ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

8 Οκτ 2024

 Μάνος Δανέζης: «Η ψευδαίσθηση της αισθητής πραγματικότητας»

Σύμφωνα με την Ειδική θεωρία της Σχετικότητας το αισθητό υλικό σύμπαν είναι η προβολή όσων υπάρχουν στο πραγματικό τετραδιάστατο μη Ευκλείδειο και αθέατο Σύμπαν πάνω σε έναν ψεύτικο τρισδιάστατο και Ευκλείδειο χώρο που φτιάχνουν πλαστά οι αισθήσεις μας Το Σύμπαν δηλαδή είναι μια ψεύτικη εικόνα μιας άλλης φυσικής πραγματικότητας.

 Tον χώρο αυτό, τα Μαθηματικά ονομάζουν «Χώρο Minkowski» και η μαθηματική πράξη του προηγούμενου καθρεφτίσματος ονομάζεται «Ισομορφισμός» ή απλά «Απεικόνιση».

 Μέσω των προηγουμένων αληθειών, οδηγούμαστε σε μια σημαντική πληροφορία ότι: «Ζούμε σε έναν κόσμο Εικονικής πραγματικότητας τον οποίο κατασκευάζει η φυσιολογία μας μέσω ενός εγκεφαλικού μας βιοϋπολογιστή. Η Συμπαντική πραγματικότητα δεν συμπίπτει με το αντικείμενο των αισθήσεών μας.

 Ομοίως ας θεωρήσουμε ότι κάποια χρονική στιγμή ανέλαμψε κάποιο αστρικό αντικείμενο που βρίσκεται σε μια τεράστια απόσταση από τη Γη. Λόγω του πεπερασμένου της ταχύτητας του φωτός, το φως του για να φτάσει μέχρι τη Γη και να γίνει ορατό από εμάς, ίσως ταξιδεύει για δισεκατομμύρια χρόνια μέσα στο διάστημα. Όταν τελικά φτάσει στα όργανα παρατήρησής μας, ο μέσος άνθρωπος νομίζει ότι οι πληροφορίες που κουβαλάει το φως του, περιγράφουν τις ιδιότητες του αντικειμένου την στιγμή της παρατήρησής του.

Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Οι ιδιότητες του φωτός που συλλέγουμε περιγράφουν το πώς συμπεριφερόταν το αστρικό αντικείμενο την στιγμή που εξέπεμπε το φως που συλλέξαμε, δηλαδή πριν δισεκατομμύρια χρόνια.

 Αυτό σημαίνει ότι μελετώντας τις εικόνες των μακρινών αστρικών αντικειμένων δεν μελετάμε το παρόν τους, δηλαδή το πως είναι τώρα, αλλά τις παρελθοντικές εικόνες του. Αυτό συμβαίνει για όλα τα αστρικά σώματα ακόμα και για τα πιο κοντινά μας. Ως παράδειγμα αναφέρουμε την παρατηρούμενη εικόνα του Ήλιου μας. Αυτή δεν μας λέει πως είναι ο Ήλιος μας τη στιγμή της παρατήρησής του, αλλά περίπου οκτώ λεπτά πριν.

 Αυτό λοιπόν τελικά το οποίο γνωρίζουμε είναι ότι: «Όλα όσα παρατηρούμε μέσα στο Σύμπαν είναι παρελθοντικά γεγονότα. Οι Πληροφορίες που παίρνουμε μελετώντας το, είναι εικονικές πληροφορίες του παρελθόντος του, ψευδείς απεικονίσεις γεγονότων τα οποία ήδη έχουν συμβεί στο απώτατο παρελθόν».


Δεν υπάρχουν σχόλια: