ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

19 Ιουλ 2016

Κβαντική Φυσική και Πνευματικές Αλήθειες

Νομίζω ότι μπορώ να πω με σιγουριά ότι κανείς δεν καταλαβαίνει κβαντική μηχανική!
 Ρίτσαρντ Φεϋνμαν
Αυτοί που δεν παθαίνουν σοκ, όταν ακούν για πρώτη φορά σχετικά με την κβαντική θεωρία δεν είναι δυνατόν να την έχουν καταλάβει!
 ΝιλςΜπορ
(Βραβείο Νόμπελ 1922 για την δομή του Ατόμου)
 *
Οι ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής ομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες  ειδικά αυτές της Ελλάδας και της Ινδίας!
Βασικές έννοιες της σύγχρονης φυσικής  συσχετίζονται με τις αρχαίες πνευματικές διδασκαλίες!
1. Ύλη και ενέργεια εναλλάσσονται!
Η ύλη μπορεί να γίνει ενέργεια και η ενέργεια μπορεί να γίνει ύλη σύμφωνα με την φόρμουλα του Αϊνστάιν Ε=mc2, όπως στην πυρηνική ενέργεια και στην ατομική βόμβα.
Όλη η ύλη είναι και ενέργεια! Η δομή του κάθε ατόμου ή μορίου είναι, τελικά, ενέργεια!

2. Σωματίδια μπορούν να φαίνονται σαν ύλη ή  και σαν κύματα!
Μπορεί κάτι να συμπεριφέρεται τώρα σαν σωματίδιο και μετά σαν κύμα απλωμένο μέσα στο χώρο! Όταν παρατηρούμε φωτόνια και ηλεκτρόνια αλλάζουν συμπεριφορά! Για μια στιγμή είναι σαν ύλη και μετά από λίγο είναι σαν απλωμένα κύματα ενέργειας!

3. Ο παρατηρητής επιδρά στο παρατηρούμενο!
Η αρχή του Χαϊζενμπεργκ είναι ότι δεν μπορούμε να ορίσουμε ταυτόχρονα την θέση και την ταχύτητα ενός σωματιδίου! Μπορεί να μετρήσουμε είτε το ένα είτε το άλλο. Όταν παρατηρούμε ένα σωματίδιο επιδρούμε στην συμπεριφορά του!

Αυτό σημαίνει ότι σαν παρατηρητές έχουμε μια αλληλοεπίδραση σε όλα που υπάρχουν γύρω μας! Μπορούμε να κάνουμε μια ψυχολογική παρομοίωση εδώ, λέγοντας ότι οι πεποιθήσεις, τα συναισθήματα οι προσδοκίες και οι προκαταλήψεις μας έχουν μεγάλη επίδραση στους γύρω μας!

Μπορούμε να φανταστούμε τους άλλους σαν κύματα πιθανοτήτων που μπορούνε να συμπεριφέρονται με διάφορους τρόπους και ότι καθένας, ανάλογα με τα δικά του συναισθήματα και προκαταλήψεις, έλκει από αυτά τα άτομα διαφορετικές συμπεριφορές. Με άλλα λόγια, αν εγώ περιμένω απόρριψη, επιθετικότητα ή αδιαφορία από τους άλλους, σαν παρατηρητής θα έλκω ακριβώς αυτά, και επίσης θα τα «βλέπω» ακόμα και όταν δεν υπάρχουν. Θα προβάλω επάνω στους άλλους και την ζωή αυτά που περιμένω και αυτά που αντιστοιχούν στους φόβους και στις προσκολλήσεις μου!

Σύμφωνα με την Κβαντική φυσική έχουμε πολύ περισσότερη αλληλοεπίδραση με το περιβάλλον μας σε σύγκριση με την Νευτώνεια φυσική όπου η «πραγματικότητα» ήταν έξω από μας και αυτά που γίνονταν ήταν πάντα ανεξάρτητα από το τι πιστεύουμε εμείς και πως νιώθουμε!
Στην Κβαντική αντίληψη ο παρατηρητής δεν είναι ποτέ ανεξάρτητος από αυτά που παρατηρεί!

4. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πυκνή και αδιαπέραστη ύλη είναι στην πραγματικότητα κενό- μεγάλα πεδία (σύννεφα) ηλεκτρονίων με ελάχιστη ύλη ή συμπαγή ενέργεια στο κέντρο! Ζούμε σε ένα σύμπαν δημιουργημένο από «αντικείμενα» που είναι στην πραγματικότητα 99% κενό!

Τελικά η ύλη όπως την γνωρίζουμε είναι μια κατασκευή των ανθρωπίνων αισθήσεων! Παρόλο που είναι 99.99% κενή, συμφωνούμε όλοι υποσυνείδητα να είναι «στερεή» και μπορούμε να στηριχτούμε πάνω της, δεν μπορούμε να περάσουμε μέσα από αυτή, ούτε να δούμε μέσα από αυτή (εκτός από διαφανή ύλη, όπως ένα τζάμι). Η αλήθεια ότι η ύλη είναι άδεια και τελικά μια ομαδική συνδημιουργία της ανθρώπινης συνειδητότητας!

Φαίνεται ότι σαν ψυχές στην εξέλιξη έχουμε συμφωνήσει να δημιουργήσουμε αυτή την υλική τρισδιάστατη παγματικότητα που είναι απλώς μια από πολλές πιθανές διαμορφώσεις της οικουμενικής ενέργειας ή της απεριόριστης άμορφης ενέργειας του κενού! Έχουμε συμφωνήσει σε αυτό το πείραμα: στην υλοποίηση, μάθηση και εξέλιξη! Και συμφωνούμε να βιώσουμε την «ύλη» μας σαν στέρεη παρόλο που είναι 99.99 % κενή.

Σε άλλα μέρη του σύμπαντος τα άτομα είναι λιγότερα κενά -όπως κοντά σε μια μαύρη τρύπα όπου υπολογίζουν ότι ένα κυβικό εκατοστό ύλης ζυγίζει 10.000.000.000 κιλά!
Ο ανθρώπινος νους δημιουργεί την ψευδαίσθηση της στέρεης ύλης και των ξεχωριστών αντικείμενων με  σκοπό να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για την εξέλιξη μέσα από τις ψευδαισθήσεις αυτές!

5. Έχει παρατηρηθεί ότι ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί από το κενό και να ξαναχαθεί εκεί! Είναι εκεί και μετά δεν είναι εκεί, και μετά πάλι είναι εκεί! Φαίνεται ότι το κενό και η ύλη είναι ένα και το αυτό!
Η ύλη τελικά είναι απλώς ενέργεια που έχει δεχτεί πληροφορίες που την διαμορφώνουν σε υλικά σωματίδια που μπορούν επίσης να γυρίσουν στην αρχική τους κατάσταση μέσα στο «κενό» που είναι γεμάτο με σχεδόν απεριόριστη άμορφη ενέργεια!

Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας δίνουν μορφή σε μια άμορφη ενέργεια κάνοντας την να γίνεται το σώμα μας και ακόμα (ομαδικά) τα αντικείμενα και το περιβάλλον γύρω μας!

Σύμφωνα με τον φυσικό F. Capra (Tο Ταό της Φυσικής) «αυτά τα δυναμικά σχέδια από ενεργειακές δέσμες σχηματίζουν τις σταθερές, πυρηνικές, ατομικές και μοριακές δομές που συγκροτούν την ύλη και της δίνουν την μακροσκοπική στέρεη όψη της, κάνοντάς μας έτσι να πιστεύουμε πως είναι φτιαγμένη από κάποια υλική ουσία! Στο μακροσκοπικό επίπεδο αυτή η ένδειξη ουσίας είναι μία χρήσιμη προσέγγιση, αλλά στο ατομικό επίπεδο δεν έχει πια νόημα! Tα άτομα αποτελούνται από σωμάτια κι αυτά τα σωμάτια δεν είναι φτιαγμένα από κάποια υλική ουσία! Όταν τα παρατηρούμε, δεν βλέπουμε ποτέ ουσία! Αυτό που παρατηρούμε είναι δυναμικοί διασχηματισμοί που αλλάζουν ο ένας μέσα στον άλλον! Έναν συνεχή χορό ενέργειας!»

6. Ένα σωματίδιο μπορεί να εμφανιστεί συγχρόνως σε πάνω από μία θέση! Σ’ ένα πείραμα ένα σωματίδιο εμφανίστηκε σε 3000 μέρη συγχρόνως!
Ο χρόνος και χώρος όπως τα βιώνουμε δεν υπάρχουν! Είναι ψευδαισθήσεις του ανθρώπινου νου και των ανθρώπινων αισθήσεων! Ίσως εδώ βρίσκεται το κλειδί και η απάντηση στο φαινόμενο ότι ένα σωματίδιο φαίνεται σε πολλά μέρη συγχρόνως!

7. Μη τοπική επίδραση: ένα σωματίδιο μπορεί να έχει μία εμπλοκή με ένα άλλο, έτσι ώστε να μπορούμε να επιδρούμε στο σωματίδιο αυτό, όταν επηρεάζουμε ένα άλλο σωματίδιο που είναι μακριά από αυτό, αλλά με το οποίο βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε αόρατη σύνδεση, όχι φυσική!

Δεν καταλαβαίνουμε τον μηχανισμό της άμεσης αλληλοεπίδρασης μεταξύ σωματιδίων που είναι μακριά το ένα από το άλλο! Φαίνεται ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τα στεγανά του χώρου και χρόνου! Πιθανή εξήγηση είναι ότι δεν υπάρχει χώρος μεταξύ των σωματιδίων αυτών, παρόλο που φαίνεται να είναι μακριά το ένα από το άλλο! Αν δεν υπάρχει χώρος, τότε είναι φυσικό το ένα να επηρεάζεται από το άλλο!

Τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν συχνά σε ψυχολογικό και πνευματικό επίπεδο! Άνθρωποι με «εμπλοκή», όπως δίδυμα αδέλφια, γονείς και παιδιά, σύντροφοι, μπορεί να βιώνουν αυτό που συμβαίνει στον άλλον παρόλο που ο άλλος είναι χιλιόμετρα μακριά!

8. Κβαντικά άλματα! Τα ηλεκτρόνια μπορούν να αλλάζουν θέση, στιγμιαία! Ξαφνικά εμφανίζονται σε μια άλλη τροχιά με ανώτερη ή χαμηλότερη ενέργεια ή απόσταση από τον πυρήνα!

Η κβαντική αλλαγή έχει γίνει σύνθημα της εποχής μας. Χρησιμοποιείται για να εννοούμε μια αλλαγή που δεν παίρνει χρόνο αλλά που γίνεται άμεσα, στιγμιαία, ακαριαία. Υπάρχουν νέες εναλλακτικές θεραπείες που βασίζονται στην δυνατότητα της άμεσης, χωρίς χρόνο και διαδικασία, αλλαγής ή θεραπείας!

9. Time Reversal Symmetry
Υπάρχει μια αντίληψη στην Κβαντική μηχανική σύμφωνα με την οποία πρέπει να υπάρχει αντίστροφη συμμετρία σε όλες τις διαδικασίες του χρόνου, σε κάθε τι που συμβαίνει! Έτσι θεωρητικά δεν υπάρχει λόγος ο χρόνος να μην πάει προς τα πίσω, όπως πάει προς τα εμπρός! Επίσης θα μπορούσαμε να έχουμε γνώση του μέλλοντος όπως έχουμε του παρελθόντος.

Μια άλλη πιθανή λογική της ιδέας αυτής είναι ότι το μέλλον μπορεί να είναι αυτό που διαμορφώνει το παρόν, όπως το διαμορφώνει το παρελθόν! Με την ιδέα αυτή, αυτό που μια μέρα θα γινόμαστε (με την αντίληψη του χρόνου που έχουμε τώρα) μπορεί να είναι η αίτια αυτού που είμαστε τώρα, όπως είναι και αυτό που ήμασταν κάποτε! Ο νόμος αυτός αλλάζει εντελώς την αντίληψη μας για τα αίτια και τα αποτελέσματα! Μέχρι τώρα στον νου μας το παρελθόν ήταν πάντα η αιτία του παρόντος!

Με τον νέο αυτό τρόπο σκέψης, μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν αλλάζοντας το παρόν! Και βέβαια αλλάζουμε το μέλλον αλλάζοντας το παρόν και το παρελθόν!

10. Κβαντικά πεδία πιθανοτήτων
όπου υπάρχει μια «εσωτερική» αόρατη τάξη (σύμφωνα με τον Ντέϊβιντ Μπόμ, μαθητή του Αϊνστάιν)
όπου όλα τα σωματίδια και κύματα του σύμπαντος αλληλοαγγίζονται και αλληλοεπιδρούν ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου! Τίποτα δεν είναι ξεχωριστό! Υπάρχει μόνο ένα αδιαφοροποίητο πεδίο από ανεκδήλωτες, ακόμη, πιθανότητες!

Μερικοί αντιλαμβάνονται το πεδίο αυτό σαν την πρωταρχική συνειδητότητα! Αυτό το πεδίο εκδηλώνεται σαν εξωτερική ορατή τάξη ή κόσμος όντων, αντικείμενων και γεγονότων μόλις αρχίσουμε να το παρατηρούμε! Και, στην πραγματικότητα, το δημιουργούμε με την παρατήρηση μας μέσω των υποσυνείδητων πεποιθήσεων!

11. Σ’ αυτό το επίπεδο της ύπαρξης που ονομάζεται εσωτερική τάξη, κβαντικό πεδίο ή πρωταρχική συνειδητότητα,
α) Όλα τα σωματίδια και κύματα αλληλοσυνδέονται ανεξαρτήτως χώρου και χρόνου!

β) Δεν υπάρχει χώρος, επειδή ένα σωματίδιο μπορεί να βρίσκεται σε πάνω από ένα σημείο συγχρόνως και επηρεάζεται από τις επιρροές που δέχεται ένα άλλο σωματίδιο με το οποίο δεν είναι φανερά συνδεδεμένο!

γ) Δεν υπάρχει χρόνος, επειδή δεν χρειάζεται χρόνος για ένα σωματίδιο προκειμένου να εμφανιστεί σε άλλη θέση και μπορεί να εμφανιστεί σε πάνω από μία θέση συγχρόνως!

δ) Ένα αποτέλεσμα δεν εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από μια τοπική αιτία, εφόσον όλα είναι συνδεδεμένα μέσα σε ένα ενιαίο χώρο και χρόνο! Και συνεπώς κάθε τι επιδρά πάνω σε κάθε τι και όλα επηρεάζονται από το κάθε τι- μέσα στον ενιαίο χώρο και χρόνο.

ε) Δεν υπάρχουν ξεχωριστά όντα, αντικείμενα, γεγονότα ή καταστάσεις! Όλα αυτά αντιστοιχούν στον συγκεκριμένο παρατηρητή του οποίου γίνονται αντικείμενα παρατήρησης!

12. Το αντικείμενο της παρατήρησης ξεπηδάει από το κβαντικό πεδίο παίρνοντας συγκεκριμένη μορφή και μετρήσιμη υπόσταση μόνο όταν ο παρατηρητής το παρατηρήσει!

Μπορούμε να παρομοιάσουμε το κβαντικό πεδίο, σημείο μηδέν ή οικουμενική συνειδητότητα με το αγνό άσπρο φως της τηλεόρασης πριν να μορφοποιηθεί από εντολές ή πληροφορίες από κάποιο σταθμό! Όταν δέχεται πληροφορίες, μορφοποιείται -αλλά η αληθινή φύση του στην οποία γυρίζει ξανά και ξανά είναι το λευκό αγνό φως! Όλες οι εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη αποτελούνται από το ένα φως! Αν υπάρχει μια σκηνή με αγάπη, έρωτα, βία, κωμωδία ή σύγκρουση, όλοι και όλα, και οι αλληλοεπιδράσεις μεταξύ τους που εμφανίζονται στην οθόνη, αποτελούνται από το ένα αγνό αρχικό φως! Με την ίδια έννοια, φαίνεται ότι όλη η ύλη γύρω μας - άνθρωποι, ζώα, φυτά, περιβάλλον και αντικείμενα, είναι προσωρινές εκφράσεις της μιας οικουμενικής συνειδητότητας ή του ενός κβαντικού πεδίου!

Σε αυτό το πεδίο όλα είναι ένα! Μερικοί φυσικοί συμφωνούν ότι είναι η συλλογική συνειδητότητα των όντων που διαμορφώνει την αγνή οικουμενική συνειδητότητα στις μορφές που προσωρινά παίρνει και μέσω των οποίων μορφών εκδηλώνεται!

Με άλλα λόγια, αν όντως ο παρατηρητής κάνει το πεδίο πιθανοτήτων να πραγματοποιείται σαν μια μόνο πραγματικότητα στην δική μας υλική υπόσταση, τότε είναι μάλλον οι συγκεκριμένες πεποιθήσεις, συναισθήματα, προσδοκίες και προκαταλήψεις μας που συντονίζονται, έλκουν, διαμορφώνουν το πεδίο πιθανοτήτων ώστε να γίνει η δική μας συγκεκριμένη προσωπική και ομαδική πραγματικότητα!

Αν είναι αλήθεια αυτό, εμείς τελικά δημιουργούμε την πραγματικότητα μας κυριολεκτικά με τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα τις προκαταλήψεις και την στάση ζωής μας! Επίσης έλκουμε καταστάσεις που ευνοούν τα μαθήματα και την εξέλιξη μας! Παρόλο που αυτές οι καταστάσεις μάς δίνουν την ευκαιρία της εξέλιξης και την απελευθέρωση από την άγνοια καθώς και την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια πολύ πιο όμορφη πραγματικότητα για μας και τους άλλους, συχνά δεν τα βλέπουμε έτσι και σαν προσωπικότητες νιώθουμε φόβο, αδικία και θυμό για τις ευκαιρίες αυτές!
 Αυτό που θέλει η ψυχή για την εξέλιξη της δεν αρέσει πάντα στην προσωπικότητα που έχει άγνοια της αληθινής της φύσης και φοβάται την αλλαγή!

Τι σημαίνουν όλα αυτά στην ψυχολογική και πνευματική μας ζωή
Χρειάζεται να αλλάξουμε τις κοινά αποδεκτές πεποιθήσεις και παγιωμένες αντιλήψεις (σκεπτομορφές) σχετικά με την φύση της πραγματικότητας από την φυσική του Νεύτωνα, που όντα και πράγματα είναι ξεχωριστά, χωρίς έλεγχο στις δυνάμεις που τα κυβερνάνε, στην νέα κβαντική αντίληψη της πραγματικότητας, σύμφωνα με την οποία όλοι προερχόμαστε από μία πηγή και είμαστε οι πραγματικοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας!

Η Κβαντική φυσική δεν ακυρώνει τους νόμους του Νεύτωνα σε σχέση με τα αντικείμενα και τα γεγονότα, απλώς εξηγεί ότι οι νόμοι αυτοί δεν ισχύουν στο υποατομικό επίπεδο της δημιουργίας, από το οποίο όλα τα αντικείμενα, όντα και γεγονότα, αποτελούνται.

1. Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι και ορισμένοι επιστήμονες ταυτίζουν το κβαντικό πεδίο με το πεδίο της πρωταρχικής συνειδητότητας, που περιέχει όλες τις πιθανότητες από τις οποίες όλα εκδηλώνονται! Είμαστε όλοι εκφράσεις μιας οικουμενικής συνειδητότητας! Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αυτοί που δεν μας αρέσουν, και όλα τα άλλα όντα που μοιράζονται τον πλανήτη ή και το σύμπαν μαζί μας, είναι εκφράσεις αυτής της οικουμενικής συνειδητότητας.
2. Το σώμα και ο νους μας είναι οι πιο περιορισμένες όψεις της πραγματικότητας μας! Στο βαθύτερο επίπεδο του εαυτού μας είμαστε ενέργεια -κενό- συνειδητότητα!

3. Οι προγραμματισμοί, οι ιδέες και οι πεποιθήσεις μας, μας αναγκάζουν να διαμορφώσουμε την προσωπική, υποκειμενική και μοναδική έκφανση του κβαντικού πεδίου-πρωταρχικής συνειδητότητας, που εμείς ονομάζουμε «σώμα», «ζωή» και «πραγματικότητα» μας!

4. Βασικά αντιλαμβανόμαστε και δημιουργούμε μια πραγματικότητα που βασίζεται στις εμπειρίες, στους προγραμματισμούς, στις πεποιθήσεις, στα συναισθήματα και στις προσδοκίες μας! Είμαστε θύματα του παρελθόντος μας! Αφήνουμε τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα του παρελθόντος μας να περιορίζουν την αντίληψη τις πεποιθήσεις και την πραγματικότητα του παρόντος!

5. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια νέα πιο ευτυχισμένη, πιο αρμονική πραγματικότητα αν αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας, τους άλλους και την ζωή!

6. Επιδρούμε στους άλλους και στον κόσμο γύρω μας θετικά και αρνητικά με τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε και συμπεριφερόμαστε! Η άνθρωποι και η ζωή γενικά είναι ένα καθρέφτισμα που καθρεφτίζει σε μας τον τρόπο που σκεφτόμαστε! Και ειδικά αυτά που φοβόμαστε, απορρίπτουμε, μισούμε και γενικά δεν αγαπάμε! Καθρεφτίζει επίσης αυτά που αγαπάμε και αυτά που θέλουμε!
7. Ο παρατηρητής, το παρατηρούμενο, η διαδικασία της παρατήρησης είναι όλα ένα και έχουν την πηγή τους στο κβαντικό πεδίο, την ανεκδήλωτη συνειδητότητα! Εμείς και αυτό που βλέπουμε και η διαδικασία να βλέπουμε, είναι ένα -εκφράσεις μιας συνειδητότητας!

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: