ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

28 Νοε 2018

Απλά στέκεσαι όρθιος και συνεχίζεις... Το τραγούδι της ζωής!

Είσαι αληθινός καπετάνιος της ζωής σου όταν παραδίδεις το τιμόνι! Πού; Σε Αυτόν που σε δημιούργησε! "Εγώ και ο Πατήρ εν εσμέν!"

 Μία μόνο λέξη του Χριστού γκρέμισε τον Παλαιό κόσμο: Αγάπη! "Αγάπη πού'ναι η εκκλησιά σου, βαρέθηκα πια τα μετόχια!" λέει ο Σεφέρης... 
*
Πρόσεχε τι βάζεις στην νοόσφαιρα σου! Ας ειναι μόνο η βεβαιότητα της καλής εκδοχής! 
Η πνευματική επαγρύπνιση δεν επιδέχεται παύσεις! Γιατί η ψευδαίσθηση εισβάλει από παντού! 

Η αμαρτία-αστοχία αφήνει πάντοτε μια αίσθηση απομάκρυνσης από τον Θεό! Λόγω του εγωισμού! Που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της χωριστής ύπαρξης! 
*
Ελληνική γλώσσα, ένας πραγματικός πολιτιστικός θησαυρός στην υπηρεσία της καθημερινότητας του καθενός από εμάς!
Ένας πλούτος 90.000.000 λεκτικών τύπων (η λατινική έχει μόλις το 10% αυτών!) που μας συντροφεύει σε ένα ταξίδι χιλιάδων ετών από τα βάθη της ιστορίας!
*
Mε τις λέξεις γίνεσαι συγγραφέας της πραγματικότητας! Γεννάς πραγματικότητες!
Το μείζον είναι πού στρέφεις την προσοχή σου! Δηλαδή την δύναμη σου! Μύρια έπονται... 
*
Ούτε μια μέρα χωρίς το άρωμα από "το λάμπον το μη φαίνον" όπως λέει ο Ελύτης!
Ό,τι γνωρίζεις αν δεν ποτίζεται από την καρδιά σου δεν έχει μεταμορφωτική δύναμη!
*
Το απόλυτο υπερόπλο! Πώς να διαγράφεις από το μυαλό σου ό,τι σου κάνει κακό!
Αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε, αυτό επικρατεί! Μπορείτε να πλοηγήσετε κυριολεκτικά το μυαλό σας και να επιλέξετε το τι θέλετε να γίνει δίνοντας προσοχή προς την κατεύθυνση υλοποίησής του!

Αντί να ασχολείστε με πράγματα που σας κρατάνε στάσιμους, επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορούν να σας κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Αντί να φαντάζεστε σενάρια που πιθανόν ποτέ δεν θα συμβούν, διαλογιστείτε.

Καθαρίστε το μυαλό σας. Φέρτε το μυαλό σας στο τώρα και χρησιμοποιήστε την ψυχική σας ενέργειά προς το μονοπάτι που σας ωφελεί. 
Είναι πραγματικά ένα παιχνίδι στρατηγικής. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε έξυπνα το μυαλό σας, να είστε έξυπνοι. Αντισταθείτε στον πειρασμό να ασχολείστε με πράγματα που δεν σας ωφελούν, αυτό είναι που θα σας κάνει πιο έξυπνους! 

Για να διαγράψετε κάτι, απλά, σταματήστε να σκέφτεστε για αυτό! Ακόμα και όταν κάποιος άλλος σας το υπενθυμίζει, εστιάστε την προσοχή σας κάπου! Αργά ή γρήγορα θα πάρει το δρόμο του και θα μαρκαριστεί για να οδηγηθεί στην ανακύκλωση!
Ι.Αυγουστάτος
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: