ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

21 Ιουλ 2014

Ο λόγος μου είναι η αλήθεια της αγάπης μου!

Ο λόγος, ο πολιτισμός του λόγου, δεν μου έκρυψε την Αλήθεια, δηλαδή την Αγάπη! Γιατί ο λόγος μου είναι η αλήθεια της αγάπης μου! Η εκφορά του λόγου, οι λέξεις μου είμαι εγώ!

Το Μυστήριο του Προσώπου δεν αναιρείται από το Μυστήριο του Απροσώπου!

Επάλληλα στρώματα σαν το κρεμμύδι είναι αυτά που σε αποτελούν! Αν όλα τα ξεφλουδίσεις, τι μένει; Το Άγιο απρόσωπα κενό που γεννά τ' ΆΣΤΡΑ! 

Αλίμονο αν οι οροφές γίνουν πατώματα! Προσοχή, άνθρωποι-οροφές! Όλοι θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι είστε πατώματα!
*
Τι υπάρχει μέσα σου που δεν πεθαίνει; Αυτό είσαι! 
Το εγώ υπερασπίζεται και κόπτεται για μια εικόνα πραγμάτων οντολογικά ανύπαρκτη! Η αλήθεια μόνο αποκαλύπτει το τοπίο! Αποκαθιστά την κλίμακα των πραγμάτων! Γι' αυτό εξάλλου το εγώ δεν την θέλει! Επειδή ο βασιλιάς είναι γυμνός! 

Μην παίρνεις τόσο σοβαρά τον εαυτό σου, τα συμβαίνοντα, τους άλλους! Τίποτα δεν είναι σημαντικό αν δεν το διαπερνά η αγάπη που είναι η ύψιστη σοφία της ζωής!

Πόση σκληρότητα πόση αλαζονεία και αγένεια έχει ο αναζητητής που η αγάπη του είναι τόσο λιγότερη από το αίτημά του!

Θέλεις πρώτα ο Θεός να σου λύσει όλα σου τα θέματα και μετά να του αφιερωθείς! Ο Θεός όμως λειτουργεί ακριβώς αντίστροφα! Σου ζητά να του αφιερωθείς απόλυτα, και εκείνος θα σε φροντίσει ούτως ή άλλως! 
*
Να περιφρονείς τα όρια!
Να περιφρονείς τον εγκλεισμό σου στο εκάστοτε "γνωστό"! Πατρίδα σου το δίχως όρια, υπέροχο Άγνωστο! Γεννήθηκες για να το κατακτήσεις! Άσε τις Κασσάνδρες της ήττας να μοιρολογούν μόνο για τον εαυτό τους! Μπορεί Εσύ να είσαι ο Ένας που θα κάνει την διαφορά! Εκλεκτός είναι αυτός που επιλέγει να γίνει ο Εκλεκτός! 

Σαν τους λεπρούς οι ηττημένοι, οι λιποτάκτες της Ζώσας Ζωής, θέλουν να σου κολλήσουν κι εσένα την ήττα τους! Να σε περιορίσουν στο Matrix! 

Ανοίξτε τα φτερά σας! Σηκωθείτε στον αέρα! Στον κόσμο της μη σκέψης! Στον κόσμο του θαυμαστού! Στον κόσμο των θαυμάτων! Αλλιώς η γήινη πραγματικότητα θα σας καταπιεί! 
*
Εχθρός του ανθρώπου ο χρόνος!
Τον χρόνο ένα πράγμα μόνο μπορεί να τον νικήσει: το Θαύμα! Όσοι δεν ζουν το Θαύμα, όσοι δεν γίνονται φορείς και εκφραστές του Θαύματος, είναι ήδη ηττημένοι από τον χρόνο! Ο Κρόνος-χρόνος τρώει τα παιδιά του! 

Δεν "ακούει" ο άνθρωπος τι του λένε αιώνες τώρα οι σοφοί, οι άγιοι, οι διδάσκαλοι, οι απεσταλμένοι, οι άγγελοι! Ακούει μόνο αυτό που θέλει, κάθε φορά, να ακούσει! Αυτό που αντέχει, αυτό που επιλέγει για την παραμυθία του και όχι για την θεραπεία, την λύτρωσή του! Του αρκούν οι μισές αλήθειες που καταντούν, στον ανώριμο, ψέματα! Δεν θέλει τόσα πολλά! Γι' αυτό και τα σταματά τα πράγματα! Τα θέλει με δόσεις! Δεν αντέχει να αντιμετωπίσει την σκιά του! Και μισεί τους "καθρέφτες"! Συμπέρασμα: κάθε πλάσμα μόνο του καθορίζει τον χρόνο, τον πόνο, το τρόπο που τον αφορά! Υπάρχει άλλη λύση; Ναι! Αφήνω τα πάντα και Σε ακολουθώ Χριστέ-Εαυτέ μου!
*
Ο Θεός είναι η πιο "αβέβαιη βεβαιότητα" και η πιο "βέβαιη αβεβαιότητα!"
Τρελαίνεται έτσι ο ανθρώπινος νους που θέλει να ορίζει, να ταξινομεί, να ελέγχει! Γι' αυτό και φτιάχνει την δική του ψευδαισθητική πραγματικότητα όπου συντηρεί την μεγαλύτερη ψευδαίσθηση! Της δήθεν κυριαρχίας του επ' αυτής! Η ανάγνωση της πραγματικότητας που κάνει, τον εγκλωβίζει μέσα σ' αυτήν ακριβώς! Αυτή είναι και η τιμωρία της ανοησίας του! Εδώ στην Γη που είμαστε συγκάτοικοι άλλοι ζουν κόλαση και άλλοι παράδεισο! Η πραγματικότητα απλώς αντανακλά αυτό που θέλεις να δεις!

Άθυρμα του νου του, του τρόπου που σκέπτεται, ο άνθρωπος βιώνει σύγχυση και κατάθλιψη! Αυτή είναι η εικόνα του πλανήτη Γη! Πλάνη και ήττα! Ευλογημένοι οι χαρούμενοι, οι ευγνώμονες, οι παιδικοί, οι απλοί! Αυτοί που ζουν την βεβαιότητα της Ζώσας Ζωή! Και μεταφέρουν Φως στον κόσμο! 
*
Ενιαίο είναι το φαινόμενο της Ζωής!
Ο άνθρωπος περιορίζει την αντίληψή του στον κρίκο μιας αλυσίδας, την οποία ούτε καν μπορεί να την φανταστεί! 

Ο ''σατανάς" ψιθυρίζει διαρκώς τραγούδια θανάτου στο αυτί του ανθρώπου! Τον τρομοκρατεί μέσα από τον φόβο της φθοράς με το μοιραίο τέλος! Οι γενναίες ψυχές νίκησαν πνευματικά τον θάνατο! Πρώτος ο Χριστός, όντας ενσαρκωμένος στην Γη ως άνθρωπος! Ο Χριστός ανέστη! Η ανάσταση δημιουργεί άλλα δεδομένα! Ανατρέπονται της φύσεως οι όροι! Τους ανέτρεψε ο Χριστός, ο Πρωτότοκος των νεκρών! Μην πιστεύεται παθητικά σε αυτή την θλιβερή θανατόφιλη πραγματικότητα! Πώς νικιέται ο θάνατος; Το είπε ο Χριστός! Γίνετε σαν τα παιδιά! Η αθωότητα η καθαρότητα το γέλιο το παιγνίδι η ΜΗ ΣΚΕΨΗ αλλάζουν τις δονήσεις του κόσμου! Λυγίζουν μέχρι να το σπάσουν το δρεπάνι του θανάτου! Επαναφέρουν τον κόσμο στην πνευματική του λειτουργία! Το "σώμα" τότε παύει να είναι "σήμα'', δηλαδή τάφος! 
*
Ο αρχάγγελος Ραφαήλ, ο αρχάγγελος της θεραπείας, κρατά το ελιξίριο της Αειζωίας!
Αν η πλειοψηφία των επί της γης συνειδήσεων δεν την υπογράψει, η ανθρωπότητα θα συνεχίσει να περνάει στην αόρατη όψη της ζωής με τον φυσικό θάνατο! Δεν είναι θέλημα Θεού ο θάνατος! Ούτε "σώμα" είναι αυτό που γνωρίζουμε! Μην υπογράφετε την φθορά, τον πόνο, τον θάνατο! Μην βάζετε την λογική να εξηγήσει αυτό που είναι Μυστήριο! Η Ζωή είναι Μυστήριο! "Να πεθαίνεις και να λες θάνατος δεν υπάρχει'' έλεγε ο Καζαντζάκης! Αλλού βρίσκεται το κινούν ακίνητον από κει που νομίζει ο άνθρωπος με την γραμμική, μονοσήμαντη λογική! Δεν υπάρχει κοντά ή μακριά, εύκολο ή δύσκολο, μεγάλο ή μικρό στην κβαντική συνειδητότητα! Όλα μπορούν να γίνουν! Μεμιάς! Στην Άγια Στιγμή! Ελάτε στην Άγια Στιγμή του εαυτού σας!
*
A long story to make short
Από την γυάλα που έσπασε με την κλωτσιά του Εωσφόρου, τα θραύσματα, οι ψηφίδες αυτές, ενσαρκώνονται στον χωροχρόνο για να επανασυγκολληθούν, μέσα από το Μυστήριο της Ενότητας, στο Μυστήριο της Ενότητας! Όλες οι ενσαρκω-μένες ψυχές εμείς είμαστε! Οντολογικά! Οι "άλλοι" είναι εαυτός μας! 
*
 Περίληψη
Αν δεν αναδείξεις την θειότητα μέσα από τον σύντροφό σου, η σχέση είναι καταδικασμένη! Για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι ελεύθερος! Για να είσαι ελεύθερος πρέπει να στέκεσαι εσύ στο θεικό σου σημείο! Στην Χριστότητα! Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη ευθύνη λόγω φύσης στο να δώσουν αγάπη! Όταν μιμούνται αντρικές συμπεριφορές, και μάλιστα αρνητικές, απλώς διαταράσσονται και οι ίδιες! Στον άντρα το σεξ είναι περισσότερο "σωματική" υπόθεση. Είναι θέμα φυσιο-λογίας! Θα έπρεπε οι γυναίκες να το κατανοήσουν αυτό για να μην ερμηνεύουν λανθασμένα τα πράγματα! 
Να θυμάστε την κλίμακα: σεξ έρωτας αγάπη έκσταση! Το ζητούμενο είναι η Ενότητα!
 *
Τι υπάρχει μέσα σου που δεν πεθαίνει; Αυτό είσαι! 
Η συγχώρηση είναι διόρθωση! Ξαναγράφουμε την ιστορία!

Ο Εαυτός που ο Θεός δημιούργησε είναι αιώνια πλήρης! Δεν χρειάζεται τα παιγνίδια των προβολών! Απλώς υπέροχα επεκτείνεται! 

 Μόνο η Χριστική όραση, το δώρο του Αγίου Πνεύματος, διαλύει την ψευδαίσθηση! 

Βλέπουμε κάτι που δεν υπάρχει! Η προβολή δημιουργεί τον κόσμο της αντίληψης! 

Τίποτα αληθινό δεν μπορεί να απειληθεί!
Τίποτα δεν υπάρχει παρά μόνο ό,τι είναι αληθινό!
Μαθήματα θαυμάτων
*
 Ανανεώνομαι και επιδιορθώνομαι από την θεραπευτική δύναμη της δικής μου αγάπης! 
"Δεν με ενδιαφέρει κανείς τι λέει πριν γίνει άγγελος! Ούτε τα λόγια του, ούτε τα συναισθήματα του τα αγαπησιάρικα! Ούτε η άποψη του! Μέχρι να έρθει στο ιερό του σημείο!"

Τελικά αυτό που φοβάται κανείς αυτό του συμβαίνει! 

Για να δει κανείς κάτι πνευματικό, πρέπει να είναι κάτασπρο! Να κάνει μια βούλα άσπρη στον μαύρο τοίχο! Όμως δεν φτάνει! Γιατί και το άσπρο με τον καιρό μαυρίζει… Είναι κλεισμένος έτσι μέσα σ’ ένα κουτί που δεν θά ’πρεπε! Τι κάνει λοιπόν ο Θεός: τον κάνει να ζωγραφίζει μεγάλες πινελιές λευκού για να βάψει όλο τον τοίχο λευκό! Μόλις όλο το μαύρο βαφτεί λευκό, αυτόματα θα περάσει αλλού! 
*
Προσπαθεί ο άνθρωπος να ενσωματώσει τον Θεό σαν θεωρία! Πρώτα όμως ξεκινάς από τον Θεό και μετά βλέπεις τον υλικό κόσμο. Προσπαθεί με μάταιους τρόπους να βάλει τον Θεό μέσα στην ύλη ώστε να του είναι αντιληπτός! Γιατί κάτι που δεν του είναι αντιληπτό με τα υλικά μέτρα, τον φοβίζει! Και προσπαθεί να ενσωματώσει κάτι που δεν χρειάζεται να ενσωματωθεί, γιατί έτσι και αλλιώς ο Θεός είναι μέσα στην ύλη! Αλλά πρέπει να τον δει μέσα στην ύλη πριν αποδεχτεί τον κόσμο σαν ύλη: να τον δεχτεί ως πνευματική οντότητα! Με ασκήσεις παλεύει να χρωματίσει έναν μαύρο τοίχο! Πώς μπορείς να βάψεις έναν μαύρο τοίχο! Όταν η βασική σου αρχή είναι η ύλη, η αντίληψη σου, πρέπει να βάψεις όλο τον τοίχο λευκό! 

Οι πραγματικά μεγάλοι δάσκαλοι δεν χρειάζονται για να υπάρξουν να είναι οι άλλοι αποκάτω, ώστε να βεβαιώνουν συνεχώς την ανωτερότητα τους για να υπάρχει η νοητική τους ισορροπία! Αυτό είναι ελλειμματικότητα! Έλλειψη! 
*
Ο πραγματικός δάσκαλος σου φυτεύει ό,τι καλό έχει! Μόλις ανθίσεις, για ένα δευτερόλεπτο σ’ αφήνει να τον δεις, και μετά ξαναγίνεται ταπεινός, και προχωράει στην επόμενη δουλειά!
Για να περάσεις απέναντι πρέπει να δεχτείς να περάσεις με αστραπιαία ταχύτητα μέσα από την τρέλα. Αυτό το φοβούνται! Ακόμα κι εκείνος που έχει κβαντική νοημοσύνη. Δημιουργεί έτσι κανείς πλαστές σταθερές στις οποίες είναι απόλυτος. Διαφορετικά αμφιβάλλει αν θα μπορέσει να έχει νου, οντότητα και ύπαρξη. Κι αυτό γιατί δεν έπεσε στο χάρισμα του από μικρός μέσα μεμιάς! Η ανάγκη για υπεραναγνώριση, η τελειοθηρία, είναι γιατί δεν τα πιστεύει όλα αυτά που έφτιαξε! Τα αποδέχεται όμως και γίνεται σατράπης. Αλλιώς κινδυνεύει η ισορροπία του!
*
Όταν έχεις άποψη δεν μπορείς να είσαι μαθητής σε πνευματικό δάσκαλο! Άλλο μαθητής, άλλο ακροατής! 
Χάριζε να σου χαρίζει ο Θεός!

Συγχώρηση: το μεγαλείο της Χριστότητας του ανθρώπου! 

Μια ανάσα ο Θεός! 
Ιουλία Στεφάνου 

Να ζεις την σοφία της αβεβαιότητας χωρίς να εγκαταλείπεις την βεβαιότητα του happy end! 

2014: 40 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο! «Αν βουληθώ να σ’ αρνηθώ, να σ’ απολησμονήσω…»

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: