ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

18 Ιαν 2017

Κάποια στιγμή θα τα βαρεθείς όλα! Και τότε θα ξυπνήσεις! Ξύπνα!

Όταν ο νους του ανθρώπου δεν βγάζει φως προς τα έξω αλλά κάνει συστροφή του σκοταδιού προς τα μέσα, φουλάρει και σκάει! Τρελαίνεται! Παρανοεί! Φαντασιώνεται! Βραχυκυκλώνει και στρέφεται στους εθισμούς (ποτό, ναρκωτικά, πολύ σεξ κ.λπ.) Δεν γίνεται φως ώστε να φεύγει προς τα έξω! Γίνεται ένα αυτοσκεπτόμενο σύστημα, ένα άστρο που καταρρέει προς τα μέσα! Γίνεται μαύρη τρύπα του εαυτού του! Τον ρουφάει! Μες στην ανοησία, την κατάκριση, την προσβλητικότητα, την μιζέρια! Δημιουργεί ένα μαύρο άστρο που σκάει προς τα μέσα! Και οι βαρυτικές δυνάμεις του ίδιου του νου αντί να γίνουν φως υπερβάλλον προς τα έξω που να φωτίζει την γη και τον κόσμο, γίνονται μαύρη τρύπα προς τα μέσα και ρουφάνε ολόκληρη την προσωπικότητα!

Ο νους έχει αυτήν την μαγεία: όπως μπορεί να γίνει ήλιος και να στηρίξει πλανήτες και να γεννήσει φώτα παντού, μπορεί να πάθει κατάρρευση ο νους προς τα μέσα, να πάθει πυρηνική κατάρρευση προς τα μέσα και να απορροφήσει όλον τον άνθρωπο! Και να τον κάνει κακό, τρισάθλιο, μίζερο, εγωιστή! Ο εγωισμός τι είναι; Τα πρώτα συμπτώματα της συρρίκνωσης! Ο εγωισμός, η υπερβολική αίσθηση «αυταξίας», η προσκόλληση στον υλικό κόσμο! Είναι η εσωτερική κατάρρευση ενός άστρου!

Ο νους είναι ένα άστρο, ένας ήλιος! Πώς δημιουργείται η μαύρη τρύπα; Όταν ένα άστρο λόγω υπερβολικής βαρύτητας καταρρέει προς τα μέσα! Τότε δημιουργείται μαύρη τρύπα στο σύμπαν! Απορροφά τα πάντα, και γύρω της και μέσα της και άλλους πλανήτες κ.λπ. Τίποτα δεν μένει όρθιο από την εσωτερική κατάρρευση ενός άστρου! Ο νους του ανθρώπου είναι το ίδιο! Ο άνθρωπος είναι άστρο, ασχέτως αν δεν το αντιλαμβάνεται! Είναι άστρο! Δεν είναι πλανήτης, είναι ήλιος!
*
Σε ανάβει ο Θεός και σβήνεις μόνος σου!
Να σου πω ποιο είναι το πιο δύσκολο; Να πλησιάσεις τις μαύρες τρύπες και να αντιστρέψεις την διαδικασία τους! Αυτό είναι η ανάσταση! Πλησιάζεις την μαύρη τρύπα και όχι μόνον δεν σε ρουφάει, αλλά αντιστρέφεις την διαδικασία της εσωτερικής κατάρρευσης! Την «εσωκατάρρευση!» «Βαρυτική εσωκατάρρευση» λέγεται! Και σταματάς αυτήν την δύναμη! Και δίνεις, από την άλλη, την δύναμη στο άστρο να ανασυνταχθεί! Να αναδυθεί προς τα πάνω και να σταθεροποιηθεί! Και να μεταβληθεί στην συνέχεια σε ήλιο! Να ανάψει πάλι! Αυτό μόνο ο Χριστός μπορεί να το κάνει! Αυτό είναι το έργο μας με τους ανθρώπους! Δεν είναι εύκολο! Φαίνονται σαν αδύναμα ανθρώπινα πλασματάκια αλλά πρόκειται για άστρα! Μαύρες τρύπες που καταρρέουν εσωτερικά! Και βέβαια πριν την κατάρρευση λάμπεις πάρα πολύ. Νομίζεις ότι «φωτίστηκες!» Βρίσκεσαι σε πλήρη λάμψη!
***
Όλος ο εαυτός σου να έχει γίνει μόνο φως αληθινό!
Ποτέ η ψυχή δεν θα αντικρίσει το ωραίο αν δεν γίνει πρώτα ωραία η ίδια! Γίνε λοιπόν πρώτα όλος θεϊκός και όλος ωραίος, αν θέλεις να φτάσεις στην θέαση του Θεού και του ωραίου!
Πλωτίνος

Πόσοι άνθρωποι λαχταρούν ένα ποτήρι νερό! Ψάχνεις όμως κάτι πιο πολύπλοκο!
Με ένα ποτήρι νερό μπορείς να χαρείς! Να κάνεις εσύ την ζωή σου συναρπαστική! Ξέρεις πότε θα το καταφέρεις; Όταν πάψεις να αναζητάς το συναρπαστικό! Τότε συναρπαστικό μπορεί να είναι το πιο απλό πράγμα όταν μπορείς να ζήσεις αυτό που αγαπάς! Όταν αγαπάς τα πάντα είναι όλα συναρπαστικά! Άμα αγαπήσεις κάποιον, είναι συναρπαστικός!
*
Άπαξ δια παντός να πάρεις μιαν απόφαση: «Θέλω να είμαι ο άγγελος της ζωής μου!» Ο πιο όμορφος, ο πιο χαρούμενος, ο πιο λαμπερός!
Κανείς δεν αξίζει κάτι που ενώ το ζητάει δεν πάει να το πάρει!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: