ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Μαΐ 2016

Ας φτιάξουμε μια όμορφη πραγματικότητα για μας και τον κόσμο! Αυτό που παίζεται μέσα στο Νου σου, αυτό βλέπεις γύρω σου, αυτό ζεις!

Έχεις Σκοπό; Γιατί Ζεις;
Αν δεν έχεις ένα σκοπό για τον οποίο να είσαι πρόθυμος να πεθάνεις, δεν αξίζει να ζεις. Αφετηρία της επίτευξης κάθε στόχου είναι ένα δυνατό Όνειρο! Ο ίδιος ο στόχος είναι ένα Όνειρο! Κάθε φορά που σκέφτεσαι νοερά τον Στόχο σου, επικεντρωμένα και με αποστασιοποίηση, ο εγκέφαλος σου δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο αν ο Στόχος είναι υπαρκτός στο Φυσικό Σύμπαν η όχι! Αν θέλεις πραγματικά να πετύχεις και να υλοποιήσεις κάθε Στόχο σου, χρειάζεται να ξεκινήσεις από τον Νου σου.

Από κει και πέρα είναι θέμα εστίασης, χρόνου και δράσης η υλοποίηση του. Ακόμη από αυτή την θεωρία προκύπτει πως δεν μπορείς να κατηγορείς τους άλλους για οτιδήποτε στο παρελθόν, παρόν και μέλλον, ούτε μπορείς να βρίσκεις δικαιολογίες και προσχήματα για την συμπεριφορά και τα αποτελέσματα της ζωής σου, των χρημάτων, των σχέσεων, των στόχων σου!
*
Αυτό που παίζεται μέσα στο Νου σου, αυτό βλέπεις γύρω σου, αυτό ζεις!
Όπως έξω έτσι μέσα, όπως πάνω έτσι κάτω!
*
Σταμάτα για λίγο να κοιτάς «εκεί έξω» και άρχισε να κοιτάς «εδώ μέσα», γιατί εδώ βρίσκεται ο κατεργάρης! Ο νους, ο δικός σου καταδικός σου νους! Όμως μην νομίσεις πως είναι κάποιος κακός εχθρός που σου βάζει συνεχώς τρικλοποδιές, όχι δεν είναι. Απλά, έτσι ξέρει έτσι κάνει. Τι είναι και τι κάνει ο νους σου ξέρεις; Τις δυνατότητες του και πώς θα ωφεληθείς εσύ από αυτές; 

Ο νoυς δίνει την ειδική γνώση, τις ειδικές προϋποθέσεις, το ειδικό πλαίσιο, στα μάτια για να δουν!
*
Ο νους δημιουργεί το Σύμπαν και κατόπιν τα μάτια το «βλέπουν»!
Το Σύμπαν είναι μέσα στο Νου! Όλα όσα γύρω σου γίνονται αντιληπτά βασίζονται σε αυτά που ήδη ξέρεις! Όσο κι αν σε βολεύει να λες σε συνθήκες καθημερινότητας ότι ο κόσμος υπάρχει εκεί έξω ανεξάρτητα από εσένα, η άποψη αυτή δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί!
*
Δεν είμαστε απλώς θεατές που βρέθηκαν τυχαία σε μια κοσμική Συμπαντική σκηνή, αλλά δημιουργοί και διαμορφωτές που ζούμε σε ένα συμμετοχικό Σύμπαν! Τα πάντα γύρω μας είναι πιθανές Σκέψεις του Νου, πιθανές κινήσεις της Συνείδησης, του Πνεύματος! Κάθε στιγμή κάνουμε τις επιλογές μας από αυτές τις κινήσεις για να εκδηλώσουμε μια εμπειρία μας!

Δεν πρόκειται για Νου υπεράνω της Ύλης, αλλά πρόκειται για Νου = Ύλη!

Δεν δημιουργεί το Πνεύμα τον κόσμο αλλά το Πνεύμα ΕΙΝΑΙ ο κόσμος! Όλα είναι αλληλεξαρτώμενα!
*
Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την γνώση για να βελτιώσεις την ποιότητα της ζωής σου;
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα αυτό που οι πνευματικοί ηγέτες γνωρίζουν ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Ανακάλυψαν λοιπόν πως αν μετρήσουν τον ηλεκτρισμό του εγκεφάλου ενός ανθρώπου -χρησιμοποιώντας αξονικό τομογράφο- όταν αυτός ο άνθρωπος κοιτάζει ένα αντικείμενο που τον διεγείρει συναισθηματικά, και ξανά μετά όταν φαντάζεται το ίδιο αντικείμενο, ξαναδραστηριοποιούνται οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου και αναπτύσσονται τα ίδια συναισθήματα!
*
Ο Νους δεν ξέρει την διαφορά ανάμεσα στο εκεί έξω και στο εδώ μέσα.
Για την ακρίβεια δεν υπάρχει εκεί έξω ανεξάρτητο από το τι γίνεται εδώ μέσα. Κάθε φορά που κλείνεις τα μάτια σου και σκέφτεσαι νοερά, ονειρεύεσαι ένα αντικείμενο, γεγονός ή κατάσταση, παράγεις τα ίδια εγκεφαλικά πρότυπα που θα παρήγαγες αν κοιτούσες αυτό το αντικείμενο, γεγονός ή κατάσταση. Ο εγκέφαλος όχι μόνο δεν ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτό που βλέπει στο περιβάλλον και σε αυτό που φαντάζεται, αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα σε ένα γεγονός που γίνεται στο Φυσικό Σύμπαν από ένα γεγονός που γίνεται στο κόσμο του Ονείρου!
*
«Μια νύχτα ο Τσουάνγκ Τζου ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα. Όταν ξύπνησε όμως δεν ήξερε αν ήταν ο Τσουάνγκ Τζου που ονειρεύτηκε πως ήταν πεταλούδα, ή η πεταλούδα που ονειρεύτηκε πως ήταν ο Τσουάνγκ Τζου!» Lao Tse 
*
Το Όνειρο είσαι Εσύ… Η Ελευθερία σου!
Το ότι ο Νους προϋποθέτει την πραγματικότητα που έπειτα βλέπουν τα μάτια, το ανακάλυψε -επιστημονικά- γύρω στα 1930 ο Edmund Jacobson επινοητής της Τεχνικής Προοδευτικής Χαλάρωσης για την μείωση του άγχους. Ο Lao Tse, ο Βούδας, ο Ηράκλειτος, ο Πυθαγόρας  το γνώριζαν μερικές χιλιάδες χρόνια πριν! Αυτή την ανακάλυψη την εκμεταλλεύτηκαν πολύ καλά οι αθλητές σε όλο τον κόσμο! Έγινε βασικό κομμάτι της σκληρής καθημερινής προπόνησης τους!

Κορυφαίοι αθλητές του στίβου και άλλων αθλημάτων, προπονούνται συστηματικά να ονειρεύονται, να οραματίζονται να συλλαμβάνουν νοερά τους στόχους τους, τις επιδόσεις τους, το Όνειρο τους χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις τους για την προσομοίωση της ενέργειας που θέλουν να πετύχουν. Ονειρεύονται, Δια-στοχάζονται,
οραματίζονται την επιτυχία με κάθε λεπτομέρεια, εικόνας, συναισθημάτων, ήχων, πριν την βιώσουν!
*
Τίποτε Δεν Είναι Εξωτερικό
Στην ζωή υπάρχει μόνον ένας τρόπος να μην είσαι νικητής: να ξεχάσεις τον ΣΚΟΠΟ!
Πίσω από κάθε απίθανο άθλο, πίσω από τις πιο τολμηρές και φανταστικά απίστευτες περιπέτειες και κατακτήσεις, υπάρχει πάντα ένα και μόνο ένα άτομο και το Όνειρο του. Ο ιδρυτής, ο οραματιστής, ο φωτισμένος, αυτός, μονάχα αυτός και μόνο η δική του Σκέψη, ο δικός του Νους, το δικό του Όνειρο έχει επιτρέψει την ύπαρξη εκείνου του κόσμου, και μόνο το δικό του Όνειρο τον τρέφει και τον συντηρεί!
Στην ψυχολογική κατάσταση ενός νικητή οτιδήποτε έξω από τον Νου του είναι αργές και άκαμπτες τεχνικές! Στις αποφάσεις, στις επιλογές, απαιτείται μια έκτη αίσθηση, η ενόραση, και μια έβδομη, το Όνειρο! Στην πραγματικότητα δεν λαμβάνεται καμιά απόφαση, δεν υπάρχει καμιά επιλογή!

Το Όνειρο, ο στόχος, καθοδηγεί και κατευθύνει κάθε απόφαση! Το Όνειρο είναι ο στόχος του, είναι ο ίδιος του ο Εαυτός, το εισιτήριο για την Ελευθερία του! Το Όραμα του δημιουργεί την πορεία του, δεν έχει ανάγκη να επιλέξει κατεύθυνση! Το Όνειρο είναι το μονοπάτι! Αυτός και οι Σκέψεις του είναι η κατεύθυνση, ο δημιουργός του Ονείρου που παίρνει μορφή στον Νου του και μετά υλοποιείται στο φυσικό Σύμπαν!
*
Ο Σκοπός, το Όνειρο, είναι κάτι που τοποθετείς ανάμεσα στον εαυτό σου και στην ζωή σου!
Η Ζωή σου δημιουργείται μέσα στον Νου σου!
Αν θυμάσαι τον Στόχο σου, το Όνειρό σου, εάν πραγματικά θέλεις να μετατρέψεις την ζωή σου σε μια μοναδική περιπέτεια, να μην ξεχνάς αυτό το Όνειρο ούτε στιγμή -σαν να το ζεις ήδη! Ο Νους σου δεν καταλαβαίνει την διαφορά. Μην επιτρέπεις να αναπτυχθεί στον Νου σου ούτε ένα μόριο αρνητισμού, αγωνίας, αμφιβολίας, ανασφάλειας! Χρησιμοποίησε κάθε τεχνική, κάθε μέσο, αλλά κράτα μακριά από μέσα σου κάθε θανάσιμη απειλή!

Παρατήρησε τον εαυτό σου! Με διερευνητική και ξεκάθαρη ματιά, κοίτα στις πιο σκοτεινές γωνιές του εαυτού σου! Κάθε φορά που συλλαμβάνεις μια αμφιβολία, έναν φόβο εξαφάνισε τον! Αμέσως! Τώρα!
Εξανάγκασε τον εαυτό σου στην ευτυχία, στην αγάπη, στην χαρά, στην άνεση, στην αφθονία! Επίβαλέ το Τώρα!
*
Κάθε άνθρωπος είναι ο μοναδικός δημιουργικός αρχιτέκτονας του κόσμου που ζει!
Το φυσικό Σύμπαν είναι μια μεγάλη οθόνη που μέσα της προβάλλεται ο Νους! Πέρα από τον Νου σου δεν υπάρχει καμία δύναμη φυσική η υπερφυσική, γνωστή η άγνωστη, που με κάποιο τρόπο μπορεί να επηρεάσει την ζωή, την μοίρα σου!
*
Οποιοδήποτε γεγονός ή κατάσταση πριν εκδηλωθεί εκεί έξω έχει πρώτα εκδηλωθεί εδώ μέσα!
Χωρίς την συγκατάθεση σου δεν μπορεί να γίνει ορατό από τα μάτια σου! Το επίπεδο των σκέψεων σου, η δύναμη του Όνείρου σου δημιουργεί τον κόσμο σου -και όχι το αντίθετο! Αν δεν έχεις έναν ΣΚΟΠΟ για τον οποίο να είσαι πρόθυμος και να πεθάνεις, δεν αξίζει να ζεις!

Ένας πολεμιστής, ένας αθλητής, ένας επιχειρηματίας,  κάθε άνθρωπος υψηλών επιδόσεων μπορεί να δει αυτό που δεν μπορούν να δουν οι άλλοι, (ευκαιρίες για ανάπτυξη, αφθονία…) και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν βλέπει αυτό που βλέπουν οι άλλοι (έλλειψη, ανέχεια, στέρηση…) Πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι απλή.

Όλη η αντίληψη, ιδιαίτερα οι εκλεπτυσμένες και ανώτερες μορφές αντίληψης, απαιτούν σοβαρή εκπαίδευση, πειθαρχία και ανάπτυξη! Αυτή η ανάπτυξη δεν κερδίζεται στον θόρυβο της ζωής αλλά στο Κενό του Νου! Στην εσωτερική μοναχικότητα πετυχαίνεται η ανώτερη αντίληψη, με αντίπαλο τον Εαυτό και έπαθλο την Αθανασία!

Είναι ντροπή να μην μπορεί κάποιος να απαντήσει με σχετική σιγουριά στις απλές ερωτήσεις: Τι όνειρο έχεις; Τι Στόχο; Ποιό Σκοπό; Τι θα κάνεις; Τι κάνεις; Τι σκέφτεσαι; Τι θέλεις;
*
Αν δεν μπορείς να δεις παρά μόνο αυτό που ξέρεις, πώς θα δεις το καινούργιο;
Τι είσαι πρόθυμος να κάνεις για να δεις το διαφορετικό;
*
Τι έργο παίζεται στον Νου σου;
Πού θα το δεις;
Μπορείς να σκεφτείς ένα καρπούζι χωρίς να σκεφτείς ταυτόχρονα κάτι στρογγυλό, πράσινο απέξω, κόκκινο από μέσα με μαύρα σπόρια, δροσερό, ζέστη και ήλιο; Γιατί δεν μπορείς να δεις το Πνεύμα; Τον αέρα; Αν δεν μπορείς να ονειρευτείς αυτό που θέλεις με ποιό τρόπο θα μπορέσεις να το αποχτήσεις;

Ποια κατάσταση σου φαίνεται πιο πραγματική, το όνειρο ή αυτή που νομίζεις πως ζεις;

Μέσα στον κόσμο βλέπεις το Πνεύμα, την Διάνοια και την Ύλη, που είναι ένα και το αυτό!
Είναι το ΕΙΝΑΙ! Είναι Εσύ!
*
από Eos Aurora 

Δεν υπάρχουν σχόλια: