ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

30 Δεκ 2017

Άρης Δαβαράκης: "Το NGradio είναι φορτωμένο διεθνή βραβεία, αλλά αυτοί που το ονειρευτήκανε, το φτιάξανε και το δουλεύουν 24Χ7 δεν τόχουν πάρει πάνω τους. Το χαίρονται και του δίνουν όλη τους την (πολύ καλή) ενέργεια!"

Κυκλοφορώ στην Αθήνα πεζός και δεν οπλοφορώ πια καθόλου. Έχω βρει άλλους τρόπους να ισορροπώ και να αμύνομαι: Ζεν και μεγάλα χαμόγελα μαζί με πολλά «Δόξα τω Θεώ», βαθιά ευγνωμοσύνη για όλο το πακέτο, μεγάλες βόλτες με τα πόδια, εσπερινούς και αγρυπνίες στον Άγιο Φίλιππο – μαζί και χωριστά με κάποιους φίλους πολύ παλιούς και άλλους ολοκαίνουργιους. Ακολουθώντας την φωνή που μου τα «λέει, λέει, λέει» από καρδιάς, βρέθηκα την περασμένη Πέμπτη το βραδάκι στην Γλυφάδα και ανοίχτηκε μπροστά μου μια πραγματικότητα που την υποδέχτηκα και με υποδέχτηκε σε ένα άλλο σύμπαν, σε ένα άλλο δηλαδή πεδίο ενός παράλληλου ρεαλισμού. Είχα συναντηθεί με τα παιδιά του NGradio στην αφιερωμένη στον Γιώργο Περρή εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου («Στην υγειά μας βρε παιδιά») στον ΣΚΑΙ.  Εκεί διασταυρωθήκανε οι δρόμοι μας -νάναι καλά ο Γιώργος που συμφωνεί πως «τα θαύματα δεν είναι σπάνια αν έχεις μάτια να τα δεις». Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και λίγες μέρες μετά πήγα για συνέντευξη, στην ουσία για να γνωριστούμε, στην έδρα τους (στη Γλυφάδα).

Πέρασα καταπληκτικά κάνοντας εκπομπή με τον Ισίδωρο Πάτερο, τον Στέλιο Νικολαΐδη, τον Τάσο Περόγλου και την Χαρούλα Νικολαΐδου. Έχω κάνει πολύ «συμβατικό» (τεχνολογικά το εννοώ) ραδιόφωνο από το 1977 έως και πρόσφατα -το ιντερνετικό ραδιόφωνο με εικόνα όμως δεν το ήξερα. Εντυπωσιάστηκα. Τρελάθηκα. Ερχόντουσαν μηνύματα από τον… Βόρειο Πόλο, από τον Νίκο Αλιάγα που ζει στο Παρίσι, από τον Νέο Κόσμο, (εδώ δίπλα δηλαδή), μέχρι από το Πεκίνο, το Βερολίνο, την Τουρκία, την Μόσχα- από «όπου υπάρχουν Έλληνες» όπως λέγαμε κάποτε.

Η αίσθηση δεν περιγράφεται. Στο καθιστικό που κάτσαμε για γνωριμία, καφέ και τα λοιπά, γίνεται η πρωϊνή εκπομπή – πάντα και με εικόνα εκτός από τον τέλειο ήχο. Στο στούντιο πιο κει η κουρτίνα από πίσω μας που δεν της είχα δώσει σημασία, βγάζει ένα αποτέλεσμα με αστεράκια κι’ ήτανε σαν να κουβεντιάζαμε εμείς κάτω από μια ξαστεριά του σύμπαντος κόσμου όπου όλα και όλοι είμαστε ένα. Κανένα ζόρι, καμία προσπάθεια. Ο Τάσος Περόγλου έχει κρεμάσει από το ταβάνι μια μικροσκοπική κάμερα που κάνει θαύματα. Την χειρίζεται από το i-pad του, όπως και την κονσόλα του ήχου, ενώ μετακινείται μέσα και έξω από το ολοκαίνουργιο στούντιο. Κάνω συνέντευξη στο ραδιόφωνο αλλά συγχρόνως μεταδίδομαι -τα παιδιά και εγώ- και σαν ζωντανή εικόνα όπου υπάρχει internet, σήμα, σύνδεση. Όταν παίζουμε τραγούδι μπαίνει το βιντεοκλίπ, από το YouTube ή απ’ όπου θέλουμε.

Tο NGradio είναι φορτωμένο διεθνή βραβεία, αλλά αυτοί που το ονειρευτήκανε, το φτιάξανε και το δουλεύουν 24Χ7 δεν τόχουν πάρει πάνω τους. Βαφτίστηκε NGradio γιατί είναι πρωτ’ απ’ όλα ιντερνετικό ραδιόφωνο -αλλά όποτε θέλει είναι και ιντερνετική τηλεόραση. Ο Τάσος (πάλι) έχει φτιάξει την περιβόητη βαλίτσα -την μαγική βαλίτσα. Την παίρνει και έρχεται σε σας και κάνετε την εκπομπή από το σπίτι σας, το γραφείο, το εξοχικό σας. Πήγε και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου με την βαλίτσα αυτή και κάποιοι «συμβατικοί» τηλεθεατές ίσως να κατάλαβαν πόσο αλλάζουν συνεχώς τα πάντα μέσα στην ροή -θέλουμε δεν θέλουμε.

Οι βασικοί του NGradio.gr (γιατί είναι πολλοί στην ευρύτερη παρέα) είναι αλφαβητικά οι εξής επτά: Άννα-Μαρία Νικολαΐδου, Στέλιος Νικολαΐδης, Χαρούλα Νικολαΐδου, Ισίδωρος Πάτερος, Βασιλεία Περόγλου, Τάσος Περόγλου, ΦαιαΣτάϊνερ. Μία οικογενειακή σχεδόν παρέα που έχει ξεκινήσει τα θαύματα και έχει σκοπό απ’ ότι φαίνεται να κάνει πολλά.

Μ’ αρέσει πολύ αυτή η κίνηση προς τα μπρός που με κάνει να θέλω να καταφέρω να σταθώ όρθιος πάνω στην ιστιοσανίδα, κι’ ας βιάζεται πολύ το κύμα, κι’ ας αλλάζει συνεχώς ο άνεμος. Στο λαπ-τοπ, το tablet ή το κινητό συντονίζεσαι με την «εδώ και τώρα» δημιουργική παρέα του NGradio.gr και ακούς χωρίς απαραίτητα να βλέπεις. Αν είσαι όμως λίγο περίεργος θ’ ανοίξεις το παραθυράκι να ρίξεις μια ματιά -και αν σ’ ενδιαφέρει θα μείνεις για λίγο εκεί, στην εικόνα.

Μ’ αρέσει το BEAT, το UBER, το Airbnb, όλες σχεδόν οι πολλές και διάφορες εφαρμογές (όπως αυτή που μου μετράει πόσα χιλιόμετρα με τα πόδια κάνω κάθε μέρα). Ξέρω, είναι πολλές και διάφορες οι, συχνά δικαιολογημένες, αντιρρήσεις. Όμως από εδώ όπου έχω στήσει την δική μου κάμερα, την οπτική γωνία μου, οι παγκόσμια ραγδαίες εξελίξεις που μας επηρεάζουν όλους μου δίνουν σήμα πως προχωράμε καλά: «Είναι ποτάμι και κυλά» έγραψε ο Γκάτσος. Το NGradio είναι φορτωμένο διεθνή βραβεία, αλλά αυτοί που το ονειρευτήκανε, το φτιάξανε και το δουλεύουν 24Χ7 δεν τόχουν πάρει πάνω τους. Το χαίρονται και του δίνουν όλη τους την (πολύ καλή) ενέργεια.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: