ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

14 Ιουν 2016

Αν κάποιος σου δώσει ένα αναμμένο κάρβουνο και εσύ δεν το πιάσεις, σε ποιανού το χέρι μένει;

Αυτό που λέει ή κάνει ο άλλος, όσο άσχημο κι αν είναι, δεν μπορεί στην πραγματικότητα να μας ενοχλήσει ή να μας εξοργίσει αν δεν το επιτρέψουμε εμείς! Ο μόνος τρόπος να μας ενοχλήσει είναι μέσω της σκέψης μας! 
Όταν θυμώσουμε, ακολουθούμε τρία στάδια:
Πρώτα σκεφτόμαστε αυτά που είπε ο άλλος. Μετά σκεφτόμαστε ότι αξίζει να θυμώσουμε και αναπτύσσουμε μέσα μας το συναίσθημα της οργής! Στην συνέχεια αποφασίζουμε να ενεργήσουμε! Ίσως να μιλήσουμε ή να φερθούμε με τρόπο ανάλογο με τον δικό του! Βλέπουμε ότι η σκέψη, το συναίσθημα, η αντίδραση και η δράση, συμβαίνουν όλα στον νου μας!
 *
Δεν υπάρχει λόγος να παίρνουμε προσωπικά κάτι που λέγεται για μας!
Όχι γιατί δεν εκτιμούμε ή δεν εμπιστευόμαστε αυτούς που το είπαν, αλλά γιατί ξέρουμε ότι βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικό πρίσμα, το δικό τους πρίσμα. Και το δικό τους πρίσμα είναι κάτι προσωπικό, είναι μοναχά η δική τους αλήθεια!
 *
Όταν ωριμάσει κανείς συναισθηματικά δεν αντιδρά αρνητικά στην κριτική ή το μίσος των άλλων!
Κάτι τέτοιο σημαίνει να κατέβει στο επίπεδο των χαμηλών νοητικών δονήσεων και να γίνει ένα με την αρνητική ατμόσφαιρα του άλλου!
 *
Ταυτιστείτε με τους στόχους που έχετε βάλει στην ζωή σας και μην επιτρέπετε σε οποιονδήποτε ή σε οτιδήποτε να σας μετακινήσει από την εσωτερική κατάσταση της γαλήνης, της ηρεμίας και της υγείας!
Ο σοφός δεν είναι τυφλός, μπορεί να δει το κακό, αλλά δεν το προσλαμβάνει, θεωρεί ότι αυτό που έχει σημασία στην ζωή και στα όντα είναι το καλό που βρίσκεται μέσα σε αυτά! Έτσι, γνωρίζει ότι το κακό υπάρχει, αλλά δεν είναι τόσο απασχολημένος με αυτό! Αντιθέτως επικεντρώνεται στο καλό, και με την στάση του αυτή προσελκύει τις δυνάμεις του καλού και τις γαλουχεί στους άλλους και στον κόσμο!

Ό,τι μου συμβαίνει δεν συμβαίνει σε μένα!
Κανένα «εγώ» δεν είναι εκεί για να το αποδεχτεί, απλά συμβαίνει!

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: