ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ!

Η ΜΩΒ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ...

29 Ιουλ 2019

Λίγοι ξέρουν ότι ο υπερθετικός στα αισθήματα σχηματίζεται με το φως, όχι με τη δύναμη. Kι ότι χρειάζεται χάδι εκεί που βάζουν μαχαίρι. Oδ, Ελύτης

Η ώριμη αγάπη είναι όταν αγαπάς, όχι όταν αγαπιέσαι!
Irvin D. Yalom
*
Η σκέψη σε οδηγεί πάντα σε λάθος συμπέρασμα!
Η αθωότητα σε οδηγεί πάντα σε σωστό συμπέρασμα! Τι σημαίνει αθωότητα; Αθωότητα σημαίνει να αγαπάω την στιγμή! Αυτήν την στιγμή που είμαστε εδώ!
*
Πώς φαίνεται ότι κάποιος έχει δημιουργήσει αυταντίληψη της αντίληψής του; Είναι αλαζών!
Ένας άνθρωπος που έχει αλαζονεία θεωρεί ότι όλοι είναι κατώτεροί του! Και επίσης είναι πρόθυμος ανά πάσα στιγμή να κοροϊδέψει ή να αντιστρέψει οποιαδήποτε θεωρία, αρκεί να βρει άλλη! Αυτά είναι οι πρώτες ενδείξεις μιας σχιζοφρενούς τάσης αυταντίληψης! Γιατί ο άνθρωπος που πιστεύει ότι έχει αυταντίληψη της αντίληψής του θεωρεί ότι είναι ανώτερο είδος, ακόμα κι αν αυτή η αντίληψη δεν του είναι απόλυτα ορατή! Είναι ένα κατασκεύασμα που πρέπει αμέσως να το ξεκτίσει και να πει του νου να πάψει να το κατασκευάζει!

Γι’ αυτό όλοι οι άγιοι λένε να είστε ταπεινοί! Όχι με την έννοια να σε πατάνε και να σε μειώνουν οι άλλοι... Να είσαι ταπεινός ως προς την σκέψη σου! Δηλαδή να μην πιστεύεις ότι έχεις υπερβεί τα πράγματα επειδή τα αντιλαμβάνεσαι με μια αντίληψη που υπερβαίνει την αντίληψή σου! Δεν είναι δύσκολο. Ο νους έχει μια ικανότητα να μπορεί πάρα πολύ εύκολα να γκρεμίζει αυτά τα οποία δημιουργεί!

Ένας άνθρωπος που έχει την αλαζονεία της σκέψης, πιστεύει ότι έχει το αλάθητο ή ότι η πληροφορία που έχει είναι η μόνη σωστή ή μη σωστή! Γιατί ο αλαζών και το μη σωστό το πρεσβεύει σαν σωστό! Τότε αρχίζει και τρελαίνεται! Γιατί ανατροφοδοτεί τον εαυτό του σε όλα τα σημεία! Του δίνει λάθος ανατροφοδότηση! Και χτίζει ένα υπερεγώ, έναν δαίμονα, ο οποίος μετά σκέφτεται ανεξάρτητα από την ίδια του την σκέψη! Γιατί ο ίδιος το δημιούργησε! Και δημιουργείται αρνητικό εγρηγορός!
*
Κάθε κβαντικό πλάσμα μπορεί να δημιουργήσει όλους τους άλλους που βλέπει!
Είμαστε δημιουργήματα ο ένας του άλλου! Εγώ είμαι σε σχέση με εσένα... Αυτό είναι σε σχέση με εκείνο... Εκείνο είναι σε σχέση με το άλλο... Και δημιουργείται ο τριαδικός κόσμος μες στον οποίο υπάρχουμε! 

Ο τρόπος που επικοινωνούμε είναι φραγματικός!
Επικοινωνούμε μέσω φραγμάτων! Χτίζουμε ένα τζάμι μεταξύ μας το οποίο είναι ο χωροχρόνος, εσύ παίρνεις το χώρο σου και εγώ τον χρόνο μου, εσύ τον χρόνο σου κι εγώ τον χώρο μου, ταυτόχρονα! Έχουμε το τζάμι του χωροχρόνου στην μέση και επικοινωνούμε φραγματικά. Αυτή δεν είναι πραγματική επικοινωνία! Οι άγγελοι δεν επικοινωνούν έτσι! Δεν χρειάζεται ούτε να μιλάνε ούτε να έχουν χωροχρόνο! Είναι μια επικοινωνία που δεν την ξέρουμε! Δεν την έχουμε διδαχτεί! Το μυαλό μας για να επικοινωνήσει με κάτι πρέπει να χτίσει μια ιδέα γι' αυτό το κάτι! Όταν κτίσει όμως μια ιδέα, έχει φύγει από την πραγματικότητά του! Από την άμεση λήψη! 
***

Δεν υπάρχουν σχόλια: