ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

31 Μαρ 2014

Δημιουργήσαμε το μουσικό μας κομμάτι με τις νότες που επιλέξαμε!

-Στο πεντάγραμμο είναι 9 οι θέσεις, 5 οι γραμμές. Το 5 συμβολίζει τον υλικό κόσμο. Οι θέσεις είναι 9 (πάνω στις γραμμές και στα διαστήματα ανάμεσα τους). Ξεκινώντας από τον υλικό κόσμο για να φτάσουμε στον απόλυτα πνευματικό, χρειάζεται να περάσουμε από 9 θέσεις (τις 7 νότες, την παύση και την κάθε νότα στην υψηλότερή της κλίμακα). Το πεντάγραμμο συμβολίζει τις πέντε αισθήσεις. Συμβολίζει την πρόσληψη του υλικού κόσμου. Οι 9 θέσεις είναι οι παύση και η κάθε νότα στην υψηλότερή της κλίμακα!

-Κάθε νότα έχει επτά διαστάσεις. Αν επαναλάβεις την νότα σου με την φωνή σου πάνω από επτά φορές, επέρχεται απόλυτη ηρεμία στον νου σου! Είναι ένα μυστικό!

-Οι 7 νότες αντιστοιχούν στα τσάκρα, σε συγκεκριμένες δονήσεις. Είσαι εσύ με κόκκινη, μπλε, κίτρινη κ.λπ.  μπλούζα!

-Όλες οι νότες είναι μία νότα! Η νότα είναι κύκλος. Υπάρχει κέντρο, κεντρική συχνότητα.

-Η νότα είναι σταυρός. Ανοίγει σε 4 κατευθύνσεις.

-Μια νότα δεν είναι απλά ένα σημείο αλλά μια περιοχή! Κάθε νότα που ακούμε είναι μια περιοχή μέσα στον νου! Γι’ αυτό και όταν παίζεις μουσική, εξαρτάται σε ποια περιοχή την ώρα που παίζεις θα είσαι αυτό που παίζεις!

-Οι άγγελοι δημιούργησαν την μουσική με εντολή του Θεού για να καλυφτεί το κενό του νου! Μπορεί να είναι είτε λαγούμι για να κρυφτείς από την τρέλα είτε υπέρλαμπρο σκάφος για να ταξιδέψεις! Η ανθρωπότητα δεν γνωρίζει ακόμα το σκάφος αυτό της μουσικής! Ο ήχος μεταλλάσσει την ύλη, την πραγματικότητα!

-Χαλαρώνει ο εγκέφαλος πρώτον, με το γέλιο, δεύτερον, με λέξεις που δεν έχουν νόημα, τις κατασκευάζεις εσύ και τις τραγουδάς, τρίτον, μετά από έντονο σεξ, τέταρτον, όταν εκστασιάζεσαι από την μουσική. Δυο πόδια και δυο χέρια! Ξεχνιέσαι, ξεχνάς τον εαυτό σου! Κεφάλι υποθέτω ότι έχεις! Άρα δημιουργείς πνευματικό σώμα που μπορεί να περπατήσει! Και μπορείς να βρεις την ευτυχία!

*
Αντιστοιχίες χρωμάτων και νοτών
Do κόκκινο-πορτοκαλί
Re μπλε κυανό
Mi πορτοκαλί
Fa χρυσό
Sol πράσινο σμαραγδί
La ουρανί-θαλασσί
Si κίτρινο
*

Πληροφορίες για την προέλευση της ονομασίας των νοτών
«Solfege»: sol+fa (ιταλικά Solfeggio)

Ποίημα-ύμνος του 9ου αιώνα, αφιερωμένοs στον Ιωάννη
Τον 11o αιώνα ο Guido d’ Arezzo από τα αρχικά των στίχων ενός ύμνου του 9ου αιώνα, έδωσε το γνωστό όνομα στις μουσικές νότες. Στα γαλλικά μέχρι σήμερα το Do ονομάζεται Ut! Μέχρι τότε οι νότες ονομάζονταν με τα γράμματα του ελληνικού (στους αρχαίους χρόνους) και στην συνέχεια του λατινικού αλφαβήτου.

Ut queant laxis
Resonare fibris
Mira gestorum
Famuli tuorum
Solve polluti 
Labii reatum
Sancte Ioannes

Για να μπορούν με ελεύθερα χείλη να ψάλλουν οι δούλοι Σου τα θαυμαστά Σου έργα, σήκωσε από τα μολυσμένα χείλη την ανομία, άγιε Ιωάννη!

*
Do- Dominus, Κύριος -το Απόλυτο
Re- Regina ceoli, Βασίλισσα των ουρανών -Σελήνη
MiMicrocosmos, Μικρόκοσμος- Γη
FaFata, Πεπρωμένο- Πλανήτες
SolΉλιος
LaLactea, ο Γαλακτώδης Γαλαξίας
SiSidera, Άστρα

Τα αρχικά των γραμμάτων του ύμνου αναφέρονται σε λέξεις που σε παλαιότερη εποχή αποκάλυπταν την κοσμολογική δομή!
*
Οι νότες αντιστοιχούν σε γράμματα: 
Do Α
Re  Β
Mi  Γ
Fa   Δ
Sol  Ε
La   Ζ
Si    Η

Οι νότες αντιστοιχούν σε αριθμούς: 
Do  1
Re  2
Mi  3
Fa   4
Sol  5
La   6
Si    7
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: