ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

12 Αυγ 2024

Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν...

 κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες

φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι

σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά

χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε! Οδ. Ελύτης

 Να γίνουμε οι δημιουργοί της δικής μας ζωής!

Συγκρίνοντας τον εγκέφαλο με έναν υπολογιστή, ο σκληρός δίσκος ισοδυναμεί με το υποσυνείδητο μυαλό, δεδομένου ότι και οι δύο χρειάζονται κατεβασμένα προγράμματα για να επιτελέσουν τις λειτουργίες τους.

 Αντίθετα, ο συνειδητός νους αντιπροσωπεύεται από το πληκτρολόγιο- εδώ ο “χειριστής” μπορεί να εισάγει δεδομένα και ιδέες στο σύστημα. Με απλά λόγια, ο υποσυνείδητος «σκληρός δίσκος» διαθέτει προγράμματα μόνο για ανάγνωση, ενώ ο συνειδητός νους μπορεί να εισάγει νέες πληροφορίες μέσω του πληκτρολογίου που παρέχει στο σύστημα ικανότητα ανάγνωσης-εγγραφής.

 Όταν λειτουργούμε από το συνειδητό μυαλό, είμαστε οι δημιουργοί της ζωής μας. Ωστόσο, όταν λειτουργούμε μέσω του υποσυνείδητου νου, η ζωή μας διαμορφώνεται από τα ακατέργαστα κατεβασμένα προγράμματα που αποκτήσαμε τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μας.

 Η επιστήμη έχει πλέον αναγνωρίσει ότι χρησιμοποιούμε το δημιουργικό συνειδητό μυαλό μόνο περίπου το 5% της ημέρας. Για το 95% της ζωής μας, ο συνειδητός νους αποσυνδέεται από τον έλεγχο της συμπεριφοράς μας, ενώ η προσοχή του είναι στραμμένη προς τα μέσα, στη σκέψη.

 Αυτή η διαπίστωση είναι βαθιά γιατί αποκαλύπτει ότι δεν δημιουργούμε τις ζωές που επιθυμούμε, αλλά ασυνείδητα (μέσω του υποσυνείδητου νου) εκδηλώνουμε ζωές που συνάδουν με τις πεποιθήσεις που κατεβάσαμε ως παιδιά.

 Δεδομένου ότι έως και το 70% των κατεβασμένων πεποιθήσεων που αποκτήθηκαν πριν από την ηλικία των επτά ετών είναι αποδυναμωτικές, αυτοσαμποταριστικές ή περιοριστικές, βιώνουμε άγχος από τα προγράμματα που υπονομεύουν τις επιθυμίες, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες του συνειδητού μας νου.

 O άνθρωπος έχει οδηγηθεί να πιστεύει ότι η ζωή μας είναι προ-προγραμματισμένη στα γονίδιά μας, ότι η μοίρα μας καθορίζεται από την κληρονομικότητα.

Δεδομένου ότι, απ’ όσο γνωρίζουμε, δεν επιλέξαμε τα γονίδιά μας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γονίδιά μας αν δεν μας αρέσουν οι χαρακτήρες που κωδικοποιούν, ΚΑΙ, δεδομένου ότι έχουμε προγραμματιστεί από την πεποίθηση ότι τα γονίδια ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται μόνα τους, αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας ως θύματα του γονιδιώματός μας.

 Καθώς ο πολιτισμός βιώνει μια εξελικτική ανατροπή, για να ευδοκιμήσει στο μέλλον, πρέπει τώρα να “ξυπνήσουμε” και να πάρουμε πίσω τη δύναμή μας, για τον εαυτό μας και τον υπόλοιπο πολιτισμό.

 Όπως έχει τονιστεί στην ιστορία της Βιολογίας της Πίστης, όπως ακριβώς και για τα μεμονωμένα κύτταρα, ο χαρακτήρας της ζωής μας δεν καθορίζεται από τα γονίδιά μας, αλλά από τις αντιδράσεις μας στα περιβαλλοντικά σήματα που ωθούν τη ζωή μας.

 Όταν λειτουργούμε από το συνειδητό μυαλό, είμαστε, στην πραγματικότητα, δημιουργοί της ζωής μας. Αν λάβουμε υπόψη μας αυτό το μήνυμα αφύπνισης, μπορούμε εύκολα να αντιστρέψουμε αυτό το πλοίο και να κινηθούμε προς το μέλλον δημιουργώντας συλλογικά τον Παράδεισο επί της Γης!

Με αγάπη και φως, Bruce Lipton

Από το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας: "Ο Ισίδωρος Πάτερος αποτελεί έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες Έλληνες τραγουδοποιούς της εποχής μας…"

 «Την εκδήλωση έκλεισε ο Κρητικός βάρδος, Ισίδωρος Πάτερος. Ο Ισίδωρος αποτελεί έναν από τους πλέον ενδιαφέροντες Έλληνες τραγουδοποιούς της εποχής μας. Στην μια ώρα που έμεινε στην σκηνή ερμήνευσε δικά του μελοποιημένα αποσπάσματα του Ερωτόκριτου, μαγεύοντας όσους παρακολούθησαν το 2ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ανδραβίδας. Με την βαθιά αισθαντική του φωνή ο Ισίδωρος ταξίδεψε την φαντασία μας, μέσω του βελουδένιου αστροκεντημένου ουρανού της Ανδραβίδας, στον επικό κόσμο του Βιντσέντζου Κορνάρου. Εκεί όπου το λαούτο του βάρδου διασταυρώθηκε με το σπαθί του ιππότη και το επικό στοιχείο της μάχης περιέβαλλε τον αγνό νεανικό έρωτα. Ο Ισίδωρος έχει γίνει ήδη ένας από τους αγαπημένους τραγουδιστές των θεατών του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ανδραβίδας, καθώς το ύφος των τραγουδιών του είναι οικείο στα ακούσματα των κατοίκων της περιοχής». Σταμάτης Μαμούτος

 

Ο Θεός δεν υπάρχει κάπου για να τον βρεις…

 Είναι μια υπερβατική δύναμη του Εαυτού σου πριν ολοκληρωθεί σε μορφικό σχήμα! Αλλά και αφού ολοκληρωθεί σε μορφικό σχήμα είναι η υπερέκταση του δημιουργικού Νου! Ο Κανένας

 Αγάπη! Φιλία! Στοργή! Έρωτας!

Ανάμεσα στην απελπισία και την απάθεια! Ανορθώσου!
Ζει Κύριος ο Θεός!

 Χριστοφόρες ψυχές ενεργοποιούνται εν Χριστώ! Η ελπίδα του κόσμου!

 Μόνον ο Θεός μπορεί να σε δικαιώσει! Ούτε καν οι πράξεις σου! γ. Ειρηναίος

 "Τον προσβάλει τον άνθρωπο ο Χριστός όσο ο ίδιος δεν Χριστοποιείται!" Ο Κανένας

Σχόλιο: αν είναι δυνατόν!

 Δεν άντεξαν για πολύ οι πρώτοι χριστιανοί τον κοινοβιακό βίο που δίδαξε ο Χριστός!

Αυτόν ανέστησαν τα κοινοβιακά ορθόδοξα μοναστήρια μας! Πάνω στην ιδιοκτησία και στο "δικό μου" ανθίζουν όλα τα άνθη του κακού! Και η μετέπειτα Εκκλησία δεν τόλμησε την ρήξη!

 Ιερέας στην Δημιουργία του Θεού ο άνθρωπος!

Όλη η Δημιουργία Πατρίδα του! Πώς κατάντησε τόσο ασεβής και καταστροφικός...

 Όσο αγαπάς είσαι Νικητής! Δεν σε νίκησαν!

 από Stelios Nikolaides: Η Ευρώπη ζει σε "φωτεινό" μεσαίωνα! Και το φως αυτού του μεσαίωνα είναι ηλεκτρικό όχι φως του ήλιου! Ένας αποστειρωμένος κόσμος politically correct!

 Ευρώπη 2024! Ανίερη και ανόητη!

Η Ευρώπη του τίποτα! Λάιτ όλα!

 Οι ίδιοι οι Έλληνες συκοφάντησαν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004! Τώρα βλέπουν τι υψηλής πνευματικότητας ήταν! Η τελευταία μεγάλη μας στιγμή μέχρι ώρας!

 Λες και ζήλεψε ο Εωσφόρος την τόση λάμψη μας το 2004 και άρχισαν τα χτυπήματα!

 από Stelios Nikolaides: Η Προσωπικότητα είναι και λειτουργεί όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη!

Μόνο η πρόσβαση μας στην Αυθόρμητη Ζωή Ανατρέπει την Αυταρχική Κυβέρνηση της Προσωπικότητας!

 Σαν φίλος, σας προσκαλώ να εξερευνήσουμε έναν νέο τρόπο ζωής, ελεύθερο από την καταπίεση της προσωπικότητας, που λειτουργεί σαν τεχνητή νοημοσύνη (AI) προγραμματισμένο από εμάς για εμάς.

 Η προσωπικότητα, όπως την αντιλαμβανόμαστε, είναι ένα σύνολο από επαναληπτικές συνήθειες και συμπεριφορές που δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας. Ωστόσο, αυτή η ασφάλεια μπορεί να γίνει φυλακή, περιορίζοντας την αυθορμητικότητα, την έμπνευση και την δημιουργικότητα.

 Η προσωπικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα AI που δημιουργήσαμε για να διευκολύνει την καθημερινή μας ζωή. Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη μάς βοηθά να λειτουργούμε με ευκολία και προβλεψιμότητα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να καταστείλει τον αυθορμητισμό και την έμπνευση μας. Όταν αφήνουμε την προσωπικότητα να κυβερνά, ζούμε σε μια "ημέρα της μαρμότας", επαναλαμβάνοντας τις ίδιες πράξεις και συμπεριφορές καθημερινά.

 Η Επανάσταση του Αυθορμητισμού!

Για να αποφύγουμε αυτή την στασιμότητα, πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνει νέα πράγματα κάθε μέρα, να ακολουθεί τις παρορμήσεις του και να ζει με έμπνευση. Η πραγματική χαρά και η ζωντάνια έρχονται όταν ζούμε έξω από το αυτοκίνητο της προσωπικότητας, όταν επιτρέπουμε στον αυθεντικό μας εαυτό να αναδύεται.

 Στρατηγικές για μια Αυθόρμητη Ζωή!

Αλλάξτε τις Συνήθειες σας! Δοκιμάστε νέες δραστηριότητες, διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας, ακόμα και νέους τρόπους ντυσίματος. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να φαίνονται μικρές, αλλά μπορούν να φέρουν μια νέα ενέργεια στη ζωή σας.

 Δημιουργήστε Νέες Σχέσεις!

Γνωρίστε νέα άτομα και δημιουργήστε νέες φιλίες. Η επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους μπορεί να φέρει νέες προοπτικές και έμπνευση.

 Αυθόρμητες Πράξεις Καλοσύνης!

Κάντε κάτι καλό για τους άλλους χωρίς να το προγραμματίσετε. Αυτές οι πράξεις όχι μόνο θα βελτιώσουν την ζωή των άλλων, αλλά θα σας δώσουν και μια αίσθηση ικανοποίησης και σύνδεσης.

 Ακολουθήστε τις Παρορμήσεις σας! Όταν νιώθετε την ανάγκη να κάνετε κάτι διαφορετικό, ακολουθήστε το. Η αυθορμητικότητα είναι το κλειδί για να διατηρήσετε την ζωή σας ζωντανή και ενδιαφέρουσα.

 Αναπτύξτε την Αυτοσυνειδησία σας! Προσπαθήστε να παρατηρείτε πότε η προσωπικότητα σας περιορίζει. Αντιμετωπίστε αυτές τις στιγμές με έμπνευση και δημιουργικότητα.

 Αποδεχτείτε την Αβεβαιότητα!

Μην φοβάστε την αβεβαιότητα που φέρνουν οι νέες εμπειρίες. Είναι μέρος της διαδικασίας της ανάπτυξης και της αλλαγής.

Αν θες, δες!

 Η ζωή έξω από την αυταρχική κυβερνητική της προσωπικότητας είναι μια ζωή γεμάτη αυθορμητισμό, δημιουργικότητα και έμπνευση. Δεν χρειάζεται να ζούμε σε μια φυλακή επαναληπτικότητας για να νιώθουμε ασφαλείς. Αντίθετα, η πραγματική ασφάλεια και χαρά έρχονται όταν επιτρέπουμε στον αυθεντικό μας εαυτό να εκφράζεται ελεύθερα. Ας ανακαλύψουμε την δύναμη της αυθορμητικότητας και ας ζήσουμε μια ζωή γεμάτη νέες εμπειρίες και έμπνευση!

 Αρνητές, νιώστε στην ασφυξία σας ότι το Φως υπάρχει στο Πνεύμα!

Αυτό που έχετε αποθηκεύσει θα εξαντληθεί πρόωρα. Πού θα στραφείτε, μαραμένοι, στο κατώφλι του θανάτου; Αληθινά, λέω, δεν γνωρίζετε τις πνευματικές ασπίδες και καλύπτετε τον εαυτό σας με τα παρδαλά κουρέλια της Μάγια! Μορύα

 Προτείνω την δημιουργικότητα, την ευαισθησία, την αγάπη, το συναίσθημα, την ποίηση, την μουσική, τον χορό, την γλυπτική - όλες τις δυνατότητες να βιώσεις την ομορφιά και να δημιουργήσεις ομορφιά! Όσσο

 Οτιδήποτε αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας είναι ψευδές! Δημόκριτος

σχόλιο: Ανοίξτε τα πνευματικά μάτια στο πανόραμα της Ζώσας ζωής!

 Είναι άσκοπο να χρησιμοποιείς την ενέργεια σου για να ανησυχείς αντί για να χαρείς, να αγαπήσεις, να δημιουργήσεις, να θεραπευτείς! Να λάμψεις! Ο Κανένας

 Ο άνθρωπος διαθέτει ένα πολύτιμο εργαλείο: την φαντασία! Ας την αφήσουμε να δημιουργήσει πραγματικότητες φωτός!

 Ο άνθρωπος είναι ένα υπεραυτόματο συνηθειών!

 Για να νιώσει ασφάλεια δημιουργεί συνήθειες! Οπότε τι να καταλάβει σε ένα σύμπαν που είναι ασυνήθιστο! Ο Κανένας

 Έρχονται δύσκολα! Αλλά οι Φωτεινοί δεν φοβούνται! Είναι στις επάλξεις για την προστασία του ανθρώπου!

 Παρακολουθείστε προσεκτικά τα σημεία που στέλνει ο Θεός! Και πράξτε αναλόγως!

 Είναι η ώρα για την άμεση αποβολή κάθε τι περιττού και ψεύτικου! Μόνο ομορφιά και αλήθεια αξίζουν στην ψυχή μας!

 Ανυψώστε τις δονήσεις σας με την προσευχή!

Με την καθαρότητα της καρδιάς! Ο πόλεμος είναι αόρατος! Είχαμε προειδοποιηθεί!

 Δες την δική σου ευθύνη για όσα συμβαίνουν και διόρθωσε γενναία ό,τι μπορείς!

Μόνο ευγνωμοσύνη στον Θεό για την ζωή!

Τιμήστε την όσο αναπνέετε!

 Στείλε το βλέμμα σου ψηλά καθώς μια σκέψη οξεία

Να διασχίσει το εμπόλεμο στερέωμα... Οδ. Ελύτης

Το απόκρυφο Ευαγγέλιο της Μαγδαληνής

 "…Θα καταστραφεί λοιπόν τότε η ύλη ή όχι;» Ο Σωτήρας είπε, «όλη η φύση, όλες οι μορφές, όλα τα πλάσματα υπάρχουν το ένα μέσα στο άλλο και θα διαλυθούν ξανά στα στοιχεία – ρίζες τους. Γιατί η φύση της ύλης διαλύεται μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο. Εκείνος που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει».

 Ο Πέτρος είπε στον Ιησού, «Μια που μας έχεις εξηγήσει τα πάντα, πες μας κι αυτό: Ποια είναι η αμαρτία του κόσμου;» Ο Σωτήρας απάντησε, «Δεν υπάρχει αμαρτία, εσείς είστε που τη δημιουργείτε όταν κάνετε πράξεις που μοιάζουν στην φύση τους με μοιχεία, πράγμα που ονομάζεται «αμαρτία». Γι’ αυτό το λόγο ήρθε το Καλό ανάμεσά σας, στην πεμπτουσία της κάθε φύσης, ώστε να την αποκαταστήσει ριζικά». Ύστερα είπε ακόμη, «Αυτή είναι η αιτία που αρρωσταίνετε και πεθαίνετε…

 Εκείνος που μπορεί ας κατανοήσει. Η ύλη γέννησε ένα πάθος που δεν είχε όμοιό του και το οποίο εξελίχτηκε σε αντίθεση με τη φύση. Ύστερα δημιουργείται μια διαταραχή μέσα σ’ ολόκληρο το σώμα. Γι’ αυτό σας είπα, «Να έχετε σθένος». Αν χάνετε το θάρρος σας να το ξαναβρίσκετε μπροστά σε όλες αυτές τις διαφορετικές μορφές της φύσης. Εκείνος που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούει».

 Αφού ο Ευλογημένος είπε αυτά τα λόγια, τους αποχαιρέτησε λέγοντας, «Η ειρήνη να είναι μαζί σας. Δεχτείτε την ειρήνη μου. Να προσέχετε μην τυχόν και σας ξεστρατίσει κανείς λέγοντας, «Να εδώ είναι!» ή «Να εκεί είναι!». Γιατί ο Υιός του Ανθρώπου βρίσκεται μέσα σας. Ακολουθείστε τον! Όσοι τον αναζητούν, θα τον βρουν. Πηγαίνετε λοιπόν και κηρύξτε το Ευαγγέλιο της Βασιλείας. Μη θέσετε άλλους κανόνες από κείνους που σας όρισα και μη θεσπίσετε νόμους σαν τους νομοθέτες, γιατί ίσως οι νόμοι αυτοί να σας περιορίσουν». Όταν είπε αυτά έφυγε.

 Εκείνοι λυπήθηκαν και έκλαιγαν λέγοντας, «Πως θα πάμε στους εθνικούς να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο της Βασιλείας του Υιού του Ανθρώπου; Αφού δεν λυπήθηκαν εκείνον πως θα λυπηθούν εμάς;»

 Τότε σηκώθηκε η Μαρία, τους χαιρέτησε όλους και είπε στους αδελφούς της, «Μην κλαίτε και μη θλίβεστε, ούτε να είστε διστακτικοί γιατί η Χάρη του θα είναι μαζί σας και θα σας προστατεύει. Ας υμνούμε καλύτερα το μεγαλείο του, γιατί μας έχει προετοιμάσει και μας έκανε πραγματικούς ανθρώπους». Μ’ αυτά τα λόγια η Μαρία, έστρεψε τις καρδιές τους στο Καλό και άρχισαν να συζητούν τα λόγια του Σωτήρα.

 Ο Πέτρος είπε στη Μαρία, «Αδελφή, ξέρουμε ότι ο Σωτήρας σ’ αγαπούσε περισσότερο από τις άλλες τις γυναίκες. Πες μας τα λόγια του Σωτήρα που θυμάσαι, τα λόγια εκείνα που εσύ γνωρίζεις αλλά όχι εμείς».

Η Μαρία, απάντησε και είπε, «Θα σας πω όσα είναι κρυμμένα από σας. Είδα τον Κύριο σ’ ένα όραμα και του είπα. «Κύριε σε είδα σήμερα σε όραμα». Εκείνος μου είπε, «Είσαι ευλογημένη που δεν αμφέβαλες για μένα, γιατί εκεί όπου βρίσκεται ο νους εκεί βρίσκεται και ο θησαυρός». Εγώ του είπα, «Κύριε, εκείνος που βλέπει το όραμα, το βλέπει μέσω της ψυχής του ή μέσω του πνεύματος»; Ο Σωτήρας απάντησε, «Δεν βλέπει μέσω της ψυχής, ούτε μέσω του πνεύματος, αλλά ο νους, που βρίσκεται ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο, αυτός είναι που βλέπει το όραμα και …»

 «Και η επιθυμία είπε. Δεν σε είδα να κατέρχεσαι, τώρα όμως σε βλέπω να ανέρχεσαι. Γιατί ψεύδεσαι, αφού ανήκεις σε μένα; Η ψυχή αποκρίθηκε και είπε: Εγώ σε είδα. Εσύ δεν με είδες ούτε με αναγνωρίζεις. Σε υπηρέτησα σαν ένα ένδυμα και δεν με ήξερες. Αφού είπε αυτά έφυγε νοιώθοντας μεγάλη ευχαρίστηση.

 Ύστερα ήρθε στην τρίτη δύναμη, που ονομάζεται άγνοια. Αυτή ρώτησε την ψυχή : Που πηγαίνεις; Είσαι αιχμάλωτη στην κακία. Είσαι δέσμια, μην κρίνεις!

 Η ψυχή είπε: Γιατί με κρίνεις χωρίς εγώ να έχω κρίνει; Ήμουν δέσμια παρά το ότι δεν είχα δεσμά. Δεν αναγνωριζόμουν. Εγώ όμως αναγνώριζα ότι το Όλον διαλύεται, τόσο ως προς τα γήινα όσο κι ως προς τα ουράνια στοιχεί του.

 Όταν ξεπέρασε και την τρίτη δύναμη, η ψυχή ανέβηκε πιο ψηλά και είδε την τέταρτη δύναμη, η οποία είχε επτά μορφές. Η πρώτη μορφή είναι το σκοτάδι, η δεύτερη είναι η επιθυμία, η Τρίτη είναι η άγνοια, η τέταρτη είναι η έξαψη του θανάτου, η πέμπτη είναι το βασίλειο της σάρκας και η έβδομη είναι η γεμάτη οργή γνώση. Αυτές είναι οι επτά μορφές του αρνητισμού. Αυτές ρωτούν την ψυχή. «Από πού έρχεσαι φονιά των ανθρώπων και που πηγαίνεις κατακτητή του χώρου;» Η ψυχή απάντησε και είπε, «Εκείνο που με δεσμεύει έχει καταστραφεί κι εκείνο που με ταράζει έχει νικηθεί. Η επιθυμία μου έχει τελειώσει και η άγνοια έχει πεθάνει. Αφέθηκα σ’ ένα κόσμο από ένα κόσμο και σε μια μορφή από μια ουράνια μορφή κι από την αλυσίδα της λήθης που είναι προσωρινή. Από δω και στο εξής θα βρω την ανάπαυση του χρόνου, της εποχής, του αιώνα μέσα στη σιωπή».

 Αφού είπε αυτά η Μαρία, έμεινε σιωπηλή γιατί αυτά ήταν που της είχε πει ο Σωτήρας. Ο Ανδρέας όμως είπε στους αδελφούς, « Πείτε ό, τι θέλετε να πείτε για όσα μας είπε. Εγώ τουλάχιστον δεν πιστεύω ότι ο Σωτήρας είπε αυτά τα πράγματα. Γιατί οι διδασκαλίες αυτές είναι παράξενες ιδέες». Ο Πέτρος πήρε το λόγο και ρώτησε, « Μα, μίλησε πράγματι ιδιαίτερα με μια γυναίκα και όχι ανοιχτά σε μας; Πρέπει δηλαδή να την πιστέψουμε και να την ακούσουμε όλοι μας; Προτίμησε άραγε ο Σωτήρας εκείνη από εμάς;»

 Η Μαρία, τότε έκλαψε και είπε στον Πέτρο, «Πέτρο, αδελφέ μου, τι νομίζεις; Πιστεύεις ότι τα κατασκεύασα όλα αυτά μέσα στην καρδιά μου ή ότι ψεύδομαι για τον Σωτήρα;»

 Ο Λεβί είπε στον Πέτρο, «Πέτρο, πάντα ήσουν ευέξαπτος. Τώρα βλέπω ότι συμπεριφέρεσαι σ’ αυτή τη γυναίκα λες και είναι εχθρός. Αν όμως την αξίωσε ο Σωτήρας, ποιος είσαι εσύ που θα την απορρίψεις; Σίγουρα ο Σωτήρας τη γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό την αγαπούσε περισσότερο από μας. Καλύτερα να νοιώσουμε ντροπή, να ενδυθούμε τον τέλειο άνθρωπο, να χωριστούμε όπως μας πρόσταξε και να κηρύξουμε το Ευαγγέλιο, χωρίς να θέσουμε άλλους κανόνες ή νόμους πέρα από όσα είπε ο Σωτήρας».

 …Και άρχισαν να πορεύονται κηρύττοντας."

 Το χέρι της Αγίας Μαγδαληνής στο Άγιον Όρος με ζωντανό το δέρμα! Ευλογίες...

Ημερολόγιο Άγγελου Σικελιανού: «Το έβγα μας στον αρσανά. Θάλασσα·

ο αφρός φαίνεται άξαφνα ζεστός, σα να καίει μια αγαλλίαση ζωής.

Και θυμούμαι άξαφνα το ζεστό χέρι της Μαγδαληνής, στη Σιμωνόπετρα.

Ο ανήφορος στη Σιμωνόπετρα.

Η δάφνη δεξιά ζερβά βλαστομανάει απίστευτα·

δαφνοπόταμος.

Δίπλα τρέχει λαγκαδιά που τα ξερόδεντρα τυλίγουν άφθονα οι κισσοί.

Το κύμα ακούεται κάτου, κι πάνου το νερό.

Δάσος δαφνών βαΐα.

Απάνου καλεί ένα σήμαντρο χαρούμενο, τρεμάμενο

σα γεράκι που ζυγιάζεται στο γκρεμό και φέρνει κύκλους.

Μη τον ξεχνάς αυτόν τον δρόμο· τη θεία θέρμη της Μαγδαληνής.

Όλο το σώμα νικητήριο μέσ᾿ π᾿ τα άγια».

«Μαγδαληνή, Μαγδαληνή, του πόθου μέγα αστέρι·

σέ μοναστήρι ανέβασες κ’ εμένανε πιστό,

γιά νά φιλήσω λείψανο τό ατίμητό Σου χέρι·

κ ήταν ακόμα, ώς πίθωσα τά χείλια μου, ζεστό!»

από το προσκύνημα του Άγγελου Σικελιανού με τον Καζαντζάκη...

Ο Σικελιανός προσκύνησε τρεις φορές! Συγκλονίστηκε, όπως γράφει στο ημερολόγιο του!

 

Όσο πιο νοήμων είσαι, τόσο περισσότερο μπλοκάρεις τις φυσικές διαδικασίες!

Η νόηση δεν είναι φυσική διαδικασία! Η νόηση είναι βραχυκύκλωμα των νοητικών διαδικασιών! Δεν έχει μάθει άλλο τρόπο ο άνθρωπος! Ξέρουμε τον πολιτισμό που φτιάξαμε από βραχυκύκλωμα του νου! Ο Κανένας

 Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό που είναι! Ο Κανένας

 Ανάμεσα στον προφήτη Ηλία και την Αγία Μαγδαληνή!

Σύμφωνα με τον Κωσταντίνο Χασάπη τον μέγα αστρονόμο και Μύστη, 21 Ιουλίου είναι η μέρα που γιορτάζεται η Νέα Παρακλητική Εποχή του Αγίου Πνεύματος!

 Να κάνεις πράγματα που να έχουν αξία! Να έχει αξία η ζωή σου στα μάτια του Θεού! Και στα δικά σου τα μάτια!

 Δεν έχουμε οραματιστές! Και όχι απλώς οραματιστές αλλά αυτούς που μπορούν να δουν την επέκταση του ανθρώπου και να την δημιουργήσουν! Ο Κανένας

 Μόνος εσύ ο αιρετικός της ύλης

άλλ’ Ομόθρησκος των αετών το ύστερο άλμα

Τόλμησες… Οδ. Ελύτης

 Το μεγάλο μυστικό όλων των εποχών είναι το να είσαι ταπεινός! Ο Κανένας

 Προσπάθησε να ζήσεις σαν πριγκιπόπουλο γιατί είσαι πριγκιπόπουλο! Μη ζεις άθλια! Ζήσε σαν πρίγκιπας! Ο Κανένας

 Είναι οι δυνάμεις οι οποίες παλεύουν!

Παντού σε όλα τα μέτωπα σε όλη την Γη και στην Ελλάδα! Είναι φριχτά τα πράγματα! Με την βοήθεια του Θεού ελπίζω να κερδίσουμε! Δύσκολα! Αν μείνει η Γη όρθια! Γιατί είναι ένας βράχος που στέκεται στο πουθενά! Και πάνω σε αυτόν τον βράχο είναι ανόητοι που στέκονται στο πουθενά επίσης! Ο Κανένας

 Όταν ήμουν τεσσάρων ετών γνώριζα το μέτρο, γνώριζα τον ρυθμό, γνώριζα την αρμονία!

Όλα αυτά δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η μουσική. Αλλά σε αυτή την ηλικία, η γνώση μου ήταν καθαρά ενστικτώδης.

 Παρατηρώντας και μελετώντας τη φύση που με περιέβαλε, έβλεπα ότι το ίδιο σύστημα με το οποίο λειτουργούσαν τα πράγματα γύρω μου, ήταν ταυτόσημο με τη μουσική.

 Λίγο αργότερα, ανακαλύπτοντας από πού πηγάζει η λέξη ΚΟΣΜΟΣ, είδα, μέσα από τη μουσική, πώς μετατρέπεται η ακοσμία σε κόσμο. Ως εκ τούτου, η αταξία σε τάξη και η δυσαρμονία σε συμφωνία.

 Η λέξη ΚΟΣΜΟΣ χρησιμοποιείται λανθασμένα στις άλλες γλώσσες αντί της σωστής λέξης ΣΥΜΠΑΝ, διότι, ο θαυμασμός των προγόνων μας για το ΣΥΜΠΑΝ, τους έκανε να το αποκαλούν ΚΟΣΜΟ, κάτι όμορφο δηλαδή (κόσμημα). Ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά μέρος του Σύμπαντος. Αλλά και μέλος του Σύμπαντος.

 Όταν ήμουν μικρός και συναντούσα για πρώτη φορά ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας, τους έλεγα: ''Ξέρω τη μελωδία σου'', και όταν τους το έλεγα αυτό, οι περισσότεροι, χωρίς να καταλαβαίνουν, γελώντας, μου χάιδευαν τα μαλλιά.

 Όταν προσεκτικά παρατηρείς και ακούς τη φύση, εκείνη σου τα λέει όλα. Αυτό που έχω αποκομίσει είναι πως μουσική και Σύμπαν είναι ταυτόσημα, κι αν θέλετε, η μουσική είναι ο συμπαντικός κώδικας που διέπει τα πάντα.

 Με τον όρο μουσική δεν εννοώ ένα μουσικό ρεπερτόριο διαφόρων μουσικών κομματιών αλλά τις προπατορικές παλμώσεις του Σύμπαντος. Αν οι μεγάλοι επιστήμονες κάθε κλάδου, οι νομπελίστες, είχαν τις πρέπουσες επιστημονικές μουσικές γνώσεις, είμαι σίγουρος ότι η αντίληψη περί Σύμπαντος και οι απαντήσεις σε πολλαπλά ερωτήματα θα ήταν κατά πολύ πιο πλήρεις.

Για παράδειγμα, αν πάρουμε την αρχή της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ, περί συνεχούς μετακίνησης στην τροχιά των ηλεκτρονίων, αν γνώριζαν οι επιστήμονες μουσική, θα ήξεραν ότι για να πας από το Nτο στο Σολ, δεν είσαι υποχρεωμένος να περάσεις από τα Ρε, Μι, Φα.

 Η μουσική κάποτε ήταν από τους πέντε κλάδους των μαθηματικών, δηλαδή: αριθμητική, γεωμετρία, στερεομετρία, αστρονομία και μουσική. Και την εποχή των δεινών, την εποχή που γκρεμίστηκαν οι βιβλιοθήκες, που κάηκαν βιβλία, που έκλεισαν Ακαδημίες, που σταμάτησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δηλαδή την περίοδο της μεγάλης καταστροφής της Ελληνικής Σκέψης, ξεκόλλησαν, όπως τα γλυπτά του Παρθενώνα, το κομμάτι της μουσικής από τα μαθηματικά.

 Γιατί; Διότι αφαιρώντας τη μουσική, το αποτέλεσμα ήταν να μη μπορεί να υλοποιηθεί το όνειρο της επιστήμης που ήταν η διατύπωση μιας γενικής θεωρίας του Σύμπαντος! Βαγγέλης Παπαθανασίου

 Κάθισε εκεί που κάθεσαι και ηρέμησε! Ο Θεός θα έρθει να σε βρει!

Αλλά μόλις έρχεται το βάζεις στα πόδια! Γιατί η Ζώσα αγάπη δεν αντέχεται! Την στιγμή που έρχεται ο Θεός είσαι ένα με όλα! Και δεν θέλεις να είσαι ένα με όλα! Ο Κανένας

 Δεν αντέχει ο άνθρωπος να αναλάβει την ευθύνη της θειότητας του!

 Μετεωρίτης πέρασε πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και διαλύθηκε! (από enikos gr) Αυτά είναι νέα!

 Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από απόλυτη αγάπη μετά από αυτή την ζωή!

Και δεν χάνεται καμιά ατομικότητα με κανένα τρόπο! Παραμένεις! Μόλις πεθάνεις, πεθαίνει και ο θάνατος! Είναι σαν την μέλισσα. Αφήνει το κεντρί της και μετά πεθαίνει! Πεθαίνει ο θάνατος για σένα! Μαζί με τον άνθρωπο πάντοτε πεθαίνει κι ένας θάνατος! Γιατί και οι θάνατοι είναι φυλή! Και ο θάνατος πεθαίνει την ώρα που πεθαίνει ένας άνθρωπος! Ο άνθρωπος είναι μεγαλειώδης και την ώρα που πεθαίνει! Στέλνει ένα θάνατο στα τσακίδια! Σκεφτείτε το αυτό που σας λέω! Ο θάνατος δεν είναι ένας! Ο Θεός έκανε τον άνθρωπο να είναι μεγαλειώδης ακόμη και στο τέλος του! Εξαφανίζει από την ανθρωπότητα τον θάνατο! Βεβαίως δεν είναι ο προορισμός του ανθρώπου αυτός! Ο προορισμός του ανθρώπου είναι το πρώτο σενάριο! Η αθανασία! Ο Κανένας

 Η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία αδιάκοπη ανταλλαγή ανάμεσα στο σύμπαν και αυτό το μικρό άτομο που ο καθένας από εμάς αντιπροσωπεύει κάπου!

Η Κοσμική Ζωή μπαίνει μέσα στον άνθρωπο και τον εμποτίζει με τις δικές της εκπορεύσεις, μετά την ξαναστέλνει στο σύμπαν! Και πάλι απορροφά αυτήν την ζωή, και πάλι την ξαναστέλνει! Αυτή η συνεχής ανταλλαγή ανάμεσα στον άνθρωπο και το σύμπαν ονομάζεται διατροφή, ονομάζεται αναπνοή, και ονομάζεται επίσης αγάπη! Άιβανχωφ

 Η ελευθερία και η αυτοδυναμία είναι δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο!

Όταν όμως τα διεκδικεί ως εγώ -δηλαδή διαχωριστικά- ο άνθρωπος αποκόπτεται από το θεικό θέλημα και τότε χάνουν το νόημά τους! Οτιδήποτε εκφεύγει από το μυστήριο της ενότητας, είναι εκτός αλήθειας, καταδικασμένο να αποτύχει!

 Η θάλασσα, η φύση όλη, υπέροχα μας ευεργετεί ανυποψίαστη σε όσα ετοιμάζουν οι ανθρωποντυμένοι!

Οδ. Ελύτης: Να διπλώνετε καλά τον αέρα στο ντουλάπι σας...

από τα πολύτιμα της Ορθόδοξης μας παράδοσης

 Ο Θεός αγάπη εστίν! (Ιω.4,8)

Εγώ είπα, θεοί εστέ και υιοί Υψίστου πάντες!

(Ιω.10, 34)

Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστίν!

(Λουκ.17, 21)

Ουκ επιγινώσκετε εαυτούς ότι Ιησούς Χριστός εν υμίν εστιν;

(προς Κορ. Β13,5)

Ουκ οίδατε ότι ναός Θεού εστέ και το Πνεύμα του Θεού οικεί εν υμίν; (προς Κορ. Α 3,16)

Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να κάνει τους ανθρώπους Θεούς!

(αγ. Γρηγ. Θεολόγος)

 "Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει καλύτερα να μη μας πει κανένα!" λέμε στον άγγελο εξάγγελο...

 Έρχεται η καταστροφή και δεν θέλουν να το δουν! Να δώσουμε χρόνο... Ο Κανένας

 Είναι υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί όσο δεν προσεύχονται και δεν κάνουν το καλό! Ο Κανένας

 Το Πλέγμα δεν αλλάζει με θεωρίες και πρακτικές αυτοβελτίωσης!

Αυτά ωφελούν ενδεχομένως εσένα! Το κύρος να επεμβαίνει στο Πλέγμα το έχει Αυτός που είναι ένα με τον Πατέρα!

 Προσοχή στα ενεργειακά βαμπίρ! Σε πάνε ως τον θάνατο! Μόνο αν είσαι σε εγρήγορση και ΒΛΕΠΕΙΣ μπορείς να προστατευτείς! Ο Κανένας

 ΠΑΝΩ! Ούτε το συναίσθημα ούτε η λογική θα σε σώσει! Ο Κανένας

 Μόνο αν δοθεί χάρη θα σωθεί η ανθρωπότητα από αυτά που έρχονται! Ο Κανένας

 Πόσοι αντέχουν να βγουν από το χωροχρονικό συνεχές; Ο Κανένας

 -Δεν ήρθαμε στην Γη για να δούμε την καταστροφή!

-Μπορεί γι’ αυτό ακριβώς να ήρθαμε! Αρνήθηκαν το φως!

 Βαρύ το σύννεφο πάνω μας ποικιλοτρόπως αλλά ο ΗΛΙΟΣ εντός όλα μπορεί να τα αλλάξει!

 Η αρρώστια προέρχεται από ένα διανοητικό σφάλμα.

Ο άνθρωπος πρέπει να είναι ο ίδιος ο γιατρός του. Αν δεν είναι ήρεμος εσωτερικά, όλα τα φάρμακά του και οι καλύτεροι γιατροί είναι μάταια.

 Το υποσυνείδητο του σύγχρονου ανθρώπου ταράζεται σαν ένας ανήσυχος ωκεανός με μεγάλους θυελλώδεις ανέμους. Ένα υποσυνείδητο γεμάτο εντυπώσεις κάνει την ψυχή ανήσυχη. Τα συναισθήματα τότε βράζουν σαν ηφαιστειακή έκρηξη. Χωρίς συναισθηματική εργασία, η πνευματικότητα είναι απλώς ένας χάρτινος πύργος.

 Και τι είναι ο άνθρωπος χωρίς ειρήνη στην ψυχή του; Αποκομμένος από τη χάρη του Θεού, προσπαθεί μάταια να βρει παρηγοριά στα υλικά πράγματα. Δεν υπάρχει παρηγοριά εκεί, είναι ένα βαρέλι δίχως πάτο. Κι άλλο, κι άλλο, δίνει κι άλλο, και τελικά πάλι κενό.

 Όταν η ψυχή γίνει μια ήρεμη θάλασσα, αρχίζει η θεραπεία. Να το θυμάστε αυτό, είναι ο χρυσός κανόνας. Η πηγή των περισσότερων ασθενειών βρίσκεται στο πνεύμα, άρα το πνεύμα μπορεί να ξεπεράσει τις περισσότερες ασθένειες. Νίκολα Τέσλα

 Aπό το ελάχιστο φτάνεις πιο σύντομα οπουδήποτε.

Mόνο που 'ναι πιο δύσκολο. Οδ. Ελύτης

 Άλλης, χαμηλής συχνότητας, αόρατα όντα, εκπέμπουν στην Γη ασύμβατες, αλλότριες ενέργειες!

Η Εκκλησία τα λέει δαίμονες! Έχουν βεβαίως εδώ συνειδήσεις που συνηχούν μαζί τους! Ο άνθρωπος χωρίς τον Ζώντα Θεό είναι αιχμάλωτος! Χωρίς χαρά χωρίς ελπίδα! Είναι η ώρα να εκπέμψεις δυναμικά το ΦΩΣ της ψυχής σου ώ Άνθρωπε! Ανορθώσου Υιέ του Θεού!

Η εποχή μας ζητά τον ΕΝΑΝ!

 Αυτόν που η συνείδησή του θα απλωθεί και θα αλλάξει την πραγματικότητα! Ο Κανένας

 Ο ΗΛΙΟΣ-ΦΩΣ και η ΜΗΤΕΡΑ, ό,τι ιερότερο από την απαρχή του πολιτισμού στην Γη!

 Αν θυμηθείς τ' όνειρο μου

σε περιμένω να 'ρθείς!

 Καταχωρήθηκε ο όρος "Τουρκικό Αιγαίο" από την Ευρωπαική ένωση! Εύγε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!

 Καμία πράξη δεν είναι λάθος αν περιέχει αγάπη!

Η αγάπη ενός φωτισμένου είναι απλά συμπύκνωση φωτός προς εσένα! Ο Κανένας

 Όποιος θέλει τον Θεό όταν δεν φοβάται, αυτός είναι παιδί του Θεού! Ο Κανένας

 Είναι ανθρωποντυμένοι αλλά δεν είναι άνθρωποι! Ο Κανένας

 "Με τι τρέφεις τον Νου σου;

- Τι εικόνες, σκέψεις, εμπειρίες, συναισθήματα βάζεις μέσα στο μυαλό σου;

Σου χρησιμεύουν; Σε βοηθούν; Σε θεραπεύουν;

Σε αναπτύσσουν;

- Ποια είναι η ποιότητα του νοητικού σου περιεχομένου; Θετική; Αρνητική; Ουδέτερη;

Αυτός ο άνθρωπος θα είσαι!"

 

Θέλουμε – δε θέλουμε, αποτελούμε το υλικό μαζί και το όργανο μιας αέναης ανταλλαγής, ανάμεσα σ’ αυτό που μας συντηρεί και σ’ αυτό που του δίνουμε για να μας συντηρεί:

τ ο μ α ύ ρ ο, π ο υ δ ί ν ο υ μ ε,

γ ι α ν α μ α ς α π ο δ ο θ ε ί λ ε υ κ ό,

το θνησιμαίο, αείζωο.

Κ α ι χ ρ ω σ τ ά μ ε σ τ η

δ ι ά ρ κ ε ι α μ ι α ς λ ά μ ψ η ς

τ η ν π ι θ α ν ή ε υ τ υ χ ί α μ α ς. Οδ.Ελύτης

 Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα Εκκλησία είμαστε εμείς!

Όταν είμαστε μαζί, αγαπιόμαστε, προσευχόμαστε, συνυπάρχουμε! Stelios Nikolaides

 Μέσα στη φούχτα της αγάπης χωράει το σύμπαν! Γ. Ρίτσος

 Ω λυτή αστραπή και πώς σε ξαναδένουν... Οδ. Ελύτης

 Ο Αδάμ πριν την Πτώση δεν είχε σκέψη! Ήταν ένα παιδί! Ο Θεός και αυτός! Ο Κανένας

 Όλο το σύμπαν είναι ένα βιοπεδίο παλλόμενης ενέργειας με διακυμάνσεις! Ένας κυματισμός! Ο Κανένας

 Κάνε αυτή την ημέρα σου την ημέρα των ημερών!

Σ´ευχαριστώ Θεέ μου για την ομορφιά! 

 Χτίσαμε γέφυρα! Και πάνε από κάτω! Ο Κανένας

 Ένεκεν του ονόματος Σου Κύριε ζήσεις με!

 Ο νους, τους βάζει χειροπέδες με την ψυχή μαζί! Ο αστυνόμος δεμένος με τον κλέφτη! Ο Κανένας

 Να πεις: Κατοικώ στον κόσμο μου! Και είναι όμορφος! Εναποθέτω στο Φως ό,τι αλλότριο!

 Πίστεψα πριν γνωρίσω! Η πίστη είναι για τους γενναίους αθώους!

"Τότε δε πρόσωπο με πρόσωπο!"

 Είμαι ένα τίποτα! Απλά εκεί όπου είμαι, αφήνομαι να είμαι στην αγκαλιά του Θεού! Ο Κανένας

 Δεν θέλουν να ακούσουν! Δεν θέλουν να ξέρουν τι παίζεται στην Γη!

Ασφαλής είσαι μόνο στο Ιερό σου κέντρο, τον Χριστό-Εαυτό!

 Σε ένα λεπτό μπορείς να διορθώσεις τα πάντα μέσα σου! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ! Και αν το ζητήσεις… Όσο ζεις…

 Είμαι ένα τίποτα! Απλά εκεί όπου είμαι, αφήνομαι να είμαι στην αγκαλιά του Θεού! Ο Κανένας

 Μπορώ να πω πολλά! Μα αφού όλα είναι ένα σ´ αγαπώ είναι διαλέγω τα πιο απλά!

Back to basics!

 Να πεις: Διορθώνω τον εαυτό μου! Ό,τι δεν έγινε να γίνει!

 

Και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά. Καταλαβαινόμαστε τώρα. Δεν χρειάζονται περισσότερα! Γ. Ρίτσος

Σχόλιο: Μάθαμε;

 Η αυτο-αναφορικότητα σου στερεί το Μεγάλο τοπίο!

Οι ευλογημένοι νιώθουν ότι χρωστούν δεν τους χρωστάνε! Χρωστούν Θεό!

Αυτός ο κόσμος θα καταστραφεί γιατί δεν νοιάζονται οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλον! Ο Κανένας

 Μη φοβάσαι! Στο δικό μας το καράβι καπετάνιος είναι ο Χριστός!

Αν σταματήσεις να πιστεύεις στην χάρη δεν θα έρθει!

 Μείνε στο άχρονο σημείο της αγάπης! Στον όμορφο κόσμο!

 Μόνος απέλπισα τον θάνατο!

Μόνος εδάγκωσα μες στον Καιρό με δόντια πέτρινα. Μόνος εκίνησα για το μακρύ

Ταξίδι σαν της σάλπιγγας μες στους αιθέρες! Οδ. Ελύτης

Το σύμπαν είναι ένα ον!

Όλα και όλοι αλληλοσυνδέονται μέσα από έναν αόρατο ιστό ιστοριών. Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, είμαστε όλοι σε μια σιωπηλή συζήτηση. Μην κάνεις κακό. Εξασκήσου στη συμπόνια! Shams Tabrizi, Πέρσης σούφι ποιητής, δάσκαλος του Rumi.

Πώς λεγόταν η θάλασσα στην αρχαία Ελλάδα

 Με άνεμο 0 μποφόρ, λεγόταν "Γαλήνη"...

Με άνεμο 1 μποφόρ, λεγόταν "Αλσάλος"...

Με άνεμο 2 μποφόρ, λεγόταν "Θάλαττα ή Θάλασσα"...

Με άνεμο 3 μποφόρ, λεγόταν "Μύρα" έτσι γεννιούνται οι λέξεις!

 Λατ. Ιταλ: Mare, Γαλ: Mer, Ισπ. Πορτ.: Mar, Γερ: Meer, Ρωσ.: Mope, Φινλ.: Meri, Σλοβάκ.: Mora, Σλοβέν.: Morje, αλλά και Marin, Marina, Miror.... αλλά και Μαίρα (Νηρηίδα), από αυτή και το εβραϊκό Μυριάμ = κυρα τής θάλασσας...

 Με άνεμο 4 μποφόρ, λεγόταν "Πέλαγος" έτσι έχουμε τις ονομασίες "Πελασγός" = πελαγίσιος, ταξιδευτής, Πελαγονία, Πελαγονική Χερσόνησος ...

 Με άνεμο 5 μποφόρ, λεγόταν "Πόρος", από το αρχ. Ελλ. ρήμα "Πείρω" = διαπερνώ, μεταβαίνω απέναντι, περνώ θάλασσα... Αλλά με τι περνώ την θάλασσα; Με πλωτό "Μέσον” Ναῦς... Από το αρχ. Ελλ. ρήμα "Πείρω" έχουμε και τις "Πειρατής" "Πειρατεία"... Πόροι Αλός" λέγονται οι θαλάσσιοι δρόμοι... Όποιος ήταν μέσα στον "Πόρο" (στο πέρασμα, στον θαλασσινό δρόμο) και η πρόθεση που το δηλώνει αυτό είναι το "εν" (εντός) ήταν "έν-πορος" "έμπορος"... Από εκεί ξεκινά το εμπόριο... Γινόταν "Εύ-Πορος" πλούσιος δηλαδή ή αν δεν μπορούσε να ασχοληθεί με την θάλασσα ήταν "Ά-πορος" δηλ. χωρίς τα πλούτη που προσφέρει η θάλασσα...

 Με άνεμο 6 μποφόρ, λεγόταν "Πόντος" έτσι έχουμε το "Ποντο-Πόρο" πλοίο, Πόντιους...

 Με άνεμο 7 μποφόρ, λεγόταν "Κλύδων" έτσι έχουμε τον κλυδωνισμό...

 Με άνεμο 8 μποφόρ, λεγόταν "Άχα". Το Χάος (>χάfος), κατά τους Στωικούς εκ του Χέω = χύνω, άχα... Έτσι λοιπόν ταξιδεύει η λέξη και γίνεται Σουηδ. Δαν.: hav, Λατιν.: Aqua.

 Με άνεμο 9 μποφόρ, λεγόταν "Ρόθιον"...

 Με άνεμο 10 μποφόρ, λεγόταν "Δόν - Δάν". Δόν -Δάν = Δόνησις... Ταξιδεύει και αυτή η λέξη και έχουμε την Τούρκ.: deniz , αλλά και εκ της "Σείσεως" συνώνυμο της "Δονήσεως" έχουμε Αγγλ.: "Sea", Ολλανδ.: "Zee", Νορβ.: Sjø

 Με άνεμο 11 μποφόρ, λεγόταν "Βρύξ"..

 Με άνεμο 12 μποφόρ, λεγόταν "Βρύχα" αυτός που ήταν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ήταν "Υπό Βρύχα" έτσι έχουμε το υποβρύχιο κ.λπ...

Από το βιβλίο «Ο ΕΝ ΤΗ ΛΕΞΕΙ ΛΟΓΟΣ, ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ» της Άννας Τσιροπούλου Ευσταθίου, και το λεξικό LIDELL SCOTT

από τον Yannis: Στη δημιουργικότητα δεν υπάρχουν κανόνες!

 Είναι η πλήρης ελευθερία της σκέψης και του μυαλού και η σύνδεση με το φάσμα της γνώσης με το οποίο είμαστε όλοι συνδεδεμένοι από την αρχή της ανθρωπότητας! Μην φοβάστε γι' αυτό, είναι εκεί, το βρήκα και εγώ και συνδέθηκα μέσα από τη μουσική!

 Υπάρχει μία καμπύλη εκμάθησης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Η δημιουργικότητα απαιτεί δέσμευση, αυτό που λένε ότι το να είσαι διάνοια απαιτεί 5% έμπνευση και 95% προσπάθεια είναι αλήθεια. Η πρόκληση είναι να φτάσεις στο σημείο όπου θα μπορείς να είσαι δημιουργικός. Και για να γίνει αυτό απαιτείται το εξής: πάθος, σκληρή δουλειά, πειθαρχεία, υπομονή, αφοσίωση και ανοιχτό μυαλό. Όπως είπα, πρόκειται για καμπύλη εκμάθησης!


ΠΟΙΟ ΨΩΜΙ ΕΤΡΩΓΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

 Οι Έλληνες είμαστε ο πρώτος λαός της ανθρωπότητας που κατάλαβε την σημασία των δημητριακών

Δα Μήτηρ = Μάνα Γη = θέα Δήμητρα

Μόνο που έχουμε ξεχάσει τι ψωμί έτρωγαν οι κορυφαίοι πολεμιστές της Γης!

 1. Αρχαίο Μονοκοκκο Διπλοειδες Σιτάρι

2. Αρχαία Πτισάνη (Κριθάρι)

Τα 2 κορυφαία Δημητριακά του Πλανήτη, ασύγκριτα απο οποιοδήποτε άλλο δημητριακό, είναι το πανάρχαιο Μονόκοκκο Σιτάρι, το οποίο ξεκινάει η καλλιέργειά του, περίπου 12.000 χρόνια πριν στην Βοιωτία!

Η Επιστημονική του ονομασία: Triticum monococcum boeoticum. Δηλαδή Μονόκοκκο απο την Βοιωτία! Αυτό το ασύγκριτο Σιτάρι, δεν έχει καμμία σχέση με τον φτωχό συγγενή Ζέα (Τετραπλοειδές Σιτάρι) και το ξεπεσμένο Εξαπλοειδές σιτάρι που μας πουλάνε σήμερα οι φούρνοι.

 Το Πανάρχαιο σιτάρι έφτανε ως και 25% πρωτείνη! Δηλαδή όση και το κρέας! Το σημερινό, φτάνει το 12%... Το πανάρχαιο σιτάρι, ήταν σχεδόν άτρωτο σε ζιζάνια και κρύο! Τόσο ισχυρός ήταν ο καρπός του! Το σημερινό, αν δεν το ψεκάσεις με αμέτρητα χημικά ζιζανιοκτόνα, δεν θα βγάλει ούτε μήνα!

 Το 2ο Δημητριακό, είναι το αξεπέραστο Κριθάρι, ή Πτισάνη!

Η καθαρή του αρχαία μορφή έφτανε ως και 24% πρωτείνη, σχεδόν ισάξιο με το Μονόκοκκο Σιτάρι! Αλλά, υπερτερεί σε φυτικές ίνες, και σε μια ουσία μοναδική απέναντι σε κάθε άλλο δημητριακό: β-Γλυκάνες! Οι β-γλυκάνες αποτελούν εξαιρετικά σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος!

 Μόνο το κριθάρι περιέχει σημαντική ποσότητα απο β-γλυκάνες και φυσικά, τα θεραπευτικά μανιτάρια! Γι’ αυτό αποτελούσε το 90% της διατροφής των ανίκητων Σπαρτιατών

Αποτελούσε επίσης το 90% περίπου των κορυφαίων μονομάχων της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας! Γι’ αυτό και οι μονομάχοι, ονομάζονταν HORDEARII , δηλαδή οι πολεμιστές τους Κριθαριού!

 To ακόμα ποιο εντυπωσιακό, είναι πως και ο Χριστός, κρίθινο ψωμί έτρωγε! Στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, στον πολλαπλασιασμό των άρτων (6,9) μας λέει: ἔστι παιδάριον ἓν ὧδε, ὃς ἔχει πέντε ἄρτους κριθίνους καὶ δύο ὀψάρια· ἀλλὰ ταῦτα τί ἐστιν εἰς τοσούτους;

 Το καημένο σιτάρι που μας πουλάνε για ψωμί, αποτελεί χείριστης ποιότητας δημητριακό, που δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματική δύναμη της Γης!

Έχω πιάσει γωνιά και πίνω καφέδες, φουμέρνοντας αντίκρυ στο πέλαγος…

Θα μπορούσα να περάσω έτσι μια ζωή ολόκληρη,

αν δεν την έχω κιόλας περάσει.

Ανάμεσα σε μια παλιά ξύλινη πόρτα ξεβαμμένη απ' τον ήλιο

κι ένα κλωναράκι γιασεμιού τρεμάμενο που,

έτσι και συμβεί να μου λείψουν μια μέρα,

η ανθρωπότητα όλη θα μου φαίνεται άχρηστη.

Σχεδόν σοβαρολογώ... Οδ. Ελύτης

 Νομίζουν ότι δεν θα σωθεί ο κόσμος επειδή πάγωσε η δική τους καρδιά, η δική τους ψυχή;

Νομίζουν ότι θα νικήσει ο σατανάς επειδή τους καθήλωσε; Γνωρίζει ότι το παιχνίδι το έχει χάσει! Απλά ζητά να πάρει αυτούς που γεννήθηκαν για να συμμετέχουν στο παγκόσμιο τραγούδι της σωτηρίας όλης της ανθρωπότητας! Ο Κανένας

 Σε μεγάλη απόσταση μέσα στην ευωδιά του δυόσμου αναλογίστηκα που πάω κι είπα για να μη μ' έχει του χεριού της η ερημιά να βρω εκκλησάκι να 'χω να μιλήσω. Οδ. Ελύτης