ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

27 Φεβ 2018

Ο Χριστός έσχισε το παραπέτασμα που χωρίζει πνευματικά το ορατό με το αόρατο!

Η ζωή λάμπει το ίδιο υπέροχη! Στις αναστημένες ψυχές! 

Ο Θεός δεν είναι «αλά καρτ», όπως θα ήθελε ο νους για να παίρνει ό,τι γουστάρει! Είναι το Μυστήριο της Αγάπης στο οποίο προσκαλείται ο άνθρωπος να λειτουργηθεί και να μεθέξει! 
*
Πολιτισμός είναι να είσαι παρών στο σημείο σου!
Τι σημασία έχει με τι απασχολείς τον νου σου για να μην το εμποδίζει!
*
Πόσο μεγάλη δωρεά είναι το ότι μας έδωσε ο Θεός το δικαίωμα να του μιλούμε κάθε ώρα και κάθε στιγμή και σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρισκόμαστε, και εκείνος να μας ακούει!
Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχουμε! Γι’ αυτό, πρέπει να αγαπήσουμε τον Θεό!
Γέροντας  Πορφύριος

Ο ερωτευμένος επιλέγει κάθε στιγμή τον έρωτα του κάτω από όλες τις συνθήκες! Και ο Θεός Έρωτας είναι! Αλλιώς αργά ή γρήγορα θα κουραστείς και θα γυρίσεις στο σπίτι του νου σου! Παραμένοντας τουρίστας στην Πόλη του Θεού!
*
Μην ξεχνάμε τους αγαπημένους μεταστάντες!
Χαίρονται να τους μιλάμε, να τους τιμούμε! Είναι ζωντανοί! Συμμετέχουν! 
***
Σαρακοστή, μια διαδρομή συγχώρησης, νηστείας, ελεημοσύνης, προς Συνάντηση με τον αναστημένο Χριστό-Εαυτό!
Συγχώρηση που δεν είναι απλή ψυχανάλυση, νηστεία που δεν είναι απλή υγιεινή διατροφή, ελεημοσύνη που δεν είναι απλή φιλανθρωπία! Ούτε "τεχνικές ατομικής αυτοβελτίωσης"! Αλλά πνευματική εγρήγορση! 
*
Αίρεση, λέει η Ορθόδοξη μας πνευματική παράδοση, είναι το μέρος έναντι του Όλου! Το οποίο δεν είναι απαραίτητα λάθος! Δεν συλλειτουργείται όμως στην συνείδηση μέσα στο Μυστήριο της Ενότητας!
Αυτό ισχύει και στην στάση μας ως προς τον Θεό! Στην Άγια Σχέση είσαι παρών ολόκληρος! Το μέγεθος είναι απόλυτο! ''Ασ' τα όλα και ακολούθησε με!" Και τότε ανοίγεται ο κόσμος του Θαυμαστού! 
*
Ο απεσταλμένος ελευθερώνεται από την θυσία της ενσάρκωσης και συνεχίζει στον Ουρανό το Έργο της Ψυχής του! Την Αγάπη για τον άνθρωπο! 
Tι προβλήματα έχουν οι άπιστοι! Πρέπει όλα να τα λύσουν μόνοι τους! Σαν τον Άτλαντα σηκώνουν την Γη του εαυτού τους στους ώμους τους! Και είναι τραγικό το βάρος! 

 Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμε τίποτα, είμαι ελεύθερος!
Ν.Καζαντζάκης
Άξιος!
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: