ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Απρ 2023

Η Πατρίδα δεν είναι απλώς σύνορα!

 Κάθε λουλούδι έχει την δική του ρίζα και την δική του ομορφιά μέσα στον Μεγάλο Κήπο! Το ίδιο και τα έθνη και οι λαοί! Παίζουν τον δικό τους ρόλο στο μεγάλο Οικοσύστημα!

Η Πατρίδα δεν είναι απλώς σύνορα! Είναι ψυχή, είναι πολιτισμός, είναι ιστορία! Βλέπουμε να αποδυναμώνεται η έννοια της Πατρίδας στο όνομα της Ενωμένης Ευρώπης και της Παγκοσμιοποίησης! Το κράτος δεν είναι η Πατρίδα!

Τα σύμβολα, οι μύθοι, οι παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού είναι η ψυχή του! Το ίδιο και οι ευαισθησίες του! Δεν είναι κάτι τυχαίο! Για να τα καταργούμε ή να τα αντικαθιστούμε αλά καρτ!

*

 Ή φόβος ή αγάπη! Ο θυμός είναι μεταμφιεσμένος φόβος!

Η αγάπη είναι πάντα δημιουργική! Έχει λύσεις!

 Μόνο η γνώση της ημέρας φέρνει αποτελέσματα! Όχι η γνώση του χτες! Έμετ Φοξ

 Για ό,τι συμβαίνει το αντανακλαστικό ας είναι "εγώ τι μπορώ να κάνω;" (Καθείς με τα όπλα του! Οδ.Ελύτης)

*

Ας υψώσουμε μέσα μας την ιερή εικόνα του Εαυτού και του κόσμου!

Ένας αποϊεροποιημένος κόσμος είναι ένας νεκρός κόσμος! Είμαστε ζωντανοί μόνο σε μέθεξη με το ΙΕΡΟ! Την Παναγία Αγάπη!

*

Οι σπασίκλες του Θεού είναι αριστούχοι!

Αλλά ο πατέρας το βλαμμένο παιδί αγαπά! Αυτό πριμοδοτεί, των ειδικών αναγκών! Ο Κανένας

Δεν υπάρχει καμιά άλλη αλήθεια πέρα από σένα! Όλες οι αλήθειες στέκονται στο ότι υπάρχεις εσύ! Αν δεν υπάρχεις εσύ, τι να τις κάνεις τις αλήθειες; Πες ότι έχεις αλήθειες τριγύρω και δεν είσαι εσύ εδώ, έχεις μετοικήσει εις Κύριον! Αυτές οι αλήθειες είναι για μας, αλλά δεν είναι για σένα! Άρα η μόνη αλήθεια που μπορείς να ισχυριστείς ότι υπάρχει, είναι ο εαυτός σου! Φαντάσου ότι αυτό δεν το έχουμε ακόμα σκεφτεί! Πως το μόνο αληθινό ον που υπάρχει στον πλανήτη είσαι εσύ! Η μόνη αλήθεια που μπορεί να γνωρίσεις είναι ο εαυτός σου! Ο Κανένας

*

 Από την αγάπη μου να σωθείς εσύ!

Η αλληλλοπεριχώρηση της αγάπης! Να είσαι ο Ένας που σώζει τον κόσμο! Η αγάπη αυτή δεν είναι συναίσθημα! Είναι ο ίδιος ο Θεός!

 Τάχα να μην είχα κάποτε κι εγώ ανεβεί κείνα τα σκαλοπάτια του ατελεύτητου καλοκαιριού μιαν αψηλή βουνίσια θάλασσα... Οδ. Ελύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: