ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

28 Μαΐ 2018

Οι Αληθινοί Δάσκαλοι έχουν ελάχιστους έως καθόλου μαθητές

 λόγος είναι πως λίγοι είναι έτοιμοι να δεχτούν την μεγαλύτερη και βαθύτερη ιδιότητα της αγάπης, τις κρίσεις και τον πόνο που δημιουργεί ώστε να ενσωματώσει μέσα μας τις νέες Προοπτικές που αυτή μεταφέρει. 

Αυτό το αγαθό δεν κατακτιέται με χάιδεμα. Αυτή η λυτρωτική μύηση σκοτώνει και δεν τρέφει τις ψευδαισθήσεις. Ο Αληθινός δάσκαλος κατέχει ένα μαστίγιο μεγαλύτερο από τον εγωισμό και τα κρυφά κίνητρά σου. Οι Άγιοι Δάσκαλοι ως αληθινοί καθοδηγητές υποβάλουν τους μαθητές τους σε μεγάλες δοκιμασίες ώστε να ξεριζώσουν με αυτή την εντατική επίπονη άσκηση κάθε κρυφό ιδιοτελή κίνητρο από τον ψυχισμό.

Η βάση όλων των ευλογιών για την επανασύνδεση με τον Θεό είναι η κάθαρση των κινήτρων! Ο συστηματικός και βαθύς εξαγνισμός -που σκοπό έχει την αγνότητα των κινήτρων- είναι το κλειδί για την Βασιλεία των Ουρανών και όλων των Αθάνατων αγαθών.

Οι ομορφότερες πράξεις είναι δηλητήριο στην ψυχή αν δεν δημιουργήθηκαν ή δεν προσφέρθηκαν με αγνά κίνητρα!
Αντιθέτως μια πράξη ή συμπεριφορά μη αρεστή στους πολλούς, αν είναι σωστά στοχευμένη με αγνά κίνητρα, μπορεί να επιφέρει ασύλληπτα θαυμαστά αποτελέσματα. 

Μια ψυχή που έφτασε στην κάθαρση των κινήτρων της, βρίσκεται στο κατώφλι της φώτισης. Αυτή η εσωτερική αληθινή εργασία έχει βοηθήσει συλλογικά την ανθρωπότητα σε βαθμό μεγαλύτερο από τις χιλιάδες ανθρώπους που δρουν με εξωτερικούς τρόπους κάνοντας θαυμαστά έργα με λάθος κίνητρα.

Τα κίνητρα είναι η ποιότητα της ενέργειας, ο κεκτημένος βαθμός αγνότητας της ψυχής που διοχετεύεται σε κάθε δράση-πράξη μας! 

Από την ποιότητα του κινήτρου αντίστοιχα θα λάβεις ως νομοτελειακό ισοζύγιο την ίδια ποιότητα ανταπόδοσης. Με απλά λόγια ό,τι κίνητρο έσπειρες στις πράξεις σου, αυτό θα θερίσεις ως δίκαιη νομοτελειακή ανταπόδοση.

Τα αγνά κίνητρα είναι η αδιάλειπτη προσευχή σου και η ευχή που στέλνεις στον Θεό για εσένα και τους άλλους!
Για να γίνει ο εξαγνισμός των κινήτρων (η πολυπόθητη μεταστοιχείωση) απαιτείται από τον μαθητή να μπει στην πρώτη μύηση, στην  Συνείδηση της διάκρισης.

Η επίτευξη της καθαρής διάκρισης, η εξερχόμενη από τον πνευματικό Νου, έχει την ιδιότητα κάθε φορά που τα ακάθαρτα κίνητρα εμφανίζονται και δραστηριοποιούνται στο αρχικό στάδιο (στην έδρα του υποσυνείδητου), την ίδια στιγμή η Ανώτερη Νόηση, να τα μεταστοιχειώνει σε ευγενή.
Βέβαια αυτό είναι το πρώτο σκέλος της μεταστοιχείωσης, γιατί το αμέσως επόμενο, εξίσου σημαντικό βήμα, βρίσκεται στις προτεραιότητες που δίνουμε στον τρόπο της ζωής μας! 

Η συστηματική παρατήρηση θα αποκαλύψει στον μαθητή μια πληθώρα παρασιτικών όντων μέσα του που ζητούν απεγνωσμένα τροφή (ψυχική ενέργεια). 

Όταν τα κίνητρα που εδρεύουν στο υποσυνείδητο και διατηρούνται ακάθαρτα ενωθούν με το κατώτερο νοητικό, από αυτή την ένωση γεννιούνται τα γνωστά «δαιμόνια» που υπάρχουν αδέσμευτα σαν αστρικά στοιχεία πολλών υποπεδίων. 

Γεννημένα από άλογες ψευδομήτρες του αισθητού άλογου ζωικού κόσμου, ψάχνουν σώματα ανθρώπων να κατοικήσουν, μα πρώτα να κυριαρχήσουν στην νόηση ώστε να εξασφαλίσουν τροφή (ενέργεια). 

Ως αποτέλεσμα καταφέρνουν να κυριαρχούν πάνω σε κάθε κατώτερο ζωικό νοητικό, και ακόμα χειρότερα, αποσπούν απόλυτα τον ανθρώπινο ψυχισμό από την Ανώτερη Νόηση και την Συνείδηση της Θεϊκής Πρόνοιας. 

Τότε ο ουράνιος μηχανισμός της ψυχής επιβραδύνει την περιστροφική κίνηση των σφαιρικών μανδυών της και οι έλικες της διάνοιας κλείνουν εντελώς από τα ακατάσχετα ψεύδη, ως προστασία, για να μην εισβάλουν βαθύτερα και ανενόχλητα τα εισερχόμενα των αισθήσεων. Αυτή η εσωτερική δικλείδα κρατά την ψυχή μακριά από τον θάνατο, γιατί αν τα εισερχόμενα των αισθήσεων κατάφερναν να εισχωρήσουν στην Διάνοια και στον Νου της ψυχής τότε θα μολύνονταν οι σπερματικοί Λόγοι Του Θεού!

Ευτυχώς με ασφάλεια παραμένουν έξω από τους φύλακες που κλείνουν κάθε οδό για τα χονδροειδή κατασκευάσματα του ψεύδους! Γι’ αυτά τα υλικά ψεύδη των δαιμονίων υπάρχουν μηχανισμοί στον Άδη όπου διασπώνται, με μεγάλο όμως ψυχικό πόνο, από τα άγγιστρα της ψυχής.

Αυτές οι δικλείδες παραμένουν ανοιχτές μόνο στις ενάρετες ψυχές όπου κοινωνούν με καθαρότητα και ευλάβεια τα Άγια λόγια του Θεού!

Όλες οι ασθένειες, οι εκφυλιστικές παθήσεις, προκύπτουν από την διάσπαση της Ανώτερης Θεϊκής Νόησης, που προκαλούν αυτά τα παρασιτικά όντα τα γεννημένα από την ένωση του ζωικού νου με την ενέργεια των ακάθαρτων κρυφών κινήτρων!

Ο Χριστός έδωσε μεγαλύτερη αξία στο δίλεπτο της φτωχής χήρας από όλους τους άλλους λέγοντας: «Όλοι έδωσαν από το περίσσευμά τους, αλλά αυτή με τα αγνά κίνητρα έδωσε από το υστέρημά της ολόκληρο το βιός της!» Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένας απλός, ταπεινός άνθρωπος χωρίς εξωτερικές γνώσεις, μπορεί να είναι αγιότερος και καθαρότερος από οποιονδήποτε ψευτοδάσκαλο.

Ακόμα και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν άκοπα από εξωτερικές πηγές και όχι από εσωτερικό πνευματικό μόχθο αγνών κινήτρων, δρουν κατασταλτικά στην πνευματική Νόηση της ψυχής και στην συνείδηση του ατόμου.

Οι μη εδραιωμένες εσωτερικές γνώσεις όσο αληθείς και αν είναι, όταν προέρχονται ως πληροφορίες από τον αισθητό κόσμο δεν είναι παρά ένας τοίχος που διασπά και διογκώνει το επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ του Θεού και του ανθρώπου.
Georgio Farconas
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: