ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

12 Φεβ 2018

Μίκη σ’ αγαπάμε!

Προπαντός μη μας διχάσουν! Είμαστε Έλληνες! Και ο Έλληνας είναι πατριώτης και κοσμοπολίτης μαζί! Γιατί προέρχεται από τον υψηλότερο πνευματικό πολιτισμό που γνώρισε η Γη! Γι’ αυτό και οι Έλληνες υπερασπίστηκαν με συγκλονιστικό τρόπο μέσα στους αιώνες την αξία της ελευθερίας! 
Ανεξαρτήτως πολιτικών παρατάξεων κ.λπ. η πλειοψηφία των Ελλήνων ενεργοποιεί τα εθνικά της αντανακλαστικά όταν πρόκειται για την πατρίδα! 

Αυτό δεν σημαίνει πως όσοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είναι οι Έλληνες και όσοι δεν πήγαν δεν είναι! Το συλλαλητήριο εντούτοις παραμένει εθνικό όχι κομματικό όσο και αν προσπαθούν από πολλές πλευρές να το χρησιμοποιήσουν έτσι -για τους δικούς τους σκοπούς ο καθένας. Ας μην υποτιμούν όμως το αισθητήριο των Ελλήνων! Όλα είναι ευανάγνωστα! Και έχουν την ταυτότητα τους! Και ο νοών νοείτω! 

Φυσικά και δεν ήταν οι «καλοί» πολιτικοί, οι αθώοι, στο συλλαλητήριο και οι «κακοί», οι ένοχοι, στην κυβέρνηση ή και εκτός αυτής, κ.λπ. Προς Θεού! Εξάλλου το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, όπως και το ζήτημα των μνημονίων, σύμπαν το πολιτικό σύστημα τα κληροδότησε στην παρούσα κυβέρνηση! Ας μην το ξεχνάμε αυτό! Η κυβέρνηση κατά κοινή ομολογία βρίσκεται αντιμέτωπη με άγρια διεθνή δεδομένα! Και θα κριθεί για το πώς θα διαπραγματευτεί! Γι’ αυτό σε περιόδους τέτοιων κρίσεων χρειάζεται εθνική ενότητα! Αυτό που δεν κάνουν οι πολιτικοί ας το κάνει ο λαός! Όπως τότε με το δημοψήφισμα! Τότε που βρεθήκαμε στην αδιανόητη θέση όχι μόνο να αγνοηθεί η βούληση της πλειοψηφίας αλλά στην πραγματικότητα να εξευτελιστεί κάθε έννοια δημοκρατίας! Εκτός και αν τα δημοψηφίσματα είναι αποδεκτά μόνο όταν συμφωνούν με τα ορατά και αόρατα κέντρα εξουσίας! Αυτό θα ντροπιάζει για πάντα την Ευρώπη! Ακούσαμε τότε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας να καταγγέλλει διεθνώς τον πρωτοφανή εκβιασμό τον οποίο υπέστη! Και το πληρώσαμε ακριβά αυτό! Ο πολιτικός κόσμος δεν ήταν ενωμένος μπρος στον εθνικό κίνδυνο! Αντιθέτως, ενώ η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματευόταν, η όποια Ελληνική κυβέρνηση, η αντιπολίτευση πήγαινε μεμονωμένα και συνομιλούσε με τους Ευρωπαίους! Αντί να είμαστε ένα μέτωπο! Οι ίδιες φιλότιμες προσπάθειες γίνονται και τώρα για να μας διχάσουν! Αυτά για να μην ξεχνάμε! 

Ο αριστερόστροφος φασισμός για τον οποίο μίλησε ο Μίκης υπήρχε πάντα! Όπως και η δεξιά των τραμπούκων! Δεν σημαίνει όμως πως οι αριστεροί είναι φασίστες και οι δεξιοί τραμπούκοι! Εκτός εκείνων που είναι! Έλεος! Όλοι εξάλλου κρίνονται ατομικά! Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα!


Ο αγαπημένος Μίκης καταδίκασε τον φασισμό από όπου και αν προέρχεται, και τώρα και πάντα, με την ίδια του την ζωή! Η ιστορία του, το ίδιο του το έργο το αποδεικνύει αυτό, και δεν χρειάζεται υπερασπιστές… Έχει προσφέρει τόσα στον πολιτισμό της Ελλάδας και στην πατρίδα του που χρήζει τον σεβασμό όλων! Είναι άλλωστε σεβαστός παγκοσμίως και για την μουσική του και για τους αγώνες του για την ελευθερία!


Στο μήνυμα του στο συλλαλητήριο δεν είδα έναν Μίκη καθιστό! Όχι! Τον είδα όρθιο! Να νοιάζεται, να πονά την πατρίδα του, να πολεμά το άδικο! Να πολεμά τις φασιστικές νοοτροπίες που δεν έχουν δυστυχώς μόνον πολιτικό χρώμα!


Και το κυριότερο! Τον Μίκη δεν μπορεί να τον οικειοποιηθεί κανείς! Παρά μόνον η Ελλάδα! Δεν μπορούν να τον οικειοποιηθούν ούτε όσοι ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο ούτε όσοι ήταν απόντες! Ούτε να τον εκμηδενίσουν! Ο Μίκης είναι Έλληνας! Είναι πατριώτης! Είναι κοσμοπολίτης! Είναι ένας συγκλονιστικός δημιουργός! Προς Θεού, ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει! Το μέγεθος του, η πληθωρικότητα του, δεν χωράει σε μικροπρεπείς κριτικές! Κάθε του τραγούδι είναι έρωτας για την ζωή, για την ομορφιά και την αξία της, κάθε του τραγούδι είναι αγάπη για τον άνθρωπο! Ας αναζητήσουν αλλού τους προσκυνημένους! Σεβασμός στον Μίκη! 

Κανείς εξάλλου σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να απαγορεύσει στον λαό να εκφράσει την βούληση του διαδηλώνοντας! Ούτε οι γνωστές μειοψηφίες μπορούν να καπελώσουν και να παραχαράξουν μια εθνική βούληση: να προστατεύσουμε την πατρίδα μας! 

Το μήνυμα ήταν εθνικό, και στάλθηκε προς πάσα κατεύθυνση! Ας το χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση υπέρ μας! Είναι παράλογο αυτό να διχάζει αντί να ενώνει!

Στο μήνυμα του Μίκη προσωπικά είδα την αγάπη και την αγωνία του για την πατρίδα του αλλά και τον πόνο του για μιαν αριστερά που την μάχεται ο γάμος με την εξουσία!
Θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του είχε την τόλμη και την γενναιότητα να δώσει το παρόν! Θαυμάζω το θάρρος του! Όπως και τότε στην πλατεία Συντάγματος που δέχτηκε τα χημικά! Και το θάρρος του να γίνεται βορά στην κριτική φίλων και εχθρών! Ας μην τον πονέσουν άλλο οι φίλοι! Ας σεβαστούμε τον Μίκη! Είναι πολύ Μεγάλος για να τον κρίνουμε! Η ιστορία τον έχει ήδη καταχωρίσει στους αθάνατους! 

Μίκη, στους μεγάλους έρωτες δεν λείπουν οι παρεξηγήσεις, οι καβγάδες, τα μεγάλα αλλά και τα βαριά λόγια! Κυρίως σ’ αυτούς –τους μεγάλους έρωτες! C' est la vie!
Μίκη σ’ αγαπάμε! 
*
Από Stelios Nikolaides για την διαμάχη περί Μίκη
"Ο Σοφός δείχνει τον ήλιο και ο κουτός βλέπει το δάχτυλο !!! Πάντα έτσι θα είναι... Γιατί κανείς δεν έμαθε να σέβεται... Είναι κουτό επίσης κάποιος να κρίνει την δύναμη της θάλασσα από τον αφρό της στην παραλία!" 
Χαίρε! 
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: