ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

14 Μαρ 2024

Αν στην Ελλάδα χαθεί το Φως, απεμπολείται και η δυνατότητα «να δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου» επί της Γης…

 Ανέγγιχτο λάμπει ό,τι είναι ΑΛΗΘΙΝΟ! Και ευλογεί τον κόσμο αιώνια!

 Στο Ταξίδι το μόνο που σε συνοδεύει είναι η σχέση σου με την Αλήθεια εδώ στην Γη…

 Αν γνωρίζαμε ότι η ιστορία γράφεται στο παρόν δεν θα την μολύναμε ποικιλοτρόπως!

 Γιατί και ο έρως μία θαυματουργία είναι! Οδυσσέας Ελύτης

 Μη συμβιβάζεσαι με το λάθος! Κάνε την ανατροπή!

Ο Έρωτας είναι εκστατική κατάσταση ύπαρξης!

 Ό,τι αρχίζει από ΑΝ είναι λάθος! Ο έρωτας Ζώσας ζωής και αλήθειας δεν υπόκειται σε καμία προυπόθεση! Είναι απόλυτος και πανίσχυρος!

 Βλέπουν ό,τι επιλέγουν και ό,τι μπορούν! Γιατί να τους περιγράφω κάτι που δεν θέλουν; Ο Κανένας

 Ο Θεός είναι παρών στο ΕΙΝΑΙ! Όχι στις πίστεις του νου! Ο Κανένας

 12.2.2024, Κρίμα, Αντρέα! Και καλήν απολογίαν...

Αν χάσεις την χάρη δεν έχεις τίποτα άλλο να χάσεις!

  Τα θαύματα είναι γι'αυτούς που αγαπούν! Όχι για τους άλλους!

 Μείνε στο Ιερό σημείο από όπου διορθώνεται ο κόσμος!

Άσκηση: 9 μέρες νηστεία σκέψεων! Παρατηρητές!

 Θέλεις στρατό για πνευματική συμμαχία, αλλά βλέπεις ότι είναι άοπλοι! Stelios Nikolaides

 Πώς μπορούμε να κοιμόμαστε όταν πάνω από το κεφάλι μας λάμπει ο έναστρος ουρανός;

 Τι ευθύνη έχουμε για τον εαυτό μας... Πού τον πάμε...

Το 2004 -πριν μας πει πρόσφατα ότι το έκανε για τα χρήματα!- ο Δημήτρης Παπαϊωάννου που μας χάρισε την συγκλονιστική Έναρξη και Λήξη των Ολυμπιακών αγώνων, είχε πει: «Οτιδήποτε και να μου προτείνουν από δω και πέρα δεν θα είναι αυτό που έζησε η καρδιά μου: Αποστολή. Μεγάλο είναι αυτό που κλήθηκα να κάνω, όχι εγώ. Όλα ξεκίνησαν από την Αγάπη».

*

Ο σημαντικότερος πλούτος του Ωδείου μας, είναι οι καθηγητές μας: Άγγελος Πάτερος, καθηγητής πιάνου στο Απολλώνιο Ωδείο.

Ο Άγγελος Πάτερος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών το 2011 και συνέχισε εκεί μεταπτυχιακές σπουδές κλασσικής φιλολογίας, με ειδίκευση στην αρχαία ελληνική φιλολογία.

 Το 2009 έλαβε δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί από το ωδείο Φίλιππος Νάκας, με καθηγήτρια την Αλίκη Πιαστοπούλου. Ολοκλήρωσε σπουδές μουσικών θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας με άριστα) με καθηγητή τον Κωνσταντίνο Καράμπελα-Σγούρδα και συνέχισε μαθήματα θεωρίας της μουσικής με τον Δημήτριο Μηνακάκη και τον Ηλία Νικολαΐδη. Το 2013 συμμετείχε ως τσεμπαλίστας στην συναυλία που ακολούθησε το σεμινάριο παλαιάς (μπαρόκ) μουσικής στο ωδείο Φίλιππος Νάκας, όπου μελέτησε basso continuo με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο.

 Έχει συμμετάσχει ενεργά σε masterclass του πιανίστα και παιδαγωγού Dimitri Bashkirov στο ωδείο Αthenaeum και σε ποικίλα σεμινάρια στην θερινή μουσική ακαδημία Musicalta στην Αλσατία (2004) καθώς και σε σεμινάρια jazz αυτοσχεδιασμού με τον Αλέξανδρο Ορφανό. Παρακολούθησε εντατικά master class πιανιστικής ερμηνείας για τέσσερα χρόνια με τον διεθνούς φήμης καταξιωμένο πιανίστα Δρ. Σωτήριο Δημητριάδη, ο οποίος το 2014 τον παρουσίασε στο κοινό σε προσωπική του συναυλία στην Αθήνα με επιτυχία, ως νέο πιανίστα. Έκτοτε δίνει ρεσιτάλ πιάνου με έργα από την εποχή του μπαρόκ μέχρι τον 20ο αι. σε διάφορες αίθουσες (“An Art Artistry”, «Απολλώνιο Πολιτιστικό Κέντρο», «Φίλιππος Νάκας», Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ηρακλείου κ.α.).

 Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Απολλώνιο Ωδείο και στο βρετανικό σχολείο St. Lawrence. Επίσης προετοιμάζει μαθητές να δώσουν εξετάσεις με το σύστημα του ABRSM τόσο στο πιάνο όσο και στα θεωρητικά.

 Διδάσκει στο Ωδείο μας από το 2015.

*

 Έρημος ο κόσμος των ανθρώπων! Ο Κανένας

Η πλήρης νοημοσύνη δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιεί λέξεις, μόνο το κενό. Αυτός είναι ο Λόγος χωρίς λέξεις. Όταν φωτιστείς και περάσεις απέναντι, αυτό που δίνει το νόημα στις λέξεις είσαι Εσύ! Ο Κανένας

 Η σελίδα είναι λευκή κάτω από το ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. Τι είσαι; O Kανένας

 Δεν έχει στίγμα η αγάπη! Είναι αμόλυντη! Είναι η ευγένεια και η ομορφιά της ύπαρξης! Δεν λερώνεται από τις "σχέσεις"!

Ευγνωμοσύνη για την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή! Δοξαστικά προς το ιερό δώρο της ζωής!

 Καμία αντίσταση να δεις έως τέλους! "Freedom is just another word for nothing left to lose!" Ελευθερία από τις αυταπάτες σου!

 Είναι Μεγάλη η εικόνα του Θεού για να χωρέσει μέσα τους! Ο Κανένας

 Παρουσίες-Φως! Φίλτρα φωτός που ομορφαίνουν τον κόσμο!

 Και βλέπουν και δεν πιστεύουν! "Μακάριοι, οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες" μας είπε...

 Η ευτυχία είναι κατάσταση του νου!

Απεσταλμένος είναι αυτός που ξαναγράφει την ιστορία του κόσμου με Χριστότητα!

 Ό,τι βγαίνει από μέσα σου να είναι καλό, καθαρό! Τότε σε αγαπά ο Ουρανός!

 Μια "ιστορία" με αφορά σε αυτή την Γη: ο Χριστός!

 Χάρισε τα Δώρα σου! Και μόνο αυτό σταματά το σκοτάδι!

 Πλαδαροί μπροστά στην καταστροφή που έρχεται! Ο Κανένας

 Σχόλιο για τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, δημιουργό της Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών αγώνων -που μάγεψε τον κόσμο όλο- της Μήδειας, αλλά και πολλών αριστουργηματικών στιγμών σε όλα του τα έργα…

Είκοσι χρόνια μετά το 2004 που, χωρίς και ο ίδιος να το καταλάβει, συμμετείχε σε ένα ιερό Δρώμενο της Ελλάδας στο Πάνω πάτωμα του κόσμου!

 Όχι Δημήτρη δεν το έκανες για τα λεφτά, όπως πρόσφατα είπες… Ούτως ή άλλως δεν αποτιμάται σε χρήμα ο τρόπος που έδειξες την Ελλάδα! Πώς είναι δυνατόν να απαξιώνεις έτσι τον εαυτό σου! Ο κυνισμός είναι ακραία ήττα…

 Σπουδαίος καλλιτέχνης ο Δημήτρης Παπαϊωάννου αλλά εγκλωβισμένος στα τραύματα και τις εμμονές του! Γιατί η τέχνη είναι κάτι παραπάνω από απλή προσωπική ψυχανάλυση! Η Μεγάλη Τέχνη! Είναι το φως που λυτρώνει! Στόφα μεγάλου καλλιτέχνη εντούτοις! Τον αγαπώ.

 Οι αληθινές βαθιές προσωπικές αναμετρήσεις και νίκες είναι σιωπηλές… Δεν χρειάζονται άγριες αποτυπώσεις τους! Αν χρειάζεσαι τόσο εξιμπισσιονισμό είναι γιατί παραμένεις αλύτρωτος… Και αυτό πονάει…

 Προσωπικά αρνούμαι ότι η ταυτότητα ενός ανθρώπου είναι η σεξουαλική του επιλογή! Είναι ΟΛΟ λάθος! Η ταυτότητά σου είναι τα φτερά σου! Η ταυτότητά σου είναι η ΑΓΑΠΗ!

 Η ΑΓΑΠΗ είναι το μόνο νορμάλ που ξέρω σε αυτή την Γη!

Δεν είναι οι μη ομοφυλόφιλοι το νορμάλ!

 Ο έρωτας ως ένωση με το Όλο του εαυτού σου, ένωση με το Όλο πράγμα, γίνεται το ΑΓΑΝ της αγάπης! Οι αισθήσεις συλλειτουργούν με την ψυχή! Διαφορετικά ο άνθρωπος παραμένει τραγικός, δηλαδή ζει μια κατακερματισμένη, αλύτρωτη ύπαρξη!

 Η εξιδανίκευση των παθών παράγει ένα ψέμα! Και η περιπτωσιολογία της υπαρξιακής αγωνίας του καθενός μπορεί να γίνει τόσος ναρκισσισμός στην τέχνη! Και μάλιστα στο όνομα του εστετισμού!

 Όχι δεν θα δω το INK σου, την μεγάλη σου επιτυχία που την χαρακτήρισαν το πιο σκοτεινό σου έργο! Ο άνθρωπος είναι οι μεγάλες του στιγμές! Σε αυτές σε κρατώ! Μακάρι εκθέτοντας το σκοτάδι να βγεις πιο φωτεινός… Επικίνδυνος ο «εναγκαλισμός με το σκότος»!

 Εύχομαι το τεράστιο ταλέντο σου Δημήτρη να ανοιχτεί στην μεγάλη θάλασσα: πέρα από το υποκειμενικό στο πανανθρώπινο! Τον Χριστό-Εαυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: