ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

19 Δεκ 2018

Μετά από την φώτιση δεν υπάρχει καμιά βιογραφία!

-Αφότου φωτίστηκες, τι σου συμβαίνει; Από ποιες εμπειρίες περνάς αφότου φωτίστηκες; Τι συμβαίνει; Τι άλλο υπάρχει; Ποιες είναι οι νέες εμπειρίες μετά την φώτιση;
-Δεν καταλαβαίνεις την λέξη φώτιση! Μετά από την φώτιση δεν συμβαίνει τίποτα! Όλα τα συμβάντα σταματούν, εξαφανίζονται! Απλώς υπάρχεις! 
-Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κάτι πρέπει να συμβαίνει. Πώς γίνεται να μη συμβαίνει τίποτα;
-Θα απορήσεις, αλλά ας το πω έτσι όπως είναι: πριν από την φώτιση δεν είχε συμβεί τίποτε ποτέ, διότι όλα όσα είχαν συμβεί ήταν σαν το γράψιμο πάνω στο νερό! Μετά την φώτιση επίσης τίποτε δεν συνέβη, διότι εξαφανίστηκε ο χρόνος! Έτσι λοιπόν το πρώτο συμβάν και το τελευταίο συμβάν ήταν η φώτιση! Πριν από εκείνη όλα όσα συνέβησαν ήταν χωρίς αξία, δεν έχουν τώρα πια νόημα, ήταν σαν ένα όνειρο! Κι όταν αφυπνιστείς, δεν συμβαίνει ξανά ποτέ τίποτα! Όχι πως δεν ανατέλλει ο ήλιος, όχι πως η νύχτα δεν είναι γεμάτη από αστέρια, όχι πως δεν ανθίζουν πια τα λουλούδια -όλα αυτά συνεχίζουν! Αλλά τίποτε δεν συμβαίνει μέσα σε σένα! Τα πάντα παραμένουν ήρεμα και ήσυχα!

Μετά από την φώτιση δεν υπάρχει καμιά βιογραφία! Μετά από την φώτιση τα πάντα είναι σιωπή -διότι τα πάντα είναι αιωνιότητα! Τα πράγματα συμβαίνουν κατά την ύπαρξη του χρόνου! Ο νους δημιουργεί τον χρόνο, επειδή ο νους ποθεί να συμβαίνουν διάφορα πράγματα, ο νους ποθεί να υπάρχουν ενθουσιασμοί, κάτι χρειάζεται να συμβαίνει! Αν δεν συμβαίνει τίποτα, ο νους γίνεται πολύ ανήσυχος! Αν δεν συμβαίνει κάτι καλό, τότε ας είναι κάτι κακό! Αν δεν συμβαίνει η ευτυχία, τότε ας συμβεί η δυστυχία! Πάντως κάτι πρέπει να υπάρχει, ώστε να παραμένεις απασχολημένος! Αν δεν συμβαίνει τίποτα, τότε τα χάνεις -τότε γιατί να υπάρχεις καν;

Ο νους λοιπόν δημιουργεί συνεχώς καινούργιους τρόπους, προβάλλει συνεχώς καινούργια γεγονότα. «Αύριο πρέπει να κάνω τούτο, μεθαύριο πρέπει να κάνω εκείνο» Ο νους δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς γεγονότα κι έτσι προβάλλει κάποια γεγονότα. Κι όταν προβάλλει γεγονότα, δημιουργείται ο χρόνος -ο ψυχολογικός χρόνος! Όταν δεν προβάλλει κάτι, ο χρόνος εξαφανίζεται!
Όσσο 

Αέρινος σαν το τίποτα! Πανταχού Παρουσία! 
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: