ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

24 Απρ 2019

Ο νους δομεί το σύμπαν!

Υπάρχει ένας ωκεανός αμιγούς παλλόμενης συνειδητότητας μέσα στον καθένα μας! Βρίσκεται στην ίδια την πηγή και βάση του νου, στην πηγή της σκέψης και επίσης στην πηγή όλης της ύλης!

Όλοι η μεγάλοι δάσκαλοι συστήνουν τις συνειδητές πράξεις. Αυτό διότι όταν γίνεται κάτι συνειδητά υπερβαίνει τις διαδικασίες του εγκεφάλου, της ύλης. Η επιμονή στη συνείδηση δημιουργεί κάτι μη υλικό και υπαρκτό πέρα από την ύλη!
***
Δεν υπάρχει ύλη αυθύπαρκτη
Όλη η ύλη δημιουργείται και υπάρχει αποκλειστικά εξαιτίας κάποιας δύναμης που αυξάνει την δόνηση στα ατομικά σωματίδια και κρατά συνεκτικό το μικροσκοπικό ηλιακό σύστημα που βρίσκεται μέσα στο άτομο. Τα στοιχεία μας οδηγούν στην υπόθεση ότι πίσω από αυτήν την δύναμη κρύβεται μια ευφυής και ισχυρή νοημοσύνη. 

Η συμπαγής αυτή πραγματικότητα είναι μονάχα φαινομενική!

Το Σύμπαν είναι ολογραφικό
Όλος ο υλικός κόσμος, ό,τι μας περιβάλει απορρέει από μια συχνότητα. Και αυτό σημαίνει ότι αν αλλάξεις την συχνότητα, αλλάζει η δομή της ύλης! Στην πραγματικότητα η ύλη είναι ένα ολόγραμμα! Ένα ολόγραμμα είναι ένα σύστημα του οποίου το κάθε μέρος του εμπεριέχει ολόκληρο το σύστημα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ολογράμματος είναι ότι κάθε μέρος του είναι μια μικρογραφία του όλου. Το καθένα από τα μοτίβα που σχηματίζουν ένα ολόγραμμα είναι από μόνο του ολοκληρωμένο και πλήρες και μπορείς να βρεις μέσα σε αυτό τα μοτίβα που μοιάζει να βρίσκονται έξω από αυτό. Αν αλλάξεις οτιδήποτε υπάρχει μέσα στο μοτίβο, η αλλαγή αντανακλάται και μεταφέρεται στα μοτίβα που βρίσκονται έξω και μέσα σε αυτό!

Η κβαντική φυσική έχει αποκαλύψει ό,τι οι αρχαίοι πνευματικοί δάσκαλοι ανέκαθεν γνώριζαν: ότι η ύλη δεν υπάρχει! Η ιδέα ότι υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ουσία που παράγει τον αισθητό κόσμο ξεκίνησε με την φιλοσοφία του Αριστοτέλη και από αυτή την ιδέα προήλθε η επιστημονική έννοια της ύλης. Ωστόσο, η αλήθεια τελικά είναι ότι η ουσία του σύμπαντος είναι η συνειδητότητα!

Η αντίθεση αρνητικό-θετικό, φόβος-αγάπη είναι τα βασικά στοιχεία που δημιούργησαν το Σύμπαν! Ο φόβος είναι μια κατάσταση πολύ αργής και πυκνής δόνησης. Και όσο περισσότερο αφήνεσαι σε αυτόν, μπαίνεις στην κατάσταση αργής δόνησης. Όλος ο χαρακτήρας της παγκόσμιας ποδηγετούμενης κοινωνίας βασίζεται πράγματι στον φόβο.

Για την υλική πύκνωση ήταν απαραίτητη η εμφάνιση των αρνητικών αποχρώσεων της αγάπης που είναι ο φόβος. Έτσι το συν και το πλην έκαναν την εμφάνιση τους, το φως και το σκοτάδι, η αγάπη και ο φόβος με τις άπειρες διαβαθμίσεις τους. Δημιουργήθηκε ο υλικός κόσμος με ελευθερία μέχρι του σημείου που δεν κατέλυε τους νόμους που εξασφάλιζαν την σταθερότητα του. Όλα εδώ υφίστανται στην διττότητα, αρχή-τέλος, γέννηση-θάνατος. Ο πόνος, ο αγώνας για την επιβίωση ήταν ο μοχλός των μορφογενετικών πεδίων για την ελευθερία της εξέλιξης.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με τους προϊδεασμούς μας για το μέλλον, γιατί όσο περισσότερο εστιαζόμαστε σε μια συγκεκριμένη θεώρηση του μέλλοντος, τόσο περισσότερο, αν η πραγματικότητα είναι ολογραφική, το προσκαλούμε να υλοποιήσει αυτήν την οπτική.

Το φράκταλ Σύμπαν
Φράκταλ στα Μαθηματικά, την Φυσική αλλά και σε πολλές επιστήμες ονομάζεται ένα γεωμετρικό σχήμα που επαναλαμβάνεται αυτούσιο σε άπειρο βαθμό μεγέθυνσης. Η πληροφορία είναι το κλειδί της υπόθεσης. Γιατί αυτό που μας περιβάλλει και δίνει την εντύπωση του πραγματικού, είναι στην πραγματικότητα πληροφορία. Η πληροφορία δημιουργεί μορφοκλασματικές δομές, φράκταλ. Όταν η πληροφορία αυξάνεται, αυξάνονται από μαθηματική άποψη και αυτές οι δομές. Οι φράκταλ δομές είναι απρόβλεπτες συναρτήσεις απρόβλεπτων καταστάσεων.

Η προσδοκία δημιουργεί το παρατηρούμενο
Στο υποατομικό επίπεδο η πραγματικότητα διαμορφώνεται σε συνάρτηση με τις προσδοκίες του παρατηρητή. Και τα πάντα στο σύμπαν δομούνται από το υποατομικό επίπεδο!

Τα σωματίδια δεν είναι υλικά αντικείμενα. Είναι διακυμάνσεις ενέργειας και πληροφορίας μέσα σε ένα τεράστιο κενό του οποίου η φύση είναι η ενέργεια και η πληροφορία.

 Αυτό που μας δείχνει τώρα η επιστήμη, είναι ότι όταν είσαι σε θέση να αλλάξεις το ενεργειακό πεδίο μέσα στο οποίο βρίσκονται τα άτομα, αλλάζεις τα ίδια τα άτομα. Κι εμείς είμαστε φτιαγμένοι από άτομα. Λοιπόν έχουμε αισθήματα στην καρδιά μας με τα οποία αλλάζουμε το ενεργειακό πεδίο μέσα στο οποίο εμφανίζεται η υλική πραγματικότητα και κάνοντας το αυτό, αλλάζουμε την ίδια την υλική πραγματικότητα.

είσαι ένας βιολογικός υπολογιστής, είσαι συνειδητότητα

Ο νους δομεί το σύμπαν, και το όλο πράγμα είναι σαν ένα ολογραφικό τηλεοπτικό κανάλι!
Είναι η δράση της συνείδησης που στην πραγματικότητα δημιουργεί τα δομικά υλικά απ’ τα οποία συντίθεται το σύμπαν. Δεν μπορώ να φανταστώ ένα σύμπαν το οποίο υπάρχει στην απουσία μας, διότι είναι η πράξη της παρατήρησης του κόσμου που μας κάνει συμμετοχικούς δημιουργούς του σύμπαντος στο οποίο ζούμε.

Όπου κι αν κοιτάξουμε, όποιο μέρος κι αν η συνειδητότητα μας εξερευνήσει με την προσδοκία να ανακαλύψει κάτι, αυτή η ίδια μέσα από την πράξη της προσδοκίας της, θα δημιουργήσει κάτι καινούργιο για να το ανακαλύψει! Ο ίδιος νους δομεί το σύμπαν!                                                    

Ο κόσμος είναι ένας γύρος, μια διαδρομή με το τρενάκι του τρόμου!
Η συνειδητότητα είναι η γλώσσα προγραμματισμού αυτού του σύμπαντος. Είμαστε αγωγοί συνειδητότητας. Αυτή είναι η δράση μας και αυτή είναι η φύση μας. Εκπέμπουμε συνειδητότητα. Η δυνατότητα μας να δημιουργούμε την πραγματικότητα προσφέρεται ως αντικείμενο εκμετάλλευσης όταν ζούμε μηχανικά και υποκύπτουμε σε υπνωτιστικούς παράγοντες, όπως π.χ. στα μηνύματα των συμβατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Τότε το δημιουργικό δυναμικό της συνειδητότητάς μας γίνεται αντικείμενο χειρισμού από υπόπτους εξωγενείς παράγοντες.

Ο κόσμος είναι ένας γύρος, μια διαδρομή με το τρενάκι του τρόμου. Όταν επιλέγεις να συνεχίσεις πιστεύεις ότι είναι πραγματικός, γιατί με τέτοια ισχύ σου υποβάλει αυτή την ιδέα ο νους σου. Και το τραινάκι ανεβοκατεβαίνει και στριφογυρίζει, έχει εντάσεις, εξάψεις και εκπλήξεις, χρώματα και ήχους εντυπωσιακούς και έχει πλάκα για ένα διάστημα. Κάποιοι είναι παλιοί επιβάτες σε αυτό το τρένο κι έχουν αρχίσει να αναρωτιούντα αν είναι αληθινό ή απλά ένας γύρος, μια διαδρομή! 
«Μη φοβάσαι ποτέ, γιατί είναι απλά μια βόλτα!»
από τον Ζάχο Σκαφίδα
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: