ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

31 Μαρ 2014

Δημιουργήσαμε το μουσικό μας κομμάτι με τις νότες που επιλέξαμε!

-Στο πεντάγραμμο είναι 9 οι θέσεις, 5 οι γραμμές. Το 5 συμβολίζει τον υλικό κόσμο. Οι θέσεις είναι 9 (πάνω στις γραμμές και στα διαστήματα ανάμεσα τους). Ξεκινώντας από τον υλικό κόσμο για να φτάσουμε στον απόλυτα πνευματικό, χρειάζεται να περάσουμε από 9 θέσεις (τις 7 νότες, την παύση και την κάθε νότα στην υψηλότερή της κλίμακα). Το πεντάγραμμο συμβολίζει τις πέντε αισθήσεις. Συμβολίζει την πρόσληψη του υλικού κόσμου. Οι 9 θέσεις είναι οι παύση και η κάθε νότα στην υψηλότερή της κλίμακα!

-Κάθε νότα έχει επτά διαστάσεις. Αν επαναλάβεις την νότα σου με την φωνή σου πάνω από επτά φορές, επέρχεται απόλυτη ηρεμία στον νου σου! Είναι ένα μυστικό!

-Οι 7 νότες αντιστοιχούν στα τσάκρα, σε συγκεκριμένες δονήσεις. Είσαι εσύ με κόκκινη, μπλε, κίτρινη κ.λπ.  μπλούζα!

-Όλες οι νότες είναι μία νότα! Η νότα είναι κύκλος. Υπάρχει κέντρο, κεντρική συχνότητα.

-Η νότα είναι σταυρός. Ανοίγει σε 4 κατευθύνσεις.

-Μια νότα δεν είναι απλά ένα σημείο αλλά μια περιοχή! Κάθε νότα που ακούμε είναι μια περιοχή μέσα στον νου! Γι’ αυτό και όταν παίζεις μουσική, εξαρτάται σε ποια περιοχή την ώρα που παίζεις θα είσαι αυτό που παίζεις!

-Οι άγγελοι δημιούργησαν την μουσική με εντολή του Θεού για να καλυφτεί το κενό του νου! Μπορεί να είναι είτε λαγούμι για να κρυφτείς από την τρέλα είτε υπέρλαμπρο σκάφος για να ταξιδέψεις! Η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει ακόμα το σκάφος αυτό της μουσικής! Ο ήχος μεταλλάσσει την ύλη, την πραγματικότητα!

-Χαλαρώνει ο εγκέφαλος πρώτον, με το γέλιο, δεύτερον, με λέξεις που δεν έχουν νόημα, τις κατασκευάζεις εσύ και τις τραγουδάς, τρίτον, μετά από έντονο σεξ, τέταρτον, όταν εκστασιάζεσαι από την μουσική. Δυο πόδια και δυο χέρια! Ξεχνιέσαι, ξεχνάς τον εαυτό σου! Κεφάλι υποθέτω ότι έχεις! Άρα δημιουργείς πνευματικό σώμα που μπορεί να περπατήσει! Και μπορείς να βρεις την ευτυχία!

*
Αντιστοιχίες χρωμάτων και νοτών
Do κόκκινο-πορτοκαλί
Re μπλε κυανό
Mi πορτοκαλί
Fa χρυσό
Sol πράσινο σμαραγδί
La ουρανί-θαλασσί
Si κίτρινο
*

Πληροφορίες για την προέλευση της ονομασίας των νοτών
«Solfege»: sol+fa (ιταλικά Solfeggio)

Ποίημα-ύμνος του 9ου αιώνα, αφιερωμένοs στον Ιωάννη
Τον 11o αιώνα ο Guido d’ Arezzo από τα αρχικά των στίχων ενός ύμνου του 9ου αιώνα, έδωσε το γνωστό όνομα στις μουσικές νότες. Στα γαλλικά μέχρι σήμερα το Do ονομάζεται Ut! Μέχρι τότε οι νότες ονομάζονταν με τα γράμματα του ελληνικού (στους αρχαίους χρόνους) και στην συνέχεια του λατινικού αλφαβήτου.

Ut queant laxis
Resonare fibris
Mira gestorum
Famuli tuorum
Solve polluti 
Labii reatum
Sancte Ioannes

Για να μπορούν με ελεύθερα χείλη να ψάλλουν οι δούλοι Σου τα θαυμαστά Σου έργα, σήκωσε από τα μολυσμένα χείλη την ανομία, άγιε Ιωάννη!

*
Do- Dominus, Κύριος -το Απόλυτο
Re- Regina ceoli, Βασίλισσα των ουρανών -Σελήνη
MiMicrocosmos, Μικρόκοσμος- Γη
FaFata, Πεπρωμένο- Πλανήτες
SolΉλιος
LaLactea, ο Γαλακτώδης Γαλαξίας
SiSidera, Άστρα

Τα αρχικά των γραμμάτων του ύμνου αναφέρονται σε λέξεις που σε παλαιότερη εποχή αποκάλυπταν την κοσμολογική δομή!
*
Οι νότες αντιστοιχούν σε γράμματα: 
Do Α
Re  Β
Mi  Γ
Fa   Δ
Sol  Ε
La   Ζ
Si    Η

Οι νότες αντιστοιχούν σε αριθμούς: 
Do  1
Re  2
Mi  3
Fa   4
Sol  5
La   6
Si    7
*

Με την μουσική επιστρέφει ο Εωσφόρος!

Αυτό που έκανε ο Εωσφόρος ήταν ένα φάλτσο!
Ξεκινώντας από τον υλικό κόσμο για να φτάσουμε στον απόλυτα πνευματικό  χρειάζεται να περάσουμε από 9 θέσεις.  Το πεντάγραμμο συμβολίζει τις πέντε αισθήσεις. Συμβολίζει την πρόσληψη του υλικού κόσμου. Όταν γράφεις μουσική πάνω στην παρτιτούρα υπάρχουν 9 θέσεις. Οι 9 θέσεις είναι τα 9 πράγματα που πρέπει να γίνουν. 9 είναι τα αγγελικά τάγματα. Ο αριθμός 9 είναι το 333 υπό την οπτική του 3. Χρειάζεται για να ανέβουμε όντες μέσα στον υλικό κόσμο, για να σημειώσουμε τον εαυτό μας σε πνευματική διάσταση, να αποκτήσουμε 9 ιδιότητες.

Οι νότες είναι 7. Χρειαζόμαστε 9 ιδιότητες. Χρειαζόμαστε 7 νότες συν δύο (παύση και Do).

Όλες οι νότες είναι η Do!

Η δοξαστική νότα του Κυρίου- Dominus! Η πρώτη νότα η οποία στο εύρος της υψηλότερής της κλίμακας εμπεριέχει όλες τις άλλες! Στο Δέντρο της Ζωής η νότα Do είναι ο κατακόρυφος άξονας (σφαίρες 1, 11, 6, 9,10) δεξιά και αριστερά του οποίου αναπτύσσονται οριζόντια οι 6  σφαίρες-νότες (2-Re, 3-Mi, 4-Fa, 5-Sol, 7-La, 8-SI)  οι οποίες ανασυμπτύσσονται στον άξονα της Do! Ο οποίος συμπτυσσόμενος γίνεται μία νότα-σφαίρα! 

Do
Η πρώτη ιδιότητα που χρειαζόμαστε είναι η νότα Do. Είναι βαριά νότα, σοβαρή, νότα-Ηρακλής, θεμέλιο.
Αντιστοιχεί σε πνευματικό επίπεδο στο κόκκινο-κίτρινο χρώμα. Είναι το κέντρο των γεννητικών οργάνων, το πρώτο τσάκρα.

Yπερβαίνεται με δύο τρόπους: είτε μέσα από την μητρότητα-πατρότητα, είτε μέσα από την αγαμία!

Ξυπνάει την μητρότητα, την αγάπη, τα ένστικτα. Όλα στηρίζονται στην Do! Είναι η Γη!
Η νότα Do χτυπάει χαμηλά! Είναι θεμέλιο, βάση, αρχή! Είναι η νότα της Παναγίας, της αποστολής, του γενετήσιου ενστίκτου. Η νότα των μοναχών και της εγκράτειας. Είναι η νότα που περιέχει αγάπη. Την βάση για την στήριξη όλου του νου! Η νότα που οδηγεί τους πάντες και τα πάντα! Η νότα-αρχηγός. Είναι η νότα από την οποία ξεκινάμε.

Re
Την επόμενη νότα, Re, δεν την έχει επιλέξει κανείς! Αυτή η νότα χτυπάει κοντά στον αφαλό, λίγο πιο κάτω. Είναι η νότα της διαίρεσης, της απομάκρυνσης, της διάλυσης και της διευθέτησης. Η νότα Re σηματοδοτεί την πρώτη διαίρεση! Είναι δύο Do από διαίρεση. Διαίρεση από την αρχική συμπαγή μάζα του Do. Το πρώτο πράγμα που ξεφεύγει. Η νότα Re είναι διάλυση, διαίρεση, αποστροφή! Δηλαδή όταν θέλεις να διαχωρίσεις κάτι, η νότα Re σε βοηθάει! Είναι αποστροφή. Η πρώτη απόσπαση από τον κεντρικό πυρήνα. Είναι το πρώτο «τίναγμα» από τον κεντρικό πυρήνα της μουσικής. Αντιστοιχεί λίγο πιο πάνω από τα γεννητικά όργανα και θα σας χτυπάει πάντα κάπου στην κοιλιά, μεταξύ αφαλού και ηλιακού πλέγματος. Η νότα Re  είναι η πρώτη διάχυση. Ο χρώμα της είναι μπλε, καθαρό κυανό μπλε. Είναι στο ύψος των νεφρών και αντιστοιχεί στο νερό -ουροδόχος κύστη, κοιλιά.

Mi
Είναι θηλυκή νότα! Βρίσκεται λίγο πιο πάνω από την κοιλιά, πολύ κοντά στο ηλιακό πλέγμα!
Έχει μέσα της ευαισθησία, φαντασία, συγκίνηση, χαρά, αρχή κάποιας χαράς. Είναι «γαργαλιστική», τσαχπίνικη. Δυναμοδο-τεί το ηλιακό πλέγμα! Ουσιαστικά δεν είναι η νότα του ηλιακού πλέγματος. Ανάβει το ηλιακό πλέγμα! Του βάζει φωτιά από κάτω. Τα άτομα που διαλέγουν αυτή την νότα είναι άτομα που χρειάζονται να τα βάλεις επάνω σε ένα καζάνι αγάπης που βράζει για να λειτουργήσουν, να αναζωπυρωθούν, να ζεσταθούν και να νιώσουν την αγάπη που χρειάζονται. Να υπάρχει ένα καζάνι μιας τεράστιας σταθερής αγάπης για να πατούν και να έχουν ως δεδομένο μια σταθερή λειτουργία τους προς τον κόσμο! Έχουν τεράστια ανάγκη την αγάπη, την αποδοχή, τον σεβασμό και την αφοσίωση. Είναι η νότα που ανάβει την επόμενη νότα που είναι το Fa. Το Μι είναι πορτοκαλί χρώμα.

Fa
Και πένθιμη και χαρούμενη νότα! Χτυπά στην καρδιά, στο ηλιακό πλέγμα! Το χρώμα της  είναι το χρυσό! Έχει και αποχρώσεις. Τα όντα που την επιλέγουν είναι όντα που λειτουργούν με την ψυχή, με την καρδιά, με τον ήλιο, με το φως. Ενώ έχει κάποιες θλιμμένες αποχρώσεις, το κέντρο της είναι ήλιος! Καθαρό φως! Ενεργοποιεί το ηλιακό πλέγμα την ώρα που την ακούμε μέσα σε ένα μουσικό κομμάτι, και ανοίγει τις πρώτες διαδρομές προς τον ήλιο! Τον εξωτερικό ήλιο (Σβελτίνα) και τον εσωτερικό (Βελίστινα).

Sol. Η νότα των μάγων! Η νότα των ανθρώπων που έχουν διαισθήσεις, προσβάσεις και στον θετικό και στον αρνητικό κόσμο! Μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους δυο! Έχει πράσινο χρώμα, πράσινο σμαραγδί! Έχει δικές της παραμέτρους και σε χτυπάει λίγο πιο κάτω από τον θυρεοειδή, πιο πάνω από το ηλιακό πλέγμα.

Είναι η νότα της αυτοθυσίας, της απόλυτης αγνότητας που μπορεί όμως να εκμαυλιστεί από επιτηδευμένα άτομα. Είναι η νότα της αποστολής και της αθόρυβης υπηρεσίας. Την επιλέγουν άτομα με υψηλή καθαρότητα και νοημοσύνη. Άτομα που κινούνται περισσότερο με το κριτήριο της καθαρότητας και της συμπαγούς αίσθησης του όντος -όχι της διαίρεσης

La
Είναι μια νότα καταπληκτική! Χτυπάει στο σαγόνι. Όσοι έχουν πρόβλημα στο σαγόνι πρέπει να ακούν αυτή την νότα! Δεν είναι νότα τυχαία! Οι άνθρωποι που την επέλεξαν είναι αυστηροί: με τον εαυτό τους και με το περιβάλλον τους. Έχει να κάνει με τις συνθήκες και την νοοτροπία του περιβάλλοντος που μεγάλωσαν, και την μέρα και ώρα που γεννήθηκαν. Η νότα αυτή περιέχει τους περισσότερους ιερείς! Δασκάλους και ιερείς. Αυστηρή νότα. Πρωτίστως με το Ελ με τον εαυτό τους και μετά με το άλφα που είναι οι άλλοι! Απέξω είναι τυλιγμένοι με χαρά!

Είναι η πιο χαρούμενη νότα στην μείζονα κλίμακα. Γι’ αυτό λέμε «λα-λα-λα» δεν λέμε «ρε-ρε-ρε»! Νότα αυστηρή, των δασκάλων, πολλές φορές των απεσταλμένων. Είναι νότα που χαρακτηρίζει άτομα με τρομακτικά υψηλή αντίληψη, και υψηλό αισθητήριο στην δουλειά τους, είτε είναι τέχνη ή οτιδήποτε άλλο. Το χρώμα της νότας που είναι τόσο αυστηρή είναι το ανοιχτό ουρανί!

Το γαλάζιο άμα συννεφιάσει είναι το χρώμα που φαίνεται μεγαλύτερη η διαφορά στον ορίζοντα. Σε αχνό γαλάζιο όταν είναι γκρι τα σύννεφα είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που μπορείς να δεις.

Si
Είναι η νότα ανθρώπων που έχουν εσωστρέφεια πνευματική, διανοητική και ψυχική. Είναι η νότα- «φύτεμα» όπως την λένε. Η νότα που φυτεύει μέσα στον άνθρωπο ποιότητες καλού ή κακού. Όλα τα πράγματα είναι συν-πλην. Όταν φυτεύει καλό είναι πολύ καλό. Κι αυτά τα άτομα συνήθως γίνονται μεταδότες της αλήθειας, της ενέργειας τους, της χαράς τους. Η νότα Si λοιπόν είναι νότα υψηλής ευαισθησίας. Τα άτομα που την έχουν μπορούν να κρατούν τον εαυτό τους πάρα πολύ γερά στο να μην εκφράζουν άμεσα αυτά τα οποία νιώθουν. Μπορούν να υπομείνουν πάρα πολύ, αλλά και να θυμώνουν  πολύ! «Μαζεύουν» εσωτερικά. Είναι μια νότα που αντιστοιχεί σε υψηλούς δασκάλους του κόσμου! Οι άνθρωποι που την επιλέγουν απευθύνονται άμεσα στο μυαλό σου. Χτυπά στους κροτάφους. Το χρώμα της είναι το κίτρινοΤο λαμπερό κίτρινο!
Στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε την Do σε ένα υψηλότερο επίπεδο. 

Κάθε άνθρωπος πρέπει να διανύσει τις επτά νότες!
Οι νότες αντιστοιχούν στα επτά τσάκρα.
Η νότα La αντιστοιχεί στα 220-880 Hz. Ανάλογα με την κλίμακα και το όργανο. 16 Hz είναι το τελευταίο La, η πιο βαθιά νότα που υπάρχει στην μουσική.
Η λειτουργία του σώματός σας είναι ρυθμισμένη σ’ αυτά τα Hertz. Σ’ αυτό που διαλέγεις και σου αρέσει, εκεί είναι και η δυνητική συχνότητα του σώματος! Η φωνή είναι από 70-2.000 Hz, το πιάνο από 30-3.500, το βιολί από 200-3.000, το φλάουτο από 260-3.000 και το εκκλησιαστικό όργανο από 16-4.000 Hz.
Την νότα σου την γνωρίζει το σώμα σου, την γνωρίζει ο νους σου, την γνωρίζεις κι εσύ.
*
Η μουσική σε πηγαίνει πάνω, αν στην πόρτα της έρχεται άγγελος!
Όλοι είμαστε ένα βήμα από κει! Μόνο αν παίζει άγγελος μουσική μπορεί να σε απελευθερώσει! Μόνο αν τραγουδά άγγελος! Την πόρτα του μνημείου του Χριστού την σήκωσε ένας άγγελος! Ή αν παίζει το μουσικό όργανο ένας άγγελος! Τότε το λαγούμι μετατρέπεται σε δίνη! Και σε ταξιδεύει! Αλλιώς η μουσική είναι μια κρυψώνα του νου από τον εαυτό του! Κρύβεται ο νους από τον εαυτό του! Φτιάχνει ένα ωραίο λαγούμι! Μη φανταστείτε χωματένιο! «Ανάκτορα-λαγούμια» έχουν φτιαχτεί, όπως αυτό του Μπετόβεν κ.λπ. Ανάκτορα, αλλά είναι από κάτω! Η μουσική αυτή έρχεται από κάτω! Και σε πάει πάνω, αν στην πόρτα της έρχεται άγγελος!
*
Αυτό που έκανε ο Εωσφόρος ήταν ένα φάλτσο!
Η μουσική παρήχθη από έναν πολύ σπουδαίο και μοναδικό άγγελο: τον Εωσφόρο! Πριν πέσει! Γι’ αυτό όποιος ανυψώνει την μουσική, ανυψώνει και τον Εωσφόρο! Η επιστροφή του Εωσφόρου θα γίνει μέσα από την μουσική! Αυτό που έκανε ο Εωσφόρος ήταν ένα φάλτσο!
Στους αρχαίους χρόνους με την μουσική έκτιζαν μεγαθήρια! Σήκωναν μεγαλίθους στον αέρα! Τραγουδούσαν και οι πέτρες πετούσαν! Η μουσική έχει άλλες δυνάμεις που έχουν χαθεί! Έτσι γκρεμίστηκαν τα τείχη της Ιεριχούς! Η μουσική είναι ένας μαγικός παράγων!
*
Το σκάφος της μουσικής είναι κρυμμένο στο υποσυνείδητο
Για να απογειωθείς, το σκάφος πρέπει να το οδηγεί άγγελος ή φωτισμένος! Γιατί το σκάφος αυτό είναι κρυμμένο στο υποσυνείδητο, κάτω από θάλασσες, βουνά και χώματα. Μοιάζει με λαγούμι γιατί είμαστε άγριοι! Ένας άγριος που θα μπει εδώ, θα θεωρήσει το σπίτι αυτό σπηλιά του! Δεν ξέρει να το χειριστεί! Η μουσική έχει αποστεωθεί από την αρχαγγελική της υπόσταση -γιατί έχει αρχαγγελική υπόσταση! Ξέρετε με τις φωνές τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος αν κουρδίσουν σωστά; Ή τα όργανα; Θα έπρεπε να γκρεμίζουν την πραγματικότητα και να φέρνουν μια άλλη! Δεν συμβαίνει όμως αυτό, γιατί δεν έχουμε τα κλειδιά αυτού του ύψους της μουσικής! Έπρεπε να φεύγουν οι τοίχοι, να αλλοιώνεται η πραγματικότητα! Εντελώς! Να έχει επίδραση στην ύλη!

Η μουσική είναι μοχλός του μορφογενετικού πεδίου!
Χρειάζεται κλειδιά για να ανοίξουν οι πόρτες! Ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν, κάποιοι άλλοι, έφτασαν κοντά, έβαλαν τις μηχανές μπροστά, ακούστηκε ο ήχος της εκκίνησης… Αλλά πού θα το πας το σκάφος, είναι το ζήτημα. Γι’ αυτό πολλοί μουσικοί τρελαίνονται! Άλλοι δεν τρελαίνονται! Άλλοι θεραπεύονται! Άλλοι ομορφαίνουν! Βρίσκονται σε διάφορες επιδράσεις του πεδίου! Η μουσική είναι μοχλός του πεδίου! Του μορφογενε-τικού πεδίου! Ένας μουσικός την ώρα που παίζει πρέπει να νιώθει να αλλοιώνεται η πραγματικότητα! Εκεί που πατάει να γίνεται ρευστή! Την ώρα που τραγουδάς πρέπει να το νιώθεις αυτό! Ότι αλλάζει η πραγματικότητα! Αλλά χρειάζονται κλειδιά! Να ξεκλειδώσεις! Πες ότι έχουμε βρει τις νότες, έχουμε κάνει πιθανούς συνδυασμούς, έχουν γραφτεί υπερ-κομμάτια, αριστουργήματα κ.λπ.! Απλώς μπήκε λίγο μπροστά η μηχανή! Η μουσική δεν σταματά σ’ αυτό. Μπορεί  κανείς παράγοντας ήχους και να μετακινεί πράγματα, να αλλάζει πραγματικότητες!
*
Δυο νότες είναι υπεραρκετές για να επιδράσουν σε όλο τον κόσμο των φυτών! Και τρεις σε όλο τον κόσμο των ζώων! 
Δεν έχει δοθεί στον άνθρωπο ο συνδυασμός, η ταχύτητα και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία άμα τα κάνει, αυτά τα πράγματα αποκτούν άλλες διαστάσεις. Μετατρέπουν την πραγματικότητα σε κάτι άλλο. Υπάρχουν δύο ήχοι που άμα τους πεις την ώρα που περπατάς, γίνεσαι αόρατος! Ή την ώρα που κάποιος σου λέει κάτι κι εσύ τραγουδήσεις κάτι μέσα σου, μπορείς να τον κάνεις να ξεχάσει τι έλεγε και τι ήθελε να κάνει! Και να σου πει ακριβώς το αντίθετο!

Και πες ότι βρίσκεις το πώς αλλάζεις την πραγματικότητα! Και αρχίζεις και παίζεις, και όλα γίνονται ρευστά. Τι θα φτιάξεις; Κανείς δεν μας έχει διδάξει τι να φτιάξουμε! Κανείς δεν μας είπε «αφού αλλοιώσεις την πραγματικότητα, μετά θα πατάς αυτές κι αυτές τις νότες και θα παίζεις έτσι κι έτσι, ώστε αυτό που σκέφτεσαι με αυτό που θα παίζεις να δημιουργεί αυτό που θέλεις!»  Η Ερυθρά θάλασσα άνοιξε με τραγούδι!
*
Ο αίνος είναι η υψηλότερη μορφή της πραγματικότητας! 
«Αινείτε τον Κύριον εν χορδαίς και οργάνω!» Ο αίνος είναι η υψηλότερη μορφή της πραγματικότητας! «Αινείτε αυτόν εν κυμβάλοις ευήχοις, αινείτε αυτόν εν κυμβάλοις αλαλαγμών! Πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον!» Σ’ αυτή την πρόταση είναι κρυμμένο το κλειδί της απόλυτης μουσικής δυνατότητας!
*
Όλα στηρίζονται στον ήχο! Όλο το σύμπαν είναι ήχος και φως! Βασικά ο ήχος δεν υπάρχει!
Ένα χιλιοστό πιο πάνω και ο κόσμος είναι αλλιώς! Βλέπεις τότε ό,τι όντα κυκλοφορούν, ό,τι υπάρχει, τις διαστάσεις, τις διαπλοκές του πεδίου! Απλώς είμαστε κλειδωμένοι εδώ.

Είμαστε ρευστοί αλλά έχουμε κλειδώσει εκεί. Ο οικοδόμος της πραγματικότητας επηρεάζεται με την μουσική! Αλλά υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να το πηδήξει! Δεν το κάνει γιατί τότε θα δεις την πραγματικότητα αλλιώς! Όταν πηδήξει το χάσμα θα πάμε πιο πάνω! Ο οικοδόμος της πραγματικότητας με την μουσική αρχίζει και ταλαντώνεται διαφορετικά! «Πού μας ταξίδεψες!» λένε. Κινείται κατά φαντασίαν ο οικοδόμος της πραγματικότητας, γιατί αν μετακινηθεί στ’ αλήθεια, ξαφνικά θα ανοίξει όλος ο ουρανός!  Γιατί όλος ο ουρανός είναι εδώ! Τα πάντα όλα! Ένα χιλιοστό αν μετακινηθεί! Τώρα προσλαμβάνει από το σημείο εδώ στο στήθος… Και βλέπει «έτσι», και δημιουργεί ένα σύμπαν σταθερό και υπάρχει ό,τι υπάρχει, όπως υπάρχει. Ένα χιλιοστό πιο πάνω και ο κόσμος είναι αλλιώς! Βλέπεις τότε ό,τι όντα κυκλοφορούν, ό,τι υπάρχει, τις διαστάσεις, τις διαπλοκές του πεδίου! Απλώς είμαστε κλειδωμένοι εδώ. Αν μετακινηθεί ο οικοδόμος της πραγματικότητας, μπορεί να είσαι και σ’ αυτόν τον κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι θα το επέλεγες! «Εκεί» συμβαίνουν άλλα πράγματα! Η πραγματικότητα όμως εκεί είναι εντελώς ρευστή!

Δεν προλαβαίνει να σε δεις εκεί! Συμβαίνουν με τέτοια ταχύτητα όλα! Έχεις μια ευχάριστη σκέψη και σε ένα δευτερόλεπτο την έχεις χάσει, έχεις μια δυσάρεστη, το ίδιο. Τα πράγματα είναι όχι ρευστά και ασταθή όπως λένε, αλλά κινούνται με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες από ό,τι κινούνται  εδώ! Είμαστε ρευστοί αλλά έχουμε κλειδώσει εκεί.

Ο οικοδόμος της πραγματικότητας κλειδώνει ένα του μέρος μέσα στο σώμα. Είναι ένας ξενιστής! Ξενιστής μέσα στο χωροχρόνο σαν ένα σκουλήκι! 
Είναι σαν "σκουλήκι"! Ένα λαμπερό χρυσό "σκουλήκι"! Η ψυχή είναι το μπροστινό στρογγυλό μέρος που βλέπουν σαν κύκλο και το θεωρούν ήλιο που λένε ότι αυτό φεύγει και πάει… Αυτό είναι ένα πράγμα ολόχρυσο και ενώνεται με όλα τα παρελθόντα τα παρόντα και τα μέλλοντα. Καθένα από αυτά παίρνει ένα κύκλο από τον εαυτό του! Αν το κόψεις σαν σαλάμι. Δεν είναι κομμένο. Αλλά τα μέρη του αντιστοιχούν… Είναι ενιαίο. Όλα αυτά τα "σκουλήκια" είναι τοσαδά. Ως κόκκοι άμμου. Πολύ μικρά ως προς τον Θεό! Αιωρούνται όπως οι πυγολαμπίδες. Αιωρούνται μέσα στο αχανές τίποτα! Και ενώ υπάρχουν μόνο αυτά που κυματίζουν, εμείς ζούμε μόνο αυτό εδώ. Αλλά είναι ασύλληπτα! Κάνουν ένα «έτσι» και δημιουργείται μια πραγματικότητα! Τρομερό! Και έχεις παρελθόν, παρόν, μέλλον! Ενώ είναι σαν σκουλήκια, από μακριά φαίνονται στρογγυλά, μικρά. Τρισεκατομμύρια φορές μικρότερα από το κεφάλι μιας καρφίτσας! Και αιωρούνται μέσα σε ένα φως όλα αυτά! Ένα φως έξω από τον χώρο και τον χρόνο! Άφωτο φως! Κάνουν ένα «έτσι» και όλες οι μορφές που διασυνδέονται στο παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον με αυτά, βιώνουν πραγματικότητες! Εμείς την δική μας, οι άλλοι άλλες! Τα σώματα τα δικά μας είναι όπως το δέρμα που αποβάλλει το φίδι! Ξεφλουδίζει το σκουληκάκι και βγαίνουν αυτά τα φλούδια! Και μένουν πάνω, κι αν πάρουν εντολή κατεβαίνουν σε άλλο σώμα!

Με αυτή την έννοια, ίσως. Είναι τρισάκις εκατομμύρια μικρότερα από το κεφαλάκι μιας καρφίτσας! Αυτό το «δέρμα» περιέχει μέσα του μέρος από τον οικοδόμο της πραγματι-κότητας που σ’ αυτή την γωνία της έκφρασης το θέλει έτσι.

«Αυτό» απλώς κινείται! Στην κίνηση και τον χορό του δημιουργείσαι εσύ!
"Αυτό" δεν είναι «σκουλήκι». Είναι ένας πολυδύναμος μικρός Θεός! Του έδωσα μορφή για να καταλάβει ο νους πως υπάρχει μέσα στους χωροχρόνους και πως τέμνεται. Στην ουσία είναι στρογγυλό και τρισεκατομμύρια φορές μικρότερο από το κεφάλι μιας καρφίτσας. Είναι κύκλος! Είναι στρογγυλό δεν είναι τετράγωνο! Φαντάζομαι το «σκουληκάκι» σαν μια κυματοειδή γραμμή! Ένα κύμα.

«Πεθαίνω» για "αυτό" δεν υπάρχει! Δεν σταματάει! Πάντα ξαναρχίζει!
Ξαναγεννιέσαι στην αρχαία Ελλάδα ξαναζείς και ξαναζείς.
Η ημέρα της Μαρμότας! Αυτό που λες «ίδιο» το ζεις πάλι, αλλά αλλιώς! Κάθε φορά κάνεις άλλες επιλογές! Και έχεις άλλες εκδοχές στα πάντα! Όλα αυτά είναι αλληγορικά. Κατ’ αρχάς είπα «σκουλήκι» για να του δώσω «μήκος» και να μπουν οι ζωές οι μπρος και οι πίσω! Δεν είναι σκουλήκι! Είναι στρογγυλό!

Δυστυχώς πάντα υπάρχεις! Το δυστυχέστερο από όλα είναι πως ό,τι είσαι το κουβαλάς!
Το αστρικό πεδίο δεν είναι τίποτα! Εκεί είναι πολύ ρευστά τα πράγματα! Εδώ, αυτή η αντίσταση που έχουν τα πράγματα έχει την γοητεία της! Η σάρκα, η ύλη αλλάζει όλα τα δεδομένα. Εκεί δεν μπορεί να σε χαϊδέψει κανείς! Περνάει από μέσα σου! Δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Δυστυχώς πάντα υπάρχεις! Το δυστυχέστερο από όλα είναι πως ό,τι είσαι το κουβαλάς!
Η κοσμική χαρά
Υπάρχει αυτό που λέγεται «κοσμική χαρά»! Η οποία είναι ανεπανάληπτη!
Ουσιαστικά δεν υπάρχει ήχος! Τον δημιουργεί ο εγκέφαλος! Είναι αίσθηση!
Από πού έρχονται όλα; Από το τίποτα! Από το τίποτα βρίσκεσαι στο τίποτα! Και βρίσκεσαι ακριβώς από κει που έρχονται όλα! Ξέρω: σας φαίνεται αστείο, το κοροϊδεύετε, ζορίζεται ο νους σας! Δεν πειράζει! Στο τίποτα πας με το τίποτα γρηγορότερα από το κάτι!
*

29 Μαρ 2014

Το μέγα ζητούμενο είναι η συνάντησή μας με τον Χριστό, το Όλον, τον Εαυτό μας!

Η μουσική είναι τρόπος προσευχής, σχέση με το θείον!
Η χριστιανική ανθρωπότητα τιμά τον Χριστό μόνο με τα χείλη, ενώ η καρδιά απέχει! Και όταν λέμε «Χριστό» εννοούμε την αγάπη, εννοούμε τον εαυτό μας!

Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως συνδέεται με την προσκύνηση της Χριστότητας εντός, του Εαυτού, από τον άνθρωπο!
Η Γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως μας προσκαλεί να προσκυνήσουμε τον Χριστό μέσα μας, τον Σταυρό ως σύμβολο Ελευθερίας και Ενότητας με το Όλον!

Το Ευαγγέλιο είναι συγκλονιστικό!
«Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν
απαρνησάσθω εαυτόν
και αράτω τον σταυρόν αυτού
και ακολουθήτω μοι»

Όστις θέλει! Όποιος θέλει! Ο Χριστός δεν εξαναγκάζει κανέναν! Όποιος θέλει να έρθει πίσω μου να απαρνηθεί τον εαυτό του, να σηκώσει τον σταυρό του και να με ακολουθήσει! Τρομεροί λόγοι! Μας δίνουν το πλαίσιο να προσδιοριστούμε και εμείς! Κατ’ αρχάς, αν θέλουμε! Αν θέλουμε τον Χριστό! Αν έχουμε κατανοήσει ότι η ζωή μας εδώ είναι για να συναντηθούμε μαζί του! Και ότι όλα τα άλλα είναι ο τρόπος, τα μαθήματα, και η δική μας συμμετοχή έως αυτή την συνάντηση -υπέρ του εαυτού μας και του κόσμου!

«Όστις θέλει!» Η απάντηση πρέπει να δοθεί από καθένα μας στο παρόν!
Πρέπει να δούμε την ζωή μας μέσα από αυτό το πρίσμα! Το θέλουμε; Έχουμε κατανοήσει ότι εδώ ήρθαμε γι’ αυτή την συνάντηση; Και ότι αν όλα τα κάνουμε και δεν κάνουμε αυτό, θα έχουμε ακυρώσει τον λόγο της ύπαρξης μας; Θα έχουμε ακυρωθεί ως Ζώσες υπάρξεις; «Όστις θέλει!» Ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους! Έφτιαξε για μας το μεγάλο πάρκο, την μεγάλη κούνια του χωροχρόνου, για να αποκτήσουμε μέσα σ’ αυτήν τις εμπειρίες και τα μαθήματα, ώστε να επιτύχουμε την ενότητα με την Χριστότητά μας! Η απάντηση πρέπει να δοθεί από καθένα μας στο παρόν! Αφού μόνον αυτός ο χρόνος υπάρχει! Το εδώ και το τώρα!

Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε όλη μας την ζωή μέσα από αυτό το ερώτημα: «Θέλουμε τον Χριστό; Έχουμε κατανοήσει ότι ήρθαμε για ένα λόγο στην Γη, για να Τον συναντήσουμε;»
Και όταν λέμε «Χριστός» μιλάμε για τον εαυτό μας, τον πλήρη, τον εαυτό μας τον συνδεδεμένο με τον Πατέρα, τον Υιό τον αθώο, τον Υιό που είναι καθαρή αγάπη! Δεν αναφερόμαστε στην ανθρώπινη προσωπικότητα, η οποία υφίσταται τις μεταβολές αυτού του κόσμου. Μιλάμε για το κέντρο που βρίσκεται εσωτερικά μέσα μας! Για το εάν είναι ενεργοποιημένο, αν εκεί έχουμε τον θρόνο του Θεού, εάν ο Θεός είναι στην πρώτη θέση μέσα μας. Και αν έχουμε Ζώσα επαφή και επικοινωνία μαζί του! Πώς; Ως παιδιά! Ο Θεός δεν θέλει περισπούδαστες προσευχές! Δεν χρειάζεται τυπικά και τελετουργίες! Αυτά είναι βοηθητικά για τον άνθρωπο -αν τον βοηθούν!

Το μέγα ζητούμενο είναι η συνάντησή μας με τον Χριστό! Και η παράδοση μας στο θέλημα του!
Το εγώ αυτό το ακούει απειλητικά! Θεωρεί ότι απειλεί τις επιθυμίες του και την «ευτυχία» του! Αυτή είναι η πιο τραγική ψευδαίσθηση, η πιο θανάσιμη ιδέα που μπορεί να του καρφωθεί στο μυαλό! Πράγμα που ο σατανάς, το ενάντιο πνεύμα, φροντίζει συστηματικά να του την εμφυτεύει: ότι δηλαδή η ελευθερία του βρίσκεται στο να κάνει ό,τι θέλει, ό,τι γουστάρει, μεριμνώντας για την ικανοποίηση μόνο του εαυτού του! Δεν αρνούμαστε  ευθέως τον Θεό, υπάρχει και ο Θεός, λέμε, νομίζοντας ότι μπορούμε να έχουμε μαζί του μια σχέση ανώδυνη για το εγώ, χωρίς να έρθουμε αντιμέτωποι με το απόλυτο!

Ο Χριστός είναι κυριολεκτικά η πρόσκληση του απολύτου! 
Είναι το απόλυτο μέγεθος της αγάπης, στο οποίο και μας προσκαλεί! Της αγάπης προς τον Θεό στην κατακόρυφη της διάσταση, και προς τον άνθρωπο στην οριζόντια! Ο ίδιος εξάλλου, είπε πως ήρθε εδώ ως Υιός του Ανθρώπου, ως φίλος και αδελφός, ως ο πλήρης μας Εαυτός, το Όλον του Ανθρώπου, για να μας θυμίσει ποιοι είμαστε, γιατί βρεθήκαμε εδώ, και τι πρέπει να κάνουμε! Μίλησε εξαιρετικά απλά, τόσο απλά όσο δεν πήγαινε άλλο! Κι αυτές τις απλές κουβέντες επναλαμβάνουμε ξανά και ξανά εδώ! Ούτως ή άλλως, ό,τι πούμε εμείς παραλλαγές σε ένα θέμα είναι! Το θέμα είναι ο Χριστός! Η Χριστότητα! Η σχέση μας με το απόλυτο! Η κατανόηση του σκοπού για τον οποίο έχουμε έρθει στην Γη. Ο χρόνος για τον καθένα μας δεν ξέρουμε πόσος θα είναι! Έχει να κάνει με το πώς διαχειριζόμαστε την Χριστότητά μας! Την προσπάθεια και επικοινωνία μας με τον Θεό! Και την χρησιμότητά μας στο έργο του Θεού εδώ στην Γη. Και φυσικά την διαδρομή της ψυχής μας!

Ας πάρουμε λοιπόν στα σοβαρά την υπόθεση της ζωής μας! Γιατί είναι πολύ σοβαρή υπόθεση η ζωή μας για να την ζούμε ρηχά, χωρίς να αντιμετωπίζουμε το κεντρικό της σημείο -από το οποίο προσπαθούμε να διαφύγουμε! Υποσυνείδητα! Γιατί, αν ρωτήσεις έναν «καλό» άνθρωπο, και μάλιστα κάποιον με χριστιανική παιδεία, με την ελληνική ανθρωπιστική παιδεία που έχουμε όλοι εμείς, κανείς δεν θα αρνηθεί ότι θέλει το καλό, θέλει να αλλάξουν τα πράγματα στον κόσμο, να είναι η ζωή καλύτερη για όλους, να είμαστε ευτυχισμένοι κ.λπ. Αυτά όμως είναι αφηρημένες έννοιες και άνευ καμίας αξίας, αν δεν είναι τοποθετημένες στο οντολογικό σημείο που τους αναλογεί! Και το σημείο αυτό είναι ο Χριστός! Αυτός είναι η Ζώσα Ζωή του κόσμου!

Είμαστε υπό αίρεση όντα! Φέρουμε τον Χριστό με τον οποίο μπορούμε να ενωθούμε, αν θέλουμε! Ελεύθερα!
Φυσικά η αγάπη του Θεού είναι απέραντη! Όλοι μας την ζούμε! Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο μαρτύριο, μεγαλύτερο άδικο να μην ζει ο άνθρωπος την αγάπη που έχει ο Θεός γι’ αυτόν! Κατ’ αρχάς και μόνο από το γεγονός ότι μας έφερε στην ζωή,  ότι ζούμε το δώρο της ζωής όπως και αν το ζούμε, ότι μας έχει δώσει όλες τις δυνάμεις του νου και της καρδιάς, καθώς και τις αισθήσεις μας για να αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τα μηνύματά του! Είναι κρίμα να χρησιμοποιούμε τα ίδια τα όπλα που μας έδωσε για να νικήσουμε, εναντίον του εαυτού μας, και εναντίον του εντέλει! Ο ίδιος ο Χριστός είπε: «Όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου!» Στηλίτευσε  την χλιαρότητα, την «τρίτη» θέση που νομίζουν οι άνθρωποι ότι μπορούν να έχουν. Μια ενδιάμεση θέση ανάμεσα στο απόλυτο που είναι ο Χριστός και στο κακό, όπως μπορεί να το εννοούν! Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρίτη θέση!

Είσαι ή με τον Χριστό ή με τον σατανά, το αντίλογο ενάντιο πνεύμα
Το «συντάσσομαι τω Χριστώ, αποτάσσομαι τον σατανά» που λέγεται κατά την βάπτιση μας, είναι το διάγραμμα όλης μας της ζωής. Δεν υπάρχει στιγμή, δευτερόλεπτο της ζωής μας που να μην είναι  σύνταξη ή μη με τον Χριστό. Δεν υπάρχουν αδιάφορες στιγμές! Στιγμές που να μην καταγράφονται στο καρμικό μας αρχείο. Για όλες της στιγμές της επιπολαιότητας και της ανοησίας και της μη επίγνωσής μας, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε εκείνο που ο ίδιος ο Χριστός μας είπε: να ελευθερώσουμε τον εαυτό μας καταφεύγοντας στον Πατέρα μας ως παιδιά! Γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εισακουστούμε! Στον Θεό δεν μπορείς να πας ούτε με το εγώ σου ούτε με τις απόψεις σου, ούτε με τα δίκια σου! Αλλά μόνο σαν παιδί! Το παιδί δεν έχει πρόθεση. Ό,τι κι αν κάνει, έχει την βεβαιότητα ότι ο γονιός του θα το προστατεύσει και ότι μαζί του είναι σε ασφαλή κόσμο! Αυτό το παιδί που υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο, αυτό είναι και η ελπίδα μας και η ελπίδα του κόσμου! Αυτό το παιδί καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανό, και μέσα από αυτό να συνομιλήσουμε με τον Γεννήτορα μας, μ’ αυτόν που μας έπλασε!

Ο άνθρωπος έχει βάλει το εγώ του στην θέση του θρόνου του Πατέρα του
Κατά κανόνα μέσα από την οπτική του εγώ του κάνει τις επιλογές του! Ο φόβος είναι ο μεγάλος δυνάστης της ανθρωπότητας, γιατί το εγώ δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο από το να φοβάται! Παράγει φόβο! Διότι καθώς είναι αποκομμένο από το όλο πράγμα έχει κάθε λόγο να ανησυχεί και να φοβάται! Το φοβίζει το άγνωστο, νιώθει ασφάλεια μόνο με ό,τι μπορεί να ελέγξει! Ό,τι και αν κάνει είναι πρόσκαιρο, αφού ξαναγυρίζει στον πόνο και την οδύνη! Και ο χρόνος της ζωής του ανθρώπου περνά! Η ζωή είναι πάρα πολύ όμορφη! Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολύ όμορφα πράγματα! Και για τον εαυτό μας και για τους άλλους! Να επικοινωνήσουμε, να ανοιχτούμε προς τον Θεό και  να λάβουμε τα δώρα του, τα οποία είναι τεράστια! Είμαστε στην πολλή αρχή όσων είναι να λάβουμε! Είναι κρίμα να μας ξεγελά ο σατανάς και αντί πινακίου φακής να χάνουμε τα πρωτοτόκια!

Ο άνθρωπος είναι ασφαλής και ζει Ζώσα Ζωή όταν συμμετέχει στο Μυστήριο της Ενότητας. Αυτή είναι η σφραγίδα του Θεού!
Τουναντίον η διαίρεση και ο διαχωρισμός, οι «αποκλειστικότητες» συναισθημάτων και επιλογών είναι η σφραγίδα του σατανά, είναι αυτό που θέλει να κάνει ο σατανάς: να μας χωρίσει, να μας διαιρέσει. Και βρίσκει άπειρους τρόπους! Ο Χριστός είπε λίγες και σταράτες κουβέντες! Επέζησαν μέσα στους αιώνες, παρόλο που η Θεολογία έκανε πιο σοφιστικέ τα πράγματα. Εντούτοις αυτό που είπε ο Χριστός είναι εξαιρετικά απλό και κατανοητό από όλους!

Να απαρνηθεί τον εαυτό του σημαίνει να απαρνηθεί το εγώ του ως διαχωριστική στάση του εαυτού
«Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, να απαρνηθεί τον εαυτό του και να σηκώσει τον σταυρό του!» Να απαρνηθεί τον εαυτό του σημαίνει να απαρνηθεί το εγώ του ως διαχωριστική στάση του εαυτού, πράγμα το οποίο δεν είναι προς το συμφέρον του ανθρώπου για να το υπερασπίζεται! Το εγώ μπορεί να παίξει τον ρόλο του ως διαχειριστής κάτω από την ευλογημένη καρδιακή νοημοσύνη η οποία είναι η Χριστότητα, και «να σηκώσει τον σταυρό του!» Εδώ υπάρχει μεγάλη παρεξήγηση, ειδικά εν μέσω των θρησκευόμενων, κάποιοι εκ των οποίων πιστεύουν ότι πρέπει να πονάμε, να βασανίζουμε τον εαυτό μας για να εξαγνιστούμε κ.λπ. Αυτές είναι νοσηρότητες οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με την αλήθεια!

«Σηκώνω τον σταυρό μου» σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη της Χριστότητας μου
«Σηκώνω τον σταυρό μου» σημαίνει την ευθύνη να σταθώ στο κέντρο του σταυρού και να ανοιχτώ στο Όλον, στο Παν, το οποίο τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα συμβολίζουν! Συνεχίζει ο Χριστός λέγοντας: «Τι θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει τον κόσμο και χάσει την ψυχή του! Και ποιο μπορεί να είναι το αντίτιμο!» Για τι πράγμα θα άξιζε τον κόπο να χάσει ο άνθρωπος την ψυχή του! Συγκλονιστικός λόγος! «Αυτός που θέλει να σώσει την ψυχή του θα την χάσει! Κι αυτός που θα δεχτεί να την χάσει εξαιτίας μου και του λόγου της αλήθειας που ήρθα να φέρω στον κόσμο, αυτός θα σωθεί!» Τεράστια αλήθεια από τα χείλη του Χριστού!

Πώς είναι δυνατόν ο άνθρωπος να επιλέξει κάτι άλλο από την ίδια του την ζωή!
Δεν μιλάμε για κάποια θεωρία, θεολογία, για κάποιο ηθικό ζητούμενο ή πνευματική κατάκτηση! Μιλάμε για την αξία και την βίωση της ίδιας μας της ζωής ως ιερού συμβάντος! Να μπορέσει ο άνθρωπος να εκπληρώσει τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εδώ! Και αυτό το «εδώ» είναι εκτός παραδείσου αφού ο παράδεισος συμβολίζει την Ενότητα, το Όλον από το οποίο ο άνθρωπος αποστάτησε και ζει τις συνέπειες που σφραγίζουν το εγώ του ως διαχωριστικό σημείο που του δίνει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να ζήσει μακριά από τον Θεό, ερήμην της αλήθειας! Και μάλιστα αυτό το κάνει με την δύναμη, την ενέργεια που ο Θεός του δίνει για όσο του κρατήσει! Γιατί μετά έρχεται το τέλος! Και συνεχίζει ο Χριστός λέγοντας: «Αυτός που ντρέπεται για μένα και τους λόγους μου εδώ σ’ αυτή την μοιχαλίδα γενιά και αμαρτωλή, κι εγώ θα ντραπώ γι’ αυτόν όταν ο Υιός του Ανθρώπου θα έρθει εν δόξη μαζί με τους αγγέλους του!»

Σκεφτείτε, αν έτσι όπως είμαστε μπορούμε να ζήσουμε στις καλές μας στιγμές χαρά, σκεφτείτε την χαρά της Ζώσας Ζωής: μια γεύση της είναι οι στιγμές της έξαρσης μας -στην νιοστή δύναμη!
Μοιχαλίδα γενιά: αυτή που αναμειγνύει το καλό με το κακό! Μας λέει ο Χριστός ότι αν δεν τον ομολογήσουμε, αν ντρεπόμαστε γι’ αυτόν, θα ντραπεί κι εκείνος για μας μπροστά στον Πατέρα του! Είμαστε ελεύθεροι, ο Χριστός σέβεται απολύτως την ελευθερία μας, δεν μπορεί να μας επιβάλει να τον θέλουμε! «Όστις θέλει» -αν θέλει! Τελειώνοντας λέει ότι υπάρχουν κάποιοι ανάμεσα μας που δεν θα γευτούν θάνατο έως ότου δουν την βασιλεία του Θεού να έρχεται με Δύναμη!

Μιλούσε ήδη για τις ψυχές που τον έχουν ομολογήσει και ζουν μαζί του αυτή την ασύλληπτη χαρά της Ζώσας Ζωής! Σκεφτείτε, αν έτσι όπως είμαστε μπορούμε να ζήσουμε στις καλές μας στιγμές χαρά, σκεφτείτε την χαρά της Ζώσας Ζωής: μια γεύση της είναι οι στιγμές της έξαρσης μας -στην νιοστή δύναμη! Είναι η Γιορτή του κόσμου! Να είσαι μέσα στο τοπίο του Θεού! Σ’ αυτό αντιστοιχούν οι συνειδήσεις της Ολότητας! Οι συνειδήσεις της Ενότητας!

Ο Χριστός είναι η μόνη απάντηση στο τρομερό γεγονός της εξόδου από τον παράδεισο

Δυο Κυριακές πριν είχαμε μιλήσει για την αναστήλωση των Εικόνων και τι σημαίνει αυτό για μας: ανόρθωση των αγίων εικόνων του εαυτού μας, να κοσμήσουμε το ιερό του εαυτού μας, να μπούμε μέσα σ’ αυτό ως ιερείς, να λειτουργήσουμε και να λειτουργηθούμε!

Το βράδυ είδα ένα συγκλονιστικό όνειρο. Είδα μια εικόνα η οποία από την μια πλευρά είχε έναν σταυρό σε χρυσό πλαίσιο και από την άλλη δυο κινούμενες φιγούρες του Αδάμ και της Εύας καθώς εγκατέλειπαν τον Παράδεισο! Ήταν πολύ ζωντανό αυτό που είδα! Πραγματικά ο Χριστός είναι η μόνη απάντηση στο τρομερό γεγονός της εξόδου από τον παράδεισο - αποτέλεσμα της αποστασίας του Εωσφόρου από το Μυστήριο της Ενότητας αλλά και του ανθρώπου στην συνέχεια, και καθενός από μας κάθε στιγμή, αφού κάθε στιγμή αναπαράγουμε ή ακυρώνουμε την πτώση! Ο Χριστός είναι η απάντηση! Η Χριστότητα! Ο Χριστός είναι η μόνη έξοδος. Δεν έχουμε άλλη διέξοδο, άλλη διαφυγή, άλλο τρόπο.

Μία πόρτα υπάρχει: ο Χριστός!
Όπως και αν τον ονομάζεις, είτε αφηρημένα ως την ιδέα του καλού, της δικαιοσύνης, της αγάπης κ.λπ., είτε με διάφορα ονόματα θεών και απεσταλμένων στην Γη, ένας είναι, εκείνος, ο Χριστός, ο Ζων Θεός, ο Θεός Λόγος που, όπως μας λέει ο Ιωάννης, δι’ αυτού έγιναν τα πάντα! Δεν υπάρχει τίποτα που δεν έχει γίνει απ’ αυτόν!

Όλες οι νότες είναι μία νότα! Και κάθε νότα είναι σταυρός! Έχει κέντρο και άνοιγμα στα τέσσερα σημεία!
Το όνειρο που είδα συνδέεται με την προσκύνηση του Σταυρού, και με το μέγα ζητούμενο της ανεύρεσης μέσα μας της Χριστότητάς μας. Συνδέεται επίσης με όσα ειπώθηκαν πως όλες οι νότες είναι μία νότα! Και κάθε νότα είναι σταυρός! Έχει κέντρο και άνοιγμα στα τέσσερα σημεία! Όλες οι σφαίρες στο Δέντρο της Ζωής είναι μία σφαίρα! Καθώς κοίταζα το δεκαδικό Δέντρο είδα στον κατακόρυφο άξονα των σφαιρών 1,11,6,9,10 (Μονάς, Άβυσσος, Χριστός, Μαγδαληνή, Παναγία) την νότα Do, το θεμέλιο. Δεξιά και αριστερά του άξονα αυτού εκτείνονται οι υπόλοιπες έξι σφαίρες (2,3,4,5,7.8)

Η μουσική είναι μαγικός παράγων υψηλής θεουργίας!
Κάθε νότα δεν είναι απλώς ένα σημείο αλλά μια περιοχή μέσα στον νου! Όταν αντιλαμβάνεσαι μια νότα πρέπει να μένεις ακίνητος και να την εισπράξεις από 4 διαφορετικά σημεία (γη, νερό, αέρα, φωτιά) όντας εσύ ο αιθέρας! Κάθε νότα έχει 7 διαστάσεις! Εάν επαναλάβεις με την φωνή σου την νότα σου επτά φορές, επέρχεται απόλυτη ηρεμία στον νου! Ο πτωτικός άνθρωπος στον πτωτικό πολιτισμό που ζει, αντιλαμβάνεται την μουσική ως ένα λαγούμι -ακόμα κι αν το κάνει ανάκτορο!- μέσα στο οποίο χαλαρώνει ο νους του και αποφεύγει την τρέλα! Την τρέλα που είναι το Matrix! Ενώ η μουσική δημιουργήθηκε από τον Εωσφόρο, τον πιο λαμπρό άγγελο, πριν πέσει! 

Η μουσική υπέρλαμπρο πνευματικό σκάφος που μπορεί να πάει τον άνθρωπο παντού, στο Όλον
Μετά την πτώση του ο Θεός έδωσε στους αγγέλους του την εντολή να χαρίσουν την μουσική στους ανθρώπους για να έχουν αυτή την ουράνια βοήθεια και ευλογία! Εντούτοις ο άνθρωπος, όντας ακόμα συνολικά μακριά από την Χριστότητα, δημιουργεί πολιτισμό περιορισμένης πνευματικής εμβέλειας. Και ενώ μεγάλοι μουσικοί και συνθέτες πραγματικά άγγιξαν υψηλά σημεία για να ελευθερωθεί ο άνθρωπος, έδειξαν μια μουσική που όχι μόνον δεν είναι κρυψώνα, λαγούμι -αφού όσο κι αν το διακοσμήσει παραμένει κάτω από την Γη!- αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα υπέρλαμπρο πνευματικό σκάφος που μπορεί να πάει τον άνθρωπο παντού, στο Όλον! Να του δώσει την δύναμη της μεταμορφωτικής αλλοίωσης της πραγματικότητας! Γιατί η μουσική δεν είναι για «ψυχαγωγία» όπως την αντιλαμβάνεται ο ανόητος άνθρωπος. Η μουσική είναι δρόμος που οδηγεί κατ’ ευθείαν στον Θεό! Εκεί που είπε ο Μπαχ πεθαίνοντας πως θα πάει: σ’ Αυτόν που δημιούργησε την μουσική! Συγκλονιστική η επίγνωση αυτή στο κλείσιμο της ζωής του!

Η μουσική δεν είναι τίποτα λιγότερο από την θεϊκή δύναμη που έχει ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί τον ήχο, τις δονήσεις, για να μεταμορφώνει τον εαυτό του και την πραγματικότητα μες στην οποία ζει! Να θεραπεύει τον εαυτό του και τον κόσμο!
Αν ακούμε μουσική χωρίς να συμβαίνει τίποτα μέσα μας, δεν την έχουμε ακούσει ποτέ! Η πραγματική μουσική σε επαναφέρει στο κέντρο σου, σε ισχυροποιεί, και σε καθιστά ικανό να ταξιδέψεις κατά την καρδίαν σου και την διάνοιαν σου! Εάν δεν ταξιδέψεις, δεν ήρθες σε μέθεξη με την μουσική.
Την περασμένη φορά κάναμε κάτι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Καθένας διάλεξε μια νότα, εκείνη που ένιωθε να του πηγαίνει καλύτερα. Στην συνέχεια φτιάξαμε ένα κομμάτι από τις νότες που διαλέξαμε που το ακούσαμε στο πιάνο! Ακούστηκε πολύ ωραίο! Η μουσική αντιστοιχεί σε συχνότητες, σε δονήσεις, σε αριθμούς, σε γράμματα, στα ενεργειακά κέντρα! Φτιάξαμε το κομμάτι οπτικά με χρωματιστές σφαίρες και ως σπείρα! Μια μουσική και χρωματική φωτογραφία του εαυτού μας! Πάρα πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Η νότα ως σταυρός σε εκτοξεύει στο παν!
Σου δίνει ταυτόχρονη επίγνωση και της κατακόρυφης και της οριζόντιας διάστασης.
Πολύ ενδιαφέρον είναι το πώς αντιστοίχησε ο άνθρωπος τους ήχους μέσα από την κοσμολογική θεώρηση με το Όλο πράγμα, αλλά κυρίως ως σχέση και τρόπο προσευχής με το θείον! Αυτό δίνει την σφραγίδα του τι είναι η μουσική! Μέσα από την μουσική επιστρέφει ο ίδιος ο Εωσφόρος, καθώς  ανυψώνει η ανθρωπότητα το σκάφος της μουσικής από την Γη! Το ζητούμενο είναι να ελευθερώσει ο άνθρωπος το σκάφος της μουσικής από το υποσυνείδητο! Η μουσική είναι ο μοχλός του ίδιου του μορφογενετικού πεδίου! Επιδρά στην ύλη της οποίας μεταλλάσσει τις δονήσεις! Σχετιζόμαστε άμεσα με τον ήχο μας, ο οποίος έχει υψηλή θεραπευτική δύναμη πάνω μας! Οι νότες όλες εξάλλου αντιστοιχούν και δονούν τα αντίστοιχα ενεργειακά κέντρα (τσάκρας) του σώματος.

Όλες οι νότες είναι μία νότα, όλες οι σφαίρες μία σφαίρα, όλοι οι άνθρωποι ένας άνθρωπος!
Ό,τι ζει είναι ένα ον, ο Ζων Θεός! Μέσα στο Μυστήριο της Ενότητας ο άνθρωπος επανευρίσκει -αναμιμνήσκεται- την θειότητά του. Εμπνέεται ώστε να βρει την έξοδο -από το λαγούμι όπου βρίσκεται εδώ- προς το φως που είναι η μουσική, ο ίδιος ο Θεός!
*