεν ξέρετε πότε ο Θεός θα σας ζητήσει να είστε εκεί για εκείνον!

Δεν υπάρχουν απαντήσεις στην ζωή γιατί η ίδια η Ζωή είναι η απάντηση!

Πως να υπάρξει επανένωση όταν δεν υπάρχει τίποτα χωρισμένο!

Ποιος πρόκειται να πεθάνει; Δεν υπάρχει κανένας που γεννήθηκε ή που πεθαίνει!
Διδάσκεις αυτό που θέλεις να μάθεις!

Ο προορισμός όλων των σχέσεων είναι να γίνουν άγιες!

Ο Υιός του Θεού είναι αθώος! Στην αθωότητα του είναι η σωτηρία του!

Δάσκαλοι είναι εκείνοι που έχουν απαντήσει στην κλήση του Θεού!

Ένα είναι το μάθημα για να διδάξεις: η χαρά και η ελπίδα!

Οι δάσκαλοι βλέπουν ένα συγχωρεμένο κόσμο!

Ο Θεός είναι μαζί μου! Ζω και κινούμαι μέσα σ’ Αυτόν!

Παράτησε ό,τι δεν θέλεις και κράτησε ό,τι θέλεις!

Οι δάσκαλοι επιλέγουν για όλη την ανθρωπότητα!

Οι δάσκαλοι δεν μπορούν να βλάψουν ούτε να βλαφτούν!

Οι δάσκαλοι δεν έχουν όνειρα που να χρειάζονται υπεράσπιση ενάντια στην αλήθεια!

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος όταν οι άμυνες έχουν παρατηθεί!

Ο δάσκαλος του Θεού δεν θέλει τίποτα που να μην μπορεί να χαρίσει!

Οι άμυνες δεν είναι παρά ανόητοι φύλακες τρελών ψευδαισθήσεων!

Ό δάσκαλος του Θεού όταν αποφασίσει να τα αφήσει όλα πίσω του, ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν υπήρξε εκεί!

Ό δάσκαλος του Θεού όσα βλέπει έχουν βέβαιο αποτέλεσμα!

Το να εγκαταλείψεις όλα τα προβλήματα για την μία Απάντη-ση, είναι το να αντιστρέψεις εντελώς τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος!

Προσευχή είναι άσκηση στην παρουσία του Θεού! 

Ποιος είναι ο γιατρός; Ο ίδιος σου ο νους!

Η απλή παρουσία ενός δασκάλου είναι υπενθύμιση!

Δεν είναι στην λειτουργία των δασκάλων να εκτιμούν το αποτέλεσμα των δώρων τους!

Η λειτουργία των δασκάλων είναι να μη βλέπουν καμία θέληση χωριστή από την δική τους, ούτε την δική τους χωριστή από του Θεού!

H επίγνωση του ονειρέματος είναι η πραγματική λειτουργία των δασκάλων του Θεού!

Η επίθεση είναι κραυγή για βοήθεια!

Ο θάνατος είναι το κεντρικό όνειρο από το οποίο όλες οι ψευδαισθήσεις πηγάζουν!

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ, ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Ο φόβος δεσμεύει τον κόσμο! Η συγχώρηση τον ελευθερώνει!

Δεν μπορείς παρά μόνον τον εαυτό σου να σταυρώνεις!

Χωρίς συγχώρεση θα παραμείνω τυφλός!

Όλα όσα φοβάσαι δεν υπάρχουν!

Ο κόσμος που βλέπουμε απλώς καθρεφτίζει το δικό μας εσωτερικό πλαίσιο αναφοράς -τις κυρίαρχες ιδέες, επιθυμίες και συναισθήματα μέσα στον νου μας. Η προβολή διαμορφώνει την αντίληψη. Πρώτα κοιτάμε μέσα, αποφασίζουμε το είδος του κόσμου που θέλουμε να δούμε, και μετά προβάλλουμε τον κόσμο προς τα έξω, κάνοντάς τον πράγματι όπως εμείς τον βλέπουμε!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!!

Όταν έχετε πιαστεί στον κόσμο της αντίληψης, είστε πιασμένοι σε ένα όνειρο! 

Ο κόσμος της αντίληψης είναι ο κόσμος του χρόνου, της αλλαγής, των ξεκινημάτων και των λήξεων! Βασίζεται στην ερμηνεία, όχι σε γεγονότα!

Στόχος του Αγίου Πνεύματος είναι να μας βοηθήσει να αποδράσουμε από τον κόσμο του ονείρου!

Η ειρήνη Σου είναι μαζί μου, Πατέρα! Είμαι ασφαλής!

Σήμερα δεν θα κρίνω τίποτα από ό,τι συμβαίνει!

Αυτή η μέρα είναι του Θεού! Είναι το δώρο μου προς Αυτόν!

Η σωτηρία είναι πράγματι ένα παράδοξο! Τι άλλο θα μπορούσε να είναι εκτός από ένα χαρούμενο όνειρο; Σου ζητάει μόνο να συγχωρήσεις όλα τα πράγματα που κανείς δεν έκανε ποτέ · να παραβλέψεις αυτό που δεν υπάρχει, και να μην βλέπεις το μη πραγματικό ως πραγματικότητα! Δεν σου ζητείται παρά να αφήσεις να γίνει το θέλημά σου, και να μην αναζητάς πια πράγματα που δεν θέλεις! Και σου ζητείται να αφήσεις τον εαυτό σου να ελευθερωθεί από όλα τα όνειρα που ποτέ δεν ήσουν, και να μην ζητάς πια να αντικαταστήσεις το Θέλημα του Θεού με την δύναμη των μάταιων επιθυμιών!
*

2 Σεπ 2013

Σήμερον πεπλήρωται η γραφή αύτη

Στην συναγωγή της Ναζαρέτ ο Χριστός διάβασε από το βιβλίο του Ησαΐα: «Πνεύμα Κυρίου είναι επάνω μου, ένεκεν του οποίου με έχρισε. Και με απέστειλε να φέρω στους φτωχούς χαρμόσυνο μήνυμα, να θεραπεύσω τις συντετριμμένες καρδιές, να κηρύξω στους αιχμαλώτους απελευθέρωση και στους τυφλούς ανάβλεψη, να δώσω άφεση στους συντετριμμένους, να ανακηρύξω την αποδοχή του χρόνου του Κυρίου». Και ύστερα είπε: «Σήμερα εκπληρώνεται η γραφή αυτή!» Στο αιώνιο σήμερα του…

Δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες, υπέρ πάντων των ανθρώπων!

Λέει ο απόστολος Παύλος στον Τιμόθεο πως για να είναι ο βίος μας ήρεμος και ήσυχος, πρώτα από όλα να αποδίδουμε δεήσεις, προσευχές, παρακλήσεις, ευχαριστίες, υπέρ πάντων των ανθρώπων! Στην συνέχεια αναφέρεται ιδιαιτέρως υπέρ όσων έχουν αξιώματα! Γιατί αυτό, λέει, είναι ευάρεστο στον Θεό, ο οποίος θέλει την σωτηρία όλων και την επίγνωσή τους στην αλήθεια! Ένας Θεός υπάρχει, και ένας είναι ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο άνθρωπος Χριστός Ιησούς ο οποίος προσέφερε τον εαυτό του ως λύτρο υπέρ πάντων! Η Εκκλησία προσφέρει την λογικήν λατρείαν υπέρ της οικουμένης! Ο άνθρωπος κρίνει και αξιολογεί. Το ζητούμενο είναι η δέηση για  κάθε ψυχή!

Στον ενάντιο άνεμο να έχετε θάρρος! Εγώ είμαι που έρχομαι πάνω στην θάλασσα για να σας διασώσω!

Ανέβηκε ο Χριστός στο όρος μόνος για να προσευχηθεί. Το πλοιάριο με τους μαθητές καταμεσής της θάλασσας άρχισε να κλυδωνίζεται από τα κύματα. Ήταν ενάντιος ο άνεμος! Περπάτησε τότε ο Χριστός πάνω στην θάλασσα για να τους συναντήσει! Καθώς τον είδαν, ταράχτηκαν! «Φάντασμα είναι!» είπαν, κραυγάζοντας από φόβο. Και εκείνος τους λέει: «Έχετε θάρρος! Εγώ είμαι! Μη φοβάστε!» Ο Πέτρος τότε του ζήτησε, αν πράγματι είναι ο Χριστός, να τον κάνει να περπατήσει κι εκείνος πάνω στα νερά! Και ξεκίνησε να περπατά πάνω στα νερά προς τον Χριστό! Καθώς όμως ο άνεμος δυνάμωνε, φοβήθηκε, και άρχισε να βυθίζεται! «Σώσε με!» λέει στον Χριστό. Και εκείνος απλώνει το χέρι του και τον πιάνει. «Ολιγόπιστε, γιατί δίστασες;» Μόλις ανέβηκαν στο πλοιάριο ο άνεμος κόπασε. «Αληθινά είσαι Υιός Θεού!» αναφώνησαν όσοι ήσαν μέσα στο πλοιάριο…
Όταν ο άνεμος είναι ενάντιος και εμείς μόνοι καταμεσής της θάλασσας, ο Χριστός -μη ορατός στην αρχή- καθώς μας παρακολουθεί και μας νοιάζεται, ήδη περπατά πάνω στα κύματα για να μας συναντήσει!   

Ο ναός του Θεού είναι άγιος! Ο ναός αυτός εσείς είστε!

«Δεν ξέρετε πως είστε ναός Θεού και το πνεύμα του Θεού κατοικεί μέσα σας;» λέει ο Παύλος. Μας αποκαλεί συνεργάτες του Θεού, γεωργούς, οικοδομή του Θεού. «Καθένας κατά την χάρη που έχει λάβει, ας προσέξει τι οικοδομεί! Και τι υλικά επιλέγει! Είναι αυτά πολύτιμοι λίθοι, χρυσάφι και ασήμι ή ξύλα, χορτάρια, καλάμια; Το έργο του καθενός θα γίνει φανερό! Η μέρα θα το φανερώσει! Θα αποκαλυφθεί εν πυρί! Αν το έργο σου μείνει, θα ανταμειφθείς. Αν καεί, θα υποστείς ζημιά, ο ίδιος όμως θα περισωθείς, όπως κάποιος που διασώζεται από πυρκαγιά!» 
Συνδημιουργοί είμαστε στην οικοδόμηση του ιερού Ναού ο οποίος είναι θεμελιωμένος στους αιώνες πάνω στον Χριστό-Εαυτό!

Η ενότητα μέσα στο Μυστήριο του Χριστού

Τα εγώ είναι αδύνατον να ενωθούν! Η γυάλα που έσπασε -ο άνθρωπος!- μόνο με την Χριστική ουσία αποκαθίσταται! Ο Αδάμας-Άνθρωπος! Η ενότητα εν Χριστώ συντελείται εν Μυστηρίω! Η αγιοπνευματική αλλοίωση της χοϊκής σε Χριστική φύση. Το Άγιο Δισκοπότηρο, το κοινό Ποτήριο, είναι το ύψιστο σύμβολο της Χριστικής μέθεξης! Ο άνθρωπος γίνεται μέτοχος της θεϊκής ουσίας! Μετέχει στο Μυστήριο της των πάντων ενότητας! Το εγώ λιώνει μέσα στο πυρ της αγάπης! Ηττάται από την πυρφόρα αγάπη! Και τότε ο νους καθίσταται θεοφόρος! Ομολογεί και συμπράττει στο Μυστήριο του Ζώντος Θεού!

Ο πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων

Σπλαχνίστηκε ο Χριστός τον κόσμο που τον ακολούθησε, και θεράπευσε τους αρρώστους. «Έρημος είναι ο τόπος εδώ και η ώρα περασμένη», του είπαν οι μαθητές, «Να πάνε στα χωριά να αγοράσουν τρόφιμα να φάνε!» Λέει ο Χριστός: «Δεν έχουν ανάγκη να πάνε! Δώστε τους εσείς να φάνε!» -«Μα έχουμε μόνο πέντε άρτους και δύο ιχθύς!» Τότε ο Χριστός πήρε τους άρτους και τους ιχθύς και υψώνοντας τα μάτια του στον ουρανό τα ευλόγησε. Και έδωσε εντολή να ξαπλώσουν όλοι στο χορτάρι! Και έφαγαν όλοι και χόρτασαν, 5.000 άντρες εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά! Και με το περίσσευμα γέμισαν 12 κοφίνια!
Τι συμβολίζουν οι πέντε άρτοι; Τι συμβολίζουν οι δύο ιχθύες; Στον αριθμό 7 (5+2) είναι η τροφή του ανθρώπου! Ο άρτος της Ζωής είναι ο ίδιος ο Χριστός! Άρτος-άρτιον: το πλήρες, το ακέραιο! Πέντε Χριστικές συνειδήσεις αγάπης! Το πέντε, το περίφημο Ε, είναι ο αριθμός του ανώτερου Αιθερικού, της γέφυρας προς το Πνεύμα, η κατοικία των όντων που δέχτηκαν να εγκαταλείψουν τα θεία Δώματα για να επιβλέψουν την Επάνοδο… Το δύο είναι ο αριθμός του δημιουργικού Ζεύγους. Ιχθύς εξάλλου είναι ο Χριστός: Ιησούς Χριστός Υιός Θεού Σωτήρ! Το επτά είναι ο αριθμός της Δημιουργίας! Επτά Χριστικά όντα «ταΐζουν» πνευματικά τον άνθρωπο και συντηρούν την Ζώσα Ζωή εντός του! Και η τροφή αυτή φτάνει για να ταΐσει το πλήθος, και να γεμίσει 12 «σκεύη», απεσταλμένους! Είναι οι δώδεκα μαθητές… Οι αιώνιοι ακόλουθοι!