ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

10 Δεκ 2023

Στον απόηχο της 17 Νοεμβρίου: ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ!

 Η ψυχή ενός λαού καταγράφει τα Μεγάλα! Παρακάμπτοντας το ψέμα! Και το Πολυτεχνείο καταγράφηκε ως Μεγάλη στιγμή! Ελεύθερης ανάσας! Ήταν κάτι μεγάλο γιατί ήταν αυθόρμητο, απλά συνέβη! Αθώο από όλα τα μετέπειτα... «Αξιοποιήσεις», παραχαράξεις, διαστρεβλώσεις... Η επανάσταση της ψυχής στην πάσης φύσεως ανελευθερία της ύπαρξης είναι έρωτας! Αταξινόμητο φαινόμενο όσα κι αν πεις εκ των υστέρων... Γι' αυτό και τέτοιες εξεγέρσεις είναι εξόχως ερωτικές! Ανθός της ψυχής! Όπως και ο Μάης του 68... Αιώνια άνοιξη... Το άρωμα αυτό ξεπερνά την ιστορία των χαρτογιακάδων και των «αναλυτών»! Και το Πολυτεχνείο καταγράφηκε στην συνείδηση του λαού στα Μεγάλα! Μαζί με τα ιερά και τα όσια μας! Μαζί με τα άγια σύμβολα, τους μύθους, τις παραδόσεις, το αρχέτυπο της ελευθερίας της ελληνικής ψυχής...

Και μια επισήμανση: παρόλη την διείσδυση αλλότριων παρέμεινε EIΡHNIKH, αυτο-οργανωμένη, μη κατευθυνόμενη (ΤΟΤΕ!) από κόμματα εξέγερση των φοιτητών που αγκάλιασε το αίσθημα των Ελλήνων κατά της χούντας! Και χρησιμοποιήθηκε άγρια! Και τότε και έκτοτε! Όσοι θεωρούν πως οι φοιτητές ήταν "οι χρήσιμοι ηλίθιοι" εκείνης της συγκυρίας, θα πω: ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ" ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ! Και η ψυχή των νέων εκείνων τότε, όπως ένα λουλούδι, διέχυσε το άρωμα της πριν την πατήσουν! Όσοι το έζησαν το έζησαν!

 Με συγκίνησε ο φίλος μου Ολύμπιος Δαφέρμος! Που κράτησε την ψυχή του, και την ψυχή των γεγονότων! Την ομορφιά της ουσίας μας ως άνθρωποι: το όνειρο! Το θαύμα που δεν έχει συνταγή παρά μόνο ανιδιοτέλεια και την "νεότητα του λογισμού!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: