ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

29 Μαρ 2016

Ο πολιτισμός, η τέχνη, η ίδια μας η ψυχή είναι πάντα η απάντηση σε κάθε βαρβαρότητα!

Σκέψεις με αφορμή την συναυλία για τους πρόσφυγες στο Μέγαρο Μουσικής
Πέρα από τις όποιες πολιτικές αιτίες και σκοπιμότητες για το θέμα των προσφύγων κ.λπ. και τις προσωπικές απόψεις επ’ αυτού, ο πολιτισμός, η τέχνη, η ίδια μας η ψυχή είναι πάντα η απάντηση σε κάθε βαρβαρότητα! Ένθεν κακείθεν! Και έναντι εκείνων που την προκαλούν και έναντι εκείνων που την εκμεταλλεύονται, αλλά κυρίως έναντι των θυμάτων της: των απλών ανθρώπων που την υφίστανται! 

Η απάντηση ως ομορφιά της προσφοράς και της αλληλεγγύης σε όλα τα επίπεδα!  

Αυτό που κάνει τον άνθρωπο άνθρωπο! Αφού γεννηθήκαμε για να αγαπούμε και όχι για να μισούμε, όπως διακήρυξε η Αντιγόνη στους αιώνες! Ο πολιτισμός είναι η προστασία της ανθρώπινης αξίας!  Την οποία  ανέδειξε το Ελληνικό πνεύμα ως το υπέρτατο αγαθό! Και η Ορθόδοξη μας παράδοση λάμπρυνε μέσα από την θεολογία του Προσώπου!  Η Ελλάδα εξάλλου πρώτη αποκάλεσε τον θεό «ξένιο»! Φιλόξενο! Μην ξεχνάμε πως  ο Χριστός που ως ξένος περπάτησε στην Γη, φιλοξένησε στην αγκαλιά του τον πάσχοντα άνθρωπο…

Χαιρετίζουμε κάθε εκδήλωση πολιτισμού! Και τιμούμε τα πρόσωπα που κινητοποιούνται για αυτό! Όπως τους συντελεστές της χτεσινής μουσικής βραδιάς! Ούτως ή άλλως οι απλοί Έλληνες παρόλες τις δυσκολίες που περνούν, δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο, όπως είπε ο Ισίδωρος Πάτερος εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας του ngradio!


Ας προσέξει η Ευρώπη μη χάσει το μόνο "κεκτημένο" για το οποίο αξίζει στ' αλήθεια να ανησυχεί: την ανθρωπιά! Που είναι η επιτομή του πολιτισμού!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: