ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Ιουλ 2021

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ;

 Αγαπημένοι μου,

Ήρθε τώρα η ώρα να μπούμε πιο βαθιά στην καρδιά της Πλανητικής μας Πραγματικότητας και ταυτόχρονα να την ατενίσουμε πανοραμικά...

 Όλα τα συστήματα ιδεών, πεποιθήσεων, αξιών, όλες οι κουλτούρες, νοοτροπίες και στάσεις ζωής, που σε ατομικό, κοινωνικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο διαμορφώνουν την πραγματικότητα του Πλανήτη μας, όλη η κατακτημένη γνώση και τα επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, εμπεριέχονται σε αυτό που θα ονομάζαμε «Πλανητικό Αρχέτυπο» της Ανθρωπότητας.

 Όλα τα εναλλασσόμενα πρότυπα, πρωτογενή και δευτερογενή, και όλα τα μοντέλα πολιτισμού, που αδιάκοπα διαμορφώνουν την «Ανθρώπινη Συνειδητότητα» σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τη διάρκεια του χρόνου, βρίσκονται μέσα σε αυτό το «Πλανητικό Αρχέτυπο».

 Οι πραγματικότητες του μακρινού ή του πρόσφατου παρελθόντος της Ανθρωπότητας, οι πραγματικότητες, ευοίωνες ή δυσάρεστες, του παρόντος της Ανθρωπότητας και τα σπέρματα των μελλοντικών πραγματικοτήτων της Ανθρωπότητας, όλα βρίσκονται ενσωματωμένα μέσα στο «Πλανητικό Αρχέτυπο».

 Το «Πλανητικό Αρχέτυπο» της Ανθρωπότητας είναι ένα Ζωντανό Πλανητικό Αρχείο, μία Ζωντανή Τράπεζα που περιέχει όλες τις νοοτροπίες και τα αξιακά συστήματα, θεσμοθετημένα ή μη της Ανθρωπότητας.

 Περιέχει όλα τα μέχρι τώρα ιδεολογήματα του ανθρώπινου νου, όλες τις σκέψεις, ιδέες και επινοήσεις του συνόλου των ανθρώπων του Πλανήτη, που έγραψαν τη φανερή και αφανή ιστορία της Ανθρωπότητας.

 Περιέχει τα σύνολα των πεποιθήσεων των ανθρώπων σε κάθε τομέα του ανθρώπινου βίου αλλά και τα αποτελέσματα των πολυεπίπεδων δράσεων του Ανθρώπινου Γένους.

 Περιέχει όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου πολιτισμού με τις διαφορετικές τους εκδηλώσεις, όλα τα ανθρώπινα πνευματικά και υλικά επιτεύγματα, όλη την ιστορία της Ανθρωπότητας, όλους τους θεσμούς, τα ήθη, τα έθιμα, τις κουλτούρες και τις παραδόσεις, όλες τις πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές δομές και τα αδιάσειστα «πιστεύω» της Ανθρωπότητας, έτσι όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί με το πέρασμα των αιώνων πάνω στη Γη και όπως με τη σειρά τους έχουν διαμορφώσει τη ζωή επάνω στον Πλανήτη.

 Ό,τι υπάρχει ενεργό επάνω στον Πλανήτη βρίσκεται ζωντανό μέσα στο Πλανητικό Αρχέτυπο και ό,τι είναι πια μακρινό παρελθόν, βρίσκεται πάλι, άλλοτε ανενεργό κι άλλοτε ως ένα βαθμό ενεργό μέσω των αλυσιδωτών συνεπειών του ή απλά «καταγεγραμμένο» μέσα στο Παγκόσμιο Πλανητικό Αρχέτυπο.

 Το Πλανητικό Αρχέτυπο περιλαμβάνει τόσο το άθροισμα των προσωπικών προτύπων, ιδεών, αξιών, πεποιθήσεων, νοοτροπίας, κουλτούρας, ιστορίας και έργων των δισεκατομμυρίων ατόμων που αποτελούν τον πληθυσμό της Γης, όσο και τα συλλογικά πρότυπα, τα σύνολα ιδεών και πεποιθήσεων, τα εκάστοτε συλλογικά στερεότυπα και τα θεσμικά και αξιακά συστήματα και επιτεύγματα, που με κάποιες τοπικές, εθνικές ή φυλετικές διαφοροποιήσεις, εμφανίζουν έναν κοινό παρονομαστή για όλη την Ανθρωπότητα.

 Το «Πλανητικό Αρχέτυπο» εμπεριέχει ό,τι υπάρχει ως γνώση, πεποίθηση και βίωμα στο «συλλογικό συνειδητό» και επίσης όσα έχουν διαμορφώσει το «συλλογικό ασυνείδητο» της Ανθρωπότητας μέσα στους αιώνες και τις χιλιετίες. Θα λέγαμε ότι εμπεριέχει, ενώ ταυτόχρονα παράγει και αναπαράγει όλο το συλλογικό συνειδητό και ασυνείδητο και μαζί τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της «τρίτης Διάστασης», που πηγάζουν από αυτό...

 Όλα τα σύνολα εξάλλου των κοινών πλανητικών αντιλήψεων, της «πνευματικής» γνώσης, των μυθοπλασιών, των δοξασιών, των συμβόλων, των τελετουργικών, των ποικίλων προτύπων κλπ. που έχουν αποθηκευτεί στο Πλανητικό Αρχέτυπο, επηρεάζουν καταλυτικά τη ζωή των λαών της Ανθρωπότητας, καθώς στην πλειοψηφία τους αποτελούν πανίσχυρους Κώδικες, που έχοντας μεταδοθεί από γενεά σε γενεά μέσα στους αιώνες και τις χιλιετίες, έχουν προσδιορίσει, δομήσει και σφραγίσει τις ανθρώπινες συνειδήσεις.

 Οι Κώδικες αυτοί αντικατοπτρίζουν τις πολλαπλές εκφάνσεις και διαδρομές των ανθρώπινων ψυχών μέσα στον Πλανητικό και τον ευρύτερο Κοσμικό χωρόχρονο αλλά και τις εκδηλώσεις των ανθρώπινων προσωπικοτήτων, οι οποίες έχουν επηρεαστεί από ένα πλήθος συλλογικούς και ατομικούς «προγραμματισμούς» που συχνά απορρέουν από τους Κώδικες αυτούς αλλά και έχουν υπηρετήσει αλλεπάλληλα εναλλασσόμενους ρόλους μέσα στο ισχύον Αρχέτυπο.

 Κατά ανάλογο τρόπο, σε μία σχέση δυναμικής αλληλεπίδρασης με το Πλανητικό Αρχέτυπο, το ανθρώπινο ον έρχεται άλλοτε να συντηρήσει, να διαιωνίσει και να αναπαράγει, άλλοτε να παγώσει ή να ακυρώσει και άλλοτε να επανεκτιμήσει, να ξανα-ιεραρχήσει, να αναθεωρήσει, να αναμορφώσει και να εξελίξει, όχι χωρίς κόπο, τις επιδράσεις που έχει δεχτεί από τους πανίσχυρους Κώδικες του Πλανητικού Αρχέτυπου μέσα στους αιώνες.

 Η κατάκτηση μιας Νέας Γνώσης για τον εαυτό και τον Κόσμο και η καλλιέργεια στον άνθρωπο Επίγνωσης και Υψηλής Συνειδητότητας μέσα από τη Γνώση αυτή, θα οδηγήσει την Ανθρωπότητα στην ανανέωση και αναθεώρηση των πανίσχυρων αυτών και πολυεπίπεδων Κωδικών, τόσο των πιο πρόσφατων, όσο και εκείνων που η προέλευσή τους χάνεται στα βάθη των χρόνων...

 Το Πλανητικό Αρχέτυπο όμως δεν είναι μόνο ένας «παντοδύναμος» δότης αλλά και ένας πολυσυλλεκτικός και πολυδύναμος δέκτης, που διαρκώς και αενάως διαμορφώνεται. Από άποψη δομής και περιεχομένου, θα μπορούσε να παρομοιαστεί σαν ένα γιγαντιαίο παζλ όλης της ζωής του Πλανήτη σε αυτή τη Διάσταση.

 Μέσα από το παζλ αυτό του Παγκόσμιου Αρχέτυπου μπορούμε να προσελκύσουμε ένα πλήθος πραγματικότητες, να τις ζωντανέψουμε αυτόματα σύμφωνα με τις επιθυμίες, τις πεποιθήσεις ή την πίστη μας σε αυτές και να τις ενεργοποιήσουμε μέσα στην παρούσα πραγματικότητά μας, είτε για λίγο, είτε για πολύ. Ενώ τελικά, τα πάντα καταλήγουν, επιστρέφουν και ενσωματώνονται μέσα στο Ζωντανό αυτό Πλανητικό Αρχέτυπο.

 Κατά αυτή την έννοια, το Αρχέτυπο της Ζωής του Πλανήτη αντλεί τη δύναμή του από τον κάθε έναν άνθρωπο ξεχωριστά. Εμείς ως μονάδες που αποτελούν σύνολα, συντηρούμε, τροφοδοτούμε, ενδυναμώνουμε και αναπαράγουμε τις αλήθειες, τις αξίες, τις υγιείς ιδέες, νοοτροπίες και «πραγματικότητες» που εμπεριέχει το Αρχέτυπο και εμείς είμαστε πάλι εκείνοι που συντηρούμε και ενισχύουμε τις αυταπάτες και τις ψευδαπάτες, τις εσφαλμένες αντιλήψεις, τα «πιστεύω», τους «Μύθους» και τις αρρωστημένες πραγματικότητες που το Αρχέτυπο εμπεριέχει.

 Το Πλανητικό Αρχέτυπο περιέχει όλες τις υλικές και άυλες πρωταρχικές δομές και μορφές του Κόσμου μας, όλα τα γεγονότα, όλες τις συχνότητες, αλλά και τις λιγότερο ή περισσότερο ενεργοποιημένες «σκεπτομορφές» όλης της Ανθρωπότητας.

 Κάθε ιστορική ή φαντασιακή πραγματικότητα, κάθε πρόβλεψη ή προφητεία, κάθε μυθικό ή θρυλικό στοιχείο, κάθε δοξασία, κάθε υπαρκτή ή ακόμα και μυθική οντότητα που εμπεριέχεται σε αυτό το «γιγαντιαίο παζλ», καθώς την προσκαλούμε στη ζωή μας με τη συνειδητή ή ασυνείδητη πίστη, επιλογή και πρόθεσή μας, λαμβάνει υπόσταση, ύπαρξη και «ζωντανεύει» με τόση επιτάχυνση και δύναμη, όση είναι και η πίστη μας σε αυτήν ή η Δύναμη της Πρόθεσης με την οποία την προσκαλούμε.

 Γιατί τα πάντα τείνουν στην αυτο-οργάνωσή τους. Τα πάντα έχουν την τάση να λάβουν ζωή και να υπάρξουν. Εμείς με την Άπειρη Δυνατότητα του νου και της ψυχής μας ενεργοποιούμε τις πιθανότητες που επιθυμούμε μέσα από τον Κοσμικό Ωκεανό της ζωής, όπου ενυπάρχουν, πλέουν και κολυμπούν τα πάντα και τις μετατρέπουμε σε δυνητικές και υπαρκτές πραγματικότητες, ανατροφοδοτώντας τα παλιά Κοσμικά και Πλανητικά μας Αρχέτυπα ή δημιουργώντας νέα.

 Εμείς με την επιλογή μας και με τη Δύναμη της Πρόθεσής μας είμαστε που τους δίνουμε την ευκαιρία να γεννηθούν ή να ξαναγεννηθούν και να εκδηλωθούν άλλοτε ως «ενέργειες», «συχνότητες» ή «παρουσίες» κι άλλοτε ως «δυνατότητες» ή «ζωντανές πραγματικότητες» μέσα στον παρόντα χωροχρόνο μας, έτσι ακριβώς όπως εμείς τις πλάσαμε, τις πιστέψαμε -κάποτε με όλη μας τη δύναμη- και τις ζωντανέψαμε μέσα μας.

 Οι πραγματικότητες επομένως που έλκουμε, άλλοτε απόλυτα ρεαλιστικές και άλλοτε μυθικές, θρυλικές ή φαντασιακές, αποσπώνται από το Αρχέτυπο, συσχετίζονται, οργανώνονται και εκδηλώνονται κατ' αντιστοιχία μέσα στο παρόν μας, άλλοτε με τρόπο ρεαλιστικό, άλλοτε οραματικά και «υπερφυσικά», άλλοτε σαν «αόρατες δυνάμεις» και άλλοτε σαν «περιρρέουσες ή εντοπισμένες ενέργειες», πάντα βέβαια μέσα από το δικό μας προσωπικό φίλτρο αλλά και πάντοτε με την πανίσχυρη σφραγίδα, μορφή και ιδιότητες που τους έχουν αποδοθεί από τις επάλληλες γενεές των ανθρώπων που προηγήθηκαν από εμάς, οι οποίες χάνονται μέσα στο χρόνο.

 Οι γενεές αυτές, αν και διαμορφώθηκαν πρωταρχικά και οι ίδιες από τα συλλογικά και Κοσμικά δεδομένα τόσο των απαρχών όσο και των μεταγενέστερων φάσεων του Πλανητικού Αρχέτυπου, ακολουθώντας τα κύματα της εξέλιξης, των ανατροπών, των βίαιων παρεμβάσεων, των μαζικών επιδράσεων και των διακοπών της ροής, που ένα πλήθος πλανητικών και Κοσμικών γεγονότων κατά καιρούς επέφεραν, κατέληξαν και αυτές, η κάθε μια με τη σειρά της, να συντηρούν, να επεκτείνουν ή να διαμορφώνουν νέες, άλλοτε γνήσιες και άλλοτε κίβδηλες, πλανητικές πραγματικότητες σε όλους τους τομείς και εκφάνσεις του Αρχέτυπου, μέσα από την περιορισμένη ή μη γνώση τους, την εγκλωβισμένη ή μη αντίληψη τους, το ελεύθερο ή φυλακισμένο συναίσθημά τους, την ανοιχτόμυαλη ή μη πίστη και εμπιστοσύνη τους σε εκείνα που προσκαλούσαν, τις γνήσιες ή ελεγχόμενες πεποιθήσεις τους και την αδυναμία ή τη δύναμη της ψυχής τους.

 Γι’ αυτό και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Πλανητικό Αρχέτυπο περιέχει όλη την ιστορική διαδρομή όλων των ανθρώπων και λαών του Πλανήτη. Περιέχει όλη την «ύλη» και όλο το «πνεύμα». Περιέχει όλο το «καλό» και όλο το «κακό». Όλο το «υγιές» και όλο το «άρρωστο». Όλο το «σωστό» και όλο το «λάθος». Όλο το «παλιό» και όλο το «νέο». Απαντάει στα «πιστεύω» μας και στις προσκλήσεις μας. Δημιουργείται από αυτά και τα αναδημιουργεί.

 Όσο πιο μαζικά και ισχυρά εκδηλώνονται τα «πιστεύω» μας, είτε αυτά είναι υγιή, αυθόρμητα και αντλούν από φυσικά και ρεαλιστικά διαμορφωμένες πραγματικότητες, είτε είναι προϊόντα μαζικής υποβολής και χειραγώγησης και στηρίζονται σε κατασκευασμένες πραγματικότητες, τόσο από πιο ισχυρές δομές του Αρχέτυπου θα λέγαμε ότι έλκουν την προέλευσή τους αλλά και τόσο πιο ισχυρές δομές που επιστρέφουν στο Αρχέτυπο, δημιουργούν.

 Επιπλέον, όσοι περισσότεροι από εμάς, με όση περισσότερη Δύναμη Πρόθεσης και σε όσο πιο μαζική κλίμακα προσκαλούμε εκείνα τα οποία επιθυμούμε, πιστεύουμε και πρεσβεύουμε, τόσο και πιο άμεσα, γοργά, αποφασιστικά και με την αντίστοιχη δύναμη «ξεκολλούν» όλα εκείνα που προσκαλούμε από το γιγαντιαίο παζλ του Αρχέτυπου, «ζωντανεύουν» μέσα στη ζωή μας και στη ζωή του Πλανήτη και παίρνουν «σάρκα και οστά», για να αποτελέσουν την τρέχουσα ή τη μελλοντική πραγματικότητά μας.

 Γι’ αυτό και οι ατομικές μας πεποιθήσεις και οι πραγματικότητες που προσκαλούμε και πρεσβεύουμε, τόσο ο κάθε ένας μας ατομικά, όσο και όλοι μαζί ως σύνολο, επηρεάζουν ολόκληρη τη ζωή του Πλανήτη, το παρόν και το μέλλον του.

Με ποιόν τρόπο όμως θα μπορούσαμε τώρα να αξιοποιήσουμε όλη αυτή την πανοραμική γνώση μας για το Πλανητικό Αρχέτυπο;

Με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη Δύναμή μας να έλκουμε και να ζωντανεύουμε ό,τι προσκαλούμε μέσα από αυτό; Με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να το εξελίξουμε και να το αναβαθμίσουμε;

Πώς θα μπορούσαμε να διακρίνουμε τα παλαιά, οπισθοδρομικά και απαρχαιωμένα περιεχόμενα του Αρχέτυπου, που δεν αντέχουν πλέον στο χρόνο και στην εξέλιξη, από τα νέα, ανοιχτόμυαλα και προοδευτικά, αυτά που μπορούν να διαμορφώσουν τη Νέα Πλανητική μας Πραγματικότητα, ώστε να προσκαλέσουμε αυτά και μόνο αυτά στη ζωή μας;

Πώς θα μπορέσουμε να ξεχωρίσουμε ποιες ιδέες, αξίες, νοοτροπίες είναι αυτές που θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας, αλλά και ποια είναι αυτά που θα πρέπει να διορθώσουμε και να ανακαινίσουμε στο παρόν μας; Και ποια θα αντέξουν τελικά να περάσουν στο Νέο Κόσμο;

 Τι θα περιέχει η «Νέα Κιβωτός» του Κόσμου μας, που καθώς αφήνουμε πια πίσω μας το Παλαιό Πλανητικό Αρχέτυπο, στο μεταίχμιο ενός Κόσμου που αλλάζει, θα ταξιδεύει πάνω στο Κοσμικό Κύμα της Αλλαγής για τη Νέα Γη;

Μείνετε συντονισμένοι, το ξεκαθάρισμα έχει ήδη αρχίσει…

ELAIA FOR EARTH

Δεν υπάρχουν σχόλια: