ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

10 Ιουν 2023

5000 χρόνων συνέχειας του Ελληνικού DNA! Είμαστε Μινωίτες!

 Έπεσε η Πόλη, έπεσε, μα ζει μες στην καρδιά μας!

 Αν μιλούσαμε συνολικά με τον Θεό θα ήμασταν αθάνατοι! Ο Κανένας

 Μακριά από χρήμα, δόξα, αλαζονία και "συναισθηματικές" αγάπες! Ο Κανένας

 Όλα πυροδοτούνται από την σκέψη! Και η κορύφωση της σκέψης είναι ο θάνατος! Ο Κανένας

*

 Το μαύρο μαντήλι των Κρητών!

Το κεφαλομάντηλο που φορούν οι Κρητικοί και τα κρόσσια δεν είναι για ομορφιά. Έχουν Ιερό Συμβολισμό πού συνδέεται με τους τελευταίους υπερασπιστές της Βασιλεύουσας που ήταν Κρήτες. Όταν κινδύνευε η Πόλη ο Παλαιολόγος έστειλε κήρυκες στις επαρχίες και ζήτησε εθελοντές να πολεμήσουν. Από όλη την επικράτεια μόνο οι Κρητικοί έστειλαν 5 καράβια με αρχηγό τον Μανούσο Καλλικράτη από τον Καλλικράτη Σφακίων. Εθελοντές προσφέρθηκαν πολλοί αλλά δεν είχαν χρόνο να βρεθούν πλοία για όλους. Αν είχαν χρόνο και αντί 5 έστελναν 20 πλοία, στη ναυμαχία πού ακολούθησε θα έσπαζε ο ναυτικός αποκλεισμός με απρόβλεπτες εξελίξεις.

 Έτσι ξεκίνησαν, όσοι χώρεσαν, στα 5 πλοία με Καπετάνιους ο νεότερος 75 ετών! Η ηλικία δεν ήταν εμπόδιο στην θυσία. Αυτοί οι ανίκητοι απ' τον χρόνο Ομηρικοί Ημίθεοι Ήρωες πολεμούσαν σώμα με σώμα και μόνο με την δύναμη πίστης και ψυχής. Και ΝΙΚΟΎΣΑΝ ! Διέσχισαν το Αιγαίο αλλά περικυκλώθηκαν από τον Τουρκικό στόλο έξω από την Πόλη. Ο ναύαρχος ζήτησε παράδοση. Αντί απαντήσεως δύο τοξότες Σφακιανοί (φημισμένοι ήδη από τα χρόνια τού Ομήρου και του Μ. Αλεξάνδρου) σκότωσαν ο ένας τον διερμηνέα και ο άλλος κάρφωσε το βέλος στο μάτι του Ναυάρχου. ΈΓΙΝΕ ΚΌΛΑΣΗ! Ο ναύαρχος τρελαμένος από τους πόνους ούρλιαζε «τους θέλω ζωντανούς!»

Η μάχη κράτησε όλη μέρα. Οι Τούρκοι λύσσαξαν. Ολόκληρος στόλος, πάνω από 80 πλοία, να ρεζιλευτούν από 5 Καπετάνιους άπιστους και ασπρομάλληδες; Τα μεσάνυχτα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι βάζοντας μπροστά ένα Τουρκικό πλοίο που κατέλαβαν με ρεσάλτο, έσπασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Πόλη. Εκτός το μάτι έχασε και το κεφάλι του ο Ναύαρχος! Το ηθικό των πολιορκημένων κορυφώθηκε. Ο Άγιος Αυτοκράτορας δακρυσμένος τους εμπιστεύθηκε τον σημαντικότερο Πύργο. Όταν τελικά η Βασιλεύουσα έπεσε τούς ζήτησαν να παραδοθούν. Αυτοί απάντησαν : Θα πολεμούσαν μέχρι να σκοτωθούν!

 Ο Πορθητής προς παραδειγματισμό τους τίμησε! ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΌΘΗΚΑΝ! Αποχώρησαν συντεταγμένοι με προστασία εν μέσω χαλασμού. Με τα όπλα, τούς τραυματίες και το καράβι τους! Αυτοί ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές της ΠΌΛΗΣ.

Οι μόνοι πού γλίτωσαν. Άφησαν στηνΜονή Βατοπεδίου τους τραυματίες να τούς φροντίσουν. (Ο τραυματίας "Γραμματικός" έγινε μοναχός και έγραψε -φυλάγεται στην Μονή- το χρονικό: "Οι Τελευταίοι Υπερασπιστές της Πόλης ". Έτσι διασώθηκε αυτή η Ιστορική Μαρτυρία).

 Όταν επέστρεψαν διαδόθηκε ο Θρήνος. Οι Κρητικοί σ' ένδειξη πένθους φόρεσαν για πάντα μαύρο μαντήλι με τα κρόσσια να συμβολίζουν ως σήμερα τα δάκρυα για την ΆΛΩΣΗ.

Αναδημοσίευση από τον έντυπο τύπο της Κρήτης.

The New York Times

Για χιλιάδες χρόνια παλαιότεροι πολιτισμοί, όπως αυτοί των Περσών, των Ασσυρίων, των Βαβυλώνιων, έβλεπαν τον άνθρωπο ως ένα απεχθές ον που σέρνονταν μπροστά σε θεότητες και δυνάστες.

Οι ‘Έλληνες όμως, πήραν τον άνθρωπο και τον έστησαν στα πόδια του.

Τον δίδαξαν να είναι υπερήφανος…

Ο κόσμος είναι γεμάτος θαύματα, έλεγε ο Σοφοκλής,

αλλά τίποτα δεν είναι πιο θαυμάσιο από τον άνθρωπο.

Οι Έλληνες έπεισαν τον άνθρωπο, όπως ο Περικλής το τοποθέτησε, ότι ήταν δικαιωματικά ο κάτοχος και ο κύριος του εαυτού του και δημιούργησαν νόμους για να περιφρουρήσουν

τις προσωπικές του ελευθερίες.

Οι αρχαίοι Έλληνες ενθάρρυναν την περιέργεια που είχε ο άνθρωπος για τον εαυτόν του και για τον κόσμο που τον περιτριγύριζε, διακηρύττονταν μαζί με τον Σωκράτη ότι μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε.

Οι ‘Έλληνες πίστευαν στην τελειότητα σε όλα τα πράγματα, γιʼ αυτό μας κληροδότησαν την ομορφιά, που φτάνει από τον Παρθενώνα και τα ελληνικά αγάλματα, τις τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή, την ποίηση του Ησίοδου και του Ομήρου, μέχρι τα ζωγραφισμένα αγγεία ενός απλού νοικοκυριού.

Χωρίς τους ‘Έλληνες μπορεί ποτέ να μην είχαμε αντιληφθεί τι είναι αυτοδιοίκηση.

Αλλά, πολύ περισσότερο ακόμα και από την γλώσσα μας, τους νόμους μας, τη λογική μας, τα πρότυπά μας της αλήθειας και της ομορφιάς, χρωστάμε σε αυτούς την βαθιά αίσθηση για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.

Από τους ‘Έλληνες μάθαμε να φιλοδοξούμε χωρίς περιορισμούς, να είμαστε, όπως είπε ο Αριστοτέλης, αθάνατοι μέχρι εκεί που μας είναι δυνατό…

*

Δεν τολμούν να μείνουν ένα λεπτό ήσυχοι

Και να πουν: «Ωραία! Δεν είμαι τίποτα! Δεν υπάρχω! Δεν σκέφτομαι τίποτα!» Να νιώσουν την γλύκα του Θεού! Την αγάπη! Ο Θεός αμέσως θα φωτίσει τον νου τους, θα ταξινομήσει όλη τους την ισχύ! Ο Κανένας

 Ο άνθρωπος έχει τσακωθεί με τον Θεό! Όποιος του μεταφέρει κάτι από τον Θεό, νευριάζει μαζί του! Τους θυμίζει αυτόν με τον οποίο τσακώθηκαν! Καθένας τσακώνεται την ώρα που τσακώνεται! Όταν γεννιέσαι είσαι με τον Θεό! Ο πρώτος τσακωμός με τον Θεό αρχίζει από την μητέρα! Όταν αρχίζεις και απορρίπτεις κομμάτια από μέσα σου είναι σαν να χαλάς σε σημεία την γραμμή του «τηλεφώνου» για την επαφή σου με τον Θεό! Η μάνα σου είναι η Πύλη. Ο Κανένας

Ζορμπάς-Βούδας

Ανάμεσα στον Έλληνα και στον Βούδα δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, πρώτα όμως πρέπει να είσαι ο Έλληνας!  Όσσο

 «Η αληθινή και διαρκής ευτυχία προέρχεται από ένα ακλόνητο πνεύμα που μπορεί να λάμψει ό,τι κι αν γίνει!»  Tina Turner

 Χάρις Θεού είναι η ευλογημένη συνέχεια της Χρυσής Γραμμής ζωής! Τα "ενδιάμεσα" αφαιρούνται! Προχωράμε!

 Είναι στιγμές που λες "Μη μου άπτου!" Μη με αγγίζετε! Ο Θεϊκός εαυτός εξανίστσται μπροστά στην εμμονή στο ψέμα-Μάτριξ!

 Στον Ουρανό, στην Γη, μέσα μας, ΠΑΝΤΟΥ! Ο Ζων Θεός!

Αυτό που ζητάς θα έρθει αν το δίνεις εσύ! Να εκπέμπεις την

ψυχούλα σου στον άνυδρο κόσμο...

 Η έκσταση είναι Ελευθερία! Δεν μπορείς να ελέγξεις τον εκστατικό άνθρωπο! Μπορείς μόνο να ελέγξεις τον δυστυχισμένο άνθρωπο! Όσσο

  "Η Αριστερά ή είναι μια άλλη ΠΟΙΟΤΗΤΑ ή δεν έχει λόγο ύπαρξης!"

Ολύμπιος Δαφέρμος, ένας σπουδαίος άνθρωπος που δεν ξεπούλησε την νιότη του τότε στο Πολυτεχνείο!

Σε αυτή την άλλη ΠΟΙΟΤΗΤΑ, φίλε μου,  συναντιούνται όλες οι αγνές ψυχές ΠΕΡΑΝ και ανεξαρτήτως των διαφορετικών ιδεολογιών και αφηγημάτων του νου!

*

Σταμάτα το μυαλό σου και συνομίλησε με τον Ζώντα Θεό! Ο Κανένας

 Εμείς ψηφίσαμε μία φορά: τον Θεό! Ο Κανένας

 Η αλήθεια είναι μία: κοίτα εσύ ποιος είσαι και τι κάνεις! Ο Κανένας

Δεν υπάρχουν σχόλια: