ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Μαΐ 2013

Η Σεληνιακή και η Ηλιακή σκέψη

Η παρελθοντική σκέψη πρέπει να εξαλειφθεί. Είναι η σκέψη που διαρκώς συγκρίνει το παρόν με γεγονότα και εμπειρίες του παρελθόντος. Συνήθως συμβαίνει αυτόματα και σε κάνει να μη λειτουργείς αυθεντικά, αλλά σε σχέση με νοητικο-συναισθηματικούς προγραμματισμούς του παρελθόντος. Όταν λέμε ότι ο πνευματικός άνθρωπος δρα αληθινά, σημαίνει ότι σκέφτεται και δρα αυθεντικά, χωρίς η συμπεριφορά του να βασίζεται σε παλαιούς προγραμματισμούς και τραύματα. Δεν λέει, ας πούμε: "Θα φερθώ σ' αυτόν έτσι γιατί κάποτε με είχε θίξει", ούτε "Δεν θα δώσω την αγάπη μου σ' αυτόν, γιατί παλιότερα, σε ανάλογη περίσταση, είχα πληγωθεί".

Φυσικά αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε ασυνείδητο επίπεδο. Αυτή η συμπεριφορά είναι περισσότερο αντίδραση παρά δράση. Η πραγματική δράση είναι αυθεντική και πηγαία, ενώ η αντίδραση λειτουργείται από φόβο. Η αντιδραστική συμπεριφορά που βασίζεται σε νοητικούς προγραμματισμούς είναι Σεληνιακή, ενώ η αληθινή, η γνήσια συμπεριφορά είναι Ηλιακή-Χριστική. Το ένα φως αντανακλά, το άλλο εκπέμπει.

Ως πνευματικοί άνθρωποι καλούμαστε να γίνουμε Ηλιακοί, Χριστικοί, αληθινοί. Σε κάποια φάση της εξέλιξης η Σελήνη είτε θα διαλυθεί είτε θα φύγει από την τροχιά της γης. Αυτό θα συμβεί όταν οι άνθρωποι στην Γη αποκτήσουν Ηλιακή συνειδητότητα με ανάλογα σώματα.

Η Ηλιακή, αυθεντική δράση, είναι δράση προς το μέλλον. Διαγράφουμε το μέλλον με τον νου μας -όχι με την διάνοια, με διανοητικές επινοήσεις ή επιθυμίες και προσμονές-, στοχεύοντας με τον διαλογισμό μας στο μέλλον. Τότε το μέλλον είναι ο Φωτεινός, καθάριος, Χριστικός Εαυτός μας.
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: