ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

3 Μαρ 2023

Aπoλογισμοί γενεθλίων! Πώς έφτασα ως εδώ; Όλα τα ομόρφαινε το βλέμμα της αγάπης! Η Αλήθεια έως τέλους!

 Ξανάγραφα την ιστορία μέσα από τα δικά μου χρώματα! Αφαιρώντας ό,τι αταίριαστο, κρατώντας μόνο τις όμορφες εκδοχές όλων! Να ομορφαίνω τον κόσμο!

 Κάπως έτσι έφτασα ως εδώ! Με ολοσχερή παράδοση στο Ον του Ελέους και της συμπόνιας που μου εμπιστεύτηκε ο Θεός!

Συγκλονιστικά ευγνώμων στην θάλασσα, τα γιασεμιά, τα ξωκκλήσια, τα τριαντάφυλλα, τον λόγο, την μουσική! Για την ελληνική αίσθηση πραγμάτων! Για τις άγιες ψυχές, τους αδελφούληδες! Για την ομορφιά των ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το παιδί μέσα τους και μπορούμε έτσι να παίζουμε και να ανταλλάσσουμε τα δώρα μας!

Εξόχως για "τες λέξεις" τα άγια παιγνίδια μου που μοιράζω on the road!

Για τον Άγγελο και τον Ισίδωρο τα αγγελούδια μου που έφερα στον κόσμο για να ξαναρχίσει το τραγούδι απ' την αρχή!

Μα πιο πολύ για τον Παράξενο! Τον Μόνο! Τον Χριστό-Εαυτό! Μαζί! Πάντα μαζί! Happy birthday to me!

*

Ποιος θα ήταν άλλωστε ο ρόλος της τέχνης αν δεν θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο!» Θεόδωρος Κουρεντζης

 Περπάτα και κοίταξε ένα λουλούδι! Και χαμογέλασε! «Και νά ο Θεός!» όπως λέει ο  Ελύτης!

*

Αυτή η ζώσα ενέργεια η οποία δυναμοδοτεί όλο σας το είναι και έτσι κι αλλιώς κατοικεί μαζί σας, αν σας γίνει λίγο πιο συνειδητή θα τα φτιάξει όλα!

Θα λειτουργήσει ΤΩΡΑ! Σκεφτείτε ότι ένα φωτάκι κατοικεί ήδη εντός! Και αφήστε το να κάνει την δουλειά του! Αλλά μην το φτιάξετε με την φαντασία σας! Αυτό γνωρίζει! Ούτως ή άλλως είναι εκεί! Και ξαφνικά θα κάνει το σωστό για όλα τα πράγματα! Ξαφνικά θα έχετε αληθινά αισθήματα, ξαφνικά ο Χριστούλης θα έχει γεννηθεί μέσα σας και θα είστε αυτοί που πρέπει, θα έχετε τον σεβασμό στην ζωή που πρέπει! Ο Κανένας

*

Όταν παραδώσεις το μυαλό σου στον Θεό ισχύει μια αρχή: θέλεις για τον εαυτό σου και τους άλλους μόνο την χαρά!

Το καλό! Δεν θέλεις τίποτα άλλο! Αντί να τρέχετε σε σχολές, αριστερά, δεξιά, για να φτιάξετε τον χαρακτήρα σας σε αναζητήσεις του ποιοι είστε και από πού έρχεστε και τι έχετε να κάνετε, να δώσετε όλο το μυαλό σας στον Θεό και να πείτε: «Από σήμερα υπογράφω ό,τι ο Θεός σκέφτεται μέσα από μένα!» Ακούσατε το μεγαλύτερο μυστικό όλων των εποχών!

 «Δεν υπάρχω εγώ! Παρίσταμαι ως προσωπικότητα και μέσα από μένα υπάρχει ο Θεός!» Οπότε θα πεις: «Κι αν μου έρθει καμιά κακιά σκέψη;» Αυτό είναι παράσιτο! Δεν έχει σχέση με σένα! Εσύ, αν έχεις παραδώσει το μυαλό σου στον Θεό, θα παίρνεις αποφάσεις βάσει του Θεού! Να είστε αναμάρτητοι! Να μαρτυράτε δηλαδή τον Θεό! Ο Κανένας

*

Ο άνθρωπος πονάει γιατί σκέφτεται!

Ο άνθρωπος πονάει γιατί έχει πολλές απόψεις για το τι του συμβαίνει!

 Ο πόνος συνοδεύει την ανθρώπινη νοημοσύνη! Είναι παράλληλο της ανθρώπινης νοημοσύνης! Το τίμημα της αντίληψης είναι ο πόνος! Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι έχουν τα περισσότερα προβλήματα: οργανικά και διανοητικά!

 Το ζήτημα είναι να έχεις νοημοσύνη και να μην πονάς κιόλας. Άμα την νοημοσύνη την οικειοποιείσαι, πονάς! Άρα στην διαχείριση της νοημοσύνης είναι το ζήτημα. Ο Κανένας

*

Είναι Αν έρθουν εξωγήινοι στον πλανήτη, προκειμένου να τους δείξουμε ότι έχουμε ειρηνική διάθεση, πρέπει να τους παίξουμε την Ενάτη του Μπετόβεν!

;Eνδειξη του πολιτισμού του Ανθρώπου! Είναι σαν τον Παρθενώνα! Ένα μνημείο! Θεόδωρος Κουρεντζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: