ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

6 Φεβ 2015

Για µένα υπάρχει η Ελλάδα η δική µου!

Δεν είναι η Ελλάδα η τρέχουσα. Και το έργο µου έρχεται σαν βράχος στο κύµα που τη χτυπά. Αντιστέκεται. Και η αντίσταση είναι ουσιαστική. Βγαίνει έµµεσα µε κάτι που διαρκεί -αυτό είναι και το ουσιώδες του δηµιουργού.
Διότι η Ελλάδα µπορεί να είναι και εκατό χρόνια σε πτώση κι εγώ γράφω ένα ποίηµα που έχει αντίκρισµα στην Ελλάδα την παντοτινή!
Οδυσσέας Ελύτης
*
Η ηθική διάσταση της γερμανικής στάσης απέναντι στην Ελλάδα!
Όπως το νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό, έτσι και το ότι η Γερμανία -λόγω της οικονομικής της ευρωστίας και κάτω από τις παρούσες περιστάσεις- μπορεί να ασκεί αυταρχική και αλαζονική εξουσία στις αδύναμες οικονομικά χώρες της Ευρώπης, αυτό δεν σημαίνει και πως την νομιμοποιεί ηθικά να το κάνει!

Και ιδίως απέναντι στην Ελλάδα! Η οποία πλήρωσε δυσανάλογα προς τον πληθυσμό της και τις εν γένει δυνάμεις της την ναζιστική θηριωδία! Και δεν μιλώ μόνο για την οικονομική καταστροφή και λεηλασία της χώρας -είναι γνωστά και ανοικτά τα θέματα των αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου, της υφαρπαγής αρχαιοτήτων κ.λπ.

Μιλώ κυρίως για τον εξευτελισμό του άδικου που βίωσαν οι Έλληνες, τους χιλιάδες νεκρούς, για τα εγκλήματα των ομαδικών εκτελέσεων, για τον πόνο, για την καμένη γη που, κυριολεκτικά και μεταφορικά, οι Γερμανοί άφησαν πίσω τους!

Η κυρία Μέρκελ που κουνάει το δάκτυλο περιφρονητικά στους τεμπέληδες και αξιοθρήνητους Έλληνες τους οποίους πρέπει να τιμωρήσει και να πιέσει και άλλο, ας θυμηθεί τι έλεγε ο Χίτλερ πριν εισβάλλει στην Ελλάδα! Μας το θύμισε ο φιλέλληνας γερμανός καθηγητής νεώτερης ιστορίας Χάγκεν Φλάισερ. Έλεγε  ακριβώς τα ίδια! Και με τις ίδιες λέξεις!

Καιρός να θυμηθεί η Γερμανία την τόσο γενναιόδωρη στάση της μεταπολεμικής Δύσης η οποία της χάρισε τα χρέη της προκειμένου ο γερμανικός λαός να ορθοποδήσει! Την νομιμοποιεί αυτό ηθικά να μετατρέπεται  μέσα σε λίγα μόνο χρόνια από ηττημένη σε τιμητή και δυνάστη ξεχνώντας τα εγκλήματά της εις βάρος της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας; 
*
Ενωμένη Ευρώπη και Ελλάδα δεν είναι οι δείκτες του Χρηματιστηρίου και οι αριθμοί, αλλά λαοί και άνθρωποι
Ως γνωστόν η Ευρώπη οφείλει την ελευθερία της από τον Χίτλερ στην Ελλάδα και την Ρωσία -η οποία ειρήσθω εν παρόδω βρίσκεται εξίσου στο στόχαστρο! Αυτή η Ευρώπη, πρωτοστατούσης της Γερμανίας οδήγησε στις μέρες μας εκατοντάδες Έλληνες στην αυτοκτονία και άλλους τόσους στην αναζήτηση τροφής στα σκουπίδια!

Να μη μιλήσουμε για τις  ουρές των συσσιτίων! Ντροπή! Την στιγμή που χώρες της Ευρώπης με μεγαλύτερο χρέος από της Ελλάδας απολαμβάνουν ασυλίας!

Με χρηματοπιστωτικούς αριθμούς φτιαγμένους με τα γνωστά ψυχολογικά παιγνίδια των χρηματιστηρίων βρεθήκαμε να χρωστάμε ένα παράλογο νούμερο και να το εξοφλούμε ως άπατο δάνειο που, φευ, εξυπηρετεί τις τράπεζες και τους τόκους των δανειστών και καθόλου την ανάπτυξη της Ελλάδας και την έξοδο της από την κρίση!

Το ερώτημα είναι ποιοι πλούτισαν εις βάρος μας και ποιοι μας εξώθησαν στην πτώχευση! Θα τολμήσει η παρούσα ελπιδοφόρα κυβέρνηση τον λογιστικό έλεγχο του χρέους;

Είναι ανατριχιαστικό από την Ευρώπη των ανθρωπιστικών αξιών και του πολιτισμού να αγνοείται η δυστυχία, ο πόνος, η ανέχεια στην οποία έχουν οδηγήσει έναν περήφανο λαό όπως τον ελληνικό!

Καθώς εξωθούν την χώρα σε μία αδιέξοδη, καταστροφική πορεία για την οποία διαπρεπείς οικονομολόγοι  πό καιρό είχαν κρούσει τον κώδωνα!

Είναι απαράδεκτο εν ονόματι των αριθμών να εξαθλιώνεται  ένας λαός, εκατομμύρια άνθρωποι! Να ισοπεδώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια!

Να προσπερνά η Ευρώπη το ηθικό της χρέος απέναντι στην πνευματική συνεισφορά της Ελλάδας στον πολιτισμό, το γεγονός ότι της οφείλει την ίδια την υπόσταση της! Να ξεχνά τους ηρωικούς αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία! 

Ας μην ξεχνάμε πως μέσα σε έναν αιώνα η Ελλάδα συμμετείχε σε δυο παγκόσμιους πολέμους με το μέρος των νικητών, έζησε την Μικρασιατική καταστροφή, έναν εμφύλιο, δυο δικτατορίες, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο!

Να μην αναφερθώ στην διακυβέρνησή της έκτοτε από εγκεκριμένα πολιτικά τζάκια τα οποία κατά κόρον εξυπηρέ-τησαν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων!

Αλλά και το γεγονός του ότι τα τελευταία χρόνια υφίσταται αβοήθητη την εισροή χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι ζητούν διέξοδο στην ευμάρεια της Ευρώπης! Μόνο που η Ελλάδα δεν δύναται να τους συνδράμει!

Το ΝΑΤΟ εξάλλου όχι μόνον δεν προστάτευσε την Κύπρο από τον Αττίλα, αλλά μέχρι σήμερα ουδεμία εγγύηση παρέχει για τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία που είναι, υποτίθεται, και σύνορα της Ευρώπης!

Αντιθέτως η Ελλάδα εξαναγκάζεται σε στρατιωτικό εξοπλισμό για την άμυνα της ο οποίος εγγίζει τα όρια του παραλόγου ως προς τις οικονομικές της δυνατότητες! Ακόμα και εν μέσω της παρούσας κρίσης οι πολιτισμένοι εταίροι μας μάς πουλούσαν εκβιαστικά τις πραμάτειες τους! Να μην μιλήσω για τις δωροδοκίες πολιτικών και άλλων για τα συμφέροντα της Siemens, την εξαγορά του ΟΤΕ κ.λπ.

Ο εκμαυλιστής δεν είναι ηθικά λιγότερο υπόλογος από τον εκμαυλιζόμενο -αν δεν είναι και περισσότερο! Και έρχεται η Γερμανία της κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε να μιλήσουν για δεοντολογία στους Έλληνες!   

Ας καμαρώσουν λοιπόν την Ενωμένη Ευρώπη των χρηματιστηρίων και των μεγάλων συμφερόντων! Μια Ευρώπη χωρίς όραμα χωρίς ιδανικά χωρίς δικαιοσύνη χωρίς αλληλεγγύη!

Την ηθική και πνευματική ένδεια της Ευρώπης σήμερα δείχνει ο τρόπος που αυτή αντιμετωπίζει τον Νότο! Τους PIGS (γουρούνια) όπως ειρωνικά αποκαλεί την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία  -Portugal, Ιtaly, Greece Spain!
*
Ο ελληνικός πολιτισμός όπως τον προσέλαβε -και σφετερίστηκε- η Δύση είναι μακράν του πνευματικού ήθους της ελληνικής Γραμμής
Με έναν ακατανόητο τρόπο την πολιτιστική τους ανωτερότητα οι Ευρωπαίοι την στηρίζουν στον σφετερισμό του ελληνικού πολιτισμού του οποίου θεωρούν εαυτούς ως κληρονόμους! 

Ο τρόπος που αντιλήφθηκαν εντούτοις τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, είναι εξαιρετικά ακαδημαϊκός, ρηχός! Το βλέπουμε πλειστάκις στην αναγεννησιακή τέχνη: φλύαρη, αβαθής, κάποτε κιτς!
Μακράν της πνοής, της πνευματικής ευωδίας που η ελληνική θρησκεία, η Ορθοδοξία, η όντως κληρονόμος, κρατά ζωντανή!

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που τόσο πολύ την αποστρέφονται, όπως και το Βυζάντιο: γιατί μαρτυρεί την αδιάκοπη ροή, την συνέχεια του ελληνικού πνεύματος! Η οποία ηθελημένα τους διαφεύγει αλλά και εγγενώς αδυνατούν να γίνουν κοινωνοί!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: