ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Σεπ 2010

Εξήντα επτά ηλιοφώτεινοι προβολείς για το δρόμο σου

«Πάψε να νομίζεις ότι είσαι ένα σώμα που ζει μια πνευματική εμπειρία. Είσαι ένα πνεύμα που ζει μια ανθρώπινη εμπειρία. Εσύ ήσουν, είσαι και θα είσαι πάντοτε ως συνείδηση όπου και όπως κι αν είσαι. Τούτο θα σε απομακρύνει από την τρομακτική εικόνα που έχεις για το θάνατο. Μόνο όταν έχεις επίγνωση είσαι τέλειος και απαλλαγμένος από το φόβο. Και αν ο φόβος δεν επικρατεί επάνω σου, τότε μπορείς να νικήσεις και να εκφράσεις μακροζωία, ακόμα και την αειζωία, με όποια μορφή επιλέγεις να εκδηλώνεσαι κάθε φορά, ακόμα και με αυτή που έχεις σήμερα!
Μην ασχολείσαι πολύ με τη φιλοσοφία. Μην προσκολλάσαι πουθενά, γιατί όλα μεταβάλλονται. Η θάλασσα, ενώ φαίνεται ακίνητη, συνεχώς μεταβάλλεται από τον κυματισμό της. Έτσι κι ο δρόμος του ταξιδευτή είναι σταθερός αλλά πάντοτε ρευστός, ενδιαφέρον και απρόβλεπτος.
Να έχεις το πρόγραμμα που κάθε φορά εμπνέεσαι ότι σου ταιριάζει καλύτερα.
Να επιλέγεις την εκδήλωση της φυσικότητάς σου και όχι κάτι άλλο.
Μη διαβάζεις μόνο, αλλά να μελετάς τα πάντα.
Μηδένισέ τα όλα και απελευθερώσου από όλα για να είσαι με όλα.
Να έχεις όραμα και αγάπη, τρυφερότητα και στοργή, για όλους και για όλα.
Πέταξε στα σκουπίδια όλη την απαρχαιωμένη παιδεία και άνοιξε τα φτερά σου με εμπιστοσύνη.
Μην πιέζεσαι ποτέ, να είσαι σίγουρος, ευέλικτος και πρόθυμος.
Το χαμόγελο ανοίγει την Πύλη άλματος προς κάθε δυνατότητα.
Γιατί εσύ είσαι το χαμόγελο, εσύ η Πύλη, εσύ η δυνατότητα. Θεέ μου, πώς θα το νιώσεις αυτό…
Άφησε το νου σου ελεύθερο, φυσικό, δημιουργικό.
Να θυμάσαι ότι δεν είσαι το σώμα σου, τα συναισθήματά σου και οι σκέψεις σου. Είσαι ένα πνευματικό ον που βιώνει μιαν ανθρώπινη εμπειρία στο χωροχρόνο που αυτό το ίδιο δημιουργεί.
Ό,τι διαβάζεις εδώ ήδη το εμπεριέχεις σαν αλήθεια. Το βιβλίο αυτό είναι μια εξωτερική προβολή αυτού που ήδη κατέχεις, όσο κι αν φαίνεται παράξενο αυτό.
Ανάσανε ελεύθερα, βάδισε, ηρέμησε.
Πέρασε την Πύλη και έλα στο σύμπαν του ολόφωτου εαυτού σου. Έτσι θα είσαι πάντοτε στο κέντρο του φωτός, της άπειρης Δυνατότητας και Δημιουργίας. Όπου κι αν είσαι, όπως κι αν είναι όλα, εσύ θα τα χρησιμοποιείς με σοφία και θα τα προσλαμβάνεις σωστά, φυσικά, αποτελεσματικά, στην ουσία τους.
Ανάπτυξε το εσωτερικό χαμόγελο.
Ανανεώσου με το νερό, το παιχνίδι, τον όμορφο οραματισμό, την προσευχή, τη χαρά, την επαφή με τη Φύση, τη Δημιουργία.
Φτιάξε προγράμματα, διεύρυνέ τα ή κατάργησέ τα, ανάλογα με το βαθμό φυσικότητας που μπορείς να εκδηλώσεις.
Έλα στην Παρουσία χωρίς πίεση, όταν και όπως εμπνέεσαι κάθε φορά.
Πρέπει να γνωρίζεις και να αισθάνεσαι πότε να αγωνίζεσαι και πότε να διαλογίζεσαι, πότε να δρας και πότε να ηρεμείς.
Μερικά πράγματα είναι και λειτουργούν φυσικά, απλώς υπάρχουν και εκδηλώνονται, μην τα προσπαθείς. Άφηνέ τα να εκφράζονται. Είναι φυσικές, φυσιολογικές δυνάμεις, μην τις φοβάσαι, ζήσε τις φυσικά, αθώα και με αγάπη.
Όταν παίζεις, να παίζεις. Όταν εργάζεσαι, να εργάζεσαι. Όταν κοιμάσαι, να κοιμάσαι. Όταν τραγουδάς, να τραγουδάς…
Το υλικό και το κβαντικό σου σώμα αποτελούν, και τα δύο, το σπίτι σου. Είναι σαν παράλληλα σύμπαντα, μέσα στα οποία ταξιδεύεις ως αιώνιο, ζωηφόρο πνεύμα.
Είμαστε αιώνια σκέψη που έχει μάθει να δημιουργεί μια υλική μηχανή.
Είμαστε παιδιά του αγαθοποιού Νου που είναι πανταχού παρών, σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας, σε κάθε σημείο του χώρου, του χρόνου, της Ύπαρξης, αλλά και σε όλα τα σύμπαντα.
Η υψηλότερη δυνατότητά σου επιτυγχάνεται όταν ο νους εκδηλώνει την εμπειρία της ίδιας του της διάνοιας ως επίγνωση.
Κοίτα, ουσία σου είναι η δημιουργική γαλήνη, το πεδίο ισχύος που αποτελεί τον κρύσταλλο των ικανοτήτων σου και σε βοηθά να είσαι ο αληθινός εαυτός σου. Είναι το ενεργειακό, διάφανο βασίλειο της θειότητας σου, ο προσωπικός μυστικός σου χώρος που αναζητάς όταν ξεκουράζεσαι ή προετοιμάζεσαι για δράση, όταν τραγουδάς, χορεύεις, χαίρεσαι ή προσεύχεσαι ή όταν απλώς ζεις με επίγνωση.
Δεν είμαστε το σώμα μας. Δεν είμαστε ο νους μας. Δεν είμαστε τα συναισθήματα μας. Είμαστε ένα Πνεύμα, ένα ενεργειακό πεδίο που εκδηλώνει σώμα, νου και συναισθήματα σε περιοχή χωροχρόνου και ύλης.
Έλα στο κρυστάλλινο Βασίλειο της εσωτερικής επίγνωσης, άγγιξε ένα νέο επίπεδο συνειδητότητας, και τότε ένας νέος όμορφος κόσμος θα δημιουργηθεί για σένα.

Όπου είσαι, είναι μαζί σου το κρυστάλλινο παντοδύναμο πεδίο της Βασιλείας όποτε το καλείς για προστασία, εκδήλωση, Δημιουργία.
Στο Βασίλειο εντός, είσαι το κυρίαρχο ον της δύναμης, της αγάπης και της αγαθότητας. Το σύμπαν σε ακολουθεί σαν Δύναμη-Δυνατότητα, Βασίλειο, Ευλογία. Εσύ αποφασίζεις και επιλέγεις. Το Βασίλειο είναι πάντοτε εδώ. Κάθε στιγμή που το θελήσεις, ολόκληρη η Βασιλεία θα εκδηλωθεί για να βοηθήσει, να δημιουργήσει και να εκ-δηλώσει αγάπη, ομορφιά και Δύναμη-Δυνατότητα.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Να ασκείσαι λοιπόν, να προσεύχεσαι, να μελετάς, να παίζεις και να εντείνεις τις δυνάμεις σου. Να πίνεις νερό και να ρίχνεις νερό πάνω σου συχνά, να τραγουδάς και να διατρέφεσαι σωστά. Να χαίρεσαι, να ντύνεσαι όμορφα και να είσαι κοντά στη φύση. Πάντοτε να κάνεις αυτό που εμπνέεσαι, όποτε εμπνέεσαι, όσο εμπνέεσαι. Να έχεις θάρρος και να κοιτάζεις μπροστά.
Αδελφέ μου, φίλε μου, όσα τρομερά πράγματα κι αν έκανες στο παρελθόν, μην ντρέπεσαι, αφού αυτά σε έκαναν το σπουδαίο αυτό πλάσμα που είσαι σήμερα.
Συγχώρεσε, συγχώρεσε! Το παρελθόν είναι παρελθόν, το τώρα μόνο υπάρχει! Έλα εδώ στο τώρα!
Θυμήσου τη ρήση: Αφίενταί σοι αι αμαρτίαι. Βάλε τη στη ζωή σου. ΄Υπαγε και μηκέτι αμάρτανε. Δηλαδή πάντα να είσαι παρών και με αγάπη σε ό,τι κάνεις. Να είσαι μάρτυρας της ομορφιάς και της συμπόνιας, της Φύσης και της Ζωής.
Αν είσαι χριστιανός θυμήσου: Θα είμαι για εσένα αυτό που πιστεύεις ότι είμαι. Αυτός είναι ένας νόμος ελευθερίας της πανδημιουργίας και της πανθέλησής Του.
Πρόσεχε, λοιπόν, τι πιστεύεις ότι είναι ο Θεός. Να έχεις επίγνωση της απειροσύνης, της αιωνιότητας, της ομορφιάς, της αγάπης και της σοφίας, αφού τότε δεν χρειάζεται να προσπαθείς να πιστέψεις αυτό που ήδη γνωρίζεις.
Έχε θάρρος, η νίκη είναι δική σου αν ήδη τη ζεις.
Δεν θέλεις φοβείσθαι από φόβου νυκτερινού, την ημέραν από βέλους πετωμένου, από θανατικού το οποίον περιπατεί εν σκότει, από ολέθρου, όστις ερημώνει εν μεσημβρία. Χιλιάς θέλει πίπτει εξ αριστερών σου και μυριάς εκ δεξιών σου, πλην εις σε, δεν θέλει πλησιάζει.
Κάνε τη δύναμη του Χριστού, τη δύναμη της Ύπαρξης, καταφύγιό σου. Ζώντας μέσα στην πνευματική συνειδητότητα, το ίδιο το Βασίλειο του Φωτός εκδηλώνεται ως πανίσχυρη προστασία, αγάπη, χαρά, αιωνιότητα. Μέσα στη Βασιλεία κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να σε αγγίξει.
Άφησε το θάρρος σου να αλλάξει τον κόσμο!
Έχεις σφυρηλατηθεί μέσα στη μάχη του βίου. Η δύναμη, η άπειρη δυνατότητα, η αγάπη, η σοφία, η χαρά, ο έρωτας είναι ο εσωτερικός εαυτός σου, το Φως. Κάνε, λοιπόν, στάση και μπες σε έναν κόσμο μαγικό, έλα στον κόσμο της Βασιλείας. Είναι ο δικός σου κόσμος, ο μόνος κόσμος. Να διακρίνεις το ψεύτικο από το αληθινό. Κράτησε το αληθινό, το καθαρό, όλα εξαρτώνται απ’ αυτό.
Περιέχεις τη γαλήνια ζωή της Φύσης και της Δημιουργίας. Εκδήλωσέ την και μοιράσου την με τον κόσμο. Αυτός είναι ο σκοπός της Ύπαρξης.
Οι πράξεις σου ας μην αναστέλλουν τη δική σου ανάπτυξη ούτε και των άλλων.
Κράτησε το μυαλό σου καθαρό και διάφανο σαν κρύσταλλο, τα συναισθήματά σου όμορφα, το σώμα σου δυνατό σαν βράχο. Κράτησέ τα έτσι με τη Δύναμη. Η Βασιλεία είναι μέσα σου. Μπορείς, αν θέλεις, όταν τολμάς να είσαι ένα με τον εαυτό σου που είναι παιδί του ίδιου του Όλου, αυτού που αποκαλούμε Θεό.
Να προσεύχεσαι κάθε μέρα για να έχεις καθαρό πνευματικό γίγνεσθαι. Να καθαρίσεις τον εαυτό σου μια για πάντα από καθετί το αρνητικό, ώστε να έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο Βασίλειο του Χριστού-Εαυτού σου, στο υπέρτατο θεϊκό Βασίλειο όλων των κόσμων της Αγάπης.
Να νοιάζεσαι για τους άλλους και να αναζητάς την Αλήθεια. Τότε ίσως ανακαλύψεις αυτό που από πάντα γνωρίζεις.
Όσο περισσότερο γνωρίζεις τη θρησκεία σου και συμμετέχεις με ελευθερία και κατανόηση στα εκκλησιαστικά δρώμενα, όσο περισσότερο μελετάς τη Φύση, τη Ζωή και τη Γνώση, τόσο δυναμώνει και εκφράζεται απλούστερα και ομορφότερα η σκέψη σου, τόσο γλαφυρότερη γίνεται η εκδήλωσή σου. Δεν μπορείς να διατηρείς αρνητικές, ατελείς σκέψεις.
Η νέα επίγνωσή σου θα φέρνει περισσότερη ευθύνη για κάθε παράλειψη απ’ ό,τι στην αρχή, και αυτό είναι κάτι που έτσι πρέπει να γίνεται. Γι’ αυτό ο δρόμος της επίγνωσης, ο δρόμος της αγάπης, ανήκει στους μαχητές, τους πρίγκιπες της αγάπης και όχι σε ματαιόδοξους και μισαλλόδοξους μικρόνοες.
Εδώ και τώρα ολόκληρη η ζωή σου και το περιβάλλον σου είναι οι άθλοι που περιέχουν το σκοπό της ύπαρξής σου και τη δόξα σου ως παιδί του Υψίστου.
Να ασκείσαι σταθερά, καθημερινά, ώστε να διατηρείς το δρόμο της επίγνωσης καθαρό και φωτεινό σαν ουράνιο τόξο. Αυτός ο δρόμος θα σε οδηγήσει επάξια μέσα σου, στο Βασίλειο του Θεού της Αγάπης και της άπειρης Δυνατότητας. Θα είσαι ελεύθερος και λυτρωμένος από την αμαρτία, την αρρώστια, το θάνατο. Θα φτάσεις εκεί που έχει αναγγελθεί ως Γη της Επαγγελίας, έναν τόπο άξιο για τους γιους της Αγάπης.
Καθάρισε τον εαυτό σου απ’ οτιδήποτε δεν έχει αγάπη.
Να είσαι φρέσκος, τρυφερός, υγιής, ιαματικός για τον εαυτό σου και τους άλλους.
Κάποτε όλα γύρω σου φαίνονται ίδια. Τι θα επιλέξεις; Ποιο θα προτιμήσεις; Πρόσεχε, η υπέρτατη αξία της θεϊκής Παρουσίας είναι πάντα διαθέσιμη, πάντα νέα, πάντα δική σου.
Η επίγνωση του είναι σου δεν είναι μόνο το απλούστερο αλλά και το σπουδαιότερο έργο της ζωής σου, σπουδαίο στο άπειρο μεγαλείο των αποτελεσμάτων του για τη ζωή όλων.
Να ασκείσαι στην επίγνωση της παρουσίας του Θεού της Αγάπης. Όπου και αν είσαι, όποιος και αν είσαι, μπορείς να το κάνεις.
Πάψε να ζεις μέσα στο Νόμο των Συνεπειών και ζήσε στο Νόμο της Αγάπης και της Χάρης.
Ανάπτυξε, φρόντισε και εκδήλωσε την πνευματική αρετή, και αυτή θα φροντίσει κατόπιν για όλα, αναγεννώντας σε ως υιό Φωτός.
Μη γίνεσαι έρμαιο παρωχημένων θεολογικών απόψεων. Όλα ήταν καλά και χρήσιμα στην εποχή τους, εσύ να προσεύχεσαι μέχρις ότου λάβεις απάντηση για οτιδήποτε
αναρωτιέσαι. Μη βιάζεσαι. Να αγαπάς, να χαίρεσαι και να χαρίζεσαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: