ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

24 Σεπ 2012

Αρχήν βάλλω

Ένας αγαπημένος μοναχός στους Αγίους Τόπους, ο Νάρκισσος, μου είπε κάποτε σε δύο λέξεις ποια είναι η επιτομή του μοναχισμού: ΑΡΧΗΝ ΒΑΛΛΩ! Ο καλύτερος των ανθρώπων, δηλαδή, ο αφιερωμένος, ζει κάθε στιγμή κάνοντας αρχή! Θα περίμενε κανείς κάτι άλλο νά είναι το κεντρικό σημείο του μοναχικού πνευματικού βίου, αφού η επιλογή του μοναχισμού προϋποθέτει ακριβώς την εφάπαξ απάρνηση του παρελθόντος. Και όμως όλη η σοφία της πνευματικής ζωής είναι ακριβώς σε αυτήν την πράξη: κάθε στιγμή να κάνεις αρχή! Κάθε στιγμή να ξεκινάς απ’ την αρχή! Εν αρχή ην ο Λόγος… Η αρχή είναι πάντοτε ο Θεός… Όλα στην αρχή είναι καινούργια, φρέσκα, ελπιδοφόρα. Κάθε στιγμή είναι μια λευκή σελίδα για να γράψουμε μιαν όμορφη καινούργια ιστορία! Για όσο ζούμε, όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα… Η αρχή είναι πάντοτε στον αυτοεντοπισμό σου στο αληθινό σημείο του εαυτού σου! Εκεί είναι και η δύναμή σου! Εκεί όπου γεννιέται ο Λόγος μέσα σου, καθιστώντάς σε πνευματικό γεννήτορα του εαυτού σου. Ο Λόγος σου δεν είναι παρά η αλήθεια σου, το αληθινό σου μήνυμα, το σημείο όπου στέκεσαι ισχυρός και πλήρης. Αυτή σου την αλήθεια -αυτό που η δική σου συνείδηση αναγνωρίζει και αποδέχεται- οφείλεις να την υπερασπίζεσαι έως τέλους. Αυτή την αλήθεια την «χρεώνεσαι»… Your loyalty is not to me but to the stars above, όπως τραγούδησε ο Μπομπ Ντύλαν…
Η Πύλη που ανοίγει την πνευματική τεχνολογία προς το υπάρχον άγνωστο, είναι σημείο δίνης. Η κάθε αναπνοή μέσα από την οποία συνδεόμαστε με το ρεύμα της ζωής, είναι σημείο δίνης. Κάθε αναπνοή είναι αυτόνομη -αφού κάθε εκπνοή είναι μορφή θανάτου! Και είναι σημείο δίνης. Όπως και κάθε καρέ που ο φακός των ματιών αποτυπώνει -και ο εγκέφαλος μαθαίνει να συνδέει με τα υπόλοιπα, ώστε να δημιουργεί την αίσθηση της συνέχειας. Κάθε στιγμή που αρχήν βάλλεις, είναι σημείο δίνης. Επιτρέπεις να ανοίγεται μπρος σου το πανόραμα των πνευματικών δυνατοτήτων που ο γραμμικός νους αγνοεί, αλλά και φοβάται! Τολμάς να εκτίθεσαι στο άγνωστο, το μέγα Άγνωστο! Αυτό που τρέμει το εγώ! Αυτό που αναιρεί τον Εωσφόρο, αφού μόνο μέσα από τον φόβο μπορεί να μας χειρίζεται και έτσι να μας το στερεί! Το σημείο δίνης της αρχής, είναι η μεγάλη ανατροπή. Αρχή σημαίνει ότι είσαι μπροστά σε καινούργια δεδομένα, σε άλλη δυναμική. Στο μυστηριακό σημείο της αρχής ο Εωσφόρος μπερδεύεται, αποσυντονίζεται, δεν έχει τόπο να σταθεί. Η δύναμη του πάνω μας είναι μόνο μέσα από το παρελθόν! Στην δισκέτα του παρελθόντος που ψυχαναγκαστικά μας βάζει να ακούμε κάθε μέρα! Δεν αντέχει στο άγιο δυναμικό της κενής από τα σκουπίδια του νου ΑΡΧΗΣ! Μας τρομοκρατεί με το μοιραίο των λαθών μας. Ένας σοφός δάσκαλος, ο Κωνσταντίνος Χαλιώτης, είπε κάποτε: «Να είστε σαν το πολεμικό άτι που όταν πέφτει στην μάχη, δεν γυρίζει να δει γιατί έπεσε, αλλά αυτομάτως εκτινάζεται μεγαλόπρεπα και ξαναρίχνεται ακάθεκτο στην μάχη!»
Κάθε Αρχή εμπεριέχει το Όλον, σύμφωνα με το ολογραμμικό πρότυπο της Δημιουργίας. Κάθε Αρχή είναι ελευθερία από το παρελθόν! Η στιγμή που ο Λόγος γεννιέται μέσα σου, είναι η στιγμή που εσύ και η αλήθεια σου είστε ένα! Να σεβαστούμε την ζωή. Να βαθύνουμε την σχέση μας με την ζωή. Να εμπιστευτούμε την ιερή, μεταμορφωτική δύναμη της ζωής! Να υπερασπιστούμε την καλοσύνη μέσα μας, την μόνη αδιάψευστη σφραγίδα του πνευματικού μας πολιτισμού! Να συγχωρήσουμε! Ο Χριστός δέχτηκε την άκρα ταπείνωση! Δεν τον ντράπηκε ο Εωσφόρος! Δεν του χαρίστηκαν ειδικές συνθήκες, όπως αυτές που εμείς διαρκώς διεκδικούμε για τον εαυτό μας. Ευτυχώς όμως δεν είμαστε μόνοι! Είμαστε μαζί! Κι αυτό το μαζί είναι ο χάρος του Εωσφόρου! Η παρουσία του αρχάγγελου Ραφαήλ στην Γη επιτρέπει την επίσπευση των πνευματικών αλλαγών. Ζούμε πολλές ζωές σε μία! Ο χρόνος επιταχύνεται… Βρισκόμαστε συλλογικά μπροστά σε μεγάλο κατώφλι αλλαγής συνειδητότητας! Ο κομήτης έρχεται, και επίκειται στις 21 Δεκεμβρίου η ευθυγράμμιση του ηλιακού μας συστήματος προς το κέντρο του γαλαξία με απρόβλεπτες επιπτώσεις… Ο αρχάγγελος Ραφαήλ εντούτοις μας λέει να συνεχίσουμε την απλή φωτεινή μας καθημερινότητα χωρίς να τρομοκρατούμαστε. Ούτε καν από τις λυσσαλέες προσπάθειες των ερπετών -εντός και εκτός Ελλάδας- να βυθίσουν το σκάφος της Ελλάδας… Ένα ευλογημένο μαζί ίσως να γίνει το ανάχωμα να διασωθεί η ανθρωπότητα! Ποτέ εξάλλου η σωτηρία του κόσμου δεν ήταν στα χέρια των πολλών, αφού όπως ο Χριστός είπε: «΄Οπου δύο ή τρεις συνηγμένοι στο όνομα μου και εγώ εν μέσω αυτών…» Αμήν.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: