ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

4 Νοε 2022

Υπερδυνάμεις 3, Stelios Nikolaides

 Σπουδαίες ιδέες, όνειρα, θαύματα! Να ανοίξουμε τα φτερά της Ελληνικής μας Δύναμης! Να βουτήξουμε τα χέρια μας στον χρυσό της αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας! Ήρθε η ώρα να ακουμπήσουμε στο λίθο της Δύναμης!

Η Νοησητρονική είναι η Ελληνική Μυθολογία! Γεμίζει τα κύτταρά μας με αρχαία γνώση! Ο χριστιανισμός είναι η επιτομή, το τέλεσμα αυτής της γνώσης!

Η Αθηνά, η θεά της Σοφίας, γεννήθηκε και τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο! Βγαίνει πάνω από το κεφάλι του Δία! Η νόηση μας δίνει όπλα για την μάχη της ζωής! Η Μυθολογία είναι μία εξελισσόμενη μηχανή!

Η Αθηνά είναι η πιο ισχυρή από τους 12 θεούς! Υπό την προστασία της είναι κάθε τέχνη! Παλλάδα, Πρόμαχος, Σωτείρα, Εργάνη! Το Πέπλο της, η ακατάληπτη Σοφία! Χαίρε βάθος δυσθεώρητο ανθρώπινοις λογισμοίς!

Η σώφρων ανδρεία! Η Δασκάλα της Αθήνας! Η γνώση υπερισχύει των παθών, της ύλης! Η Αθηνά ενεργοποιεί τον εαυτό της! Για να καταλήξει μέσα μας σε θέωση και Χριστότητα!

Πάνω στην ασπίδα της το κεφάλι της Μέδουσας που πέτρωνε όποιον το κοίταζε! Νίκη επί των Γιγάντων, επί των γιγαντιαίων φόβων! Ο φόβος το τρομερό θηρίο που μας πετρώνει! Η Αθηνά εξόντωσε την Μέδουσα με την βοήθεια του Περσέα και του Ερμή! Όταν σκοτωθεί ο φόβος γεννιέται ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο! Οι θείες δυνάμεις του νου μας!

Η Μέδουσα πάνω στην ασπίδα είναι όλοι οι φόβοι που έχουμε ξεπεράσει ή με την θέλησή μας αγνοούμε!

Οι Έλληνες πίστευαν ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν το κακό αλλά μπορούν να το τιθασεύσουν, να το γνωρίσουν να το διαχειριστούν, να τον νικήσουν!

Μπορεί μία υψηλή ικανότητα, η Αθηνά-Αθάνα(τη) να το υποτάξει και να εξισορροπεί τον νου! Την ανώτερη με την κατώτερη φύση!

Το ζώο υπάρχει μέσα μας! Να βρεις τον κύριο του! Η Μέδουσα είναι ο τρόμος, τα σκοτεινά σημεία του ασυνειδήτου! Ο αρχέγονος φόβος της καταστροφής των ορίων μας!

Η Αθήνα αντιπροσωπεύει τις υψηλές δυνατότητες μας: τις λέξεις, την σοφία, την τάξη!

Ο εγκέφαλος είναι μηχανισμός περιφρούρησης, φίλτρο!

Φρουρεί τις πύλες της αντίληψης! Απορρίπτει όσα δεν ταιριάζουν στον κόσμο του!

Να αναπτύξουμε αντιστάσεις στο παράλογο, στο ασυνείδητο, στα πάθη, στην ύλη! Αλλιώς γινόμαστε ζώα!

Η θεά της γνώσης προστατεύει ήρωες-ιδιότητες του νου! Τον Οδυσσέα!

Διττό το αποτέλεσμα της νόησης: οι πράξεις μας προκαλούν το καλό ή το κακό βάσει των συνειδητών μας επιλογών!

Το Γοργόνειο λειτουργεί και ως φυλαχτό, δηλαδή ως αποτρεπτική δύναμη!

Αν η Αθηνά δεν ισχυροποιηθεί μέσα μας, οι φόβοι μας σπαράσσουν! Φόβος απέναντι σε ένα σύμπαν χαώδες, ανεξέλεγκτο!

Όπλα της η περικεφαλαία, το δόρυ, η ασπίδα!

Οι Έλληνες μέσα από το Ολύμπιο Πάνθεο προσπάθησαν να καθυποτάξουν τους φόβους, το περιβάλλον και τον ίδιο τον νου μας! Με προεξάρχουσα την Αθηνά της οποίας η κύρια ιδιότητα είναι η εξύψωση του νου! Όταν δεν έχεις την Αθηνά-Σοφία είσαι μόνος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: