ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

29 Μαΐ 2018

29 Μαΐου 1453! Έπεσε η Πόλη, έπεσε, μα ζει μες στην καρδιά μας!

"Την ώρα που οι Τούρκοι μπήκαν στην Αγία Σοφία, δεν είχε τελειώσει ακόμα η θεία λειτουργία. Πήρε τότε βιαστικά ο παπάς τ' άγιο δισκοπότηρο, ανέβηκε στα κατηχούμενα,μπήκε σε μια θύρα και η θύρα έκλεισε αμέσως. Οι Τούρκοι,που τον κυνήγησαν, είδαν να γίνεται άφαντος και βρήκαν εμπρός στο σημείο που χάθηκε τοίχο. Προσπάθησαν να τον ρίξουν μα δεν μπόρεσαν! Έφεραν ύστερα χτίστες, μα κι εκείνοι δεν έκαμαν τίποτα! Κάλεσαν κατόπιν όλους τους χτίστες της Πόλης, έβαλαν τα πάντα εις ενέργειαν για να γκρεμίσουν τον τοίχο εκείνο, αλλά οι κόποι τους πήγαν χαμένοι. Ούτε με τούς λοστούς, ούτε με τις αξίνες, ούτε με τα άλλα σύνεργα που κουβάλησαν δεν μπόρεσαν να τον χαλάσουν. Γιατί είναι θέλημα Θεού να ανοίξει η θύρα μόνη της, όταν έρθει η άγια εκείνη ώρα και να βγει ο παπάς να τελειώσει την θεία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά, τότε που θα πάρουμε την Πόλη....." 
Θαρρώ πώς τότε, στ' ανέφελα εκείνα παιδικά μας χρόνια, πίσω από τα κλειστά θυρόφυλλα των κατηχουμένων, ακούγονταν ακόμα οι αχνές ψαλμωδίες του παπά της Αγιά Σοφιάς και πέρα κατά την Χρυσόπορτα,στα θεμέλια πύργου παμμέγιστου, κοιμόταν ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς...
Φώτης Κόντογλου
*
Διάλογοι με τον Μέρλιν
-Μέρλιν, θέλω να με μάθεις το ξόρκι με το οποίο να μπορώ να κάνω την μεγαλύτερη μαγεία! Για το καλό των ανθρώπων! Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους να πονάνε!
-Η μεγαλύτερη μαγεία είναι να μη θέλεις να κάνεις τίποτα! Αυτός που μπορεί να τα κάνει όλα δεν θέλει να κάνει απολύτως τίποτα!
-Εγώ δεν θέλω να μπορώ να τα κάνω όλα! Θέλω να μην πονούν οι άνθρωποι!
-Θα σου δώσω την ωραιότερη προσευχή που έχει δοθεί ποτέ, την πιο γρήγορη: την Σιωπή! Σωπαίνεις ακαριαία, και δεν ανακατεύεις το μυαλό σου με τίποτα! Και κείνη την στιγμή για πρώτη φορά προσεύχεσαι πραγματικά. Γιατί η Σιωπή περιέχει όλη την δύναμη που χρειάζεται το φως για να εκπληρωθεί μέσα από σένα!
*** 
Χαρά είναι η δυνατότητα να μην βαριέσαι την καθημερινότητά σου!
Να την στολίζεις με τα περισσότερα χρώματα που μπορείς! Και να της δίνεις την δυνατότητα να κορυφώνεται σε ένα και μόνο σημείο αγάπης!

Χωρίς ενεργό άξονα Ζώσας ζωής ο άνθρωπος είναι άθυρμα των γεγονότων και του νου του!  Εξάλλου αυτός είναι και ο σκοπός της ενσάρκωσης! Να συνδεθεί ενεργά με τον Θεό μέσα του! 

Ευχαριστούμε Θεέ μου για τις εμφανείς και αφανείς ευεργεσίες... 
*

1 σχόλιο:

Rainbow Light είπε...

Αγαπημένο ΑΣΤΡΟ,
ο Διάλογος με τον Μέρλιν με εκφράζει απόλυτα. Η Σιωπή είναι πράγματι χρυσός...
Χίλια ευχαριστώ για το Ιστολόγιο και τα μηνύματά σου.
Η προσευχή σου του Αρχάγγελου Ραφαήλ με συνοδεύει εδώ και χρόνια, αλλά μόλις
πρόσφατα ανακάλυψα αυτόν εδώ τον θησαυρό!♥
Πολλές ευχές,
Αγάπη