ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

20 Μαρ 2015

Θεόδωρος Κουρεντζής, ένας Μέρλιν της μουσικής

«Ο ήχος του φωτός!»
Σχόλιο για τις δύο συναυλίες του στο Μέγαρο στις 17 και 18 Μαρτίου 2015 με έργα Ραμώ (άριες, κομμάτια για τσέμπαλο, πρελούδια κ.α., και Προκόφιεφ (Ρωμαίος και Ιουλιέτα)
*
Άλλοτε εξαπολύοντας μουσικούς κεραυνούς και άλλοτε εισάγοντάς μας σε μια συγκλονιστική μουσική σιωπή -όπου δεν ξέρεις αν ο ήχος εμπεριέχει την σιωπή ή η σιωπή τον ήχο- ο Κουρεντζής παραμένει μαγικός, με την λάμψη του φωτός που τόσο λατρεύει, όντας ταυτοχρόνως τόσο παιδικός, χαρούμενος, αθώος!  Γι’ αυτόν εξάλλου ο ήχος δεν είναι τίποτα λιγότερο από φως! Εμφανής η πνευματικότητά του, δεν κρύβει εξάλλου τους δεσμούς του με την Ορθοδοξία καθώς ένα μήνα τον χρόνο αποσύρεται στο Άγιον Όρος -και τον έρωτά του για την Ελλάδα! Με βάθος που σε ξαφνιάζει, μαζί με μια εκκεντρικότητα τόσο νεανική, φρέσκια, πρωτότυπη, παραμένει το λιγότερο σταθερά ενδιαφέρων σε σχέση με τον βαρετό κόσμο των Μεγάρων! Αποκαλύπτει μια μουσική που μπορείς σχεδόν να αναπνεύσεις, μιαν  ομορφιά που σε διαπερνά! Και την παίρνεις μαζί σου!
Καταπληκτικοί οι μουσικοί του της MusicAeterna,   υπέροχη η σοπράνο Ναντίν Κούτσερ, η φωνή της οποίας ήταν ένα εξαίσιο μουσικό όργανο στην πανδαισία της απίστευτης εσωτερικής επαφής όλων μεταξύ τους και με τον μαέστρο!
Σ’ ευχαριστούμε Θεόδωρε! Έχεις πολλά ακόμα δώρα Θεού να μας χαρίσεις!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: