ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

13 Μαΐ 2017

Η Μάνταλα του Εαυτού σου

Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και να ζεις!

Θέλω να σε κάνω να ενδιαφερθείς να γνωρίσεις καλύτερα πως λειτουργούν τα διάφορα μέρη του σώματος σου, καθώς και τι θησαυρός είσαι στην πραγματικότητα! Οι άνθρωποι είναι θαυμαστά κατασκευασμένοι!

Φαντάσου ότι βλέπεις μέσα από γυαλιά που έχουν οκτώ φακούς! Ο κάθε φακός αντανακλά ένα βασικό μέρος του εαυτού σου:

Το σώμα σου -το υλικό μέρος
Τις σκέψεις σου -το νοητικό μέρος
Τα συναισθήματά σου -το συγκινησιακό  μέρος
Τις αισθήσεις σου -τα αισθητήρια όργανα: μάτια, αυτιά, δέρμα, γλώσσα και μύτη
Τις σχέσεις σου -το αληλοεπηρεαζόμενο μέρος
Το πλαίσιό σου -χώρος, χρόνος, αέρας, χρώμα, ήχος και θερμοκρασία
Την διατροφή σου -τα υγρά και τα στερεά τα οποία προσλαμβάνεις
Την ψυχή σου -το πνευματικό σου μέρος

Μέσα από τον πρώτο φακό θα δεις το υλικό σου σώμα μ’ όλα τα κομμάτια του και τα συστήματά σου
Άφησε τον εαυτό σου να γεμίσει δέος και κατάπληξη για το πόσο όμορφα κατασκευασμένο είναι το σώμα σου και πόσους θησαυρούς πηγών ενέργειας περιέχει! 

Μετάφερε αυτές τις πληροφορίες στο δικό σου σώμα! Εσύ, ο ιδιοκτήτης του! Ικανοποιείς όλες του τις ανάγκες; Ακούς τι σου λέει; Θα σου πει πότε είσαι κουρασμένος, πεινασμένος ή σε υπερένταση, και θα σε ειδοποιήσει μόλις κάποιο κομμάτι σου χρειαστεί ειδική φροντίδα!

Ο δεύτερος φακός δείχνει την διάνοιά σου, το γνωστικό μέρος του μυαλού σου
Αυτός ο φακός σου λέει για τις πληροφορίες που προσλαμβάνεις, για τις σκέψεις σου και το νόημα που τους δίνεις! 

Τρίτος είναι ο φακός των συναισθημάτων και των συγκινήσεών σου.
Είσαι ελεύθερος να τα αναγνωρίσεις και να τα αποδεχτείς; Τι περιορισμούς βάζεις στα συναισθήματά σου; Πώς τα εκφράζεις; Μπορείς να αντιμετωπίζεις φιλικά όλα τα συναισθήματά σου ξέροντας ότι όλη η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο που τα αντιμετωπίζεις; Όλα τα συναισθήματα είναι ανθρώπινα.. Χωρίς τα συναισθήματα, θα ήμαστε ρομπότ. Τα συναισθήματά σου για τα συναισθήματά σου σού δείχνουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η αυτεκτίμησή σου σχετικά με τα συναισθήματά σου!

Ο τέταρτος φακός σού δείχνει πώς αισθάνεσαι τον εαυτό σου
Ποια είναι η φυσική κατάσταση των αισθητηρίων οργάνων σου; Πόση ελευθερία δίνεις στον εαυτό σου για να κοιτάει, να ακούει, να αγγίζει, να γεύεται και να μυρίζει; Πόσους περιορισμούς βάζεις σ’ αυτά τα θαυμαστά κομμάτια του εαυτού σου; Το να αναγνωρίζουμε, να τιμάμε και να χρησιμοποιούμε πλήρως και ελεύθερα τις αισθήσεις μας, αποτελεί τον κυριότερο τρόπο αλληλεπίδρασης με τον εξωτερικό κόσμο και διέγερσης του εσωτερικού μας κόσμου. Χρειαζόμαστε πολλή αισθητηριακή τροφή για να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον για τις αισθήσεις μας.

Ο πέμπτος φακός σού δείχνει τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους ανθρώπους στο περιβάλλον σου
Αυτή η αλληλεπίδραση διαμορφώνει την φύση των σχέσεών σου. Πώς εκτιμάς την ποιότητα των διαφόρων σχέσεών σου; Πώς χρησιμοποιείς την δύναμη σου; Να θυμάσαι πως η αγάπη και το χιούμορ είναι δύο πανίσχυρες θεραπευτικές δυνάμεις!
  
Ο έκτος φακός έχει σχέση με την διατροφή
Τι είδους τροφή και υγρά βάζεις μέσα στο σώμα σου; Έχεις καταλάβει πόσο καλή διατροφή χρειάζεται το κορμί σου; Οι τελευταίες έρευνες αποδείχνουν τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε αυτό που τρώμε και πίνουμε και στο πώς αισθανόμαστε και δρούμε.

Ο έβδομος φακός σχετίζεται με το πλαίσιο σου
Αυτό αναφέρεται στις εικόνες και στους ήχους, στην αφή των πραγμάτων, στην θερμοκρασία, στο χώμα, στην ποιότητα του αέρα, της ατμόσφαιρας και στο χώρο μέσα στον οποίο ζεις και εργάζεσαι. Ο καθένας από αυτούς τους παράγοντες παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή σου. Η ποιότητα και η ένταση του φωτός επηρεάζουν πολύ την υγεία σου. Υπάρχει σχέση ανάμεσα στο χρώμα, τον ήχο και την μουσική και σ’ αυτά που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα.

Ο όγδοος φακός αφορά τους πνευματικούς, θρησκευτικούς σου δεσμούς
Αυτοί αντιπροσωπεύουν την σχέση σου με την ζωτική δύναμη. Πώς βλέπεις την ζωή σου; Την τιμάς; Χρησιμοποιείς το δεσμό σου με πνεύμα στην καθημερινή σου ζωή;

Το καθένα από αυτά τα οκτώ μέρη εκπληρώνει διαφορετικό προορισμό και μπορεί να νοηθεί χωριστά
Όλα τα μέρη συνεχώς αλληλεπηρεάζονται!

Το επόμενο σχέδιο παρουσιάζει τα οκτώ κομμάτια σαν να ήταν οκτώ χωριστοί δίσκοι. Όλοι συναντιούνται στο κέντρο, που εκπροσωπεί τον Εαυτό, που είσαι ΕΣΥ! Μπορείς να το ονομάσεις Μάνταλα του Εαυτού σου! Σκέψου με την ησυχία σου τι ξέρεις και πώς χρησιμοποιείς τα διάφορα μέρη του! 

Μέχρι πριν από σαράντα χρόνια, κυρίως στην Δυτική ιατρική, η αντίληψη ότι τα διάφορα μέρη του σώματός μας συνδέονται και επηρεάζουν το ένα το άλλο, ήταν κάτι ολότελα άγνωστο! Στην συνέχεια άρχισαν να συνειδητοποιούν πως η δυσαρμονική αλληλεπίδραση ανάμεσα στο μυαλό, το συναίσθημα και το σώμα συντελεί στην ασθένεια. Έτσι δημιουργήθηκε η ψυχοσωματική ιατρική. Η αρμονική αλληλεπίδραση αυτών των τριών μερών φέρνει την υγεία!

Μαθαίνουμε τώρα πως και τα οκτώ μέρη επηρεάζουν και επηρεάζονται μεταξύ τους! Μπορούμε τώρα και καταγράφουμε με μόνιτορ την επίδραση από τις δυσάρεστες σκέψεις στις χημικές αντιδράσεις του σώματος! Απίθανες εξελίξεις συντελούνται στην επιστήμη και ιδιαίτερα στην φυσική! Ολόκληρος καινούργιος κόσμος από πληροφορίες ανοίγεται μπροστά μας!
από την Βιρτζίνια Σατίρ

 *

Δεν υπάρχουν σχόλια: