ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

20 Μαΐ 2019

Χριστέ Χριστέ ελέησον!

«Όχι, δεν χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο! Είναι  οι ψυχές μας που είναι κουρασμένες όχι τα σώματα μας! Χρειαζόμαστε επαφή με την φύση! Χρειαζόμαστε μαγεία, ελευθερία, αλήθεια, ηρεμία! Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο ύπνο! Χρειάζεται να ξυπνήσουμε και να ζήσουμε!»
*
Κι αν όλα είναι στη θέση τους; Αν είναι οι βέλτιστες συνθήκες εκάστοτε για το πνευματικό ζητούμενο; Χωρίς παράπονα να ζεις κάθε στιγμή το δώρο της ζωής! 
Όλα μπορούν να γίνουν αλλιώς! Αν το θελήσεις! 

Ένα ευχαριστώ, ένα ευχαριστώ καρδιάς, είναι η μεγαλύτερη ευλογία προς τον εαυτό σου και τον κόσμο! 

Δεν είμαστε δέσμιοι του χτες παρά μόνο στο βαθμό που το επιλέγουμε! Ο Ήλιος βγαίνει με την ίδια λαμπρότητα κάθε μέρα χαρίζοντας συνθήκες χαρμόσυνης ζωής! 
*
Είναι θλιβερό ιερείς να ασχολούνται με λίστα αμαρτημάτων!
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστό! Είναι δική τους πτώση η ανικανότητα να ανορθώσουν στην ψυχή την πρωταρχική αξία της αγάπης που είναι ο Χριστός! Η οποία όλα τα διορθώνει, όλα τα θεραπεύει, σε όλα απαντά! Η μόνη αμαρτία-αστοχία είναι να μην ομολογείς τον Ζώντα Θεό! Ο αληθινός εξομολόγος απλά αφουγκράζεται την ψυχή... Αυτά που δεν ακούγονται... Και την καταθέτει στον Χριστό! Της μεταφέρει Χριστό! 
* 
Δεν είσαι μόνος! Είσαι μαζί με όλα τα όντα που συνηχούν στην συνείδηση σου! 
Πώς να σου πω πως σ' αγαπώ αλλά εσύ δεν μ' αφήνεις να σου δώσω όσα η ψυχή μου θέλει... Και όμως σου δίνω ό,τι πολυτιμότερο: την προσευχή της ψυχής μου! 

Και όμως πίσω από το θέατρο αυτού του κόσμου, ευλογημένα ακούγεται η μεγαλόπρεπη σιωπή του Θεού! 

Μην ανοίγεις ποτέ την πόρτα σε ό,τι δεν αντιστοιχεί στην  μουσική της ψυχής σου! 

Yπάρχει κάτι που χρειάζεται να αναγνωρίσεις για να σταματήσεις να είσαι ότι δεν είσαι! Kαι αυτό είναι να διακρίνεις την διαφορά ανάμεσα στον νου σου και τον εαυτό σου!
Mooji
*
Τι παράδοξο! Εντελώς αντίθετο από την Δυτική σκέψη! Τον νου τον αντιμετωπίζει ένα πράγμα: η άγνοια!
Μόνο η άγνοια μπορεί να αντιμετωπίσει τον νου! Το καθετί ορίζει ο νους τι είναι! «Όχι, δεν ξέρω τι είναι!» Άμα αρνηθείς να ξέρεις τον κόσμο, αυτός αντιμετωπίζεται!

«Ο πραγματικός φίλος ακούει την κραυγή που αφήνει η σιωπή σου!»

Στ' ακρογιάλια του Αιγαίου η άνοιξη βγαίνει από τη θάλασσα...
Στρατής Μυριβήλης 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: