ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

16 Ιαν 2017

Καλός άνθρωπος γεννιέσαι δεν γίνεσαι!

Είναι αυτή η κατάσταση που εσύ δίνεις και δεν παίρνεις!
Όλοι έχουμε συναντήσει τέτοιους ανθρώπους στην ζωή μας. Άτομα καλοπροαίρετα, φιλικά, συμπαθητικά. Ανθρώπους που δίνουν και τους ευχαριστεί μόνο αυτό. Δεν εθελοτυφλούν, δεν πιστεύουν ότι δίνουν όσα παίρνουν, γιατί στην τελική αυτό τους αφήνει αδιάφορους. Δεν δίνουν μόνο όταν έχουν συμφέρον, δεν σκέφτονται καν τις συνθήκες τόπου, χρόνου και κυρίως ατόμου, όταν είναι να προσφέρουν. Για αυτούς ο καλός λόγος, η χαρά που θα μοιράσουν και η αγάπη που απλόχερα δωρίζουν έρχεται αυθόρμητα. Δεν θέλει σκέψη η καλοσύνη! Είναι άτομα, που  χαίρεσαι να συναντάς, να κάνεις παρέα μαζί τους, να τα έχεις στην ζωή σου! Αν χαιρόσουνα πραγματικά που στην ζωή σου είχες την τιμή να γνωρίσεις ένα τέτοιο άτομο, θα έδινες λίγη προσοχή στα σημάδια! Οι άνθρωποι, γενικά προσφέρουν στους άλλους αυτά που επιθυμούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους! Αυτό είναι και το πολυπόθητο σημάδι! Ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου και τόσο καιρό ποδοπατάς, επειδή τον θεωρείς δεδομένο, θέλει απλά την προσοχή σου! Δεν έχει ανάγκη από λεκτική αναγνώριση των όσων κάνει για σένα, αλλά από πρακτική! Είναι άνθρωπος ευαίσθητος, που έχει καταλάβει το απόλυτο νόημα της ζωής, την ανιδιοτελή προσφορά!
Απλά και αυτοί άνθρωποι είναι όχι καλοφτιαγμένα ρομπότ! Κάποιες στιγμές ξυπνάει μέσα τους η λογική, η κοινή λογική. Βλέπουν πράγματα που βγάζουν μάτι, ότι πιάστηκαν κορόιδο. Είναι κάποιες στιγμές, που τους παίρνει από κάτω, που ξυπνάνε λες και βγήκαν από λήθαργο και αντικρίζουν την ωμή και σκληρή πραγματικότητα. Συνειδητοποιούν ότι αυτό για το οποίο τόσο καιρό πάσχιζαν δεν αξίζει, δεν αγγίζει καμία προσδοκία τους. Και νιώθουν το απόλυτο κενό, την απογοήτευση, που χειρότερο συναίσθημα δεν υπάρχει! Η λύπη, η στεναχώρια, ο θυμός είναι εφήμερα, ο χρόνος τα γιατρεύει. Η απογοήτευση όμως, σε πληγώνει βαθιά, σου δημιουργεί τραύμα, ανεπανόρθωτο. Σου διαλύει το μέσα σου σαν παλάτι στην άμμο. Αυτό κατεδαφίζεται και εσύ νιώθεις άδειος.
Κι όμως, ακόμη και τότε δεν κατηγορούν τους άλλους, θεωρούν ότι υπαίτιοι είναι αυτοί οι ίδιοι. Και ίσως να έχουν δίκιο! Γιατί δίνουν χωρίς να λογαριάζουν σε ποιον, δεν κρίνουν τους ανθρώπους με τα συνήθη κριτήρια. Αν αγαπούν , αγαπούν αληθινά και δίνονται άνευ όρων. Αναγνωρίζουν τα λάθη τους, που τους οδήγησαν σε αδιέξοδα. Δεν κρατούν όμως κακία και αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο τους που τους καθιστά έρμαιο της τύχης τους!
Αυτά τα άτομα συνήθως είναι και τα πιο πληγωμένα. Αγαπήστε τα λίγο παραπάνω! Δίνουν στους άλλους με την ελπίδα ότι έτσι θα γιατρευτεί η δική τους πληγή, θα καλυφθεί η δική τους ανάγκη για αγάπη. Τι ζητάνε; Να τα σηκώσεις, όταν πέφτουν!
Ένα άγγιγμα από το πουθενά, εκεί που δεν το περιμένουν. Ένα τηλεφώνημα σε ανύποπτο χρόνο. Ένα φιλί για καληνύχτα ή ευχαριστώ. Μία βόλτα που θα τους ξεκουράσει και θα τους αλλάξει την ρουτίνα. Απλά πράγματα ζητούν αυτοί οι άνθρωποι. Ενδείξεις μικρές, αλλά θαυματουργές. Ικανές να τους βυθίσουν πάλι στον κόσμο τους, που δεν είναι ονειρικά πλασμένος, ούτε έχει ροζ συννεφάκια. Απλά όταν ο ουρανός γεμίζει με γκρι σύννεφα βρέχονται, γιατί βάζουν κάτω από την ομπρέλα τους αυτούς που αγαπούν! Και λένε ότι λατρεύουν να περπατάνε στη βροχή! Είναι μάταιο να προσπαθήσει να αλλάξει ένας τέτοιος άνθρωπος! Θα πέφτει πάντα σε τοίχο! Θα του συμπεριφέρονται άσχημα, και όμως, στην πρώτη ευκαιρία θα συμπεριφερθεί σωστά! Έτσι γεννιέσαι, δεν γίνεσαι! Δεν θα πω ότι είναι κατάρα, το αντίθετο μάλιστα, είναι χάρισμα, που δυστυχώς δεν έχει αναγνωριστεί και δεν εκτιμάται σχεδόν ποτέ. Και επειδή σε αυτήν την ζωή οι καλοί θα την πατάνε πάντα, και όσο αυτή θα τους πατάει αυτοί θα σέρνονται, μήπως πρέπει απλά να τους δωρίσουμε και άλλη μία ομπρέλα για τις βροχερές μέρες;
από Awakengr
*
Οκτώ συνήθειες που έχουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι
Κάθε άνθρωπος είναι τόσο χαρούμενος όσο του επιτρέπει το μυαλό του! Αβραάμ Λίνκολν
1. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς!
2. Να είστε πάντα φιλικοί και ευγνώμονες!
 3. Να αναζητάτε πάντα τα θετικά σε κάθε κατάσταση!
4. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι ο κόσμος δεν είναι τέλειος!
5. Χαμογελάστε όσο πιο συχνά μπορείτε και διατηρήστε θετική στάση!
7. Ζήστε στο παρόν!
8. Συνεχίστε να μαθαίνετε!
από www.tilestwra.com

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: