ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

4 Νοε 2022

Τέρατα με μορφή ανθρώπου αποφασίζουν!

 Είναι το μέτωπο του φωτός έτοιμο να τους αντιμετωπίσει; Εσύ;;;

 Τόσα ξέρει ο άνθρωπος αλλά αγνοεί τον εχθρό του! Ο Χριστός τον κατονόμασε! Αόρατος ο πόλεμος φίλοι μου!

*

Αποχαιρετισμός

Πώς Άη Δημήτρης τ’ Άη Γιωργιού τον τράχηλο αγκαλιάζει,/ καθώς τους ανεβαίνοντας σε ψυχερό φαρί,/ το δρόμο που μυρίζεται μακρύ κι αναγαλιάζει,/ και το ’να είναι σιδέρικο και τ’ άλλο είναι ψαρί,/ όμοια και εγώ ως ξεκίναγα για τον μεγάλο δρόμο/ και σύ ’σουνα στο πλάγι μου γι’ άλλο στρατί να πας,/ ακόμα πάνω από τ’ άλογό σου σ´ αγκάλιασα τον ώμο/ κι είπα: ο Θεός στις στράτες σου κι εσύ να μ’ αγαπάς!

(για τον Νίκο Καζαντζάκη, από τον Άγγελο Σικελιανό)

*

Η αλήθεια αντιστοιχεί σε «τάξεις» της ανθρώπινης συνείδησης!

Δεν μπορεί να σηκώσει όλη την αλήθεια! Ο Κανένας

Το απόλυτο καλό στην Γη ξεκίνησε με την Παναγία! Την χώρα του Αχωρήτου! Την Μητέρα μας! Χαίρε Σκέπη του Κόσμου! Χαίρε δι' ης η χαρά εκλάμψει χαίρε δι' ης η αρά εκλείψει!

 "Σεβασμός στον ανθρώπινο πόνο!" έλεγε ο Κ.Χαλιώτης, ένας ακόμα μύστης που πέρασε και άφησε εν αφανεία τα δώρα του... Πόσο διαφορετικός θα ήταν τότε ο κόσμος! Σεβασμός στον άνθρωπο! Στο δάκρυ!

*

 Ο Θεός: Σταμάτα να προσεύχεσαι και να χτυπιέσαι στο στήθος!

Αυτό που θέλω να κάνεις είναι να βγεις έξω στον κόσμο και να χαρείς την ζωή σου. Θέλω να ζεις, να τραγουδάς, ναι χαίρεσαι και να απολαμβάνεις όλα αυτά που έχω φτιάξει για ‘σένα. Σταμάτα πια να πηγαίνεις σε εκείνους τους μελαγχολικούς, σκοτεινούς και κρύους ναούς που εσύ ο ίδιος κατασκεύασες και λες πως είναι το σπίτι μου. Το σπίτι μου είναι στα βουνά, στα δάση, στα ποτάμια, στις λίμνες, στις θάλασσες. Εκεί είναι που ζω και εκφράζω την αγάπη μου για εσένα... . Πως μπορώ να σε τιμωρώ επειδή είσαι αυτό που είσαι, εάν εγώ είμαι αυτός που σε έφτιαξα; Πιστεύεις πως θα μπορούσα να φτιάξω ένα μέρος για να καίω όλους εκείνους τους γιούς μου που συμπεριφέρονται άσχημα, για την υπόλοιπη αιωνιότητα; Τι είδους Θεός θα το έκανε αυτό; Σταμάτα να με επαινείς, τι είδους θεός εγωλάτρης νομίζεις ότι είμαι; Με κάνει να βαριέμαι όταν με επαινούν, με εκνευρίζει όταν μου εκφράζουν ευγνωμοσύνη. Νιώθεις ευγνώμων; Απόδειξε το προσέχοντας εσένα, την υγεία σου, τις σχέσεις σου, τον κόσμο! Σπινόζα

*

Απειλή για τον άνθρωπο είναι ο εαυτός του! Ο Κανένας

Πρώτα ονειρεύομαι την ζωγραφική μου και μετά ζωγραφίζω το όνειρο μου! Vincent Van Gogh

Με πληγώνουν αλήθειες σε λάθος χέρια μαζί με ψεύδη!

*

23.10, Σαν σήμερα γεννήθηκε ο αγαπημένος Μάνος Χατζιδάκις!

Μαζί με την Οδό Ονείρων στην οποία υπέροχα μας ταξίδεψε! Σίγουρα χωρίς αυτήν θά' ταν ο κόσμος πιο μικρός! Φώτισε με την μουσική του την Ελλάδα! Την στόλισε με εξαίσια της ψυχής διαμαντικά... Σ' ευχαριστώ Μάνο!

*

Να μ’αγαπάς όσο κι εγώ…
Και να το ξέρω όπως κι εσύ… Stelios Nikolaides

Η αγάπη σας έχει όριο την ευθιξία σας! Ο Κανένας

Προφύλαξε το θεϊκό σου μέρος! Ο Κανένας

*

Το Αφήγημα της γης είναι ακόμα μακράν της αλήθειας!

Η ευγένεια είναι η σφραγίδα της πνευματικής μας καταγωγής! Ο λόγος είναι ένα ιερό θεικό δώρο για να μεταφέρουμε φως, αλήθεια, αγάπη! Σε έναν εξαγριωμένο από κάθε άποψη κόσμο να απαντάμε με παρρησία και ευγένεια!

 Ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο από ανάγκη! Ο κόσμος ανάπτυξε ανάγκες! Άρα, αφού ο Θεός δεν έφτιαξε τον κόσμο από ανάγκη, υπάρχει και άλλος δρόμος! Η αστραπιαία Λάμψη! Ο δρόμος της χάρης! Της ευλογίας! Της έκστασης! Ο Κανένας

 Με δυσκολία κρατιέμαι να μην ξεσκεπάζω τα πρόσωπα

των ανθρώπων, γιατί τότε η αγάπη, η συνεννόηση, η ευγένεια,

θ' αφανίζονταν. Καμώνομαι πως πιστεύω στα πρόσωπά τους,

κι έτσι μπορώ και ζω με τους ανθρώπους. Νίκος Καζαντζάκης

 Όλα για πρώτη φορά γίνονται μα μ' έναν αιώνιο τρόπο! Jorge Luis Borges

*

Τελικά αυτοδίδακτοι είμαστε σε όλα τα όμορφα πράγματα! Αλλά κρίμα 12 χρόνια στα σχολεία του 21ου αιώνα ακόμα να γεμίζουν το κεφάλι του παιδιού με ασύνδετες προς την ψυχή του πληροφορίες, να μην του δείχνουν την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης! Ονειρεύομαι τα σχολεία του μέλλοντος που θα μαθαίνουμε να αγαπάμε στο ευλογημένο μαζί, την συλλειτουργία μας με το όλο, με την φύση με τον αληθινό πολιτισμό! Την τέχνη, την γνώση που μας οδηγεί στις ρίζες της ζωής μας και μας κάνει ελεύθερους και ευτυχισμένους!

*

Έτσι κάνουμε στην Ελλάδα! Εμείς δεν χρειαζόμαστε ψυχαναλυτές!

Όταν κάτι μας βαραίνει, το διαλαλούμε στην πλατεία, το συζητάμε φωναχτά με δεκαπέντε άλλους και ανακουφιζόμαστε! Μπορεί να το λέτε αυτό αναίδεια, αλλά μου αρέσει να εξηγούμαι, να απλώνω τον εαυτό μου, να περιγράφω ό,τι αισθάνομαι… Μελίνα Μερκούρη

*

Μέσα στην εκπαίδευση να ενταχθεί το ενδιαφέρον για τους άλλους!

Οι πράξεις συνανθρωπίας! Ο Κανένας

 Δεν νοιάζονται για τους άλλους! Ξυπνούν και ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους! Κάποιος πεινάει! Κάποιος πονάει! Ο Κανένας

*

Δεν αρκεί να ονειροπολούμε με τους στίχους. Είναι λίγο. Δεν αρκεί να πολιτικολογούμε. Είναι πολύ.

Κατά βάθος ο υλικός κόσμος είναι απλώς ένας σωρός από υλικά. Θα εξαρτηθεί από το αν είμαστε καλοί ή κακοί αρχιτέκτονες το τελικό αποτέλεσμα. Ο Παράδεισος ή η Κόλαση που θα χτίσουμε. Εάν η ποίηση παρέχει μια διαβεβαίωση και δη στους καιρούς του durftiger είναι ακριβώς αυτή: ότι η μοίρα μας παρ’ όλ’ αυτά βρίσκεται στα χέρια μας. Οδ. Ελύτης

*

Συγχώρηση είναι η εσχατολογική αγάπη! Να υπογράφεις την σωτηρία όλων των όντων!

 Να έρθουν στο φως και να λυτρωθούν!

Ο Χριστός απάντησε όσον αφορά την ανθρώπινη δικαιοσύνη: «Τα του Καίσαρος τω Καισαρι και τα του Θεού τω Θεώ!»

*

Συγχωρήστε τους όλους! Δεν υπάρχει ούτε ένας από τον οποίο να κινδυνεύετε!

Όποιος πιστεύει ότι κινδυνεύει, δεν είναι κοντά στον Θεό! Όλους πρέπει να τους συγχωρήσετε. Και όχι μόνο να τους συγχωρήσετε, αλλά να τους υιοθετήσετε! Παιδιά σας δεν είναι τα παιδιά που έχετε, αλλά οι άνθρωποι που αγαπάτε!

Τέλος στην σκληρή καρδιά! Να έχουμε καρδιά μαλακή και γεμάτη από φως! Σταματήστε να ψάχνετε! Ζήστε μια φυσιολογική ζωή, απλή και όμορφη! Κάντε αυτό που ο καθένας σας θέλει, αλλά να έχετε μέσα σας αγάπη! Ακολουθήστε το ρεύμα του Ήλιου, του Φωτός! Να είστε καλά όντα!

 Μαλακώστε τις ψυχές σας να μην έχουν πίεση και σκληρότητα! Αγαπήστε όποιον υπάρχει γύρω σας! Προσπεράστε τις διαφορές σας! Εισέλθετε στον κόσμο των αρχαγγέλων, στον κόσμο του Θεού, στον κόσμο της συγγνώμης και της ταπεινότητας! Σας λέω μόνον ένα πράγμα: στραφείτε να δείτε το φως!

Η κλήση είναι καρδιακό πράγμα! «ΕΛΑ!» Ο Κανένας

*

«Βυθισμένος στον μέγιστο, αόρατο κίνδυνο να χαθώ ασφυκτιώντας σαν τον Μίδα στο χρυσό του παλάτι. Κλειδωμένος από μέσα, στο σπίτι του Πατέρα, στο σπίτι μου. Περιμένοντας να μου ανοίξει την πόρτα κάποιος απέξω.

Την πόρτα την πάντα και οριστικά ξεκλείδωτη…» από Grigoris Vasileiadis

Έλα Χριστέ και Κύριε, λέω κι απορώ,

τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο,

Χρόνους μας ταξιδεύει, δε βουλιάξαμε,

χίλιους καπεταναίους τους αλλάξαμε.

Κατακλυσμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,

μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε.

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα

παντοτινό τον Ήλιο τον Ηλιάτορα. Οδ. Ελύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: