ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Δεκ 2016

Μην έχεις την εντύπωση πως το μυαλό σου σε ελέγχει! Εσύ ελέγχεις το μυαλό σου!

Εσύ χρησιμοποιείς το μυαλό σου! Γι’ αυτό και μπορείς να ανασκευάσεις όλες τις παλιές σου σκέψεις!
'Όταν σε στιγμές αδυναμίας κάποιες παλιές σου σκέψεις προσπαθούν να επιστρέψουν και λένε "Είναι τόσο δύσκολο να αλλάξεις!" πάρε τον έλεγχο στα χέρια σου και πες στον εαυτό σου: "Επιθυμώ τώρα να πιστέψω πως είναι όλο και πιο εύκολο για μένα να κάνω αλλαγές!"
Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις την συζήτηση αυτήν με το μυαλό σου πολλές φορές μέχρι να συνειδητοποιήσεις πως εσύ έχεις τον έλεγχο και πως αυτά που λες τώρα ισχύουν!

Μόνο την παρούσα σκέψη σου μπορείς να ελέγξεις! Οι παλιές σου σκέψεις έχουν πια φύγει! Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε πια γι’ αυτές εκτός από το να μελετήσεις τις εμπειρίες που προκάλεσαν! Οι μελλοντικές σου σκέψεις δεν έχουν ακόμα σχηματιστεί και δεν γνωρίζεις ποιες μπορεί να είναι! Την παρούσα σκέψη σου όμως, αυτήν που κάνεις τούτη εδώ την στιγμή, αυτήν μπορείς να την ελέγξεις απόλυτα!

Είναι φυσικό να επαναστατήσει ο νους στην αρχή, γιατί δεν θέλει καινούρια εκπαίδευση! Αν όμως εσύ έχεις τον έλεγχο κι αν επιμείνεις σταθερά στην απόφασή σου, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ο νέος τρόπος σκέψης θα καθιερωθεί! Κι εσύ τότε θα νιώθεις καλύτερα, αφού δεν θα είσαι το αβοήθητο θύμα των ίδιων σου των σκέψεων, αλλά αντίθετα ο κύριός τους!

Πόσες φορές δεν έχουμε παραπονεθεί για κάτι που δε θέλουμε; Μήπως αυτό μας οδήγησε στ’ αλήθεια σε εκείνο που επιθυμούσαμε; Η μάχη με το αρνητικό είναι σπατάλη χρόνου αν στ’ αλήθεια θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στην ζωή μας! Όσο περισσότερο συγκεντρωνόμαστε σε αυτό που δεν θέλουμε, τόσο περισσότερο το αυξάνουμε. Ό,τι αντιπαθούσαμε πάντα στον εαυτό μας και στην ζωή μας μένει πάντα μέσα μας!
Αυτό στο οποίο συγκεντρώνουμε την προσοχή μας αυξάνεται και γίνεται μόνιμο στην ζωή μας! Ας απομακρυνθούμε από το αρνητικό και ας συγκεντρώσουμε την προσοχή μας σ’ αυτό που πραγματικά θέλουμε να γίνουμε ή να αποκτήσουμε!

Ο δρόμος της αγάπης για τον εαυτό μας
Ο τρόπος για να βρεθούν λύσεις είναι η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ! Αυτό είναι το "μαγικό ραβδί" με το οποίο λύνονται όλα τα προβλήματα. Ας θυμηθούμε πόσο καλά πήγαινε η ζωή μας τις φορές που νιώθαμε καλά με τον εαυτό μας. Αλλά και όταν ήμασταν ερωτευμένοι φαινόταν να μην είχαμε κανένα πρόβλημα! Η αγάπη για τον εαυτό μας, θα μας γεμίσει με τόσο καλά συναισθήματα και τύχη, που θα νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στον έβδομο ουρανό! ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ!
Είναι αδύνατο να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας αν πρώτα δεν μάθουμε να τον αποδεχόμαστε και να τον επιδοκιμάζουμε όπως ακριβώς είναι! Αυτό σημαίνει πως ποτέ δεν θα ασκήσουμε εναντίον του κανενός είδους κριτική!

Εκπαιδεύοντας το μυαλό
Η αυτοκριτική δεν είναι παρά σκέψεις που ακολουθούν την παλιά τους τακτική! Καταλαβαίνεις πώς έχει εκπαιδευτεί το μυαλό μας ώστε να μας επικρίνει και να αντιστέκεται στην κάθε αλλαγή; Ας αγνοήσουμε όμως αυτές τις σκέψεις και ας συνεχίσουμε τη σημαντική δουλειά που ξεκινήσαμε!

Κοίταξε μέσα στον καθρέφτη και πες: "Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου ακριβώς όπως είναι". Η αποδοχή και η επιδοκιμασία του εαυτού είναι το βασικό ζήτημα, είναι το κλειδί για τις θετικές αλλαγές!

Η πεποίθησή μου για τις ελλείψεις και τα όριά μου ήταν ισχυρότερη από καθετί που θα μπορούσε να μου πει κάποιος για το αντίθετο! Δεν είχα την επίγνωση να παραδεχτώ πως κάθε καλό ξεκινάει από την στιγμή που θα αποδειχτείς αυτό που είναι μέσα σου και θα το αγαπήσεις! Η καλή υγεία συμβαδίζει με την αγάπη για τον εαυτό μας! Το ίδιο και η ευημερία, η αγάπη και η δημιουργική έκφραση!

Όταν έμαθα να αγαπώ και να αποδέχομαι τα πάντα στον εαυτό μου, ακόμα και εκείνες τις ιδιότητες που δεν ήταν "αρκετά καλές" τότε ήταν που άρχισα πραγματικά να κάνω μεγάλες προόδους!
Louise Hay 

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: