ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

24 Απρ 2019

Να μην ξεχάσεις ποτέ τι μας είπε: "Ιδού εγώ τα κάνω όλα νέα!" και "Εγώ είμαι το φως η αλήθεια και η ζωή!"

"Ο Θεός αγάπη εστί!" είπε ο Χριστός, από όλα τα άπειρα που θα μπορούσε να πει για τον Θεό! Είναι όλα όσα εμπεριέχει η λέξη αγάπη στην νιοστή δύναμη! 

Η αγάπη θα είναι πάντα η μόνη ελπίδα και δύναμη αλλαγής

Δεν έχεις λόγο να παλέψεις ή να αναιρέσεις την άποψη κάποιου! Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι η άποψή του!
Για να φτάσει σε μια άποψη ο άνθρωπος, θα παλέψει πάρα πολύ, και έχει απορρίψει πολλά μέρη του εαυτού του! Άρα ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι οι απόψεις του! Οπότε γιατί να παλέψεις την άποψη ενός ανθρώπου; Τις απόψεις δεν χρειάζεται να τις παλεύεις! Καταρρίπτονται μόνες τους! Εξ ορισμού είμαστε σε «κομμάτια» αντίληψης! Άμα θέλει κάποιος να πειστεί, έχει καλώς! Συμφωνείτε και οι δυο στο λάθος! Όταν έχεις απόψεις, έχεις απορρίψει πολλά κομμάτια του εαυτού σου! Είναι φρικτό να έχει ο άνθρωπος απόψεις για πάντα! 

Εντέλει κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο! Καθένας μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του! Και βοηθώντας τον εαυτό του να ακτινοβολήσει! Και ίσως κάποιοι να βοηθηθούν από αυτό το ακτινοβόλημα! Με τον λόγο, την τέχνη κ.λπ. Μόνο η χάρις του Θεού μπορεί να σώσει! Και ο λόγος αν είναι ελεύθερος! Ο ελεύθερος λόγος!" 
*
Τι παράδοξο! Εντελώς αντίθετο από την Δυτική σκέψη!
"Τον νου τον αντιμετωπίζει ένα πράγμα: η άγνοια! "
 Μόνο η άγνοια μπορεί να αντιμετωπίσει τον νου! Το καθετί ορίζει ο νους τι είναι! «Όχι, δεν ξέρω τι είναι!» Άμα αρνηθείς να ξέρεις τον κόσμο, αυτός αντιμετωπίζεται! 

«Ο Victor Hugo ευχαριστεί τους γενναιόδωρους δωρητές τους έτοιμους να σώσουν την Παναγία των Παρισίων και τους προτείνει να κάνουν το ίδιο και για τους Άθλιους!»
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: