ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

17 Απρ 2020

Μεγάλη Παρασκευή: Ο Αθώος μάς νίκησε για πάντα!

Τετέλεσται: ο μέγας παρακείμενος του κόσμου!
Νίκος Καρούζος

Καθώς κοιτάζαμε το ηλιοβασίλεμα με τον Ισίδωρο, ακούσαμε ένα συγκλονιστικό κελάιδισμα... Και ήταν σαν να μας άγγιξε όλη η ιερότητα της ζωής... 'Έτσι απλά και αληθινά να τραγουδάς, Ισίδωρε μου! Σαν πουλί!"
Καλό ξημέρωμα αγαπημένοι μου! Προς Ανάσταση! 

-Παράξενη Μ. Παρασκευή!
-Γιατί; Ο Αθώος μάς διασώζει!

Ιησούς Χριστός: "Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!"
Ακούτε Αρχιερείς Γραμματείς κ Φαρισαίοι;

Μην υποτιμάμε τον πνευματικό μας πολιτισμό... Οι στιγμές είναι Μεγάλες! Και μας καλούν να γίνουμε Μεγάλοι!
Χριστιανισμός χωρίς Χριστό!
Η υποταγή στην κοσμική εξουσία!

Και οι καμπάνες και τα φαναράκια στην πόρτα μας έχουν ιό;;;

Ούτε ίση μεταχείριση της Εκκλησίας με αυτήν των σούπερ μάρκετ και των delivery;;; Ουκ επ' άρτον μόνον ζήσεται ο άνθρωπος! 
*
«Αυτό το αίσχος δεν θα το σβήσει η ιστορία!»
π. Βασίλειος Βολουδάκης
"Οι Αρχιερείς και οι άρχοντες του λαού συνήχθησαν επι το αυτό ίνα τον Ιησούν φραγγελώσουσι, ίνα τον Ιησούν φυλακίσουσι, ίνα τον Ιησούν αποκλείσουν από τους πιστούς Του. Άισχος, και στους Αρχιερείς και στους άρχοντες του λαού, αίσχος".
"Αυτό το αίσχος δεν θα το σβήσει η ιστορία, δεν θα σβηστεί από την ιστορία αυτό το αίσχος, αυτή η αγανάκτηση του λαού του Θεού. Θα έρθει η οργή και η κατάρα του Θεού στα κεφάλια όλων εκείνων που αποφάσισαν να στερήσουν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου από τους πιστούς, αρκετοί από τους οποίους έκαναν έναν αγώνα επί ένα έτος με τα επιτίμιά τους για να κοινωνήσουν στην Ανάσταση"
"Αίσχος! Που κατήντησε η Εκκλησία της Ελλάδος; Αίσχος, ντρέπομαι, απορώ και δεν εξίστατε ο λαός μας έχουν φυλακίσει με απάτη για μία γρίπη. Όλοι το λένε. Τα κανάλια, οι δημοσιογράφοι, οι καναλάρχες αυτά λένε μεταξύ τους και εμάς μας λένε τα ψέματα για να μας κρατάνε φυλακισμένους. Προβλέπουνε και τον Σεπτέμβριο γρίπη και τα Χριστούγεννα κλειστές εκκλησίες. Όχι κύριοι να μας πάτε φυλακή, να μας πάτε εκεί να τελούμε μέσα στο κελί μας την Θεία Λειτουργία και να απολογηθούμε στο Θεό ότι δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Αίσχος! Έστω την εσχάτη ώρα μετανοήσατε Αρχιερείς και άρχοντες, αλλιώς η οργή του Θεού είναι πάνω από τα κεφάλια σας".
*
Ω γλυκύ μου Έαρ, γλυκύτατο μου τέκνον πού έδυ σου το κάλλος!
«Έαρ μικρό έαρ βαθύ έαρ συντετριμμένο…»
Νίκος Καρούζος
*
Could we start again please...
 I've been living to see you
Dying to see you
But it shouldn't be like this...
*
Θάνατος του παλαιού εαυτού και αναγέννηση! Καινούργιος τρόπος επικοινωνίας με το Παν!
Καινούργιος τρόπος να κοιτάξεις ένα λουλούδι, έναν άνθρωπο, το σύμπαν όλο! Αυτό είναι Ανάσταση! Νέκρωση των παλαιών πραγμάτων! Νέκρωση του θανάτου!
Stelios Nikolaides

Η ιερότερη στιγμή του Μπαχ: η Άρια από τα κατά Ματθαίον Πάθη! Συγκλονιστικό τραγούδι στον Αθώο! 

Τα λουλούδια θα σε τραγουδούν και θα σε δοξάζουν έως συντελείας του κόσμου, Αγαπημένε! Εσένα, ό,τι πιο όμορφο πέρασε ποτέ από την Γη… 

Σταυρώθηκες Αγαπημένε για να πάψει να σταυρώνει τον εαυτό του και τον "άλλον" ο άνθρωπος! 

Και οι λαμπάδες μας με το φως της καρδιάς μας θα ανάψουν φέτος! Καλή ανάσταση αγαπημένοι μου! 
           ***
Ήχος το Τελικό Σύνορο!
Σήμερα, Μ. Πέμπτη, στον Ngradio με τα φτερά της φαντασίας της αγάπης και της ομορφιάς θα ταξιδέψουμε μέσα από την μαγεία της μουσικής στις ωραιότερες περιοχές της ψυχής μας!
Stelios Nikolaides 

Για κάποια χαρισματικά πλάσματα που μας χαρίζουν φτερά αξίζει να ζήσει ο κόσμος!
Stelios Nikolaides

Αυτό το Πάσχα σηκώνουμε εμείς τον Σταυρό! Προς την ανάσταση και την απελευθέρωση μας!
Stelios Nikolaides
***
Ο Αλέκος Αλαβάνος ζήτησε να γίνει η περιφορά του Επιταφίου! Εύγε!
«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας. Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό, στις μυσταγωγίες και τα πανηγύρια για τον Διόνυσο, στις τελετές για τον Άδωνι.
Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού; Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση; Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το “Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου…”;
Και να νιώσει ο λαός μας ότι είναι κοινή η μοίρα σε κάθε μπαλκόνι, ότι αν και απομονωμένοι, είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό; Η Πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας!»​ 
***
Πάσχα 2020
Η άνοιξη θα μας μιλά πάντα εκρηκτικά για την Ανάσταση! Δεν μπορεί κανείς να της κλείσει το στόμα!  


Δεν υπάρχουν σχόλια: