ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

4 Δεκ 2022

Καινούργιο σπορ η δολοφονία χαρακτήρων! Προσοχή! Τέλειος αντιπερασπασμός για την κάλυψη των πραγματικών ενόχων!

 "Εμείς, τα παιδιά της Κιβωτού…

…ως ενήλικοι πλέον που έχουμε ζήσει μέσα στην οικογένεια της Κιβωτού και έχουμε γαλουχηθεί από τον Πατέρα Αντώνιο, καταδικάζουμε απερίφραστα όσα επαίσχυντα ψεύδη έχουν αναρτηθεί στα ΜΜΕ, ως παιδιά που έχουμε μεγαλώσει μες στην Κιβωτό θιγόμαστε βαθύτατα και επιφυλασσόμαστε των νόμιμων δικαιωμάτων μας απέναντι σε κάθε συκοφαντία..."

*

Και όταν κάτσει η σκόνη, τα υπόλοιπα παιδιά της Κιβωτού, πληγωμένα, στιγματισμένα, μόνα, με άγνωστη τύχη…

Να τα κοροϊδεύουν όλοι… Και γι’ αυτά κανείς!

Κατασπαραγμένα από τα MME, αφού πήραν τα νούμερα τους οι εκπομπές του χάους, οι παρουσιαστές-ύαινες, θα τα αφήσουν στην τύχη τους, όλα αυτά τα παιδιά, γιατί έτσι θα γίνει, αφού δεν θα πουλάνε!

 Όταν κλείσουν τα φώτα, θα μείνουν αφημένα στην τύχη τους! Και δεν πιστεύω ότι αυτοί, οι δημοσιογράφοι που ξέρουν δήθεν όλη την αλήθεια, θα πάρουν παιδιά να τα μεγαλώσουν! Έστω ένα παιδί ο καθένας! Και τα παραβατικά μαζί με τα παιδιά τους!

 Ρε σου λέω έχουμε πάρει λάθος δρόμο! Αλλά ποιος νοιάζεται! Ο Θεός να μας βοηθήσει… Χαθήκαμε στις εξυπνάδες μας! Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις… Ούτε καν η δικαιοσύνη!

Και αφού ξέρουμε τι θα γίνει, και σκοτώσαμε τον παπά Αντώνη, τελικά θα αναλάβει καθένας μας ένα παιδί σαν παιδί του, ακόμα και παραβατικό, να το μεγαλώσει; Γιατί έτσι πρέπει τώρα! Και μην σφυρίζεις αδιάφορα, γιατί εκεί είναι 300 παιδιά! Ή θα τα στείλουν σε αλλά ιδρύματα; Σε ποια άραγε; Κάποια άλλα θα φύγουν και θα είναι στους δρόμους; Πες μου σοφέ ανθρωπάκο!

 Πριν βγει όλη η αλήθεια, θα ζουν στην κόλαση 300 και πλέον παιδιά γιατί η άρρωστη τηλεόραση και τα ΜΜΕ δίκασαν άμεσα ή έμμεσα! Αγνοώντας τα!

 Αν δεν είσαι έτοιμος γι’ αυτό, ακόμα και αν πήρες θέση, σωστή ή λάθος, η θέση αυτή μπορεί να τσακίσει και να στείλει στο χάος κάποιο παιδί -και στην προκειμένη περίπτωση τριακόσια παιδιά! Το αντέχεις αυτό εσύ που έχεις γνώση για όλα πριν τα μάθεις όλα; Ακόμη και πριν αποφασίσει η δικαιοσύνη με τρανταχτά στοιχεία για να είμαστε σίγουροι για όλα;

 Υπάρχει κάποιος-κάποιοι γι’ αυτά τα παιδιά; Όχι αυτό δεν σε νοιάζει! Μέχρι εδώ ήταν όσα είχες να πεις! Λοιπόν σαχλαμάρα, πιστέ του ναού της τηλεοπτικής Βαβυλώνας, που ξέρουμε πως και οι οίκοι ανοχής είναι πιο καθαροί από κάποιους μεγκελικούς δημοσιογράφους και ταρακουνημένους παρουσιαστές, τον ένοχο τον βρήκαμε!

 Μπράβο καλά κάναμε και τον δικάσαμε και τον σκοτώσαμε συνειδησιακά! Τώρα όμως το έργο που μας αναλογεί θα το αναλάβουμε; Θα πάρουμε από ένα τουλάχιστον παραβατικό παιδί μέσα στο σπίτι μας; Ε; από Stelios Nikolaides

*

Παρακολουθούμε την εξαγρίωση ενός λερωμένου συλλογικού θυμικού!

Εκτοπίζεται η λογική, η νηφαλιότητα, η καλοσύνη, η ευπρέπεια, η ενσυναίσθηση! Μια κοινωνία που παραπαίει και κινδυνεύει να χάσει την ψυχή της!

*

"Θα ‘ναι φαίνεται, στη μοναξιά και στον άνισο αγώνα που ξυπνάει όλος ο άντρας. Και ο ποιητής.

Η ιδέα ενός βιβλίου με κρατούσε –όπως άλλους ένα εικόνισμα. Το έβλεπα, το φυλλομετρούσα, τα ποιήματα που δεν είχα γράψει, και που θα ήθελα να είχα γράψει, γεμίζανε με το εξωτερικό τους σχήμα τις σελίδες του, δεν απόμενε παρά να τα «γεμίσω», όπως γεμίζεις μια σειρά από άδεια ποτήρια, και αμέσως τι δύναμη, τι ελευθερία, τι αψηφησιά στις βόμβες και στο θάνατο. Να ‘χεις βγάλει τον εαυτό σου τον πραγματικό, από τον άλλο τον καθημερινό, έξω, και να τον βλέπεις αντίκρυ σου άτρωτον, άφθαρτον, προσιτό στα μέλλοντα όπου πια εσύ δε θα συμμετέχεις, τι ανακούφιση!" Οδ. Ελύτης

*

π. Αντώνιος και πρεσβυτέρα στην ΕΡΤ

Εγώ βλέπω αθώους ανθρώπους! Ξαφνιασμένους και βαθύτατα πληγωμένους και πονεμένους από μια στημένη από ό,τι φαίνεται ιστορία με άγνωστους υποκινητές!

 Προφανώς δεν είναι τηλεπερσόνες για να μιλήσουν με τον τρόπο που η αρένα των ΜΜΕ γνωρίζει! Είναι ευαίσθητοι και ευάλωτοι άνθρωποι! Οι σύγχρονοι Γραμματείς προσπαθούν να πιαστούν από μια λέξη για να τηλεκαταδικάσουν! Και δεν αναφέρομαι στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο αλλά σε όλα όσα είδαμε μέχρι τώρα!

 Δεν απάντησαν με δικηγόρους ούτε απέφυγαν την κατά πρόσωπο αντιμετώπιση ενός αναπόδεικτου κατηγορητηρίου που περιφέρουν τα όρνεα ως δεδικασμένο!

 Ντρέπομαι τις ψυχούλες αυτές που έχουν δώσει την ζωή τους για αυτό το έργο να υφίστανται τέτοια δοκιμασία! Και περιμένω αυτούς που τους γνώρισαν και είδαν το έργο αυτό να μιλήσουν! Αλλά εδώ τον Χριστό δεν υπερασπίστηκαν οι ευεργετημένοι! Κλασικές ιστορίες!

 Ζούμε πλέον την αγριότητα των αυτόκλητων κατήγορων που μπορούν αναίσχυντα να ρίξουν λάσπη σε οποιονδήποτε! Θέλουν να αναμείξουν τους αθώους με τους ένοχους! Να συσκοτίσουν τον κόσμο! Να δώσουν διέξοδο στον ψυχικό βόρβορο τόσων πολλών που χαίρονται να διασύρονται αθώοι!

Είναι απίστευτο! Θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή μας από τα όντως εγκλήματα των καιρών! Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί ούτως ή άλλως! Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά!

*

Σοκαριστική χαιρεκακία, λάσπη, μίσος! Τι κόσμος Θεέ μου!

Λείπουν οι Ιεροποιοί από την Γη! Μάτια που ευλογούν το καλό στον κόσμο! Και το επεκτείνουν!

 Η μεγαλύτερη Υπερδύναμη είναι η αγάπη! Η μόνη δυνατότητα να σωθεί ο κόσμος! Γιατί ο κόσμος αυτός είσαι εσύ! Stelios Nikolaides

 Για τον Οδυσσέα Ελύτη ο εξαγιασμός των αισθήσεων είναι η επαναφορά στην φυσική τους κατάσταση!

 Η "μεταφυσική" είναι ολόκληρη σε ένα γιασεμί!

 Οι άνθρωποι που έχουν Θεό είναι Τιτάνες, σηκώνουν τους μέγιστους φόβους της ανθρωπότητας! Ο Κανένας

*

από Maria Fanakidou, μαρτυρία του εκλιπόντος +π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου

(από τις πρώτες ερωτήσεις που του απηύθυνα όταν τον γνώρισα). Το πρώτο ε ν υ π ό γ ρ α φ ο  κ ε ί μ ε ν ο ενάντια στη χούντα, πριν από τα γεγονότα της Νομικής και πριν από το Πολυτεχνείο, φέρει την υπογραφή των +π. Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου και του νυν Αλβανίας Αναστασίου Γιαννουλατου.

 Εξηγούσε γιατί η χούντα αποτελούσε κατάργηση του δόγματος της Αγίας Τριάδας: ενότητα, αλληλοπεριχώρηση αλλά ταυτόχρονα και ελευθερία, τρόπο ύπαρξης των τριών υποστάσεων της Αγίας Τριάδας! Και κατά συνέπεια του κάθε Προσώπου! Και επομένως γιατί οι Χριστιανοί είχαν, με θεολογικούς όρους, χρέος να αγωνιστούν ενάντια στην χούντα!

 Στα βιβλία που εξέδωσε αργότερα ο +π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, αλλά και σε ομιλίες που παρακολουθούσαν πολλοί νέοι και άνθρωποι κάθε ηλικίας από όλη την Αθήνα, είπε επανειλημμένα ότι δυστυχώς και οι απλοί Χριστιανοί και η επίσημη Εκκλησία νομιμοποίησαν με τη σιωπή τους τη χούντα. Και εξαιτίας της στάσης τους αυτής, η Εκκλησία έχασε μια ολόκληρη γενιά.

 Είπε επίσης ότι οι αριστεροί που εξορίστηκαν και βασανίστηκαν είναι οι μάρτυρες του αιώνος τούτου!

*

17 Νοεμβρίου 1973

«Είμαστε άοπλοι! Είμαστε άοπλοι!» Η ελευθερία δεν σκοτώνεται με τάνκς!

 «Και θα λάβουνε τα όνειρα εκδίκηση...» Άξιον Εστί.

*

Εγώ πατήρ, εγώ νυμφίος, εγώ οικία, εγώ τροφεύς, εγώ ρίζα, εγώ θεμέλιος.

Παν όπερ αν θέλης εγώ. Μηδενός εν χρεία καταστής. Εγώ δουλεύσω. Ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι. Εγώ και φίλος και ξένος και κεφαλή και αδελφός και αδελφή και μήτηρ. Πάντα εγώ. Μόνον οικείως έχε προς εμέ. Εγώ πένης δια σε και αλήτης δια σε, επί σταυρού δια σε, επί τάφου δια σε, άνω υπέρ σού εντυγχάνω τω Πατρί. Κάτω υπέρ σού πρεσβευτής Παραγέγονα παρά του Πατρός. Πάντα μοι συ και αδελφός και συγκληρονόμος και φίλος και μέλος. Τι πλέον θέλεις;

*

Ο Έλληνας γνωρίζει ενδοψυχικά την Ελληνική-Χριστική αίσθηση ζωής!

Είναι μια άλλη ομορφιά...

 Οι άνθρωποι που πονούν, ουσιαστικά έχουν απορρίψει τον εαυτό τους! Νομίζουν ότι το περιβάλλον τους φταίει, αλλά οι ίδιοι έχουν απορρίψει τον εαυτό τους και έχουν φύγει σε μια συχνότητα, μια περιοχή απαράδεκτη! Ο Κανένας

 Ό,τι δικαιώματα έχεις εσύ να βλέπεις την καταστροφή, έχω κι εγώ να πω: Θα συντελεστεί η μεγαλύτερη αλλαγή σε όλη την Γη! Θα φύγουμε από την αρένα! Με προσευχή, άσκηση, τραγούδι, χαρά! Η χαρά αλλάζει τα πάντα! Κρατείστε την ψυχή σας στην δόνηση της χαράς! Η χαρά είναι η χάρις της ζωής! Ο Κανένας

*

Να πεις: «Είμαι ένα φως συνείδησης, ευλογίας, ευχαριστίας! Ζω για την χαρά!»

 Το γιατί είναι το παρελθόν! Ο Χριστός φανερώθηκε και όλα τα γιατί απαντήθηκαν!

 Καύσις καρδίας υπέρ πάσης της φύσεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: