ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

7 Σεπ 2015

Ο Θεός δημιούργησε την ζωή σου! Σε άφησε ελεύθερο να διαλέξεις εσύ τα χρώματα! Κάν’ την όμορφη!

«Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως, όχι με τη δύναμη. Και ότι χρειάζεται χάδι εκεί που βάζουν μαχαίρι».
Οδ. Ελύτης
*
Η συγχώρεση ζωγραφίζει μια εικόνα ενός κόσμου όπου κάθε βάσανο έχει τελειώσει!
Κάθε απώλεια καθίσταται αδύνατη και ο θυμός δεν έχει κανένα νόημα! Η επίθεση τελειώνει, και η τρέλα φτάνει στο τέλος της! Ποιο βάσανο τώρα είναι δυνατόν να διανοηθείς; Ποια απώλεια είναι δυνατόν να βρει κάποιο στήριγμα; Ο κόσμος γίνεται ένας τόπος χαράς, αφθονίας, φιλευσπλαχνίας και ατέλειωτης προσφοράς! Τώρα μοιάζει τόσο με τον Ουρανό που πολύ γρήγορα μεταμορφώνεται στο φως το οποίο αντανακλά! Κι έτσι το ταξίδι που άρχισε ο Υιός του Θεού έχει καταλήξει στο φως από το οποίο προήλθε!

Πατέρα, θέλουμε να επιστρέψουμε το νου μας σε Σένα! Τον έχουμε προδώσει, κρατώντας τον στην μέγγενη της πικρίας, και τον τρομοκρατήσαμε με σκέψεις βίας και θανάτου! Τώρα ας αναπαυτούμε πάλι μέσα σε Σένα, έτσι όπως μας δημιούργησες!
Μαθήματα θαυμάτων
* 
Παντού τριγύρω υπάρχει ένας ωκεανός! Είσαι κι εσύ απλώς ένα κύμα! Το εγώ σου είναι απλώς ένα κύμα!
Osho
Στο επίπεδο συνείδησης του Αναχάτα, ο άνθρωπος παρακινείται από συμπόνια, ενσυναίσθηση και αφοσίωση σε στόχους που υπερβαίνουν την αυτοεπιβεβαίωση!
*
Είναι δυνατόν; Πόση αγάπη ακόμα θέλει ο άνθρωπος για να διώξει από τον νου του την αντίλογη δύναμη;
Όπου και αν στραφεί, ο Θεός του λέει "σ' αγαπώ''! Τι τραγικό! Δεν βλέπουμε την αγάπη του Θεού! Και ζούμε τον πόνο που παράγει μια λογική έξω από την απολυτότητα της αγάπης! 

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: