ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

27 Οκτ 2016

Εν αρχή ην ο Λόγος (διδασκαλίες από την Χρυσή Χριστική Γραμμή)

Καθείς με τα όπλα του! Σας χαρίζω τις λέξεις μου!

Με δεδομένο τον χορό του Σίβα που έχει προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια από τον άγγελο και έχει καθαρίσει τον νου από αυταπάτες, παγιωμένες θέσεις και πιστεύω που δεν τον οδήγησαν πουθενά, μπορούμε να ξεκινήσουμε με καθαρό βλέμμα να επανακοιτάξουμε τα πολύτιμα…

Μετά από το πρώτο κύμα της εκπαίδευσης δεν έμεινε τίποτα στον νου που να μπορεί να το υποστηρίξει σοβαρά ενώπιον του Θεού! Μας έδειξε το Μάτριξ, την ψευδαίσθηση, και μας επέτρεψε σημειακά να πάρουμε αναπνοές έξω από αυτήν. Όλοι έχουμε ζήσει το θαύμα και την ευλογία!

Όταν ο νους σιωπά, η καρδιά λειτουργεί, και ο Λόγος γεννιέται…

Η αλήθεια δίνεται κβαντικά σε σημεία και στιγμές!

Έχουμε το προνόμιο να μιλάμε την ελληνική γλώσσα και να κυλάει στο αίμα μας μια πνευματική παράδοση που μεταφέρει μες στους αιώνες αδιάπτωτα τον Λόγο, την Χριστική δηλαδή συνείδηση.

Γι’ αυτό και ο Έλληνας έχει φυσική σχέση με τον Θεό, με την αλήθεια. Για την ελληνική συνείδηση -θεϊκό φύτεμα!- η  αλήθεια δεν είναι θεωρία, δόγμα ή θρησκεία αλλά φυσική πραγματικότητα…

Η σχέση του με τον Θεό είναι άμεση, προσωπική, «ισότιμη» καθώς γνωρίζει την ουράνια καταγωγή του. Ο ορθόδοξος Έλληνας, όταν εξομολογείται, κοιτάζει τον ιερέα στα μάτια, πρόσωπο με πρόσωπο, δεν κρύβεται πίσω από παραπέτασμα και λίστα αμαρτημάτων… Μιλά στους αγίους του, οι οποίοι τον περιβάλλουν ως ζωντανά πρόσωπα ενταγμένα στον λειτουργικό του βίο.

Αυτή εξάλλου η στάση των Ελλήνων απέναντι στον Θεό, όχι ως υποταγή σε έναν «μεταφυσικό», τιμωρό Θεό αλλά ως ελεύθερη κοινωνία, μέθεξη στο μυστήριο του Ζώντος Θεού, αποδεικνύει  ότι κανείς άλλος πολιτισμός δεν θα μπορούσε να συλλάβει και να υποδεχτεί την ενανθρώπιση του Χριστού όχι ως μεταφυσικού εγκάθετου Μεσσία, όπως τον περίμεναν οι Εβραίοι, αλλά ως Υιού του ανθρώπου και ταυτοχρόνως Υιού του Θεού!  

Οι αρχαίοι Έλληνες δεν επιχειρηματολογούσαν για την ύπαρξη του Θεού, την οποία αποδέχονταν αξιωματικά! Ο Σωκράτης είχε την βεβαιότητα ότι δια του λόγου ο άνθρωπος οδηγείται σε τίποτα λιγότερο από την αλήθεια! Θεωρία σήμαινε όραση της αλήθειας. Αν σκεφτούμε τι σημαίνει σήμερα η λέξη αυτή, θα δούμε την απόστασή μας από τις αρχέτυπες ιδέες.

Ο Χριστός, ο Λόγος -όπως και οι συνοδοί του έργου του- δεν θα μπορούσε να μην είναι Έλληνας ούτε να μιλήσει άλλη γλώσσα από την ελληνική, την γλώσσα του πολιτισμού του λόγου! Του ελληνικού πολιτισμού που για πρώτη φορά στην ιστορία διατύπωσε καθαρές ιδέες!

Ο Σωκράτης γνώριζε πώς να ρίξει τον άσοφο νου στον ιστό της αράχνης που ο ίδιος ο νους εξυφαίνει. Αρχικά προσποιούνταν τον ανόητο, κάνοντας τον συνομιλητή του να νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι. Και στην συνέχεια τον εξουδετέρωνε με ένα θριαμβευτικό ρουά ματ, αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει την αλήθεια! Αλλά και οι απαντήσεις που έδινε ο Χριστός δεν ήταν λιγότερο «ζεν»! Πολλές φορές φαίνεται να δίνει άσχετες, με το θέμα που τον ρωτούν, απαντήσεις.. Όμως απλώς χωρίς να μπαίνει στο γραμμικό παιγνίδι του νου μεταθέτει σε άλλο επίπεδο την απάντηση!  

Η Ορθοδοξία, φυσική συνέχεια της ελληνικής γραμμής, -και δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα Eυαγγέλια γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα όπως και τα πατερικά κείμενα, με αποκορύφωμα εκείνα της θεολογίας περί του ακτίστου φωτός- ενσωμάτωσε μέσα στα Μυστήρια την πνοή του αρχαίου κόσμου μαζί με τον ελληνικό λόγο.

Ο Έλληνας είναι εξοικειωμένος με το καρδιακό μέγεθος της ζωής, και παρ’ όλη την επέλαση του ατομικισμού και του υλισμού, διατηρεί μέσα του τον πολιτισμό του μαζί!Δεν είναι τυχαίο που μοιράζεται το Ποτήριο κατά την Θεία Κοινωνία, αυτό που οι αλλόδοξοι αποστρέφονται επειδή προσβάλλει την υγιεινή τους! Ακριβώς επειδή γι’ αυτούς ο Θεός δεν είναι Ζώσα Παρουσία και Δύναμη αλλά νεκρό ιδεολόγημα του νου στο οποίο, εντούτοις, επιμελώς απευθύνουν την απελπισία της ύπαρξης τους.

Προσωπικά μεταφέρω εκ γεννήσεως την αγγελία της καλής εκδοχής και δεν διανοούμαι ούτε υπογράφω καμία άλλη! Καθένας έχει την ευθύνη που του αναλογεί: να είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που χαίρεται και τιμά το δώρο της ζωής του καθώς διατίθεται για την ευημερία και την ευτυχία όλων των όντων!

Ο μη συνειδητός άνθρωπος θεωρεί ότι αφού η ζωή του συνεχίζεται, δεν «παίζουν» εκδοχές καταστροφής! Αυτοί που γνωρίζουν απλά διατίθενται υπέρ της ζωής!

Το 2004 η Ελλάδα υπό το πρόσχημα των Ολυμπιακών αγώνων έλαμψε! Και μετέφερε συμβολικά το φως σε όλο τον κόσμο! Για μια στιγμή η Γη ξανάγινε γιορτινή, αναβαπτιζόμενη στην αρχαία Μητρόπολη των Αθηνών… Όλοι θαυμάσαμε την Αθήνα τις μέρες εκείνες! Πλήθος εθελοντών όλο κέφι και φαντασία στήριξαν την μεγαλειώδη κλίμακα της Ολυμπιακής γιορτής. Και οι Τελετές Έναρξης και Λήξης με θεϊκή στην κυριολεξία έμπνευση αποκάλυψαν το κάλλος μιας Ελλάδας που ξάφνιασε και θάμπωσε την υφήλιο …

Πέρασαν  χρόνια από τότε… Όλο αυτό το πνευματικό κεφάλαιο δυστυχώς το ξοδέψαμε αφρόνως! Ας σταθεί καθένας στο πιο αληθινό σημείο του εαυτού του! Και από κει να κινηθεί όπως τον εμπνεύσει ο Θεός για τα βέλτιστα!
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: