ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

1 Οκτ 2020

Αν ακολουθήσεις το χάρισμα σου σού συγχωρούνται όλα! Και όχι μόνον! Σου προστίθενται κιόλας!

Ανυψώστε τις δονήσεις σας!

Ο Θεός σε αφήνει να κάνεις ό,τι θες! Σου δίνει φως,

αέρα και γη...

*

Η μεγαλύτερη Εκκλησία είναι το ΦΩΣ!

Σαν σήμερα, 10.9 έφυγες αγαπημένε Γέροντα... Μα το φως και η αγάπη σου παντοτινά στην καρδιά μας!

*

Ορισμός της Ελλάδας: ο Θεός είναι καλός!

Την ώρα που ανοίγεις τα μάτια σου, σού συμβαίνει ο Θεός! Δημιουργεί τον κόσμο για σένα!

Βλέπουμε τις γελοίες μαριονέτες του "κακού" around! Μα όσοι ζωντανοί ας δράσουμε πνευματικά! Ο κόσμος αυτός δεν είναι δικός τους!

Τόσο πολύτιμη η κάθε στιγμή! Τίποτα λιγότερο από της ζωής το φως το ξανθό...

*

Οι καλύτερες προσευχές μου είναι μέσα στην θάλασσα!

To κολύμπι είναι μια άσκηση διαλογισμού!

Έρευνα σε Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας απέδειξε πώς αντιδρά ο εγκέφαλος κατά την διάρκεια της κολύμβησης. Η επιστημονική ομάδα του Dr Howard Carter υπέθεσε ότι η βύθιση στο νερό του σημείου του "σωστού κόλπου" της καρδιάς αυξάνει την ροή αίματος στον εγκέφαλο. Ο "σωστός κόλπος" εντοπίζεται στο άνω δεξί μέρος της καρδιάς και είναι ένας από τους τέσσερις κενούς κόλπους. Αυτός ο δεξιός άνω κόλπος λαμβάνει αίμα από δύο αρτηρίες των οποίων η λειτουργία τους είναι να επανατροφοδοτούν με οξυγόνο τα διάφορα όργανα στο σώμα. Η έρευνα απέδειξε πως όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στο νερό, η ροή αίματος προς τον εγκέφαλο αυξάνεται στο μέγιστο. Ο εγκέφαλος, την ώρα που κολυμπάμε, αναγεννάται μέσα από μια διαδικασία που λέγεται "νευρογέννεση του ιππόκαμπου", όπου τα χαμένα -λόγω στρες- κύτταρα, αντικαθίστανται με καινούργια. Η διάθεση αμέσως βελτιώνεται και η κούραση και το άγχος εξαλείφονται!"

Η κολύμβηση καθώς αποκλείει τα εξωτερικά ερεθίσματα και η σκέψη συγκεντρώνεται προς την αναπνοή, είναι μια μορφή διαλογισμού εν κινήσει.

Είναι μια καλή άσκηση low impact, ασκεί τους πνεύμονες και τους μύες αλλά και τις αρθρώσεις, τις οποίες, σε αντίθεση με άλλες μορφές άσκησης, δεν καταπονεί.

Ενισχύει την κυκλοφορία ενδορφινών, απομακρύνοντας τις γνωστές ορμόνες "fight and flight" του άγχους, και χαλαρώνει τους μύες, με αποτέλεσμα να αναπλάθονται νέα κύτταρα στον οργανισμό!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: