ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

27 Φεβ 2018

Η μάζα θεωρεί «τρελό» οποιονδήποτε δεν ανήκει στην «συλλογική τρέλα»!

Εάν ανήκεις στη μάζα, θεωρείσαι λογικός! Μπορεί η μάζα να είναι στα πρόθυρα της τρέλας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Εσύ πρέπει απλά να ανήκεις στη μάζα και να συμπεριφέρεσαι όπως όλοι οι άλλοι. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για την ατομικότητα.

Τρελό θεώρησαν τον Βούδα, τρελό θεώρησαν τον Ιησού, τρελό θεώρησαν τον Σωκράτη!

Οι μάζες θεωρούν τρελό οποιονδήποτε δεν ανήκει στη συλλογική τρέλα, οποιονδήποτε ξεφεύγει από αυτήν. Αλλά αυτή η τρέλα είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαγνιστείς!

Ο άνθρωπος δεν είναι ένα ον αλλά μια διαδικασία, δεν είναι ένα ον αλλά ένα γίγνεσθαι. Ο σκύλος γεννιέται και πεθαίνει σκύλος! Ο άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί άνθρωπος και να πεθάνει σαν Βούδας! Καμιά άλλη ύπαρξη, εκτός του ανθρώπου, δεν εξελίσσεται ανάμεσα στην γέννηση και στον θάνατο. Αλλά για να φτάσεις σε αυτό, θα πρέπει να είσαι ο κεραυνός που θα κάψει ό,τι σάπιο υπάρχει μέσα σου!

Πρέπει να είσαι αρκετά τρελός για να πας πέρα από όλες τις υποκρισίες, όλες τις ιδιομορφίες, όλες τις μάσκες που ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει για να μείνει εκεί που είναι, για να μην εξελιχθεί! Η μάζα, ο κόσμος, θα καταδικάσει όλους τους «επαναστάτες», όλα τα επαναστατικά πνεύματα και θα πει πως είναι οι καταστροφείς. Αλλά για να δημιουργήσεις πρέπει πρώτα να καταστρέψεις. Εάν δεν καταστρέψεις ό,τι είναι άσχημο εν μπορείς να δημιουργήσεις την ομορφιά και το ωραίο!

Εάν δεν καταστρέψεις το ψέμα, δεν μπορείς να ανοίξεις δρόμο στην αλήθεια!

Είναι φυσικό ο κόσμος να μισεί τον άνθρωπο της αλήθειας: είναι ένας «ταραξίας»! Η αλήθεια είναι ατομική και οι μάζες δεν ενδιαφέρονται για την αλήθεια! Στις μάζες ενδιαφέρουν οι παρηγοριές και οι ανέσεις.

Οι μάζες δεν αποτελούνται από εξερευνητές, από ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια, που προχωρούν στο άγνωστο, χωρίς φόβο και ριψοκινδυνεύουν την ζωή τους για να ανακαλύψουν ποια είναι η σημασία της ζωής τους και ολόκληρης της ύπαρξης! Οι μάζες θέλουν απλά να τους διηγηθείς γλυκές ψεύτικες ιστορίες, άνετες και συμφέρουσες.

Η μάζα μισεί όποιον θέλει να είναι Πρόσωπο, όποιον θέλει να ακολουθήσει ένα δικό του ιδιαίτερο μονοπάτι και τρόπο ζωής.
Οι μάζες θέλουν να είσαι απλά «ένας σαν και αυτούς»! Ο διαχωρισμός σου από αυτούς τους κάνει να φοβούνται! Θέλουν να είσαι πράος, υπάκουος, δούλος. Εάν, με κάποιο τρόπο καταφέρεις και τους ξεπεράσεις δεν θα σε συγχωρέσουν ποτέ!
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: