ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

18 Νοε 2014

Την ελληνικότητα ως ιστορικότητα δεν είναι τυχαίο που την επανανακάλυψαν στον 20ο αιώνα αστοί

όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Χατζιδάκις, ο Τσαρούχης, κ.α. Γιατί όντες «μορφωμένοι» δεν είχαν το κόμπλεξ να την αναζητήσουν εκεί όπου οι άλλοι δεν καταδεχόντουσαν! Στον λαϊκό πολιτισμό! Τον μόνο που κράτησε ανόθευτη την ελληνική γραμμή χωρίς τα φτιασίδια της μπάσταρδης φράγκικης οπτικής που μας πουλούσε ό,τι από αιώνες εμείς της χαρίσαμε! Και μάλιστα χωρίς να μπορεί να το αφομοιώσει παρά μόνο ως ρωμαϊκό αντίγραφο!
*
Οι Έλληνες της διασποράς ήταν οι πραγματικοί κοσμοπολίτες
έχοντας επί αιώνες κυριαρχήσει πνευματικά στις λαμπρές πόλεις της Αλεξάνδρειας, της Σμύρνης, της  Κωνσταντινούπολης, στην Μαύρη θάλασσα κ.λπ.! Οι Έλληνες της συρρικνωμένης Ελλαδικής επικράτειας έμειναν μετέωροι μεταξύ της αιχμηρής ηρωικής αλήθειας του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη  και  της υποτέλειας των διανοουμένων της στην Εσπερία! Από όλη την συλλογική εθνική μας εμπειρία δεν έπαψε ωστόσο το αληθινό ούτε στιγμή να λάμπει! Σαν διαμάντι! Φωτίζοντας τον νου και την καρδιά! «Μια Λάμψη! Κι αν είδες, είδες!» η διαχρονική Ελλάδα του πνεύματος και της καρδιάς μας!
*
Η φωτισμένη ανθρωπότητα!
Η μόνη τάξη που προέρχεται από όλες τις τάξεις είναι αυτή των ανθρώπων του πνεύματος! Αυτή εξάλλου κινεί τον πολιτισμό! Η φωτισμένη ανθρωπότητα! Ούτε ο πλούτος την ευνοεί ούτε η φτώχεια την εμποδίζει!

To Tαξίδι αρχίζει με το πρώτο βήμα!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: