ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

14 Ιουν 2016

Η μείωση της έμφασης σ’ αυτό που είσαι στο επίπεδο της μορφής, είναι άλλος ένας τρόπος για να παράγεις συνειδητότητα! Θα ανακαλύψεις την τεράστια δύναμη που ρέει μέσα από σένα στον κόσμο όταν πάψεις να δίνεις έμφαση στην μορφική του ταυτότητα!

Συνειδητότητα και έμφαση στη μορφική ταυτότητα
Να μερικοί τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν ασυνείδητα να δώσουν έμφαση στη μορφική τους ταυτότητα. Αν είσαι σε αρκετή εγρήγορση, μπορεί να καταφέρεις να διακρίνεις μερικά από τα ασυνείδητα πρότυπα μέσα σου:
Το να απαιτείς αναγνώριση για κάτι που έκανες και να θυμώνεις ή να στεναχωριέσαι όταν δεν την λαμβάνεις!

Το να προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή μιλώντας για τα προβλήματά σου, για το ιστορικό των ασθενειών σου ή κάνοντας σκηνές!

Το να δίνεις την γνώμη σου όταν δεν την έχει ζητήσει κανένας και δεν προσφέρει τίποτα στην κατάσταση!

Το να σε απασχολεί περισσότερο το πώς σε βλέπει ο άλλος άνθρωπος από ό,τι ο ίδιος ο άνθρωπος, δηλαδή το να χρησιμοποιείς τους άλλους ανθρώπους για εγωική αντανάκλαση ή ως ενισχυτές του εγώ!

Το να προσπαθείς να κάνεις εντύπωση στους άλλους μέσω αποκτημάτων, γνώσεων, ομορφιάς, κοινωνικής θέσης, σωματικής δύναμης κ.λπ.!

Το να προκαλείς προσωρινή διόγκωση του εγώ μέσω μιας οργισμένης αντίδρασης ενάντια σε κάποιο πράγμα ή άνθρωπο!

Το να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, να αισθάνεσαι θιγμένος!

Το να βγάζεις τον εαυτό σου σωστό και τους άλλους λάθος μέσω άσκοπης νοητικής ή λεκτικής γκρίνιας!

Το να θέλεις να ξεχωρίζεις ή να φαίνεσαι σημαντικός!

Από την στιγμή που θα διακρίνεις ένα τέτοιο πρότυπο μέσα σου, σου προτείνω να κάνεις ένα πείραμα: βρες πώς αισθάνεσαι και τι συμβαίνει αν εγκαταλείψεις αυτό το πρότυπο! Απλώς παράτα το και δες τι θα συμβεί!
Eckhart Tolle

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: