ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

5 Απρ 2023

Όλο αυτό εδώ είναι τόσο ψεύτικο όσο και ο θάνατος!

 Η αλήθεια του θανάτου βασίζεται στην βεβαιότητα μας ότι αυτή την στιγμή ζούμε! Όσο ζει και ένας «χαρακτήρας» μέσα σε ένα παιγνίδι, και πιστεύει ότι είναι ζωντανός και παλεύει με άλλους χαρακτήρες!

 Επειδή το σύμπαν είναι πιο έξυπνο, φτιάχνει χαρακτήρα με αυτονοημοσύνη που πιστεύει -μέσα στο παιδί που είναι- ότι είναι ζωντανός! Όσο μπορεί να βγει έξω από το παιγνίδι ο «χαρακτήρας», άλλο τόσο υπάρχει ζωή και θάνατος! Δεν μπορεί! Δεν μπορείτε να πεθάνετε γιατί δεν ζείτε! «Μα αναπνέω, χτυπάει η καρδιά μου, έχω μάνα, πατέρα, έκοψα μαρούλια, φύτεψα δέντρα! Είναι δυνατόν να μη ζω;» Με την ίδια έννοια και ο «χαρακτήρας» σε ένα παιγνίδι φυτεύει φυτά, σκοτώνει μύγες, περνάει γέφυρες. Σκοτώνει άλλους παίκτες!

 Είσαι απλώς ένας «χαρακτήρας» του εαυτού σου! Δείτε την ταινία TRON! Να δείτε πώς ένας «μπαίνει» μέσα σ’ έναν υπολογιστή, πώς ο χρήστης απέξω τον κατευθύνει κ.λπ. Εσύ ούτε μπήκες ούτε θα βγεις! Συμβαίνει αυτή την στιγμή αυτό! Φανταστείτε τους κόκκους ζάχαρης σαν κυματάκια. Κι αυτά τα «κύματα» δημιουργούν σύμπαντα συμπάντων! Τίποτα δεν είναι γι’ αυτό τον παλμό! Μια κίνηση! Πάλλεται! Και νά ο Τάσος, η Μαρία…

 Έχετε δει το στραφτάλισμα του φωτός πάνω στην θάλασσα; Η θάλασσα και ο ήλιος είναι το απέραντο Όλο! Και βλέπετε τα φωτάκια να αναβοσβήνουν! Αυτό είναι! Πού πάει μετά το φωτάκι όταν έρθει ένα κυματάκι και παύει να είναι εκεί; Πού είναι το φωτάκι; Ο ήλιος είναι το φωτάκι!

 Ο άνθρωπος ξέρετε γιατί ανησυχεί; Όχι για το αν θα υπάρχει «μετά» αλλά επειδή σκέπτεται: «Μην τυχόν υπάρχω και δεν θυμάμαι ότι υπήρχα! Δεν πιστεύω να φύγω και να μην είμαι ο εαυτός που ξέρω, ένα αόρατο «κάτι» που ταξιδεύει, αλλά εξομοιωθώ με όλα! Καλά είναι όσο έχω σώμα και σταθερότητα! Μια χαρά!» Ο άνθρωπος φοβάται μη χάσει την ατομική του υπόσταση! Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία! Γιατί δεν υπάρχει ατομική υπόσταση! Ο Κανένας

*

 Το άγιο απόσταγμα της καρδιάς των αγνών όντων που πέρασαν είναι οι οάσεις που κάνουν ανεκτή την παρουσία μας στην γη!

Μας νικά το συναίσθημα αλλά πνευματικά είμαστε αήττητοι! Από την αγάπη για την αγάπη!

*

Όταν ο Ξέρξης αποφάσισε να εκστρατεύσει εναντίον της Ελλάδας, είπε: «Περίπατο θα κάνω!»

Και του λέει ο Δημάρατος, εξόριστος βασιλιάς της Σπάρτης ο οποίος είχε καταφύγει στην αυλή του: «Κάνετε λάθος, γιατί μπορεί να σκοτώνονται μεταξύ τους αλλά μπροστά στον ξένο θα γίνουν μια γροθιά». Κι όταν τον ρωτάει ο Ξέρξης μα γιατί, εκείνος απαντάει: «Για το ομόγλωσσο, το ομόθρησκο, το ομόηθες, το ομότροπον και το όμαιμον». Ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία, ίδια ήθη, ίδιος "τρόπος" (να ζεις), ίδιο αίμα!

*

 Μωβ δονήσεις αγάπης παντού…

Όλη η Ελληνική αίσθηση πραγμάτων… Το εκθαμβωτικό κάλλος! Ελληνικά χριστιανός ο Οδυσσέας Ελύτης!

*

ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ!

Οι πνευματικές δυνάμεις που δημιούργησαν και διατηρούν ολόκληρο το σύμπαν είναι στη διάθεσή σου κάθε στιγμή - εφόσον βέβαια τις επικαλείσαι. Η μέθοδος της επίκλησής τους είναι να ηρεμείς νοητικά και σωματικά και ύστερα να τις καλείς γαλήνια να κάνουν όσα νομίζουν πως είναι αναγκαία. Μην υπαγορεύεις τρόπους και μέσα.

 Έχεις δει ποτέ σου γερανό σε λειτουργία στην αποβάθρα; Ξέρεις τι συμβαίνει. Ο οδηγός του ούτε που θα ονειρευόταν να προσπαθήσει να σηκώσει με τα χέρια το φορτίο. Ασφαλώς θα τραυματιζόταν και ούτε θα έκανε τη δουλειά του. Το μόνο που έχει τώρα να κάνει είναι να τραβήξει ένα μικρό μοχλό και τα υπόλοιπα γίνονται στη συνέχεια. Η δύναμη του ηλεκτρισμού υψώνει το φορτίο σε όποιο ύψος απαιτείται.

 Όταν εργάζεσαι πνευματικά έλκεις απεριόριστη Δύναμη να λύσει το πρόβλημά σου! Και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα η νίκη.

 «Μέγας ἐν βουλῆ καί δυνατός ἐν ἔργοις· διότι οἱ ὀφθαλμοί σου εἶναι ἀνεωγμένοι ἐπί πάσας τάς ὁδούς τῶν υἱῶν τῶν ἀνθρώπων». 

(Ιερεμ. ΛΒ΄, 19) από Stelios Nikolaides

 "Ωραίε Αρχάγγελε γεια σου!" όπως είπε ο υπέροχος Οδυσσέας Ελύτης...

Αρχάγγελος Γαβριήλ, ο Αναγγέλων την χαρά του κόσμου! Ένας ακόμα φίλος των ανθρώπων... Χαίρε!

 "Δεν είμαι εγώ ο παλιάτσος, αλλά αυτή η τεράστια κυνική και τόσο αφελής ασυνείδητη κοινωνία που προσποιείται ότι είναι σοβαρή για να κρύψει καλύτερα την τρέλα της!" Salvador Dali

 Έτσι ήταν η Ελλάδα πάντοτε, ένας δίσκος με αντίδωρα! Κανείς δεν τη χόρτασε! Μ. Γκανάς

 Εμείς όσο κάνουμε την αποστολή μας το κακό ηττάται!

*

Παλεύουμε για ένα τίποτα, που ωστόσο είναι το παν.

Είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί, που όλα δείχνουν ότι δεν θ’ αντέξουν για πολύ. Είναι η ποιότητα, που γι’ αυτή δεν δίνει κανείς πεντάρα.

 Είναι η οντότητα του ατόμου, που βαίνει προς την ολική της έκλειψη. Είναι η ανεξαρτησία των μικρών λαών, που έχει καταντήσει ήδη ένα γράμμα νεκρό. Είναι η αμάθεια και το σκότος. Ότι οι λεγόμενοι «πρακτικοί άνθρωποι» -κατά πλειονότητα, οι σημερινοί αστοί- μας κοροϊδεύουν, είναι χαρακτηριστικό.

 Εκείνοι βλέπουν το τίποτα. Εμείς το πάν. Που βρίσκεται η αλήθεια, θα φανεί μια μέρα, όταν δεν θα μαστε πια εδώ. Θα είναι, όμως, εάν αξίζει, το έργο κάποιου απ’ όλους εμάς. Και αυτό θα σώσει την τιμή όλων μας -και της εποχής μας. Οδ. Ελύτης

*

Εμείς θα αναστήσουμε μια πατρίδα που κεφαλή θα έχει τον Χριστό όχι ανθρώπους! Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 Η φύση διδάσκει τα πάντα! Σε ιεραρχεί, σε περικλείει στο Μυστήριο της Ενότητας! Το εγωιστικό, διαχωριστικό εγώ γίνεται συναρμοσμένη Μοναδικότητα! Σε αδειάζει γι' αυτό σε γεμίζει Ζώσα ζωή!

 Δοκιμάζεται η βεβαιότητα σου πως ο Θεός θα δράσει! Ο Κανένας

 Η αγάπη κερδίζει αόρατες μάχες! Πάντα είναι νικητής! Ο πόλεμος έχει κερδηθεί!

 23.3.2023! 23,23,23! 222,333! Και ο Πλούτων στον Υδροχόο! Φιλάκια!

 Αν δείτε ό,τι βλέπω θα δείτε ότι βασανίζονται άγρια. Τρώνε αλύπητο ξύλο από το μυαλό τους! Ο Κανένας

 Να μπούμε σε μια κατάσταση αγγελικότερη. Πώς θα γίνει αυτό; Πρέπει να συμβούν τρία πράγματα. Το πρώτο, είναι να παίζουμε περισσότερο, το δεύτερο, είναι να αγκαλιαζόμαστε περισσότερο, γιατί είμαστε απόμακροι πια! Συμβατικοί στην αγκαλιά! Και το τρίτο και κυριότερο, είναι να προσπαθούμε να βρίσκουμε σημεία που να μας κάνουν να χαιρόμαστε! Ο Κανένας

 Έξω από τον παρόντα χρόνο μπορεί να σε βρει οτιδήποτε! Βυθίζονται στο πουθενά! Δίνουν πρόσβαση σε αλλότριες ενέργειες! Ο Κανένας

 Ιδέα: 4 ώρες εργασία, 5ήμερο, πρωί (11-3!) ή απόγευμα! 2.500 κατώτερος μισθός! Δωρεάν άθληση! Stelios Nikolaides

Δεν υπάρχουν σχόλια: