ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

29 Ιουλ 2019

Κάθε άνθρωπος πρέπει να επιλέγει πόση αλήθεια μπορεί να αντέξει! Ίρβιν Γιάλομ

Κάθε σταγόνα αλήθειας είναι πολύτιμη στην εποχή που ζούμε! 
«Αργά ή γρήγορα πρέπει να εγκαταλείψεις την ελπίδα για ένα καλύτερο παρελθόν!»
Ίρβιν Γιάλομ
σχόλιο: η οπτική του τώρα καθαρίζει εντούτοις ό τι κοιτά... 
*
Όποτε ο Θεός θέλει να σώσει έναν άνθρωπο στέλνει κάποιον να τον αγαπήσει!
Η νευροεπιστήμη αποκαλύπτει ότι η ευγνωμοσύνη (ευ-γνώμη δηλαδή γνώμη καλού!) αλλάζει την μοριακή δομή του εγκεφάλου! 

Πίσω από τις λέξεις αδιάψευστα αναδύεται το βάλσαμο της καλοσύνης όταν κάτι είναι αληθινό! Όταν η καρδιά αυτού που σου απευθύνεται λειτουργεί! 
*
Η Ελληνική Μυθολογία μιλά: Έλληνες θεοί από τα Άστρα ξεκίνησαν το ανθρώπινο γένος!
Τα πιστεύω σου πού σε πάνε; Η ζωή σου πού σε πάει; Τόσο απλό το ερώτημα! Κάθε ερώτημα εξάλλου εμπεριέχει την απάντηση του! 
*
Για γενναίους
«Λίγοι κάνουν το άλμα πέρα από την πίστη! Οι περισσότεροι ούτε καν πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν! Παραμένουν σε έναν κόσμο στον οποίον την αλήθεια την έχουν υποκαταστήσει διάφορες πίστεις! Αυτό αληθεύει πολύ περισσότερο για όσους συντηρούν επιστημονικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις!» 

«Αν το μοντέλο της πραγματικότητας που πιστεύουμε απέχει πολύ από την αλήθεια τότε ίσως αρνηθούμε την άμεση εμπειρία! Τότε θα επιστρέψουμε στην ασφάλεια των πεποιθήσεων μας! Ή ακόμα θα διαστρεβλώσουμε την αλήθεια για να ταιριάζει με τα πιστεύω μας!» 

«Το πρόβλημα με όλα τα πρότυπα και τα νοητικά οικοδομήματα που αφορούν την ζωή είναι ότι το άτομο χρειάζεται να τα πιστέψει! Τότε είναι αναγκαίο και χρήσιμο για κάποια χρονική περίοδο! Δίχως πίστη το πρότυπο είναι άχρηστο σαν δρόμος εσωτερικής ανάπτυξης! Κάποτε όμως έρχεται η στιγμή που το πρότυπο έχει εξυπηρετήσει τον προσωρινό του σκοπό ως χάρτης και μέθοδος! Όταν φτάσει αυτή η στιγμή τότε πρέπει να είναι έτοιμος κανείς να αφήσει καταμέρος το πρότυπο και να στηριχτεί μόνο στην εσωτερική του Ύπαρξη! Για το τελευταίο μέρος του ταξιδιού! Για τους περισσότερους κάτι τέτοιο φαντάζει τρομακτικό! Αποτελεί ένα άλμα από τον ασφαλή κόσμο των νοητικών οικοδομημάτων στο νοητικό κενό της άμεσης εμπειρίας!» 
*
Την ίδια όμορφη ιστορία αφηγείται κάθε ζωή! Μοναδικά και ανεπανάληπτα! Περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένα! Την ιστορία της αγάπης! Παραλλαγές σε ένα θέμα! 
Η αγάπη είναι διαρκής ευτυχία! Αν δεν είσαι ευτυχισμένος, δεν αγαπάς!
από την αγαπημένη Maria Teresa Petridis

Είμαι στο σπίτι μου! Ο φόβος είναι άγνωστος εδώ!
Μαθήματα θαυμάτων 
*
Ο κόσμος αγάπησε ανέκαθεν τον άγιο σαν την πλησιέστερη δυνατή προσέγγιση στην τελειότητα του Θεού!
Ο Χριστός από κάποιο θεϊκό ένστικτο μέσα του, φαίνεται να αγάπησε πάντοτε τον αμαρτωλό σαν την πλησιέστερη δυνατή προσέγγιση στην τελειότητα του ανθρώπου.
Όσκαρ Ουάιλντ 

Στις δύσκολες στιγμές απαντάμε μόνο με δημιουργία!
Μίκης Θεοδωράκης 
*

Δεν υπάρχουν σχόλια: