ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

14 Ιουν 2016

Ελληνική, η γλώσσα της Ελευθερίας, ο Ένδοξος θησαυρός της Ελλάδος, η Δόξα της Ελλάδος!

Ανήκει σε όλους μας και έχει διαμορφώσει την επιστημονική και λογοτεχνική κληρονομιά του Δυτικού Κόσμου! Η ιστορία της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί την ιστορία της φιλοσοφικής και πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρώπου της Δύσης!

Από όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα, η Ελληνική γλώσσα είναι το καταπληκτικότερο! Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας, της ζωής και των σχέσεων στις οποίες οι Έλληνες εξέφρασαν τηn σκέψη τους και τα αισθήματά τους, είναι ουσιαστικά αντιπροσωπευτικά στοιχεία για έναν υψηλό πολιτισμό!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη γλώσσα από την Ελληνική! Έχει διατηρήσει την ομορφιά της μέσα στους αιώνες, όχι μόνο με την μορφή και τους ήχους της, αλλά και με τις ηθικές ιδέες που εκφράζει! Οι Έλληνες μας έδωσαν το χρυσό μέτρο και την χρυσή τους γλώσσα! Η Ελληνική γλώσσα πρέπει να διαιωνιστεί ως πολύτιμος και ωραίος θησαυρός!

Πρέπει να ξεκινήσουμε μία νέα σταυροφορία για την υπεράσπιση της Ελληνικής γλώσσας και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης του παρελθόντος! Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα γερό κτίσμα όσο ο Παρθενώνας! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να λαμπρύνουμε τον θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας και να τον κάνουμε κτήμα προσιτό σε όλον τον κόσμο!
Marriane McDonald, πρωτεργάτις του TLG
*


Δεν υπάρχουν σχόλια: