ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

19 Οκτ 2014

Ένα όμορφο λουλούδι κατέβηκε από τον ουρανό!

Μάρτυρας μας ένα λουλούδι!
Στις συναντήσεις με τον άγγελο δεν πήγα ποτέ χωρίς να κρατώ ένα λουλούδι! Πάντα  λουλούδια αφήνουμε πίσω μας! Αν μαζεύαμε τα λουλούδια από όλους τους τόπους που περάσαμε θα φτιάχναμε κήπο! Μάρτυρας μας τα λουλούδια!
*
Η ελευθερία του εντός!
Η πρόκληση είναι όλα όσα μας χαρίζει ο Ραφαήλ να εσωτερικευθούν, να αφομοιωθούν μέσα μας! Να τα ζούμε στην καρδιά μας!
*
Η ιερή σχέση μας με τα μεγάλα αρχέτυπα
Το καντήλι, το φως, που συμβολίζει τον Θείο λόγο, την αλήθεια, ας το ανάψουμε εμείς εντός μας!
Το μήνυμα από το Ευαγγέλιο, ας το λαμβάνουμε κατ’ ευθείαν από την καρδιά μας, ενεργοποιώντας την άμεση συνομιλία με τον Θεό!
Η επίκληση στον Ουράνιο Βασιλέα και την Υπέρμαχο Στρατηγό, ας είναι η εσωτερική μας επικοινωνία ως υιοί και θυγατέρες με τον Πατέρα και την Μητέρα μας επιβεβαιώνοντας εντός την διαρκή παρουσία τους!
Το σημείο του Σταυρού, ας εσωτερικευτεί ως βεβαιότητα της Χριστότητάς μας,  ως ύψιστο σύμβολο ελευθερίας και νίκης! Γιατί ο Χριστός νίκησε ως Υιός του Ανθρώπου, ανοίγοντας για τον άνθρωπο τον δρόμο της νίκης. Είμαστε ήδη νικητές, γιατί εκείνος νίκησε! Κάνοντας νοερά το σημείο του Σταυρού, επιβεβαιώνουμε την δική μας νίκη, την διάρρηξη των ορίων, καθώς ανοιγόμαστε στα τέσσερα σημεία του Παντός! Άνοιγμα στην ελευθερία και  νίκη της Χριστότητας είναι ο Σταυρός!
*
Το Μυστήριο της αλήθειας είναι πως πάντοτε είναι καινούργια!
Είναι συγκλονιστικό ότι η Εκκλησία διαγράφει κάθε χρόνο έναν κύκλο ξεκινώντας από την αρχή της Ινδίκτου, την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε αρχίζει το Εκκλησιαστικό έτος! Και μας ταξιδεύει κάθε Κυριακή σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του Χριστού, αποκαλύπτοντας μέσα από τις παραβολές και τις διδασκαλίες του, την πλήρη διαδρομή του Χριστού πάνω στην γη! Κάθε χρονιά ο κύκλος αυτός επαναλαμβάνεται! Αιώνες τώρα η Ορθοδοξία πατάει πάνω σ’ αυτό τον ιερό κύκλο! Αυτό είναι απάντηση στην αναίδεια του νου που θέλει το «καινούργιο» το «διαφορετικό» νομίζοντας ότι όλα τα ξέρει!
*
Ένα ιερό ταξίδι πάνω στην χρυσή Χριστική γραμμή!
Η αλήθεια, όπως θέλησε ο Χριστός να φανερωθεί στην Γη, ως το απόλυτο φως, ο απόλυτος Λόγος, έχει τα ιερά της σημεία πάνω στα οποία να πατά ο άνθρωπος -μέχρις ότου ο ίδιος φανερωθεί ως Βασιλεύς της Δόξης! Πάνω σ’ αυτά τα ιερά σημεία εμφαίνουμε την χρυσή Χριστική γραμμή! Τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του Χριστού: την Γέννηση, την Βάπτιση, την Μεταμόρφωση, την Δοκιμασία,  τον Μυστικό Δείπνο, την Γεσθημανή, την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη Όσοι ταξιδεύουν στο πνευματικό μας Αστρόπλοιο ταξιδεύουν στην χρυσή Χριστική γραμμή!   
*
Το ιερό περίγραμμα πάνω στο οποίο ο άνθρωπος μπορεί να ανασυστήσει την ιερή Εικόνα του εαυτού του και του κόσμου, υψώνοντας τον Τίμιο Σταυρό μέσα του! Αναστύλωση των αγίων Εικόνων της ζωής ως βεβαίωση της Χριστότητας!
Γνωρίσαμε τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του Χριστού, τις  παραβολές και τις επί μέρους διδασκαλίες του, την Επί του Όρους Ομιλία -την καρδιά της Χριστικής διδασκαλίας και την σχέση της με τις Δέκα Εντολές- την  Θεία Λειτουργία ως θεία Λειτουργία του εαυτού και του κόσμου, την Σαρακοστή ως εσωτερική προετοιμασία για την μέθεξη στην Ανάσταση.
Και εντάξαμε τον ανθρώπινο χρόνο στο θεϊκό γίγνεσθαι μέσα από το αγγελικό ρολόι στο οποίο επιστατεί κάθε δευτερόλεπτο κάθε λεπτό κάθε ώρα ένας άγγελος Φωτός! 
*
Η Χριστότητα ως  το εσωτερικό κέντρο, το παιδί-Χριστός, η αθωότητα, η πληρότητα εντός.
Ο Ραφαήλ μας λέει: έσω η διαδρομή! Όλη η τάξη πραγμάτων προκειμένου να εντυπωθούν στην συνείδηση και κυρίως στο υποσυνείδητο, τα ιερά σύμβολα και οι διδασκαλίες του Χριστού, ας εσωτερικευθούν μέσα στην καρδιά μας. Να ζήσουμε τον Θεό ανεικονικά,  αφαιρετικά για τον νου, ως καθαρή παρουσία Φωτός στην ψυχή του ανθρώπου και στους κόσμους του παντός! Φως υπέρλαμπρο και ιαματικό!
*
Τα σύμβολα και τα αρχέτυπα της ελληνικής, Ορθόδοξης μας παράδοσης, έως συντελείας θα είναι ζωντανά, όπως και Εκείνος είναι Ζων! Εκπληρώνουμε το θέλημα του Χριστού ταξιδεύοντας πάνω σε αυτά που εκείνος έδωσε! Η Χριστική αλήθεια δεν είναι κάτι που θα παρέλθει, ούτε λόγος που θα ξεπεραστεί ή θα αντικατασταθεί! Η αλήθεια δόθηκε από τον Χριστό και είναι αιώνια! Πεντακάθαρη, θαυματουργική, ιαματική! Φως! Οι Ορθόδοξοι έχουμε το προνόμιο του Χρίσματος μέσα από το οποίο λειτουργείται εντός μας η αγιοπνευματική χάρις. Γι’ αυτό εξάλλου είναι πολύτιμο να συμμετέχουμε στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας
*
Ξεκινάει για την ανθρωπότητα η εποχή των θαυμάτων!
Η παρουσία του αρχαγγέλου Ραφαήλ με ιδιαίτερο τρόπο στην Γη, μας ανοίγει την άμεση επαφή με τον Ζώντα Θεό! Είναι καιρός να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε με τόσα που μάθαμε, τόσο σοφοί που γίναμε, με τέτοια μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας,  την σοφία και την γνώση μας!
Η ψυχολογία εξάλλου του ακροατή της όποιας αλήθειας είναι να θεωρεί πως γνωρίζει τα πράγματα καλύτερα από τον εκάστοτε ομιλητή! Μήπως και τον ίδιο τον Χριστό δεν τον κορόιδευαν οι Φαρισαίοι; «Αυτός δεν είναι του ξυλουργού ο γιος; Τι είναι αυτά που μας λέει!» Ας αποδείξουμε την επαφή μας με τον Ζώντα Θεό επικαλούμενοι την δύναμή του ώστε δι’ ημών να θεραπεύει τον κόσμο! Ας χρησιμοποιήσουμε επιτέλους την ευλογία μας ως Υιοί Θεού!
Αυτή η στάση εξαγιάζει τον άνθρωπο! Και του ανοίγει άλλες σφαίρες συνειδητότητας!  Ας γίνουμε  η αιχμή του δόρατος που θα συμπαρασύρει όλη την ανθρωπότητα στο happy end!
*
Τα δώρα που λάβαμε ας τα χαρίσουμε!
Σπείραμε, τώρα θα θερίσουμε!
Τι έδαφος είμαστε σε σχέση με τον σπόρο της αλήθειας; Τι είδους γη είμαστε; Την παραβολή του σπορέα την ερμηνεύει ο ίδιος ο Χριστός! Λέει λοιπόν, ότι ο σπόρος είναι η αλήθεια που σπέρνει στις καρδιές ο Θεός! Και αναφέρει τέσσερις περιπτώ-σεις. Η πρώτη είναι να πέσει ο σπόρος «παρά την οδόν», στο πλάι δηλαδή του δρόμου, όπου έρχονται τα πουλιά και τον τρώνε! Είναι η περίπτωση, λέει ο Χριστός, εκείνων που άκουσαν την αλήθεια, αλλά ήρθε ο σατανάς και τους την αφαίρεσε! Στην δεύτερη περίπτωση ο σπόρος πέφτει πάνω στην πέτρα! Συνταρακτικό το υλικό! Δεν μπορεί να φυτρώσει ο σπόρος! Η πέτρα είναι ο πειρασμός. Είναι η περίπτωση των ανθρώπων που ακούν την αλήθεια, αλλά όταν έρθει ο πειρασμός, τα «σκάνδαλα» που είπε ο Χριστός, εγκαταλεί-πουν! Δεν αντέχουν να υπερασπιστούν την αλήθεια! Η τρίτη περίπτωση  είναι να πνίγεται ο σπόρος, η αλήθεια μέσα στον άνθρωπο από τα αγκάθια! Τα αγκάθια, λέει ο Χριστός, είναι οι μέριμνες, ο πλούτος και οι ηδονές!
*
Μη χάνουμε την μεγάλη Εικόνα των πραγμάτων
Πρώτο αγκάθι: οι άνθρωποι χάνουν την αλήθεια καθώς αναλίσκονται στις καθημερινές μέριμνες!
Μέσα στην καθημερινότητα του ο άνθρωπος χάνει την ιεράρχηση του ως προς τα πράγματα, την μεγάλη Εικόνα! Αυτή την μεγάλη Εικόνα να μην την χάνουμε ποτέ καθώς ζούμε στο μικρόκοσμο μας και στις δυσκολίες του! Να είμαστε σε θέση να εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας να θυμάται την μεγάλη Εικόνα των πραγμάτων! Ώστε να έχουμε διαφυγή! Διαφορετικά, είναι ασφυκτικός ο κόσμος μες στον οποίο ζούμε!
*
Μαζί με τις βιωτικές μέριμνες, ο πλούτος και η ηδονή είναι τα αγκάθια που εμποδίζουν τον σπόρο της αλήθειας να φυτρώσει εντός μας, λέει ο Χριστός!
Ο άνθρωπος που αναλίσκεται στο να συσσωρεύει αγαθά, γνώσεις κ.λπ. -ό,τι παραγεμίζει και στολίζει το εγώ του- στην πραγματικότητα στραγγαλίζει την αλήθεια μέσα του.

Επίσης η επιδίωξη των ηδονών ξεπατώνει από την ψυχή του ανθρώπου την αλήθεια, τον αποπροσανατολίζει, τον αποδυναμώνει απομακρύνοντάς τον από το κέντρο του που είναι η Χριστότητα! Και μόνο στην Χριστότητά του ο άνθρωπος είναι ασφαλής -ζει με πληρότητα και αλήθεια, όντας παιδί: ο Χριστούλης εντός! Η υπέρτατη αλήθεια μας είναι το σημείο της Χριστότητας! Το κέντρο μας! Στο σημείο αυτό, όχι μόνο δεν πονά ο άνθρωπος, αλλά νιώθει την ευδαιμονική συλλειτουργία του με το όλο πράγμα!
*
Το φιλόξενο χώμα πάνω στο οποίο μπορεί να ανθίσει η αλήθεια!
Ο Χριστός μας λέει πως φιλόξενο για την αλήθεια χώμα είναι οι ψυχές που ακούν με υπομονή τον λόγο της αλήθειας επιτρέποντας της να φυτρώσει μέσα τους και να καρπίσει! Και, «Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω!» Αυτός που έχει αυτιά να ακούει, ας ακούσει! Να σκεφτεί καθένας από μας, όλη η αλήθεια που έχει λάβει, σε τι έδαφος έπεσε μέσα του! Ας ελέγξουμε τον εαυτό μας για την έλλειψη σταθερής προσμονής και υποδοχής του Θεού μέσα μας! Την έλλειψη ιεράρχησης και επικέντρωσης -από την οποία πάσχει ο άνθρωπος αιώνες τώρα!
*
Ο Χριστός ήρθε, και είπε πως αυτός είναι το φως του κόσμου! Δεν έχει ο άνθρωπος πουθενά αλλού να πάει, ούτε έχει άλλη διαφυγή ή κάτι άλλο να αναζητήσει!
Οι άγγελοι και οι ουράνιες ιεραρχίες το θέλημα του Θείου Λόγου υπηρετούν! Αν κατά τον ιστορικό χρόνο που  ζούμε θέλει ο Θεός να αποκαλυφθεί στην όψη της θεραπείας -μέσα από τον αρχάγγελο Ραφαήλ- είναι για να δώσει τέλος στον πόνο των ανθρώπων. Και όταν μιλάμε για θεραπεία, μιλάμε κατ’ εξοχήν για την θεραπεία του νου -από τον οποίο εξάλλου αρρωσταίνει! Γι’ αυτό ο Ραφαήλ είναι «ο Θεός ο αποκαλυπτόμενος στον νου!» Φυσικά δεν αποκαλύπτεται μέσα από ιδέες και νοήματα, παρόλο που κι αυτά τα βρίσκει κανείς σε πληρότητα όταν αναγεννηθεί, όταν βρεθεί στο κέντρο του, στο σημείο της Χριστότητας!
*
Οι σκέψεις, οι ιδέες, οτιδήποτε μπορεί ο νους να συλλάβει, χωρίς ζώσα σχέση με τον Λόγο της ζωής, είναι αποκομμένο από το όλο πράγμα, δεν έχει ζωοποιό δύναμη και γι’ αυτό δεν μπορεί να θεραπεύσει ούτε να κάνει ευτυχή τον άνθρωπο!
Στον αιώνα της πληροφορίας, ενώ όσο ποτέ είναι προσιτή η γνώση από ανατολή και δύση, εντούτοις ο άνθρωπος αποτρελαίνεται! Η ψυχασθένεια στην Δύση έχει χτυπήσει κόκκινο! Το ίδιο και ο πόνος, το άδικο, η βία. Η κατάθλιψη είναι η ασθένεια του αιώνα! Πράγμα που σημαίνει ότι όλη αυτή την γνώση που διεκδικεί ο άνθρωπος και θεωρεί δικαίωμα του και την υφαρπάζει από όπου μπορεί, δεν δύναται να την διαχειριστεί με τρόπο ζωοποιό, μεταμορφωτικό! Γι’ αυτό παραμένει δυστυχής, άρρωστος και μόνος! Πολύ μόνος! Δηλαδή χωρίς Θεό! Γιατί κανείς άνθρωπος που είναι μαζί με τον Θεό δεν είναι μόνος! Δίπλα μας είναι οι συνάνθρωποι μας οι οποίοι δεν είναι παρά όψεις του Θεού! Και είμαστε τόσοι πολλοί! Ο ίδιος ο Χριστός είπε πως Αυτός είναι σε κάθε ελάχιστο αδελφό μας γύρω μας … Εμένα προσπερνάτε, εμένα δεν περιθάλπετε, εμένα δεν βοηθάτε!
*
Ο άγγελος μας με την παρουσία του μας δείχνει ένα συνταραχτικό μέγεθος ζωής!
Έχοντας ανατινάξει όλα τα σχήματα -οποιασδήποτε προέλευσης- με τα οποία ο νους μας κρύβεται, αφήνει τον καθέναν αντιμέτωπο με τον εαυτό του στην απολυτότητα! Γι’ αυτό σοκάρει, γι’ αυτό πολλές φορές δεν είναι αρεστός! Γενικώς οι άνθρωποι έχουν την τάση να υποτιμούν αυτό με το οποίο έρχονται σε επαφή! Είναι εγγενής η αδυναμία του ανθρώπου να αντιληφθεί την αλήθεια! Τον ίδιο τον Χριστό εξάλλου δεν τον αγάπησαν όλοι! Αντιθέτως τον πολέμησαν και τον σταύρωσαν! Ο άνθρωπος ενώ λέει με το ψυχολογικό του «συνειδητό» ότι αναζητά την αλήθεια, μόνο την αλήθεια δεν αναζητά! Γιατί αυτός που αναζητά την αλήθεια θα την βρει!
*
Δεν υπάρχει «αναζήτηση» της αλήθειας αφού την εμπεριέ-χεις!
Η αναζήτηση της αλήθειας είναι μεγάλη ψευδαίσθηση! Ούτε «αναζήτηση» του Θεού υπάρχει! Τον Θεό δεν τον αναζητάς ούτε την αλήθεια την αναζητάς! Την αναγνωρίζεις την στιγμή που αποφασίζεις να την συναντήσεις! Ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν ακούει! Δεν ακούει τους απεσταλμένους, δεν ακούει την αλήθεια από εκεί που του δίνεται, όσο ανοιχτά κι αν του δοθεί! Γιατί δεν θέλει! Δεν θέλει να την αποδεχτεί! Ή προσλαμβάνει επιλεκτικά το ανώδυνο κατά την κρίση του μέρος. Όχι γιατί είναι κακός! Είναι έτσι η φύση του νου! Όταν ακούει κάτι, ορθώνει μέσα του τον αντίλογο! Για να το καταρρίψει! Ακόμα κι αν αποδεχτεί κάτι προσωρινά, θα το επεξεργαστεί και θα επανέλθει με αντίλογο! Εξάλλου η παραβολή του σπορέα δείχνει πώς  ο διάβολος έχει τον τρόπο να αίρει την αλήθεια από τον άνθρωπο! Την ξεπατώνει! Και τότε είναι όλα μάταια; Προς τι οι απεσταλμένοι, προς τι ο ιερός λόγος, ο Χριστός, η αλήθεια, οι άγγελοι και οι αρχάγγελοι! Γιατί η αλήθεια να εκφέρεται δια λόγου; Ο Θεός πάντοτε δίνει και ο άνθρωπος πάντοτε παίρνει αυτό που επιλέγει εκάστοτε.
*
Εδώ κάτι συμβαίνει!
Ουδείς προφήτης εν τη ιδία πατρίδι!
Αυτοί που θα έπρεπε να είναι πιο κοντά μας, η οικογένειά μας, οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι, είναι συνήθως μέσα στις δικές τους διαδρομές πόρρω απέχοντας από αυτό που συμβαίνει! Αυτό που συμβαίνει απλώς το ζεις ή δεν το ζεις! Η λογική του ανθρώπου έχει τρόπο να εξουδετερώνει το θαύμα! Να το πυροβολεί!
*
Στις δυσκολίες ο άνθρωπος ξεχνά, και επιστρέφει τάχιστα στις γνωστές του πρακτικές ο καθένας, επιτιθέμενος είτε στους άλλους είτε στον εαυτό του!
Γιατί ο άνθρωπος αυτό κάνει! Επιτίθεται! Δεν αντέχει απλώς να σταθεί σαν παιδί με εμπιστοσύνη προς τον Πατέρα του! Άδειος, φρέσκος, καθαρός, να αφεθεί στα χέρια του Θεού! Εμείς αυτό που δείχνουμε είναι πώς να αδειάσουμε από όλα όσα μας έχει γεμίσει ο κόσμος, από τις παγιωμένες απόψεις, από τις χρεώσεις που έχουν σαπίσει μέσα μας και μας καταστρέφουν! Να αφεθούμε στον Θεό όπως το παιδί αφήνεται στην αγκαλιά του πατέρα του και να του επιτρέψουμε να μας οδηγήσει! Να καταθέσουμε αυτόν τον κόκκο σινάπεως ο οποίος θα ανοίξει το θαύμα μπρος μας! Και να αποδείξουμε την θαυματουργία μας, λοιπόν, τόσο σοφοί που γίναμε, τόσα πράγματα που γνωρίσαμε, τόσο μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του ο καθένας που θεωρεί πως είναι δάσκαλος! Ας αποδείξουμε πως αφομοιώσαμε όλα όσα έχουν δοθεί! Παραμερίζοντας τις κρίσεις προς αυτούς που μας τα έδωσαν, να δούμε εμείς ποιοι είμαστε, εμείς πού βρισκόμαστε, ποια είναι η αλήθεια μας! Να την αποδείξουμε με Ζώσα Ζωή!
*
Τι είναι αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεστε για την πνευματική σας άνοδο;
Ή για να το πούμε διαφορετικά, τι είναι αυτό που νομίζετε ότι σας λείπει; Καθένας έχει τις δυσκολίες του, κάπου κολλάει ή κάπως το φαντάζεται! Έχουμε όπλα! Γι’ αυτό εξάλλου ο αρχάγγελος Ραφαήλ αποκαλύπτεται στον νου ανανεώνοντας το οπλοστάσιο του Χριστικού λόγου στον 21ο αιώνα! Μας δίνονται όπλα για να μπορούμε να εξουδετερώνουμε τον αντίλογο. Η καλλιέργεια του ανθρώπου μέσα από τις μεγάλες ιδέες, τα μεγάλα αρχέτυπα, αυτό κάνει: τον οπλίζει! Μαθαίνει να «ταπώνει» τον σατανά όταν του επιτίθεται. Αλλά κυρίως η έκθεση στο Φως! Η δράση  εξάλλου του σατανά είναι  πεπερασμένη -και από ένα σημείο και πέρα προβλεπόμενη! Ο άνθρωπος καθ’ υπερβολή τον φοβάται! Αν ήξερε ο άνθρωπος την δύναμη του, την δύναμη που έχει όταν βρίσκεται στο κέντρο του, με μόνη την επίκληση του Χριστού, όχι μόνο δεν θα φοβόταν, αλλά θα ήταν πανίσχυρος! Ως Υιός Θεού!
*
Καλούμαστε να ανακτήσουμε τα δικαιώματα της Υιότητας, και να τα ασκήσουμε!
Τίποτα λιγότερο! Τότε η δύναμη μας δεν έχει τέλος! Η δύναμη κάθε ανθρώπου -όχι μόνον κάποιων φωτισμένων, εκλεκτών, απεσταλμένων κ.λπ. Αυτοί εξάλλου είναι μόνον υπηρέτες, αν είναι πραγματικοί και όχι αντίγραφα! Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού με τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες. Απλώς χωροχρονικά διαφέρει η αφύπνιση!

*
Ο Χριστός παρόλο το άμετρο έλεος του προς τον άνθρωπο, επισήμανε τον κίνδυνο του πνευματικού θανάτου
Ο Χριστός προειδοποίησε τον άνθρωπο να μην επαναπαύεται! Ούτε ισχύει αυτό που ο Ινδουισμός διδάσκει, ότι δηλαδή θα ενσαρκώνεσαι μέχρι να τελειωθείς. Δεν ισχύουν όλα σε όλες τις περιπτώσεις. Εμείς κρατάμε τον λόγο του Χριστού: «Εν τω Άδη ουκ έστι μετάνοια!» Ο χρόνος εδώ και τώρα, στην Γη, είναι πολύτιμος!
Επίναι αποκάλυψη η επικέντρωση στην αξία της ζωής στο εδώ και στο τώρα! Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος διαχειριστής της μοίρας του! Μπορεί όλα να τα αλλάξει.
*
Το «μετά» ως σημείο συνείδησης!
Το μεταφυσικό μετά δεν είναι ένα χρονικό ή τοπικό σημείο, αλλά σημείο συνείδησης. Ο άνθρωπος οποιοδήποτε λεπτό, όσο αναπνέει, μπορεί να μετατοπίσει την συνείδηση του ώστε να είναι παντού! Δεν υπάρχει πριν, μετά, εδώ, εκεί, κάπου! Υπάρχει ταυτόχρονη παρουσία! Τα φωτάκια του Θεού λάμπουν σε όλη την  δημιουργία και τις διαστάσεις του παντός! Ο άνθρωπος αυτό που καλείται να κάνει είναι να ανάψει το δικό του φωτάκι -το οποίο εν δυνάμει υπάρχει μέσα του!
*
Ας επαναπροσδιοριστούμε ανοίγοντας καινούργιο κύκλο επίγνωσης!
Πράγματι αναζητάμε τον Θεό; Ο Χριστός είναι το απόλυτο! Η αιώνια Παρουσία! Ο Χριστός στέκεται έξω από την πόρτα της ψυχής μας και περιμένει να του ανοίξουμε για να δειπνήσουμε μαζί του. Δεν υπάρχει όριο για εκείνον που βρίσκεται στο κέντρο του! Αν είμαστε αδύναμοι, αν δεν μπορούμε να θαυματουργούμε και να αυτοθεραπευόμαστε είναι γιατί προσπαθούμε ως εγώ! Με γνώσεις, τεχνικές και ασκήσεις. Αυτά όλα είναι μέσα στην ψευδαίσθηση του νου! Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να κάνει απολύτως τίποτα για να ενωθεί με τον Θεό! Μόνο να γυρίσει να δει ότι ποτέ δεν διαχωρίστηκε!
Ο Ραφαήλ μας προτρέπει να μην κάνουμε τίποτα! Να αφήσουμε τον Θεό να δράσει και να λειτουργήσει μέσα μας! Μόνο να δώσουμε την άδεια! Δεν μας ζητά τίποτα!
*
«Ελάτε όπως είστε! Σας δέχομαι! Σας συγχωρώ!»
Αυτή είναι η φωνή του Θεού! Άπειρες φορές την έχουμε ακούσει! Έχει σχίσει το χρεόγραφο! Πόσες φορές μας προτρέπει να ευχηθούμε κάτι για να γίνει! Μας αδειάζει το σακούλι και εμείς το ξαναγεμίζουμε! Και εκείνος το ξαναδειάζει! Φτάνει να το αιτούμαστε και να του το επιτρέπουμε! Ο Θεός μπορεί να κάνει τα πάντα για μας, φτάνει να του το ζητήσουμε! Γιατί ποτέ δεν θα παρακάμψει την ελευθερία μας! Ο άνθρωπος που επιλέγει τον Θεό είναι ελεύθερος και παντοδύναμος!
*
Σπάζοντας κατεστημένα θρησκευτικά, φιλοσοφικά, ιδεολο-γικά κ.λπ. σας δείχνουμε πως δεν υπάρχουν όρια στην δύναμη που έχει ο άνθρωπος!
Όταν ο δόθηκε στον κόσμο η μεγάλη αλήθεια της Αειζωίας από τον αρχάγγελο Ραφαήλ, η ανθρωπότητα ήταν πολύ μακριά και από το να ακούσει καν την λέξη αυτή! Τώρα, μετά το 2000 και την ανάγνωση του ανθρώπινου γονιδιώματος και την ραγδαία εξέλιξη των θετικών επιστημών, η επιστήμη πλέον μιλάει, όχι μόνον για την παράταση της ζωής αλλά πως ο θάνατος είναι ιός που ηττάται! Μας ανοίχτηκε ένα παραπέτασμα να δούμε πράγματα! Ο κόσμος δεν είναι πια ο ίδιος όπως τον ξέραμε! Γίνονται ραγδαίες αλλαγές! Βλέπουμε μέσα από την άνθιση των θετικών επιστημών να επιβεβαιώνονται αυτά που οι μύστες και τα φωτισμένα όντα της Γης λένε αιώνες τώρα!
*
Ευχαριστία η υψηλότερη μορφή προσευχής
Να ευχαριστήσουμε τον Θεό μέσα μας βαθιά για όσα λάβαμε μέχρι σήμερα, και να τα αξιοποιήσουμε για το καλό του εαυτού μας και του κόσμου! Να μην ξεχνάμε ότι η υψηλότερη μορφή προσευχής είναι η ευχαριστία! Ένα «ευχαριστώ» στον Θεό! Όταν ξυπνάμε και πριν να κοιμηθούμε! Φτάνει να είναι μέσα από την καρδιά μας!
*
Ευλογημένοι εκείνοι που στέκουν πλάι μας βοηθώντας με πολλούς ορατούς και αόρατους τρόπους τον άνθρωπο να αντιμετωπίσει την απόλυτη κατ’ ενώπιον συνάντηση με τον Θεό!
Είναι εκείνοι που μας δίνουν το «σκονάκι»! Με την μαρτυρία της ζωής τους! Εκείνοι που μας φέρνουν πιο κοντά μας τα πράγματα. Μας δείχνουν αυτό που συμβαίνει την ώρα που ο νους περιπλανιέται στον κόσμο αυτό!
*
Παίζουμε σε άλλη ταινία!
Στην ταινία που παίζουμε υπάρχει μόνο Γιορτή! Πρέπει όμως κανείς να είναι παρών στην Γιορτή για να την ζήσει!   Κανένα παράπονο δεν μένει αναπάντητο στην Γιορτή μας! Είστε όλοι κάθε στιγμή προσκαλεσμένοι!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: